Нарастваща опасност: Милиони боклуци вече задръстват Космоса

Според изчисленията на ЕКА в космоса има близо 129 милиона подобни обекта

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако все още не използвате CryptoTab Browser, то изпускате една добра възможност! Това е Chrome браузър с вградена функция за копаене /mining/. Чрез него можете да добивате Bitcoin, докато просто сърфирате в интернет, както и досега. Към момента Биткойн се търгува над 55 000$, а очакванията са да достигне над 200 000$ в много близко бъдеще. Криптовалутите отдавна не са феерия и скептицизмът няма място при тях. Разгледайте и опитайте https://cryptotabbrowser.com/landing/55/18757804. При редовното му използване ще сте благодарни за решението си! Без инвестиции, без рискове, без допълнителни усилия! Не губите нищо да опитате, ако не ви хареса винаги може просто да спрете да го използвате.

Най-много боклук правят руслямските изстрелвания, като китайците са на път да ги догонят. От всяка изстреляна ракета около Земята остават десетки части, някои доста масивни. За разлика от тях Мъск връща и използва отново предния капак, който остава скрепен за корабите Дракон и само се отваря преди скачване, при руслямците се отделя с още сума ти парчетляци и си лети като боклук, Мъск връща и използва отново предните капаците покриващи товара при изстрелване на сателити, при руслямците си летят като боклук. Вторите му степени се връщат в атмосферата и изгарят, Това беше демонсрирано, когато се предполагаше, че военен сателит е изгорял заедно с втората степен при навлизането и в атмосферата, при руслямците вторите и най-вече третите степени остават космически боклук. Да не говорим за руслямските сателити, които са със среден живот 2-3-4 години, след което остват като болкуци. Докато имаха Совалки САЩ прибираха излезлите от строя техни сателити, руслямците никога нищо не са прибрали. В момента като боклуци остават така наречените микросателити, но те са едва няколкостотин от милионите боклуци в космоса. Естествено най-вероятно Мъск ще се заеме с почистването на космоса, но проблема е дали руслямците ще разрешат почистването на техните боклуци, заради засекретеност, щото те самите няма да почистят нищо в следващите столетия.

Необходимо е да се върви към някакво минимизиране на консумация и на популация. Явно човечеството ще го кара така до последната секунда. Засега алчността, егацентризма, безхаберието и лицемерието са водещи.

Алоооо, дираджиите.Няма ли цензура за " Тиин путката" ??????

Уникална е човешката цивилизация ... освен, че напълни с боклук собствената си планета, вече пълни и космоса.

Стига тоя Мъск бе. Мъск изстрелва КОНТРОЛЕРУЕМИ САТЕЛИТИ. Биклука са дъртите неизползвани сателити на САЩ И СССР и степените от ракети на Китай и Русия.

Тук поне намаляват, от 1 147 292 през 2017-та до 837 671 през 2021-ва...

Здравейте ! Пак съм тука. Лекуваха ме в лудницата около 2 месеца, затова ме нямаше. Скъсаха ми гъза от инжекции и от други работи, по-интимни. Сега пак ще пиша против Мъск, че Земята е плоска, подпряна е на четири слона, няма Космос, ние всички сме в Матрицата и т.н. И, както винаги - имам много сериозни доказателства !

Нищо, като идеме на Марс, ше осереме и там!

Търсиш на Гуглето, а то да не е правено по старите карти на дядо ти.

Не е само Мъск, а и много други компании, просто той е най-акстивният в момента, и в по-малка степен OneWeb Вече спрях да броя проектите за мега-съзвездия от сателити. Освен че пречат на астрономията, повишава се и опасността от "Синдром на Кеслер" - хипотезата, че отломките от сблъсък или взрив космоса ще повишат риска от нов инцидент и така нататък, предизвиквайки забързваща се каскада от инциденти и нарастващ облак от отломки. Идеята беше експлоатирана във филма "Гравитация". Там руснаците тестваха анти-сателитно оръжие. Сигурно идеята е взета от реалния инцидент, случил се през 2007, когато Китай тества подобно оръжие и взриви сателит. Разбира се, филмът щеше да бъде забранен в Китай, ако ги бяха сложили тях като лошите.-

мъск изстреля още 1000 боклука по 3 т всеки, нещастник боклукчар като колите му

Миризлив Ганю му дай да пцуе и да сере лайна - до там му стига. А - ВИНАГИ диво завижда на иноваторите и тези, които носят прогреса, щото си му е добре в досегашните лайна, в които тъне.

Осрахме планетата и тръгнахме да сипем милиарди за заселване на Марс. Само че осраха и пътя до Марс

Ти ли бе, Ваньо "сипем милиарди" - ти ли сипеш бе, мръшляк с двата лева в джоба. Сипят умни и иновативни хора, на които ти си роб.

Елън Мъск е най-големия космически циганин

а само до преди няколко години се говореше, че всеки боклук в космоса е категоризиран и следен в реално време... е то бе, преди да започне демонстрация на антисателитните ракети разбира се...интересно - колко парчета се получават от сателит ударен с ракета?

Щото за нормалните хора космическия боклук е по-опасен от мръсния въздух казваш?

Горния коментар е грешка. Съвършенно си прав. Проблема е в изпитанията на военните. За новоизстреляните сателити регламента е да покажат че могат да бъдат върнати безопастно.

Оказа се факт, че човекът е най-вредното за цялата планета същество, което с удоволствие унищожава флора и фауна, но се оказва, че е готово да затрие и всичко останало в името на собственото си благополучие. Осраха Земята и сега ще направят същото с Космоса. Ония малоумни милиардери не се спряха с тъпотиите си - то не бяха автомобили, спътници от всякакъв род, остатъци от космически кораби и кой знае още какво се върти там. Затова все повече извънземните ни наобикалят, явно сме най-тъпите и космически малограмотни щом не съзнаваме важни неща.

Ами направи услуга на природата - земи се гръмни, тъкмо няма да консумираш и да сереш.

Няма космически роми, които поне да го ровят.

къде сте бе "зелените"? Въздуха в София бил мръсен. Много лесно е да увеличиш данъците на МПС. Но за истинския проблеми сте слепи. И немощни. И импотентни. И мълчаливи някак ... БОКЛУЦИ

Ейч, доживях да нарекат в прав текст Мъск "боклук"... Еми така си е.

Изписаха ли те от психодиспансера ? Тоя път се позабави нещо

Таб, май, още не са те изписани.

Руснаците и Путин са "виновни" ... нема начин ..., щото американските тенджери под налягане се взривяват още преди да стигнат космоса ...

И не можахте ли да го обясните това на мъск преди да задръсти космоса с неговите боклуци. Бахти неграмотниците, всеки може да пусне интернет като покрие планетата с таратайки. Скоро няма да може да се излети от тая планета!!

То и без това не може. Никой никога не е напускал планетата.

Браво на автора на заглавието ... космоса е задръстен.