Коментари - Четенето на мисли - реалност до 10 години | IT.dir.bg
назад

Четенето на мисли - реалност до 10 години

Млада компания, основана от бивш служител на Facebook и Google, работи по амбициозен проект за умна шапка, способна да чете мислите на човека.

Обратно в новината

Коментари - Четенето на мисли - реалност до 10 години | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

много пари ще бъдат изсмукани от данъкоплатеца за финансиране на подобни "стратегически" начинания, родени от болните алчни мозъци на ЦРУ, КГБ, Ми5 и други опазващи общественото статукво.

Тухли-вар-цимент...

Мозъчните вълни са просто импулси. За да се разбере какво съдържат, трябва да засечете всеки импулс, в който е кодирана информацията, като те са между невроните. Няма краен екран като на компа да видите за какво става дума. това е все едно да засичате електроимпулсите на една дънна платка като промяна на волтажа и честотата. Но какво се пренася като информация нямате никаква представа. За да се декодира трябва да имате началната кодировка на сигнала. Освен това при невроните по веригата един сигнал се разделя и отива в различни части на мозъка. Изобщо идеята да се "четат" мисли е малоумна като тези идиоти, които ще го финансират.

Щели били да четат мисли. Пълни глупости. Но дори да е така, какво от това? Колко книги прочетохте и разбрахте? Едно е да четеш, друго е да разбираш...

споко не бързай! крачка по крачка, крачка по крачка ... нали за да разбереш нещо трябва някак първо да стигне то до разбиращия (обработващия информация) мозък, компютър ...

Дотук добре, след това е трудното, при разбиращия... мозък... ехо... празнота...

Не знам за четенето на мисли но ви обещавам че в рамките на едно десетилетие учените от този проект ще си изкарат трудовия стаж за пенсия. Това вече е 100% гаранция!

ете тава е най тъпата статия... колко езици има на света? шапката требе да ги владее всете... + това, мисълта ще си остане ексклузивно частна собственост, на собственика на главата, която я произвежда, по супер дизайн на Природата...

една малка поправка: мозъците ни не мислят на език българите не мислят на български, руснаците на руски, англичаните на английски, италянците на италянски ... самото мислене е еднакво за всички без значение какъв език говорят. разликата идва в кодирането на мислите в нещо което другите да разберат - говор, мимики, гримаси ... пп. замисли се. децата преди да се научат да говорят мислят ли? ако мисленето е обвързано с език отговора ти трябва да е "НЕ". Ами глухонемите по рождение?

Има известно основание в това, което пишеш, но въпросът е много-много по-сложен от "да" или "не". Някои мисли са абстрактни, други категорично са свързани с език. Мисленето по своята същност борави с понятия и категории свързани в по-сложни конструкции, които представляват език. По-нагоре "КРЕТЕНА" е описал част от нещата.

Ей тва е. Ще мисля каквото ди искам. Те ще го прожектират или разказват. Яко

Ако я използват върху мен ,тази шапка е безполезна :D

Знаем, знаем...

Резил, сега Марчето от втория етаж ще разбере какво й мисля ...

"От компанията оборват опасенията, че умната шапка ще се използва като средство за тоталитарен контрол над хората. Шапката ще работи само когато човек сам пожелае това, уверява Мери Лу Джепсън. " Аз, лично, ама веднага им повярвах!

Всъщност ние сме киборги. Киборги с помощта на висш вселенски разум, който да ни съветва и напътства! И сме единици на този мнолюден свят

Е, сега вече на света му се еба мамата! Представяте ли си бизнес, политика, дипломация, семейни отношения, когато знаеш точно какво си мисли другият и той знае какво си мислиш ти. Това би било МНОООГО интересно.

Скоро няма да стане без нахлупване на каската на главата, т.е. от дистанция, та поне тайно няма да става до време. Навярно правят 3D енцефалограма на живо и по това къде какво мърда могат да видят доста, четох напоследък нещо в BBC, че се виждало много повече от очакваното (като корелация между видяно и мисъл). Във всеки случай ще стане практически невъзможно човек да излъже ако това му е нахлупено; не толкова зле ако всички носят такова ....

Нека позная - британски учени.

"Openwater разработва устройство, което ще позволи проникване в главата на човека." - Тези много са закъснели. В нашата махала всеки си има по няколко такива устройства. Някои се казват "ножове", други им казваме "колове". Ползваме ги за проникване в главите или телата на различни хора. Главно с цел убеждаване за размяна на предмети и пари, но също така и за забавление или защото ни е скучно.

ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ, от половин век САЩ казва ЩЕ, Ще направим телепорт, нанотръбни простотии, богоподобни частички, летящи колички, ще лекуваме рак, спин, фригидна импотенция Хахахаа Само ЩЕ, а до сега освен да сипят бомби друго НЕ са измислили! Впрочем, ГОГлето да си оправи преводачката ще е чудото на всички времена, ама иначе велики AI Аййй ма то като няма Интелект, к'ъв Изкуствен да го изкарат... :) Оф нямаше ли на Марс да се разкарат вече, Мъската нямаше ли да изстреля ракета дето да не гръмне преди да излети, нямаше ли брички на ток, дето да замърсят 100 пъти повече, ползвайки токсичните акумулатори, зареждани от отровните ТЕЦ, нямаше ли... Абе на раята й дай екранчета с мигащи картинки, друго не й требе ЩЕ хаххаа

Е, те и руснаците не им отстъпват по ЩЕ-то.

Началник

кви руснаци съзря тук в тая статия бе, олигофрен?!?:-)

Ми те си лекуват спин и рак, а в путлеристан само мигат на парцалки. И виагра измислиха. За разлика от рашистан правят повечето неща които обещават. А Марс е за червената сган планета.

Сега може да си неверник, ама ако Фанеш един Рак и един Спин, успех ти желая фашистките ти любовници да те оправят Хахахаха

Е нали преди 10 години оставаха пак 10 години. Или сега сме в друго измерение. Или пък годините са с различна продължителност. Кой знае ...

това жена ми и сега го може

Поредните алхимици...

Казват, че пътя към ада бил постлан с добри намерения...

дкми

Всичко трябва да приключи до тук: "Тя е професор в Масачузетския технологичен институт и съосновател на програмата Лаптоп за всяко дете (OLPC). " Защото този проект претърпя абсолютен, пълен провал! И една от причините е, че бяха заложили на... лайнукс.

Защо ли? Защото западните компании искат да дадат 10 лаптопа, а да приберат пари за 100. На почти никой не му се занимава с благотворителност.

Това Мъск ли ви го каза?