Коментари - Как се ползва тоалетна в космоса (видео) | IT.dir.bg
назад

Как се ползва тоалетна в космоса (видео)

В последното видео на ЕКА британският астронавт Тим Пийк отговаря на един доста съществен въпрос - как се ползва тоалетна в космоса.

Обратно в новината

Коментари - Как се ползва тоалетна в космоса (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вместо да дъвчат, да им дават да пият сокове, тогава само ще пикаят, няма да серат и с по една тръба ще им изсмукват пикнята.

Доколкото съм чул тоалетната е в руският сегмент на Международната станция. Дори се говореше, когато Русия и САЩ се дърляха, че ако се скарат и се стигне до разделяне на станцията, то другите няма къде да ходят до тоалетна.

си спомням когато служих във Флота какъв кошмар беше,когато се наложеше да посетя носовия галюн(тоалетна) по време на плаване.Става въпрос при вълнение на морето 5-6 бала.Беше цяло изкуство да си свършиш работата!Та затова им съчувствувам на космонавтите.И тяхната не е лесна.

Как се ползва тоалетна в космоса? Много просто. Сереш. Отваряш люка и меташ цокаото навън и оставяш поне 3 минути да се проветри.

Верно. Така навремето щяхме да се издавиме, когато готвача препържи къртофите и се опуши кухнята, а тоя отвори да се проветри...

ла*ната в космоса са ценен ресурс (марсианецът)

Освен ако говното не се намира в кислородната ти каска не виждам какво ще проветряваш. Отваряне на люк и заминаваш заедно с говното.

Тиквени кратуни и канчета също се използват.

Трябва да се използва дупка без клекало за да се спести от хартия и времето за което ще се измие гъза също ще намалее. В резултат на това се спестява целулоза и вода.

Много отдаван знаем как се сере. Обаче е знаем защо не се еб* . Поне резултати не виждаме. Да кажат какъв е проблема ,за да помогнем.

Предпочитам да си сера в панелката.

Ей зарад тази малка тръба нИ мЪ зеА у Космосу.. нИ мУжахъ да я направят 20см по-дълга и 5 по-дИбелъ.

Имам въпрос: И къде се слага дупето?

С вакуум значи. Ясно тарикати. И къде са скрили Айшето?

деер

Хора, моля, пресметнете колко милиона струва това кътче и разгледайте снимката....

Ми то за това Господ е създал гравитацията - за да е сигурен, че няма да осерем целия космос!

И да се ползва хартия а не парични валути!

супер вече знаем ка се ползват тоалетните в космоса.остава вапроса след като изпозват тоалетната как си баршат газа .но наи важното ако космонавтите са правоверни как се подмиват.

амайзинг ..., отвсякъде свършиха парите и се чудят как да станат по интересни да привлекат внимание, ако една планета не стига да задоволи глупостите на 7-10 млрд души, а накрая свърши опустошена, обезлесена, обезрибена, обезживена и т.н. - какъв ли ресурс ще ни трябва за да летим до др. планети и да правим бази там???? Ако за едното ядене, а.... и возене с колички унищожим всичко на Земята, представям си ако искаме да заселим Марс, може би ще изядем и скалите тук. На този етап земната орбита е приоритет само на военните, всичко друго е ала-бала, че МКС била за науката и всички хора и ол менкайнд и бля бляааа.

Трябва вакум, за да хвърлиш боба :)))

За какво са харчили пари да търсят решение. Една прахосмукачка... и тръбата в задника. Даже няма нужда много да се напъва ;)

ех, Ганьо, щом решение като това да си завреш прахосмукачка в задника ти изглежда нормално, значи си заслужаваш съдбата

Всъщност, космическата тоалетна днес е почти същото като да си навреш прахосмукачка отзад - сядаш върху една много малка дупка, включваш вакуума и онова засмуква отпадъците. И за това нещо минават обучение. Има и други интервюта с астронавти по темата. Един разправя, че веднъж имало проблем и цяла седмица чистели разхвърчалите се акита из станцията. По дискавъри го излъчваха.

сереш и после си го гониш с найлонов плик!!!

Слагаш си памперса и няма начин да избяга!

Заглавието: "Как се ползва тоалетна в космоса (видео)" Звучи извратено с това видео накрая. ;) Сигурно се добавя автоматично.

Добре че парламента ни е в "условията на гравитация" иначе такива щяха да хвърчат...