Модулът "Пирс" на МКС ще изгори над Тихия океан

Роскосмос очаква "Наука" да се скачи на освободеното място

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

стискам палци за педеРашките всичко да е наред с новия модул, че иначе голямо мазало ще стане след като знаем, че 2 пъти трябваше да го чистят из основи заради разлив на гориво при тестовете му.

Ами дано да е наред, но споде някои не официални все още източници , модул Наука , едвам ще го добутат до МКС. Пирс по график трябваше отдавна да е разкачен и на няколко пъти променяха датата, което е странно.

По-важно е да докарат новия кенеф и да спрат течовете на въздух.

13:56 часа московско време е последния шанс за руснаците да се изтропат. после ще ходят навън.

Русия е толкова велика, че никой друг не може да е по-велика от нея. Реално руснаците мислят да използват тоз нов дрон, за совите последващи мисии към покрайните на Слънчевата Система и към Проксима Кентавър, Те затуй толкоз време инвестираха в това нещо, за да могат да го екипират с най-новите руски оръжия и ракети дето могат да поразят цели в цялата Слънчева Система.

объркал си статията троле.

Пич, ти съвсем ми обърка понятията по физика!. Ще се абстрахирам от това, че си объркал статията, но и в тази( за новия дрон БАС-200 на руснаците) ясно е написано, че става въпрос за "вертолетен дрон" (от тези бре, с перките). Защо мислиш са написали максимална височина 3900 метра? Каква Проксима Кентавър те гони? Не си ли чувал, че им трябва атмосфера за да летят?

Отивам с флекса да го резна.

Ти не се обаждай.л! За това мнение може да дава само d-ъртияр-едал dp, а.к.а. dupen p_edal=dp.

стискал съм на макя ти храсталака, доде пусне мъзга....

Каква е тази каша? Заглавието е "ще изгори над Тихия океан", а в материала е "ще падне в понеделник в Тихия океан".

Ти от опит знайш май, гледал си как го правят козяците с майка ти, соросоидно леке такова.

стискал си ти бузки, ма като гледаме пак са ти го наврели целия.

_stankow

Има едно точно определено място в Тихия океан, "гробище", за сваляне на отработилите космически апарати. Максимално отдалечено от населени места, самолетни и корабни маршрути. В статията даже се споменава къде е то, но не се казва, че то не се избира всеки път, а отдавна е определено. Въпрос на бон тон и майсторлък за всяка космическа държава е да си насочва модулите точно натам. Преди няколко месеца китайците не можаха да насочат една отработила степен на ракета (то и не може, тя не излиза в орбита) и всички ги оплюха. Та модулът ще бъде насочен натам. Разчетът е да изгори, но ако случайно нещо остане неизгоряло - да цопне безопасно на това място. Модулът Пирс е малък, няма масивни части по него и вероятно ще изгори напълно. Но всичко се случва - затова - където му е мястото. Разбира се, авторът го гризе отвътре да ливне черната боя, да изкара лошите руснаци как ще заплашат човечеството с падащи отломки, как ще предизвикат екокатастрофа с техните "изостанали" технологии и пр. Но няма да има такива неща. Поне засега Пирс е под контрол, към него е закачен един товарен "Прогрес" и с неговите двигатели ще бъде насочен и после забавен за "гмуркане" в плътните слоеве. Даже на едната снимка май се вижда модулът с товарния. Специално за любителите на пикантери и троловете с WC ориентация. Да, там, в товарния модул са отпадъците от работата на МКС, вкл. от жизнената дейност на космонавтите. Всичко ще изгори при спускането. При 4000 градуса температура идеалната асенизация е гарантирана :)

Руснаците едновременно заплашват да се оттеглят от програмата за космическо сътрудничество и в същото време правят нов модул. Иди ги разбери. Американците почти сигурно ще излязат от програмата през 2024г защото не си заслужават разходите, а тогава ще изтече срока на годност на множество елементи. Освен това американците вече почти не ги интересува МКС и големите им проекти минават през частници. Руснаците пък, няма в никакъв случай да поемат сами такива огромни разходи, Китай не ще да помага, защото си има свои разработки, а Европа нито може, нито ще. Излиза, че руснаците сега хвърлят маса пари за модула Наука за може би 3-4 години?

_stankow

Нещо блъфираха руснаците за собствена. Ама ако разтурят МКС и американците остават без станция. Увисва и ЕС и Япония, и Канада. Така че нещо се договориха, ще се разбере. Иначе щеше да остане само Китай с тяхната станция. Не го допуснаха. Най-лесно е нищо да не се прави. Просто да се продължи играта. Колко му е.

BajMihal

Ами не съвсем, просто фокуса се измести за станции на Луната, вместо на ниска околоземна орбита. Е, може би само китайците и щатите засега са в тази игра.

_stankow

Фокуса се измести точно колкото фокусникът измества погледа на зрителите от маншона, в който крие кърпичката, към другата си ръка. Никакви станции на Луната няма да има в следващите 20 г. С какво ? Starship с нито един успешен полет на първата степен, с един двигател, Орион - с един успешен полет, SLS с един, Старлайнер с полет на модел. Никакви луни и марсове не се виждат, докато ние сме живи. Китайци, руснаци, американци - всички са се вкопчили в ниската орбита, там са спътниците за разузнаване, оптически, радиолокационни, системи за ранно предупреждение. Руснаците строят хиперзвукови ракети, трябва им целеуказание, разработват противоспътниково оръжие, китайците строят авионосци на конвейр и балистични противокорабни ракети, и на тях им трябва с какво да откриват американските, само им е до Луната на американците - трябва да се противодейства на руснаци и китайци, а дълговете тежат вече. Кой и защо ще отдели 100 милиарда за Луната и 200 милиарда за Марс ? Кой конгрес, дума или народно събрание ще му ги одобри ? Мъск си продумва от време на време за Марс, дигнат му се акциите, па ги продаде, това му е играта. Да, може да съм циник, но по-добре, отколкото възторжен наивник. Впрочем, това, което правят водещите космически нации много ми харесва. И напълно ме удовлетворява ! Интересно е !

BajMihal

Всъщност, като циник си много далеч от истината. За 10 години Мъск направи това, което другите не можаха за 50. Да, странен е, но не можеш да отречеш скоростта, с която разви СпейсЕкс. Лунната програма не е обвързана само с неговите проекти, дори НАСА гледат да го отбягват за там, но май само той има технологията за строеж на конвейр на евтини космически кораби. Следващия полет дотам е тази година, като за следващите пет ще има още, с които да започнат строежа на окололунна орбита. Китайците също натискат натам, защото при успех, овладяването на близкия космос ще стане много по-лесно.

Ми не точно, ще си партнират с китайците и модулите които стават, ще ги скачат при тях.

Къв кенеф бе педро. И сега има 3 да серат каубоите дърадонки в тях и в устата ти също педал

_stankow

Следващият полет дотам тази година ? Докъде, до луната ли ? С какъв космически апарат ? Дори не е започнала разработката (!?) на спускаемия апарат. През април 2021 г. обявиха, че SpaceX, ЩЕ го разработва. Но това беше преди да отрежат бюджета на НАСА по лунната програма тази година. И за колко време се разработва такъв апарат, за колко време се изпитва ? Не по-малко от 10 г., сравнете с изпитанията на Starship и Драгон. А този ще е в пъти по - сложен ! Та пак ще кажа - в следващите 10 г. никаква луна няма да има. Добре ще бъде, ако изобщо се започне да се работи по темата. И евентуално китайците, ако скришом правят нещо.

BajMihal

Хехе, явно не си чувал за програмата Артемида, която планират точно безпилотен полет до Луната до края на тази година. Ракетата е изтествана и се сглобява в Кейп Канаверал за полета. Нищо, простено ти е. Колкото до Мъск, ти видя какво направи за 10 години. За последните две направи доста по старшип, и до средата на следващата година се очаква реален полет с него. Но ти си говори, успяваш да разсмееш - признавам го... За това време руснаците издадоха няколко албума, а китайците се опитаха да го копират, но в много малък мащаб.