Москва предупреди Вашингтон да не разполага свръхзвукови ракети в Европа

Краткият им полетен период ще остави малко или никакво време за вземане на решения, се казва в изявлението на посолството на Русия в САЩ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чеки ся …нали американците нямаха такива ракети уж ??? То не бе биене в гърдите , то не бяха анимацийки, клипчета и вся остальная сволоч че само рашките имали…Тогава що ОФИЦИАЛНО искат да не ги разполагат в Европа?

Карибските криза е точно защото САЩ разполагат ядрени ракети в Турция. И когато на свой отговор СССР иска на разположи в Куба , САЩ са в истерия. Кризата се разрешава когато СССР се отказва от плановете си, а САЩ изтеглят ракетите от Турция. А на троловете ще кажа да четат история. При една световна война такива като нас страдат.

Предупреждавам ви да ми върнете шапката за да не стане като миналия път! - какво е станало миналия път бе, Зайо? - ами не ми върнаха шапката.

В края на Студената война точно свръхзвуковите или по-точно хиперзвуковите ракети "Пършинг-2" бяха нещото, което накара вяликий СССР да се разпарчетоса! Тези пършинги бяха докарани вЕвропа вотговор на наглото разполагане на "безаналоговите" савецки СС-23 или СС-20... знам ли ги, не помня вече... Но именно СССР беше този, който предизвика САЩ да създаде в кратки срокове и томахавките, и пършингите, и неутронната бомба. Тези оръжия поставиха точка на балшевицките мераци! Днес картинката е подобна един се прави на голямата работа, докато другия не го зашлеви с един задвратник, та да си падне оня на жижашкото д-пунце!

_stankow

Пършинг-2 не са хиперзвукови ракети. Балистични са. По сегашните термини хиперзвукова ракета е не просто тази, която в някакъв участък се движи с хиперзвукова скорост, а такава ракета, която развива хиперзвукова скорост докато остава в земната атмосфера (близо до горния ѝ край). При това запазва възможността да маневрира - по скорост, височина и направление. Балистичната ракета след стартовия участък се движи изцяло по балистична крива, без никакви възможности да маневрира. Издига се на голяма височина (до 100 и повече км), засича се отдалече и съответно е предвидима за ПРО. Хиперзвуковите не се издигат на такава височина (примерно до 20-25 км) и маневрират. Трудни цели за ПВО и затова силно дестабилизират обстановката. Не е само въпрос на скорост в крайния участък ...

аМА ХА_МЕРИКАНЦИТЕ НЕКА СИ РАЗПОЛАГАТ КАКВИТО РАКЕТИ ИМАТ В САЩ А НЕ В ..... ЕВРОПА ИЛИ НЕ ДАЙ СИ БОЖЕ В БГ. РУСКИТЕ РАКЕТИ СА СИ У ТЯХ НЕ В КУБА ИЛИ КАРИБИТЕ, НАЛИ?

Ще гинат българи а не афроамериканци. 5 бази на Щатите които те не плащат. Дори на циганките проститутки плащат.... По време на комунизма нямаше обособени бази на СССР.

Къш, вато! Анатема за теб и подобните ти! Пу-пу... тинннн!

Абе лъжлив боклуко. НЯМА БАЗИ НА САЩ в България. Има полигони и временно пребиваващи американски войници по време на учения. И напроив. В българия имаше между 3 и 6 изцяло съветски поделения в които не се допускаха българи.

_stankow

Евфемистичното название, добавянето на "за съвместно ползване" и т.н. не променя същността. Да, американците имат бази в България. Руснаците също имаха няколко затворени поделения, но не държаха там войски, а пазеха там едни специални боеприпаси, които бяха предназначени за нашата армия. Пак ще повторя - руските войници пазеха едно оръжие, което беше предназначено за БНА, за нашите части. Американците дали изобщо им дреме имаме ли оръжие ? Не ни броят за армия. И правилно. Знаят, че с тях против Русия няма да воюваме. Сами да се оправят. Затова не ни въоръжават.

Да , руснаците няма да имат време да реагират ! ! ! Но какво става ? Нали само руснаците разполагаха с такова оръжие ? А сега се оказа че и те започват да го имат . . . . Нали запада нямал такива оръжия . . . как да напада руснаците ?

Въоражение до зъби ти казва да не се въоражаваш... ай сиктир бе дришльовци.

Водещата военна сила Русия, не разполага свръхзвуково и ядрено оръжие близо до САЩ....САЩ разполага такова на самите граници на Русия ?!

Сами са си виновни руснаците! Защо разпуснаха Варшавския договор и предадоха всичките си съюзници. Сега НАТО било до границата ни! Ами ще бъде, като сте калпави и сте предатели.

да ама Германия не е защитена от Русия ,а е в НАТО. Както и Полша която толкова много мразат руснаците. Както и България която според еврейчето е "страна достойна за презрение". Така че - ЕВРОПА има нужда да бъде защитена.

Ами да си отдръпват границите тогава.

Чакайте,нещо не схващам.Нали само Русия имаше такова оръжие ,а другите нямали?Какво ще разполагат американците в Европа тогава?

явно едните с хвалят, а другите не. Питай ги ти тия от Кремъл що се страхуват от нещо което го намя уж САЩ

Напротив. Много добра идея е да се разположат такива ръкети в Европа, за да не може еврейското джудже да си прави каквото иска, а да си седи на еврейски задник.

че американските ракети приличат на неговия вибратор и може да му улучат петолъчката между задните бузски.

7 Мах означава, че покрива обхвата си от 350км за 2.5 минути.

Аха... то от както натиснес копчето до падането и скоростта една и съща.

_stankow

Обхватът не е 350 км. Повече е. На 350 км е била целта при това изпитание.

ти видя ли някъде това изпитание повече от 20те секунди в които дори изгасна двигателя на тая ракета (ако е била тя де). А видя ли поразяване на целта? само питам... не че ще ми отговориш НА ТЕЗИ ВЪПРОСИ. че ще се изтролиш, то е ясно.

_stankow

Защо са тези нерви, защо са тези обиди ? Обхватът е заявен 1000 км. И в подзаглавието на статията го пише. Предишното изпитание беше на 450 км. Сегашното е на 350 км. Изпитанията се правят на различни разстояния, по различни траектории, да се изследват всички режими. Правят се и изпитания на максимално разстояние, с различни "полезни товари", съответно тежест на имитатора на бойната глава. Не, не видях поразяването на целта. Ракетата пада на полигон, където 1. трудно ще влезе екип да снима. 2. много е опасно, това е опитна стрелба, може да се отклони точно към екипа. 3. не е интересно падането на ракетата. При това с инертна глава. Щом са пуснали видеото, значи е успешно изпитанието. Има поне още толкова филмчета на неуспешни. Тях не ги пускат. Двигателят не е спрял на 20-та секунда, а обратното, включи се на пълна мощност на 20-та секунда, правилно сте забелязали. След като отработиха малките носови двигатели за придаване на нужното направление и наклон. Виждат се кратките избухвания в челната част. Ракетата излита с минимална мощност на двигателя, защото клетката за вертикално излитане е сложно съоръжение и трябва да се пази. След като ракетата се издигна на безопасна височина, примерно 50 метра и се ориентира, двигателят разви пълната си мощност. На добър час !

Абе Станков пак плещиш глупости. Това за което пишеш е до петата секунда. После излита и малко преди да свърши клипа ракетните двигатели изгаснаха. При 1М. Снимачен екип не е нужно за сники. Има си дистанционни камери и дори дронове. Изобщо събуди се и спри с тъпотиите.

_stankow

>Абе Станков пак плещиш глупости Пак обиждате. Имайте предвид, че хората ни четат, преценяват > Това за което пишеш е до петата секунда Това е добре, че разглеждате нещата в детайли. И ги виждате. >. После излита и малко преди да свърши клипа ракетните двигатели изгаснаха Не изгаснаха ракетните двигатели, а завърши работата си твърдогоривния стартов ускорител (един брой). Който има за задача да ускори ракетата до скорост, до която се включва основният двигател - правопоточен, въздушно реактивен. Може да се включи само при скорости от няколкостотин метра в секунда. Ракетата лети с него. >Снимачен екип не е нужно за сники Има си специални полигони, където падат бойните глави. Обслужват се от подразделение с численост полк, над 1000 души. Различни групи - телеметрични, снимачни, търсещи, спасяващи, отслужващи. >. Има си дистанционни камери и дори дронове Няма в тази игра дронове. Дроновете не летят при скорост на вятъра над 80 км/ч. А в онези ширини, при онзи климат всеки момент може да налети от морето и облак, и вятър, и дъжд. Едно такова изпитание струва десетки милиони долари, готви се с месеци. Никой няма да рискува да опропасти снимките на най-главния участък - попадението. Само фиксирани камери в бункери. Няколко, от няколко страни. Фоти, кино и термо. Радиолокационни трекове и пр. > Изобщо събуди се и спри с тъпотиите. И пак обиди !?

ООН да вземат решение, че само държави, чиято минимална заплата е по-голяма от 1000$ имат право на ракети.

_stankow

А също да се отнеме правото да притежават самолетоносачи на държави, които държат 43 милиона свои сънародници на купони :)

я дай да го видим това.

Копи-пейст: ----- 08.02.2017, 15:17 "Русия въвежда купони за храна за социално слабите" Очаква се участниците в програмата да бъдат между 15 и 16 млн. души. --- 43 млн (твои измишльотини) на 320 млн население са 13.44%. Купоните са по 1200 долара(това което ТРЪМП даде на засегатите пандемията ако за това говориш) 15млн на 140 млн население са 10,71% Купоните са по 38 долара Ко каза?

Не му се връзвай. Говори за тъпотии от сриването на банките през 2010та които се препововтарят от тъпаци като него.

_stankow

Кое, купоните ли ? Моля, потърсете в мрежата Supplemental Nutrition Assistance Program 43 милиона бедни американци са на купони. От десетилетия насам, от 1961-ва. Без тях просто няма да изкарат месеца. Найс, а ? :) Не, няма да го напишат в дира. Такива неща не е позволено да знаете ! :) Но потърсете, потърсете, да не преразказвам :)

_stankow

Казах, че Русия ги въвежда 2017-та за учениците. А САЩ ги въвеждат 1961-ва за 43 милиона души. Малки и големи, бели (42%), черни и латиноси. И това е САЩ !? С Русия ли ще се сравнява ? Нали, таквоз, най-най ?

Само руснаците ли имат право?

Що за глупав въпрос? Ако се разхвърчат ракети из Европа ,познай тъпако, кои ще са пострадали.

Ако се разхвърчат ракети те ще са ядрени. И кой ще спечели ядрена война казваш??? Хлебарките или плъховете?

Хлебарките много ясно, що за въпрос....

имат прави

Нали руските свръхзвукови ракети бяха единствените и най-първи ракети в света???? Откъде изведнъж се появиха американски такива??? Че и готови за разполагане?? Че и вече на въоръжение???

просто изказване. Изглежда си гербераст.

Изглежда си платен коментатор или със забавено умствено развитие.

Ебать русских разпиздяев в жопу, потом в рот!

Ирак нямаше оръжия за масово поразяване, но Империята на злото е бъкана с такива и света трябва да я разоръжи, защото е въпрос на време алкохолиците да запалят Третата Световна Война. А руския диктатор трябва да бъде премахнат от руския народ, така, както той премахва политическите си противници

Империята на злото е САЩ, нали? нещо не се връзва какво искаш да кажеш.

Няма да води война на своя територия Шойгу

никога не казвай никога

ще му говори Шойгу!

Добре дошли са и в България американските ракети. Ние сме свободна държава и сами определяме какви ракети и какви самолети ще купуваме.

Без никакъв суверинитет...

аз не съм държава а свободен българин!!

Казваш по време на комунизма сме имали суверенитет:)))))

боклук и оредател

Иначе кво - иначе ракети в Куба, Венецуела и по ядрените подводници.

Куба вече не иска руснаците.

Се обедини, благодарение на предателя Горбачов

Че кои са тези от Москва да нареждат на НАТО как да подрежда защитата си срещу руските окупатори и терористи. Май им се разваля комфорта да окупират на восточната орда..ха.ха

Б гьотверен помашки

Ако идеш до Крим ще видиш, че баш си е рус(с)ки.

_stankow

Балистичните ракети със среден обсег, за които става дума, хиперзвукови или не, не са отбранително оръжие. Те са типично оръжие за първи, изненадващ удар. И то "обезглавяващ", по центровете за управление. Така че не на нас тези за "отбраната" на нещастната Европа ...

Ама нали Русия беше миролюбива и не строи нападателни оръжия? За какво са и тези хиперзвукови ракети? Или руските са отбранителни, а западните са нападателни? Обясни ми идиотската си логика, моля?

Ок, местя го!

Няма какво да мести дементиралия.

Местим си го от левия крачол в десния - какво казват и какво ще кажат, измитите над 50-60 годишни про руски "симпатяги" мотаещи се в този сайт.

САЩ ще освободи Русия и руските народи от монголското Московското иго!

Иначе к'во?!

Ще спрат да пращат руски манекенки на дъртите американски милионери за играчки.

Аз предупреждавам Москва да спре да предупреждава!!!!

Цирконизиране на агресорът Нато

НАТО и ЕС ни превърнаха в мишена, ... ама какво им пука на тях за Бг???

Мишена на кого???? Смешко 45 години България беше преден пост на СССР и мишена.

Излъгаха Горбачов и той изведе руските войски от ГДР Бейкър и Кол тогава заявиха че НАТО няма да се разшири на изток дори на един дюйм? Сащ оставиха войските в Германия 37 военни бази имат там.

Кой щеше да ги храни в ГДРто, тия руски войски? Изведе ги преди да продадат калашите и танковете на германци и да се предадат в плен.

Русия има право да се защитава и ще го направи. Да му мислят идиотите които са разрешили американско оръжие на своя терирория.

Хайде отивай си в Русия да помагаш за защитата!

Така де, само Русия има право да ги разполагав Европа!

Част от Русия се намира в Европа, а каква част от САЩ е в Европа?

В Европа се намира НАТО, ако си го чувал, а САЩ са член на НАТО. Не може азиатските ватници да командват къде каквото им скимне.

Има войски и ракети Русия бе боклукът

След като бяхме нападнати от интернета, Facebook,coca cola,банкови карти Visa ,Master,е добре да има защита за България и Румъния

Край Черно море е добре една батарея...че,преди време руски кораби обстрелваха Варна.

И не само Варна!

И ние не щем американски ракети тук в Европа! Щатите и Русия като имат проблем, да се оправят сами! Само един проток от няколко км ги дели, там да си разполагат квото си искат!

Краварите не планират в Европа, а планират да сложат в Украина. Това плаши и не правилно. Размества се баланс сили, ни откъде американец да знае това

Абе качеството на руските тролове падна толкова много, че вече с Гугъл транслейт пишат. Мизерна работа...

Ще поставим каквото искаме в Европа. Вчера показаха свръх звукова ракета, днес ни забраняват ние да слагаме. Ай сиктир бе.

А децата ти като ги наръси радиацийката кво ще правиш??

а твоите дечица ще ги ръси парфюмец, так ли бе дебил ватен?

... недо.латена работа : хиперзвукови , свръхзвукови - все тая ! IT-тата да си гледат програмирането или да минат на ограмотяване / обща култура !/.

ДА..ДА..ДА ..ЩЕ ОСТАВИМ САМО МАСКВА ДА ИМА ХИПЕРЗВОКОВИ РАКЕТИ В ЕВРОПАТА :) ДА ..АМА НЕ ..ЩЕ НАБЛЪСКАМЕ ЦЯЛА ИЗТОЧНА И ЗАПАДНА ЕВРОПА СЪС СВРЪХЗВУКОВИ РАКЕТИ ! ТРЕПЕРЕТЕ МОСКАЛИ ПРОКЛЕТИ !!!

ДА..ДА..ДА ...ЩЕ ОСТАВИМ САМО МАСКВА ДА ИМА ХИПЕРЗВУКОВИ РАКЕТИ В ЕВРОПА :) ДА ..АМА НЕ .ЩЕ НАБЛЪСКАМЕ ЦЯЛА ИЗТОЧНА И ЗАПАДНА ЕВРОПА СЪС СВЪХЗВУКОВИ РАКЕТИ >>>>>>>>>ТРЕПЕРЕТЕ МОКСАЛЧЕТА НЕДНИ !!!

Путин ,като всеки самовлюбен и комплексиран нарцис е готов на всичко, само и само да докаже ,че той е най,най,най. Отдавна светът знае---Путин - това е бъдеща война. Уви, този нарцис е готов на всичко но да се докаже,че е .....................

Не мога да разбера нещо... Тролетариата ежедневно квичи, как само Русия имала такива ракети и за секунди можела да унищожи всичките си врагове, а после тук влизат разни новини, как Русия тествала такава ракета или пък предупреждавала, никой да не разполага такива ракети, на континентите около нея... Някой лъже. Дали обаче е Русия или тролетариата?

Цялата работа е че руснаците преди година биха тъпана че имат безаналогови ракети и следователно могат да ударят Америка. В руската преса се заговори за 20 годишна преднина. Една година по късно руснаците стигнаха до изпитания на това за което шумяха и установиха че Америка е наваксала и че преднината вече не съществува. С две думи си вкараха автогол по руски - голо па големо. Сега вият на умряло защото американската авиация вече има свурхзвукови ракети на въоръжение. Изненада …

Виж коя е свръхзвукова, коя - хиперзвукова, виж каква е разликата и пак давай компетентни мнения!

Рашков ; убиецо , твойте изроди убиват деца !! ОСТАВКА И ЗАТВОР

Защо се кахърят? Нали Путин постоянно тръби, че само те имали такива ракети.

Човечеството ще си вземе поука, чак като разцепи Земята на две.

243Win

Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, руснак. Това е степенуването за наглост! След като вчера успешно тестваха свръзвукова ракета и декларираха, че веднага ще я приемат на въоръжение, руските наглеци днес искат друг да няма такива ракети в Европа. То бива, то може, ама чак такава наглост...

прост, по прост, най прост , краволюб. Ако не знаеш руснаците са си на тяхна територия а не на 10 000 км надалеч.

Тршбва да ги поразчистят още по време на доставянето на ракетите.

пРосия не е в позиция да "предупреждава" ! пРосия да си наляга парцалите и да не скимти много, че пак ще гризне дървото !!! лилиПутин и без това си го търси отдавна, и е на път да го намери !!!

Това е патова ситуация и САЩ няка какво да направят. Дрънченето на оръжия срещу ядрена държава, притежаваща арсенал да затрие 70% от населението на щатите с 10% т арсенала си просто не върши работа. Трябва диалог. Въпросът е дали изпускащата първенството световна икономика номер 1 е готова за това?

Володя, а поспри малко! Намали темпото! Казваш паРаша имала, а ФАЩ, какво, нямат ли? Те колко процента от населението на паРассия могат да затрият? Айде по-полечка с тъпата си пропаганда, че предизвиквате само смях и съжаление.

Нова студена война. Надпревара във въоражяването. Връщат се едни лоши времена.

Питай бай Соломон Паси. Той ще ти обясни как това е миротворчеки ход и че само ти се струва, че България е на топа на устата. И всъщност, няма нищо лошо да бъдем бомбени от всички, няма да ни е за сефте, свикнали сме.