Коментари - НАСА прави свръхзвуковите полети ”безшумни” | IT.dir.bg
назад

НАСА прави свръхзвуковите полети ”безшумни”

Нов самолет на НАСА от легендарната серия "Х" ще има задачата да преминава свръхзвуковата бариера, без да генерира характерния гърмящ "звуков удар".

Обратно в новината

Коментари - НАСА прави свръхзвуковите полети ”безшумни” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Измислил го е руснакът!

Фрикцията с или без въздух....си е фрикция.

Революционизира.... - На тоя драскач от прованса - седни си, слаб 2! Аман от двойкари и тройкари, ейй!

ще направи дедовия безшумен, ама зелените хартишки ше ги гушнат.

Ми не знам как е при теб, но като гледам как се развиват нещата глобално очаквам след 5-10 години всеки да си кара дрона тука а колите ще са отживелица

Винаги прогнозите са по-оптимистични от реалността. Виж старите фантастики за бъдещето. Може да има генерален проблем с дронове и регулиране на движението им.

Докато сериозните хора произвеждат крилати ракети, ядрени подводници, балистични ракети и хиперзвукови оръжия, тези тук се хвалят с някакви си безшумни самолетчета.

Както обичат да се изказват русофобите тук - ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ. Докато руските са настояЩЕ! ;) Това ЩЕ тук ни го пускаха и предната година.

Да да

Кое руско е настояще? само празни приказки и анимации. И точно обратното без много приказки вече изтестваха самолет движещ се с 20 Мах.

И кое от изброените от теб велики идеи на руската пропаганда би могло да има ГРАЖДАНСКО приложение за хората или да донесе добавена стойност на руските граждани (съ заплати по-мизерни и от българските? м?

Няма как да стане! Празни обещания!

Дето са взели индиец за шеф, след него трева не никне. Ще видим какво ще стане с майкрософт .....

ПАК ЩЕ Е "ИНДИЙСКАТА СГЛОБКА" ..60% ОТ ИНЖЕНЕРИТЕ В НАСА СА ИНДИЙЦИ ... А ТЕ ОСВЕН ДА ИЗКОПИРАТ НЯКОЯ СТАРА РУСКА РАКЕТА , ДРУГО НЕ МОГАТ :))

Se taia

Сложно ти идва мисленето май. В статията не става въпрос изобщо за проектиране от НАСА :) Ама ти си плещиш ей така колкото да не ти е скучно :) Троли си, никой не ти пречи, ама ставаш за смях.

Да да

Затова ли като дават инженерите на НАСА индийци почти няма? Друг е въпроса че НАСА почти не прави ракети. Затова си има фирми като Боинг, Нортроп, Локхийд, СпейсХ, Блу Ориджин и т.н. Единствената ракета която правят след совалките, които точно руснаците копираха, е Вулкан и тя пак няма нищо общо с руските железа. За пореден път демонстрира тъпотията си, браво!

До 2022-ра година - я камилата, я камиларя. Важното е да се усвоят едни пари, че са за "наши хора". Измишльотини.

Se taia

Абе те и PAK-FA колко обещаваха... по твоята логика пак ще е за едни пари за "наши хора" ;) Ама с този азиатски манталитет, няма как просто по друг начин да мислиш

А бе дрисльо, все разбираш от всичко. Тиквеник русофилски, що твоите рашки горят през ден в моловете.

"247,5 милиона долара"! Това звучи невероятно за американските стандарти. Където за Ф-35 се спори дали е коствал до момента на САЩ между 400 милиарда долара и 1.3 трилиона долара. Въпреки че тези картинки ги обсъждаха от отдавна. Не е ясно дали имат въобще някакъв реален напредък. Цената при всички положения ще отлети нагоре. Това нещо на картинките е странно за пътнически самолет. Носът е дълъг почти колкото тялото на самолета. Тялото е конусовидно и назад се стеснява. Което го прави неудобно дори за седалки, които трябва да се стесняват. Прозорци не знам дали ще има. Големи свръхзвукови самолети има малко, и освен Ту-160, не знам какви са останали.

Като не са се сетили да те питат смислен ли е проектът сега да харчат бадева, тяхна си е грешката.

Se taia

Е, те и парите са си техни :)

това на картинката не е прототип на пътнически самолет, а прототип за тестване на технология. на око мога да кажа че е едноместен/двуместен самолет може би малко по-голям от примерно F15, F22, F35

помня как се затваряше вратата на жигули - ако шума е сас тия значи нисто не са подобрили

Щом го казва дръпнат макар и в Америка , значи е възможно да стане. Ако бяха сложили някой индиец или американец , щеше да означава пак някаква нова холивудска продукция :)

Ти ако слушаш санитарите също може да те вземат в някоя пиеска за новогодишното празненство на 4-ти километър.

Нашият модерен и прогресивен демократичен свят всеки ден доказва, че е най-добрият на планетата. Готови сме да успяваме заедно с всеки в честно състезание на идеи и възможности. Дори теглим на буксир най-инатливите изостанали, мързеливи и агресивни магарета.

Абе има някои дребни неща в прекрасния ни демократичен свят, като геноцида над европейските народи например, но това са само малки неудачи на либералния еврейски рай... Нали?!

Холивудски измишльотини. На тези самолетите не им се чуват и требе да размахваш флагчета за да те видят кво остава безшумни да правят.

Se taia

Даже не си прочел статията, но коментираш :) Типично по тролски.