17-11-2017 20-11-2018

Коментари

о,1 инча на година х 80 години до края на века = 8 инча х 2,54 см = 20,32 см до края на века

Това им е на екстраполациите като тая, че предполагат неща които не се знаят. Нито се знае дали ще е линейно, нито се знае въобще как ще върви идните години и накъде. Засега е повече крякот от активисти търсещи къде да се впият отколкото реална заплаха, ако наистина има парников ефект то той може и да е за добро - слънцето май навлиза в някакъв минимум, последния път като е било в такъв е имало "малък ледников период", някъде в средновековието беше.

"По техните данни нивото на океаните се покачва с около 0,1 инча годишно (1 инч = 2,54 см)." === Нивото на океаните се покачва през последните 200 000 години, много преди да има хора на тоя свят. Това, което често се премълчава е, че според данните от последните десетилетия темпото постепенно се забавя. Аз лично се надявам, че тази мисия ще достави точни данни и по-често. Крайно време е да знаем точно с колко и с каква скорост.

Не само се качва, а и спада. Затова в статията са написали: Според изчисления, основаващи се на подобен период на затопляне преди 125 000 години, морското ниво може да се повиши с 3,35 м до края на века.