На астероида Бену e имало вода

Астероидът Бену е по-влажен и обсипан със скали, отколкото мислеха специалистите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Глина която не е утаечна, примерно вулканична не съдържа вода. Наличието на вода означава утаяване за което пък е нужна и малко повечко гравитация. И кво стана, планетааа.

Т. е., ако на "вулканична" глина и добавиш вода, тя става автоматично утаечна, така ли? Ако не знаеш какво е глина, има Уикипедия. Това е естествен минерал, който може да абсорбира вода. Седиментни скали (отлагания) мога да ти изброя към десет вида. Но глината не е от тях. А що се отнася до гравитацията, всяко тяло я има.

Осирис рекс откри вода на Бену. Ха ха ха, чувствам, че и тази мисия в най скоро време ще я сполети внезапна и неочаквана авария, я в софтуер я поради неволна погрешна команда на оператор. Обаче казаното е казано. Намерили вода в глинести слоеве, какво ли значи това. Ами ето първоначално говореха за половин кило донесени проби, сега вече става дума за прашинки. Защо ли? Защото вода в глина означава седиментни отлагания.

Я пак! Откога глината е от органичен произход?!? Седиментните отлагания са от СаСО3, с включени черупки от ракообразни и др. Глината е съставна част на почвата (неорганична), а и не само.

ами рикия имаше - разлях я по-лани като пихме с брат'чеда и вихме по Луната... Умряхме на мъка!

И в космоса за ракии ще ми мисли. А аз се чудя кой всяко лято ми обира сливата на село...

Руските и православно славянските технологии над всичко. Русия е на светлинни години пред краварите. А ние в този прогнил евросъюз си проиграваме технологичното бъдеще. Само Русия ни е помагала да изпращаме космонавти в Космоса и само Русия може да ни помогне да се задълбочим в изследването на Космоса

Осирис-рекс????? 100% e преписано от руска статия. На български си е Озирис-рекс.

"Специалистите ще го изследват една година за подходящо място и през 2020 г. апаратът ще се доближи до повърхността, за да събере роботизираната ръка прашинки от нея. Те ще бъдат върнати на Земята през 2023 г." === Кои са те, дето "ще бъдат върнати на Земята през 2023 г."? Прашинките, които всъщност никога не са били на Земята? Гогов...

Последно и аз да питам, че нещо не разбрах: Има ли вода на астероида или не.. или е имало... или не е била на астероида, а на тялото, от което се е откъснал. Че нещо не си пасват заглавието и съдържанието...

Последно ИМА ли? или е ИМАЛО? Че нещо заглавието се разминава с това дето е писано по-надолу. Но ако гугъл преводачът е объркал нещо - изСвинявам се предварително!

Холивуд може да открие вода из цялата Вселена. В холивудските филми краварите пращат сонди до астероидите, а в реалността само славянска православан Русия може да изстрелва ракети в извънземна орбита. Не вярвайте на глупостите писани в тази статия.

разбрано - не вярваме! в глупостите писани във форума под статията също няма да вярваме

Хасане Хасане... съвсем изкука дете малко.