Москва залага на системите за лицево разпознаване

Съществуват притеснения, че технологията може да се ползва срещу протестиращи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Я напишете в Лондон колко камери има.

Повече отколкото в цяла Русия. Демократични ценности, сър

Ами явно в комунистическия московски рай имат много на брой терористи и няма как да се опазят от тях. Сигурно по-голямата им част от населението вече е в списъка на терористите борещи се срещу свещената православно-комунистическа съветска власт и техният неописуем рай.

Подобни съоръжения просто не трябва да съществуват, трябва да бъдат демонтирани и изхвърлени на бунищата. Ако страните са демократични и свободни де. Не е важно дали са руските комунистически ченгета или щатските глобалистки конспиратори или жълтурските хунвейбини - никой не трябва да има подобна информация. Голям праз, че веднъж на 10 години някое камикадзе ще гръмне някой влак. Свободата е НАД сигурността. Или поне би трябвало да е.

Ще ловят разни бомбаджии дето щъкат напред назад и убиват хората.Правилно! И у нас трябва да сложат, ама разчитат на личните си охрани и понякога си отиват мърцина към последната спирка на богатите в Бояна.

Кажи това на англетата, в Лондон ги има от сума ти години.

Мисля да отворя студио за професионален грим в Масква. За пластична хирургия ми е късно да се уча.

Ами добре, ама с тия маски...

Стане ли системата, путя ще ги махне.

Както много руско-съветски "новости" и тази е доста остаряла. Лицевото разпознаване беше хит преди 20-ина години. Но с тазвитието на технологиите се оказа че "чистото" лицево разпознаване може да доведе до сериозни грешки. А откакто се появиха 3D принтерите създаването на каквато и да же лицева маска с е превърна в рутииина операция. И то за по-малко от час. Днес има доста по-сложни системи за биологична идентификаця по различни признаци. Но те са за доста по-развити в технологично отношение държави. Всъщност какъв е проблема? Можеш да идентифицираш всичко, стиога да имаш достаттъчно мощен компютър и ТВ система с достатъчна дазделителна способност. И както е казал Мечо Пух, "колкото повече, толкова повече". Колкото мпо-висока е разделителната способност на ТВ система, толкова достоверността на разпознаване е по-висока. Но... на думи е лесно, а на практика, не до там. Първо, потока от данни при висока разделителна способност е ужасяващо голям. Второ, необходимата памет нараства главоломно. Трето, мощността на изчислителната система, която трябва да разпознава в реално време става огромна. Да, съвременните процесори позволяват такива неща. Но истинско много параметрично разпознаване в реално време си е сложна работа. И скъпа. Лицевото разпознаване е само първия елемент. После следва разпознаване на силуета,походката, държанието и др. параметри на обекта. Ето, това е сложното. И да го разпознаеш обекта с висока достоверност е още по-сложно. А ако само ще трупаш информация на някакъв си сървър и после ще я анализираш ( и това се прави, разбира се), е пълен ташак. Еле пък ако ще откриваш терористи. Но руснаците това могат, това правят. Изоставане от 20 до 25 години.

И ти си тама някъде с твойте поснания, 20 години назад. А за руснаците не се кахари, един от авангардните софтуери за разпознаване на изибражение към настоящия момент е руски!!!

Изображения или текст.

В Китай подобни системи са отдавна внедрени и по-скоро става въпрос за внедряване на системи от Китай. Все пак в момента идва ID2020 на Бил Гейтс и тя се внедрява с наночипиране с квантови точки чрез ваксините. В момента се провеждат официални тестове в Бангладеш и дори в Германия се очаква одобрение на ID20202 в Парламента. Няма проблеми да се въведе наночипиране на всички хора чрез ваксини или т.нар. PCR тестове с дълги 15 см тампони в носа. Масово се внедряват навсякъде 5G системи, за да могат да се ползват за бъдещия тотален контрол на хората-роби от световните елити (въпреки че няма никаква необходимост - заради локдауните всички хора си стоят в къщи и никакви нови мобилни технологии не са необходими).

Де ги тия Нано чипове че и без електричество?! Малко замислял ли си се над конспирацийте? Я си отвори някоя търсачка и виж какви чипове се произвеждат в момента най върховите технологии.

Става въпрос за няколко различни технологии за цифрова идентификация ID2020, които се изпитват в момента, например Вече се прилагат тестови ваксини в Бангладеш с quantum-dot nano-chip ID2020. Използват се PCR тестове с наночип и сребърни нишки: https://healthimpactnews.com/2020/are-the-covid-tests-a-way-to-surreptitiously-infect-or-implant-people/ Погледнете видеото след 10 мин и след 18 мин: https://www.bitchute.com/video/GYQJTJ7Vdhud/ Майкрософт напр. има патент от март 2020 с любимия номер на сатанистите 666: патент WO/2020/060606 - CRYPTOCURRENCY SYSTEM USING BODY ACTIVITY DATA AТ&T има патент U.S. Patent Application No. 20130142363 https://patents.google.com/patent/US20130142363A1/en "За да предложи постоянна цифрова идентичност от раждането, програмата ще изследва и оцени няколко авангардни биометрични технологии за бебета, отключвайки потенциално глобално обществено благо". https://www.prnewswire.com/news-releases/id2020-alliance-launches-digital-id-program-with-government-of-bangladesh-and-gavi-announces-new-partners-at-annual-summit-300921926.html https://www.biometricupdate.com/201909/id2020-and-partners-launch-program-to-provide-digital-id-with-vaccines

Тия скоро ще станат един голям концлагер.

Че какво ви интересува! Гледайте си собствената държава!

Ами ние си я гледаме, ама руснаците пак искате да ни се натресете и да окрадете каквото можете. Що не си стоите в "цветущата" държава и оставите България свободна. То протести не бяха, юмруци, агенти на върха. Стига толкова.

Ми щото не си бил в Англия или USA, При атентатите в Лондин 2006, за 4 дни обработиха изображенията от няколко хилади камери и успяха да идентифицират терористите. Накря заключиха че камерита са малко и комуникационните канали са бавни. Та вложиха няколко милярда паунда за нови 60000 камери и оптични канали с капацитет 2 гига бита и нов дейтацентър, за да може за макцимално час и положина да се извършва разпознаване и проследяване. Е става въпрос за проследяване на терористи и престъпници, но системата реботи 24 в денонощие и никой не знае каво става с записите!!!

Също като Британия.

Егати шибаната държава е Путлеристан.

В Лондон камерите в центъра се застъпват, така че може да се проследява маршрут на определен човек. В големите магазини съществува т.н. "Фейс контрол" при който ако нещо в лицето или облеклото не им хареса, могат да те спрат, претърсят и не допуснат да влезеш в магазина. В паркингите обикновено има надписи "усмихнете се, снимаме ви". И не съществуват притеснения, че техологията може да се използва срещу протестиращи, а хората са доволни, че ги пазят от недобросъвестни и агресивни индивиди. Това е демокрацията и работи така отдавна, ама ние не го знаехме.

В Англия действително има демокрация. Виж в Русия...

Питай Скрипал. Такава демокрация му устроиха, че ако сега имаше възможност за избор никога не би станал техен агент и предател на страната си...

Ми ходи да им опиташ англииската демокрация, тя само за лордовете и до някъде за натуралните англичани (година и половина и аз и се "радва").

Дедоооо, това, че ти не си се вписал и си бил втора ръка значи, че ти си бил втора ръка. Има и хора, които не само успяват да се впишат в западните страни но и да надскочат средното ниво без особено усилие в рамките на година-две. Малко са разбира се - но то това е част от системата, всяка жаба да си знае гьола.

Ква демокрация, баба ти кралица управлява повече време отколкото бай Тошо без да я е избирал който и да е?