Коментари - Капсулата ”Дракон” се приводни в Тихия океан | IT.dir.bg
назад

Капсулата ”Дракон” се приводни в Тихия океан

Космическата капсула "Дракон" на американската компания SpaceX се приводни вчера вечерта в Тихия океан 6 часа след като се разкачи с МКС.

Обратно в новината

Коментари - Капсулата ”Дракон” се приводни в Тихия океан | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За последний год у россиян был только один удачный запуск ракеты и тот "случайно" - "Буком" по малазийскому Боингу.

Ще признаем ерефията за нормална държава когато Абрамович си продаде яхтите, отборите, каките, отвори собствена компания и постигне 1/10 (една десета) част от това, което постигна Елиън Мъск.

с или без милиардите които му наля администрацията под формата на проекти ???

със всичко - с негови пари, с тия отпуснати от Роскосмос, с каквото иска

Е па мо'е руските олигарси повече да си падат по делата на Джефри Ъпстейн. Различни хора, различни интереси.

Както върви, в следващия 1/4 век току виж направили и космическия асансьор. Прогнозите са ок. долар на килограм изнесен в орбита !! Та може скоро да можем да пробваме как е напр. любовта в безтегловност, при това отпивайки от тубичка шампанско рееща се наоколо :-)))

Опитвайте любовта по-често!

И сега какво?????? Краварите, марихуанци, кончитивурст ит.н...... нещо се оправят сами , а уж само матрьошките бяхя космическа нация....

Леко с полюциите!

А бе някаква капсула,не е като "прогрес".....това е ракета,хем се върти,хем си пада както си иска а тук за някакви дракони и феи ми говорят:)))

Е-е, ти, пък. Почитателите на оперното изкуство още не са се събудили след снощното културно мероприятие. Почакай да мине обяд и ще видиш какви батути ще почнат да разпъват.

То това дори не са кравариТЕ, това е един "частен кравар", който за десетина година разви технологии и структура, съизмерима с тази на виликия Съветски съюз. А както е тръгнал "краваря", скоро ще надмине цялата руска космическа технология и програма - сам. Пък тука мурзилките нека плюят - лошо няма, нека изкарат някоя рубла - дори и те трябва да ядат ;)

съизмерими със СССР може ама нещо глеам е бая напред и от "най-великата" нация ама нещо си траеш смешнико?))))

Взимаш предвид, че последните 20 години руснаците не са надградили нищо, щото фалираха, демек, някой 2015г. настига т'ва дето те са сътворили 1980г. Космически изследвания се правят с много пари, с тях в днешно време, дори можеш да си купиш и готови технолгии, няма нужда да откриваш топлата вода. Та съвсем естествено е в този ред на мисли до десетина година чичко паричковците отвъд океана да дръпнат значително напред.

Нека да изчакаме да закарат хора на МКС, пък тогава да сравняваме нещата. Иначе, няма нищо лошо и американците да се научат да правят космически кораби.

е добре, щом няма лошо...

Цялото непрогресивно човечество сме ви благодарни за разрешението. ;) Сполай ви и на слука!

Опа, първия "батут" се появи. Ама си ранобудник, бе - няма 11 часа.

Ама не само да кара хора, ами и да се скачва без да трябва да я влачат с "ръката" на станцията.

те драконите излитат сами да ти кажа ... ей така на добра воля ... а това че един СОЮЗ падна е голяма новина ... не е като да загубиш две совалки ....

Сами излитат. Не съм видял някой друг да ги придружава. Е в началото използват ракета носител, която за Дракона е СпейсЕкс с двигатели Мерлин.

То и японците осъществяват товарни доставки, ако те вълнува, тогава също ли де изпълват такива доволни трепети?! Разликата е, че сега руснаците са единствените, които могат да пращат хора в космоса и като гледам, споделят т'ва си умение с всички. Да видим след 5-10 години, когато "краваите" дръпнат в надпреварата, както обещават, дали ще сторят същото....

А "мурзилките" ще си плащат ли на "краварите" за споделеното?

Ами мурзилките бяха първи на дългата опашка, за почва от луната, снимки от хъбъл, данни от спирит опортюнити и т.н. и т.н. и т.н.В рашикистан масово се ползва GPS ама блядките не плащат, щото то нали прогреса бил за човечеството ахаха