НАСА избра място за прилуняване на лунохода VIPER

Учените от мисията ще се опитат да разберат как ледената вода е достигнала Луната и как се е запазила там в продължение на милиарди години.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В кое студио на Холивуд ще бъде заснето пилуняването,че не разбрах?

_stankow

Това е добре. От мястото зависи видът на терена, а от него - някои детайли на конструкцията. Не е лошо от началото да се знае къде ще работи изделието. Само да отбележа - финансирането е открито едва юни 2020-та година. Astrobotic Technology е получила 199 милиона $. Това за американска космическа фирма са смешни пари. Не стигат за такава разработка, камо ли да се направи ударно за 3 години, сложна е, отговорна е. Та ще трябва да почакаме. Китайците вече имат два лунохода, донесоха и грунт от там. Следва кацане на китайски космонавти на Луната. Най-вероятно ще изпреварят американците за второто посещение. Но това не е по темата, извинявам се !

Дано само с тези лунни роботи не повредят местата на историческите първи лунни мисии. Те са безценен паметник за подвига на свободните хора от свободният свят

Вода , че да я разлагат, да правят кислород и водород, че да ходят на Марс! Тия , с техните лъжи , край нямат!

Ако можеха да летят в космоса щяха да изнесат всичките опасни отпадъци . С мощен телескоп не съм видял нито един сателит,знаме на Луната, роувърите на САЩ,сондите на Марс. Дори не се вижда и МКС. Лъжат ви много яко . Това с луноходите беше преди 70 години. Луната е само на 5000 мили от Земята и пак не могат да отидат там. Слънцето е също на 5000 мили. Затова зад Слънцето е мрак . А между него и Земята е светло. В космоса няма грам Слънчева светлина защото това слънце е много малко. Зад него няма никаква светлина.

От лидъл ли си купи мощният телескоп за 18 лв.

Добър си ! ама много добър, признах те.

В грешка си за луната, на 2500 мили се на мира и е холограма, а слънцето е огромен прожектор захранван със слънчева енергия който е на 1800 мили от земята на геостационарна орбита.

Май не си у реТ.

НАСА са известни с хрисимите си масонски съкращения. След OSIRIS-REx, сега и VIPER. Но идва някак си твърде традиционно като за Америка. Предлагам им нещо по-джазово за следващата мисия, например Search Astronomically the Universe for Recurring Ordinary Novae (SAURON).

Защо?

Може би щото е по-скъпо засега и деленето на водата на състаните и съхранението.

Хора пичове, хора изпратете на Луната! Тези с луноходите го играе сульо и пульо! Дори факъните руснаци! Ха ха ха ха! Дайте да видим как хората се прилуняват! Ей къде е Луната, на три дена път е!

Ще хванеш язва от толкова злоба...

Ми нали пише бе тъпунгер през 2024 г. ще пратят.

Уж ходили 6 пъти до Луната! Ровъри караха, камъни носеха, пък сега им било трудно! Ха ха ха ха, е коя част не може да направи великата Америка, която е правила преди 50 години? Голямата лъжа , кацането на Луната. Да се смееш ли , да плачеш ли? И зомбитатата от цял свят вярват ли вярват

Плачи, плачи китайско менте. То друго не ти остава. Ако беше лесно Руслямците да са кацнали поне веднъж или поне да вземат проби няколко килограма, а не жалки грамчета. Трудно е но през 2024 пак ще кацнат.

Цитат от статията: "Луноходът ще се нарича VIPER, което е акроним на латинското Volatiles Investigating Polar Exploration Rover." Името що ли не ми звучи като латински нещо, май по скоро на хамерикански звучи, а VIPER е усойница на английски, къде го тука латинския?

Ти остави това, ами виж, какви дУиди имало в междузвездни войни... Явно келтите и там са напъплили...

Трудна работа бе! Като е за първи път Ха ха ха ха ха! Обаче да видите как още с първия полет на човек до Луната, кацнаха без проблеми, а Амстронг почти се е разбил при кацане с лунния модул на Земята!

Ой милото колко си глупаво. Ще събереш ли днеска копейки за пица и кафенце? Пожелавам ти още статии за САЩ. Приятна работа във форума.

Едно не разбирам - уж се пишеш ХА ХА ХА ХА, пък така скърцаш злобно със зъби, та чак пломбите ти изпадаха, от яд. Що така? Завист?

това е нещо реалистично. Пилотиран за 2024 обаче е малко вероятно.

ама, на дали...когато цъфнат налъмите.

Това, как го измисли? Я, разкажи.

То и един друг тука се кълнеше, че хеликоптерчето на Марс, щяло да литне, като му цъфнат налъмите, а сега мълчи като п.тка, когато го питам, дали са цъфнали.... тъй че по полека с обещанията....