НАСА финансира план на Нокиа за 4Джи мрежа на Луната

Проектът е част от нови договори на общо стойност 370 млн. долара за мисии за изследване на лунната повърхност

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

NOKIA се прекръства на MOONOKIA

Супер новина, сега ще мога да се свържа с родата там. Дано само роуминга да не е космически... :)

И как смятат да пращат астронаути на Луната? Ще хванат някой Союз на стоп ли?

" изграждане на 4Джи телекомуникационна мрежа" "4Джи"-то къса! Пише се "4G" или "4-та генерация", или "четвърта генерация". Що за журналистика, сър!

Ще изчакат Русия да създаде ракета, че 30 години все ползват украинските разработки. Ангара е още в Хангара. Нищо че тръгна 20 години преди Спейскара.

Еми союз за разлика от аполо не е стигал до луната не се и очаква това да се случи ..поне не в моя живот. И това е факт, а не казано от робота който оплю руската космонавтика.

FFF

Генерация? А защо не поколение? Това малко като оная статия отпреди години в Труд, в която жилеше, че около гарата се строят 3 нови сгради и един билдинг. Това да използваме чуждици за думи, които ги имаме на български, за да сме “фешън”, е просто покъртително.

От какъв зор? Извънземните ще цъкат из фейса или какво?

Тея да отидат за първи път на Луната, че после да фантазират! Ама че смешници! Буш Младши, Барак и Тръмп, от 20 години са им поръчали да ходят, пари са им осигурили, и само възклицават, колко било трудно. Голямата лъжа, стъпване на Луната. И то при положение, че имат готов кораб в музея!

Що не си признаят, че са излъгали, че са стъпвали на Луната? Няма да им е за първи ПЪТ!

Не е поколение защото българите не сте измислили нищо и нямате право до сменяте думите! Само си смучете прусто и завиждане. Генерация! Generation!!!

а стъпах, на вратата пишеше: MOON STUDIO Watch your step

охоо, аз си взех на плажа Лунепу, даже подпорна стена строим - вятъра много силен и дига прах

Дрънканици тука от "специалисти". А факта е че едни дават, работят и постигат неща, а други лежат по улиците и искат разни велики работи и са де факто пълни излишници.

Само да спомена, че в Нокиа на сериозни позиции има двама българи. Ама на нашите журналисти хич няма да им дойде на ума поне да им се обадят по телефона за коментар.

а, знам го, знам го плажа... верно е малко прашен, но въздухът там е кристално-чист! :-)))

Браво на НАСА Аз сега ще кандидатвствам да строя пътища на Луната. То няма начин да не пуснат поръчка и за това. Комуникациите са важни. Все пак 50% от американците Вярват, че филма 'Марсианеца' е по реална история.

НАСА нямат полезен ход. Затова ги следя как се гърчат. Ако не говорят за Луната - и последния тъпак ще се усети накрая, че НЕ могат да отидат там. Говорейки пък, и излагайки непрекъснато фалшиви "планове" - се принуждават непрекъснато да ги отлагат после, при което пак дори на последната ДИР-овца след няколко години ще й светне какво се случва. Освен това изглежда ги е страх, че някой ще ги изпревари - и ще снима свещените им места от приземяването на пророка Аполо-Мохамед. :) Доказвайки, че всичко е лъжа. (Но според мен нямат грижи по тази линия. Всеки, който още си мисли, че светът не се контролира наддържавно, по добре да се откаже от играта на живота. Последно видяхме ясно този ефект при Ковид-ПЛАНдемията.) - Та така. НАСА е в батака. А колко по-лесно щеше да е, ако изобщо не бяха лъгали, нали? :) Аз затова никога не лъжа. Това е лукс, който могат да си позволят само големите престъпници (НАСА, политици и т н) - и глупаците.

до 4G, това е превод, а не смяна на думи!

Нормална бизнес-идея. Но как стои въпросът със захранването на тази мрежа с ток? Да не би да съм пропуснал тукашна новина, че еди-кой си вече е построил електро-генерираща станция на Луната?

с южноафрикански батут, най-лесно е

Като гледам ти се гърчиш,червей лъжлив. Поне една истина да беше казал, а то само лъжи и то под различни имена, боклук нещастен. 50 години, който иска може да ги "изпреварва", така че няма защо да се страхуват. Добре е обаче, че и тъпак като тебе подсъзнателно осъзнава, че са най-напред и можело някой да ги изпревари някога. В батака е Роскомикс, които са единствените официално доказано хващани в лъжи за космоса и то няколко пъти. Та продължавай да се гърчиш плазмодий нещастен

Панели и батерии. Също като на МКС. Или си мислиш,че там има някаква друга електрогенерираща станция? Ама ти сериозно ли задаваш такъв малоумен въпрос?

За кое са излъгали?

Както виждаш - задавам! Или опитваш да оспориш правото ми на това?

всеки има право да е тъп колкото си иска, особено ако е посетител в дира

Както виждаш ти отговарям, скоето очевадно не оспорвам правото ти, но изразявам учудване след като нешата са очевадни.

"Не лъжеш", защото си въобразяваш, че изречените от теб лъжи са истина. Ако можеше да осъзнаеш заблудата си, щеше да проумееш, колко си станал смешен! :)

поздравления :))))) а дебило-найски е психично болна мурзилка :))