Коментари - НАСА откри забранен замърсител в атмосферата | IT.dir.bg
назад

НАСА откри забранен замърсител в атмосферата

НАСА откри в атмосферата необяснимо количество вещество, което разгражда озоновия слой. То е забранено за използване от близо 30 години.

Обратно в новината

Коментари - НАСА откри забранен замърсител в атмосферата | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вероятно се образува при разпада и преобразуването в атмосферата на някое друго вещество, за което човечеството не си дава сметка... "Въглеродният тетрахлорид" на български се нарича "тетрахлорметан", уважаеми драскачи...

И формулата му не е CCI4, а CCl4. Въглеродът е "C", хлорът - "Cl" (си-ел). Някой май е спал в часовете по химия.

ТЕТРАХЛОР КАРБОН БЕ УМУФРИЙ,НЕМАШ НИКАДЕ МЕТАН

Made in P.R.C.

Което за пореден път идва да покаже че никой от тъй наречените учени и хабер си няма каква е първопричината за озоновата дупка. Разните му там дендролози запленени от слоя предпазващ растенията в Южното полу-кълбо от повишената ултравиолетова радиация под озоновата дупка се бяха хванали да проучват от кога съществува тази мутация, та след като са проверили сума ти изследвания почнаха да твърдят че дупката не е била само една и отгоре на всичкото ту се увеличава, ту намалява, но е била най-голяма по размер през 15-16 век от новата ера.

Много се радвам на журналистическата грамотност. Не можах да разбера CC14 ли е CCI4 или CCl4. Макар че само в последното има хлор, ама явно създават нови химични взаимодействия от dir.bg :)

Вярно са го написали навсякъде различно. Явно е гледано визуално. Иначе понеже не се изписват два пъти веществата, то трябва да е C и Cl 4 (четри пъти повтаряно).

Цанко

Въглероден тетрахлорид, т.е. един въглероден и 4 хлорни атома или C Cl_4. Но понеже дори в тази научна рубрика долните и горните индекси са все още нещо непознато (или непонятно) си пишат индекса наравно с останалите символи. И да, явно е преписвано без никакво разбиране. При това говорим за елементарна неорганична химия, която се учеше още в 8-ми клас.

Рай за любителите на Chemtrails :)

Щатите първо да подпишат протокола от Киото, после ще си говорим за ODS.

САЩ не подписват, защото ако подпишат, трябва да го спазват. Те не са като ония, за които подписът няма значение. Или ирационалната ви омраза стига дотам, само на американците да бъдат наложени ограничения, а другите да правят каквото си искат?

Доколкото гледам, точно САЩ са тия които искат да налагат ограничения и изисквания на останалите, докато самите те са извън всякаква отговорност.

Нямам впечатление, че подписите значат нещо за тях

Китай бълва тонове отрови всяка секунда. Без да съм учен мога да им кажа къде да търсят.

Така е, но ако Китай не ги бълва тия неща заради производството, как американците ще си купуват нов айфон и лаптоп всяка година ?

В твоя случай Владко всичко е ясно - чемодан, вокзал и тутуф-тутуф - чак в Северна Корея - та са най-добрите на света!

Какво се опитват да кажат, че някой умишлено унищожава озоновия слой ли?

Опитват се да кажат, че за да е по-евтинко производството, китайците замърсяват природата и не им пука от никой.

ИДВА ОТ КИТАЙ. и дете може да го смели това, ко ми са праят на луди.

с емисионни квоти за Въглероден тетрахлорид. Ще има % и за НАС-А

Тетрахлорметан е имал "преводачът"

Аз само не можах да разбера веществото CC14 ли е или CCI4 :))) Не, че не мога да питам чичо Гошо...