Monsanto плащали на Google, за да потулят критики

Журналистка разкрива, че хербицидът Раундъп предизвиква рак

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

след колко години ще признаят вредата на 5G върху живите същества ?

Отдавна се знае че който плаща той поръчва музиката...

С тези пари в джоба може и правителство да си купят, камо'ли журналя по два за леф. Е за гуглето са се оръсили.

Всичко е свободно уе.

ха! всяка компания на планетата плаща на гугъл! едни плащат за да излязат напред в търсенето, други плащат да не излизат резултати на контуренцията.. с какво монстанто е по-различна ?

царевичка са хранени 30 годишните дълбоко замразени "свободни" прасета, които перчема е ришал да пласира на територията, като за целта бяха "чумосани" всички от "задният двор"...

зависи от музикантите - дали са навити да свирят фалшиво....

Тез дето не са навити, са измрели вече от глад.

Раундъп мислех че всички знаят че е канцерогенен и трябва да се избягва. Него го откриха, защото е най-масово използвания. За другите още не се знае защото не са изследвани.

Е така е и с ваксините и всякакви други простотии. МИслете!

Когато излезе 6G

Раунд ъп от години е забранен за продажба. Вече рядко може да се намери под масата в някои специализирани магазини.

Че в България си се продава свободно!

Некадърния "журналист", да си връща дипломата и да си иска агнето дето е дал за нея. Заглавието е подвеждащо, всъщност пълна лъжа. Ако си направите труда да прочетете написаното докрай, ще разберете че Монсанто са плащали на СЕО (Search Engine Optimisation), специалисти, за да повлияят на резултатите при търсене в Гугъл, а не са плащали на самата търсачка, както пише в заглавието. И не знам какво всички са лапнали това Монсанто, като те са проблем основно в САЩ. ние си имаме BASF , и Syngenta но за тях не виждам някой да се възмущава

Американски капиталистически бок-уци..... Вън от България американските престъпници

Ако бях на Гугъл щях да ви съдя. Монсанто са плащали за реклама.

ако една компания сключва сделка и получава облаги от друга компания, която извършва незаконни действия в същата тази съвместна работа, то тя е неин съучастник

днешното ниво на журналистика и образованост - една лъжа повторена 1000 пъти става истина. другият забавен факт е как в САЩ са много чувствителни да няма алергени и глутен, но ги тъпчат с отрови от до без да го забелязват.

Гугъл отдавна трябваше да бъдат ограничени. Сега сложихме всички яйца в една кошница и собственика й клати който си иска и от двете страни на потока информация - даже се сещам за една книга с подобна тематика - и как автора много добре е усетил в какво ще се изроди този "пазител" на информацията. Връзка тип - подари ми свободата си, аз ще ти я менажирам безплатно. Всеки може да прецени дали това не е жестоко средство за манипулация.

Това не е вярно! Продукта и неговите аналози от други производители се продава навсякъде в БГ!

Раундъп се продава и то в големи количества и не само под това име! Всеки може да си го закупи. Още по печалното е, че се продава и ДДТ дори! Турция го използва широко, Китай също. Ако човек се поразтърси ще разбере че тези препарати не само не са забранени но и се използват масово. Само вноса е прикрит с разни схеми. Не случайно България е на едно от първите места по раково болни.

Шокиран съм! :-)

„В книгата си Гилъм разкрива, че най-известният продукт на Monsanto - хербицидът Раундъп (Raundup), предизвиква рак и хромозомни мутации. Това се дължи на активната съставка глифозат, която е създадена и патентована от компанията. Според списанието Environmental Sciences Europe глифозатът е най-интензивно използваният хербицид в историята на химизацията на селското стопанство. Много селскостопански култури с помощта на методите на генното инженерство се правят устойчиви към глифозата.“ Чернобил бе, Чернобил и марулите са виновни за рака...

Когато ти признаят, че всички честоти, които се носят из ефира са вредни - от тока, който тече в проводниците, през радио-, тв-, мобилни, микровълнови, та до блутуут, Wi-Fi и всички видове G-та. О, да не забравяме и силният звуков фон.

Нема музикант дет да не свири за кинти;)

Страхотна новина, разведри ми деня

монсанто (и наследници) имат частна полиция , която следи дали третираш ГМО-тата им с ТЯХНАТА химия . в по-пропадналите държави имат и частни армийки

Честито на Байер!

Google отдавна е дискредитиран защото манипулира! Ползвайте Yandex.com

Тази статия не е никак политкоректна. Критикува Гугъл и Монсанто. Два от символите на цивилизования, свободен, демократичен свят. Нашите демократично настроени сънародници умират да подпишем СЕТА, за да падне контрола върху ГМО зърнените култури, устойчиви на Глифозат и предизвикващи мутации, все едно извадени от приближените на Джаба в "Завръщането на джедаите".

Проблем ни е Монсанто. Защото 90% от вноса на царевични продукти е с произход Монсанто. Най-големият износител на царевица е САЩ. ВСИЧКАТА ЦАРЕВИЦА, ПРОИЗВЕДЕНА В САЩ Е ГМО.

Айде пак се напъна за днешното първо място по умствена изостаналост. Къде е отровата (раундъп) която може би е канцерогенна (нищо чудно да е, хем е отрова хем много неща са) къде са ГМО семената. Я нахлупвай шапката от алуминиево фолио и се затваряй сам в стаята си преди да са те затворили там санитарите. Остави борбата с монополите и измамите като тая на активните хора, ти си почивай.

LOL, точно съветската търсачка ще е по-малко манипулативна, дааааа. ЗА duckduckgo говорят, че били по-чисти, не съм правил сравнения. Нямам време за глупости. За да не ви манипулират ползвайте мозъка си. Ако го нямате ще ви манипулират която и търсачка да ползвате.

Абе, дзадник, прочети 15 минути, преди да се излагаш! Понеже съм пич, ще те светна. Основната цел на ГМО разработките създаването на сортове, устойчиви на Глифозат. Всички ГМО посеви на Моинсанто са обработени с Глифозат. Оставям те сам да прочетеш каква е функцията на химикала.

Стига врещя бе, реалността е каквато е, не каквато ти се ще на тебе. Напълно възможно тоя химикал да е вреден. Колко е вреден още никой не знае. А за вредата от ГМО знаеш само ти изпод алуминиевата си шапка. Е, не само ти може би, и останалите носители на подобни шапки.

Имах си хас! Та нали от ГМО боклуците на Монсанто, лудите говда станаха тъпи дебилни животни тежащи по 200-300кг които се стрелят всеки ден!

Защо лъжете и манипулирате хората с подобни заглавия?! Monsanto не са плащали НА Google, а НА специалисти по SEO, които да оптимизират страниците, които искат да излизат по-нагоре. Google изработва единствено алгоритъм, с който се определя при какви условия коя страница ще излиза по-напред и, ако SEO на страниците на Монсанто е по-добра от тази на онази жена (а няма как да не е по-добра, ако тя не е инвестирала /достатъчно/ в SEO), то е нормално тези на Монсанто да излизат по-напред без за това Google да е взел и стотинка. Единственият вариант да излизат по-напред, като плащат на Google, е като рекламират в Google AdWords, но тогава резултатите се появяват маркирани като реклама. Нито в единия, нито в другия случай има нещо нередно. Почти всички компании инвестират в SEO и реклама. Такива са правилата на играта. Все едно да критикувате Барселона, че плаща на Меси да излиза по-напред в класирането на Ла Лига...

Най-страшното което съм чувал за Монсанто е свързано с Индия. Там бил тестов регион на култури. По последно гледано, покрай пропаднали такива ГМО култури в Индия, за последните до 20 години се били самоубили около 290 000 земеделци. На сайтът на Монсанто се оправдават, че имало самоубили се и преди това. Дори управляващите Индия били започнали разследване срещу тях. Иначе заглавието тук може да е изкривено. В статията пишат за SEO оптимизация, а такава се прави от пускащи сайтове, излизащи в Гугъл. Само по себе си, не е плащане на Гугъл. Разбира се включва и реклами и така нататък, които може да са на Гугъл, но едва ли това ще го рекламират. Така че заглавието, може да е невярно.

Когато става дума за SEO, никой не плаща на Google. SЕО се прави от специализирани компании (и в България има стотици такива), които оптимизират поверените им страници, съобразно актуалния алгоритъм на търсачката, но Google не взима и стотинка от това. Това е честно състезание с ясни правила и, който наеме по-добра SEO компания и инвестира достатъчно в SEO дейности (линкове от първокласни уебсайтове, блог-постове, подходщщо SEO съдържание, мета описания и т.н.), той излиза по-напред. Google взима пари само от реклама, например Google AdWords, чиито резултати показва най-отгоре, отстрани и най-отдолу при резултатите от търсене, но ясно маркирани като реклама.