Коментари - Млечният път има 5 пъти по-малка маса в сравнение със смятаното досега | IT.dir.bg
назад

Млечният път има 5 пъти по-малка маса в сравнение със смятаното досега

Това отново поставя въпроса за връзката между тъмната и "светлата" материя

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Млечният път има 5 пъти по-малка маса в сравнение със смятаното досега | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе все някога ще стигнете до извода, че няма такова нещо като "тъмна материя", а с нея само си закърпвате дупките в грешните теории/наблюдения/изчисления. Ама да видим кога.

По скоростта на Слънчевата система не може ли да се сметне приблизително масата на Млечния път? 250 км в секунда, 27 000 светлинни години?

Ми не. Първо, тази скорост освен орбитална включва и компонента на движение към, съответно от галактичната плоскост. Слънчевата система периодично се "гмурва под" и "изскача над" галатичната равнина. За масата е важна само орбиталната компонента. Второ, тази орбитална компонента се определя от масата вътре в орбитата. Предвид че се намираме някъде в средата на радиуса на Млечния път, то остава доста маса, за която няма да знаем нищо. Разликата, естествено, ще е "само" фактор 2 или 3, но както се вижда от статията, това е точността за която се борят. Порадъкът вече е известен.

И аз това им обяснявам от дълги години сгрешен е модела и няма никаква тъмна материя а има материя която ние не виждаме заради кръглостта на времето и заради симетрията материя антиматерия все едно от Северния полюс да видим какво има на южния полюс само че по отношение на времето е огъването по меридианите