НАСА изпита успешно двигателите на новата си ракета за астронавти на Луната (видео)

Тя трябва да отведе в космоса кораба Орион в рамките на програмата за завръщане на американци

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Та нали тази НАСА изпрати УЖ хора на Луната с качествена ракета А сега топърва разработват ракета която да изпратят на Луната хора Не вярвам да са изпратили там хора Всичко е лъжа и фантазии

На мъск акциите скочиха, лол дали?

А Рогоносин изпробва 2 нови акорда и счупи китарата. Следвсщия сингъл се очаква след 3 седмици.

Той има и Батут....за утешение.

Крайно време е да изхвърлите от речника си тези архаични турцизми ... Звучите като анадолски манафи седнали да коментират квантова физика!

На колко месеца замърсяване от въглищна централа, се равняват тези 8 мин.

0 това е чиста вода което излиза. двигателя се захранва с кислород и водород

Вероятно има плантации за водород и кислород в тексас... територия заграбена от Мексико! И какъв е въглеродния отпечатък за добиването им???

На 0. Все още няма централи, които да горят водород.

Пичуе, новата ракета на НАСА е просто БОМБА, нищо че не може да лети.

Това е компетентното мнение на поредният селски бек. Как да не му се довериш.

Хайде бе хора! Направете една ракета Сатурн, че да ми запушите устата. Кое не можете да направите със съвременните технологии? Кой елемент? Дайте Русия да ви направи ракетата, че те летят с такава от 1961 година

Аз пък не вярвам, че Гагарин е летял. Айде, изстреляйте го в космоса, че да ви повярвам!

Ням доказателство че е летял освен партийния секретар. Една снимка няма?! 3 седмици след предполагаемия полет на руснака има снимка цветна на земята от орбита на американеца Шепърд?! Как така?!

Факт е че няколко пърти излъгаха нагло света за кацането на Гагарин, както и за кучето Лайка. Това поставя под съмнение целия полет на Гагарин. Още повече че Титов е с 2 ленински награди след полета си, а Гагарин само с една...

Никаква снимка няма от орбита на американеца Шепърд, нито цветна нито чернобяла, по простата причина че той за първи път помирисва орбита чак през 1971г.

Ами има американски сомди извън слънчевата система даже! А ти с комплексите и отклоненията от чисто любопитство вярваш ли роботите на Марс и стария и новия дето предават от там?

Ти си продължаваш старата песен, въпреки че вече ти обясних по-долу. Мисля, че Леонов е описал такива като теб най-добре: https://youtu.be/X55bRwXlWBM?t=97 Ключовите думи са тези, с които почва отговорът му. Повтори ги за да знам, че си ги чул.

Навремето и аз бях като теб. Само че с такива боклуци, като кукурузеия тъпак не може да се говори нормално. Затова му казвам "истината в очите", а той се оплаква че го обиждам. Не бе, боклук, не те обиждам, а правя констатация.

На мен случаят на този горе ми е ясен, но се възползвам от него, за да кажа нещо, което би могло да е интересно на публиката. Пет пари не давам какво мисли и дали изобщо мисли.

Добре де приемаме че ви лъжат излъгал са Русия и целия свят Путин който определено не се долюбват не вярва а твърди че е истина и че подобна конспирация е невъзможна! Ти Матросов заедно с усмирителната ризница от къдее знаете като от панелка та до супермаркета ви е минал живота? Защо им е да лъжат и то не веднъж а поне 6 пъти? Слава богу че не можете да определяте собствения си ред камоли световния

Намери кого да даваш за пример. Лъжливите Путин и руснаците!

Ами на жалките дъртаци от миналото само това им остана да си вярват,че СССР още го има и са велики,целият си жалък животец са изкарали с тази легенда и сега как да я забравят-така и ще си умрат живяли цял живот в лъжа но пък как сладко беше по партийните събрания до като другите бачкаха

RS25 са двигателите на совалката...

Тия не са точно RS25, a са модификация с по-голяма мощност.

НАСА изпита успешно новата си ракета за астронавти на Луната Ето и стенограма, която показва точно как е протекъл изпитът: НАСА: - Съгласна ли си да участваш в новия фалшифициран "полет до Луната" и да се подчиняваш на всички оперативни заповеди. Искам ясен отговор! Ракетата: ...мълчи мрачно... НАСА: - Ако не приемеш, просто ще те взривим при последния тест, барабар с тримата астронавти, точно както направихме с Аполо 1. Този номер така впечатли останалите страхливци, че никой след това не посмя да се възпротиви... Ракетата: - ОК, ОК!! Да, ще участвам!! НАСА: - Много добре! Ракетата: (под носа си) - Шибани убийци!! НАСА: - Какво каза??!!

Бях се затъжил за тоя дъртак като го нямаше доста време и реших,че е гушнал чемшира но се радвам,че още мърда иначе след като го няма вече детроита а и оня ак47 нещо изчезна сайта стана доста скучен и списван предимно от един трол та "добро пожаловать, дорогой тролль":)))))))))

Тея са аматьори: толкова ли не можаха сума ти време досега да се научат от Мъск, че ако НЯМА експлозия - НЕ Е успешно изпитанието?? Като разбира се винаги експлозията се обявява ПОСТФАКТУМ за изключително предсказуема, очаквана и даже желана - абе направо "предизвикана нарочно"... ;) Виждате ли колко добре съм изучил вече Наръчника за еврейски лъжи за напреднали"?*

Имам стабилна ракета и кораб, които са летяли 34 пъти до Луната. 6 пъти са кацали! Хоро играха, кючек играха, рали правиха, всичко точно и изведнъж 20 години не могат да построят копие! Пръскат милиарди, вече към 30, да направят нова ракета. Кого ще лъжете, че сте ходили на Луната?

Русия имаше огромен флот от дървени кораби. Пореха всички океани. Правеха географски открития. Сега нямат нищо. Един кораб не могат да построят. Кого ще лъжат, че са правили географски открития?

На такива като теб им викаме: СЕДИ, СЕДИ, НА МАГАРЕТО ЧУШ ВИКА!

Селски лафове от селяндур, коментиращ космически програми...

Тия какво си мислят че правят? Проект за метро във Варна ли?

Лорд Евгени Минчев за президент !

Невероятен успех, предвид че това са същите двигатели които бутаха совалката от 1981г.

НАСА тества всеки двигател с които ракетите и летят, без значение от кога конкретния модел двигател се ползва. нарича се производствен контрол.

Доста пуши. По кой евро стандарт е? Да ги забраним тези ракетки. И без това се возят само по четирима...

Това е пара от водата, която изливат за да потушат вибрациите.

И самите двигатели са на водород и кислород с резултат вода

Простакът Дада, като всеки подлец, е страхлив. Хванат ли го за отговаря, се изнизва и ще се появи, когато няма никой. Как си простак?

Кой къде ме е хванал бе боклуко? Ти ли? Можеш, ама само с уста за патката ми. Амбриаж нещастен

Бреех, и за там ли нямаш мераклии? Ха ха ха ха

_stankow

Уважавам и се равам на успехите на всички - и американци, и руснаци, и китайци. Но да се пишат такива глупости - днес двигателите са "запалени леко в продължение на осем минути", а малко след това "Първи полет е предвиден по-късно през тази година." - е това не се търпи. Този, който го пише си няма и представа колко тежък е пътят, колко десетки тестове са необходими, колко години и милиарди, дето на НАСА ѝ ги отрязаха тази година. Особено когато става дума за пилотирани полети. И навсякъде тъпа политическа пропаганда ... Излагате се, господа пишещи !

Тази ще литне под името Artemis I, защото вече е изработена и се асемблира в "Кенеди". Това, което тестваха горе, сега отивам тук: https://www.flickr.com/photos/nasakennedy/51019187443/ Кога, как и дали ще се случат следващите, зависи от новата администрация, която уж каза, че подкрепя програмата.

Инженера пак се изцепи с високопарни мнения и разсъждения, по картинка....

_stankow

Какво значение има личността на говорещия ? Вие по темата се изкажете. Или оспорете мнението, щом го мислите за невярно !

Какво да оспорвам бе, драги? Понеже било трудно нямало да стане. Какво да ти казват хората на такива разсъждения? То е трудно и да създадеш условия за термоядрена реакция ама ей го слънцето грее... Смешно ми е как се изказваш за неща от които хабер си нямаш до къде са стигнали, ама проблем нямаш да ги отричаш. Да беше от екипа, който е вътре в нещата, да ти хванем вяра, ама някакъв си там, на майната си, титулуващ се инженер, да ръси акъл по картинка е просто смешно....

Тъкмо гледам снимки, как са строяли небостъргачи. Трябва да се излезе зо нулев цикъл от три етажа под земята. И знаете ли как се копае? Ха ха ха ха, малки китайски багерчета. А пръстта се извозва с каруци. 500 човека за копан и извозване, а сега два багера.

50 години не могат да пратят хора на Луната. Нещо запецнахме ли? Лъжем ли? Последната Аполо стои с лунния модул. Смятайте как с чукове и триони са пратили хора на Луната, при положение, че са работили 400 000 човека! За една ракетка, която Мъск сега прави със 7 000

50 години никой не се е опитвал да изпрати хора на Луната. Явно се информираш за космическата програма от новините на БНТ.

Имат поръчка от преди 20 години. Последната е от преди 4 години от Доналд Тръмп. Казаха му , че е мтого трудно изпълнимо. Хайде стига де! Явно не си образован или достанъчно информиран по тази тема. Не, не искам да те обиждам, защото за разлика от простака Дада, пишеш културно, без обиди.

Виждам, че просто се лигавиш, но ще поясна за публиката. Близо до връщане на Луната сме били два пъти. По времето на Буш-старши и неговата Space Exploration Initiative, която е предвиждала орбитална станция (на която тази над главите ни е опростен вариант), която да се ползва за скачване на кораби към Луната и Марс. По графика на тази програма, сега щяхме да имаме база на Луната и в момента да говорим за мисия до Марс. Нищо от това не се случва, защото цената е половин трилион, или над трилион в днешни долари. И като вземем предвид, че тия неща никога не струват колкото предвиждат в началото... Ето го документа с концепциите тогава: https://history.nasa.gov/90daystudy.pdf Второто "сближаване" с Луната беше по времето на Буш-младши и програмата "Създвездие", която беше отменена от Обама заради цената. От "Съзвездие" остана капсулата "Орион", с която ще пътуват до Луната, и ракетата SLS, която e по-малко амбициозна версия на ракетата Ares V от "Съзвездие".

Не знам защо линка горе не излезе правилно. От името на PDF -а липсват двете долни черти межу 90 и day и между day и study. Или просто клик на третия линк от тук https://history.nasa.gov/sei.htm

Ще ми е много интересно да направят една ракета, точно копие на Сатурн и да покажат , как с нея са ходили на Луната! Ха ха ха. Ще бъде много интересно!

Плати и ще ти направят. Извади половин трилион долара и гледай.

Готово! Дай сметката! Струва 250 милиона изработването на ракета заедно с полета. Ако парите са проблем, в тази са наляли 18 милиарда долара долара. Още изпитват двигателите. ПП: простако, за тъп наемен работник, имаш голямо самочувствие. Я обясни пак, как една фе6рма е 17 години на загуба!

Тъпунгер. много лесно вадиш сметките. 250 милиона може да е била преди 50 години. Сега е много повече. Освен това е цена на едро за примерно 20 ракети. И е към заводи, които са работели. Сега трябва да платиш заводите, обучението на хората и едва след това ракетата. Само заплатите на 400 000 души по 5000 долара на месец за 5 години са 120 милиарда долара., за 10 години са 240 милиарда долара. Така че, боклуко, вадиш половин трилион и ти правят ракета Сатурн 5. Инак си траеш. Коя е тая "ферма" 17 години на загуба, бе тъпак? Ако говориш за фирма е лесно. Правя продукция примерно за 2 милиона долара и я продавам, печалбата от милион я инвестирам в нови производствени мощности и добавям 1 долар кредит. На следващата година правя продукция за 4 милиона долара, инвестирам 2-та милиона печалба и добавям още доларче кредит. И пак съм на загуба. И така удвоявам производството 17 години докато производството ми стане за 65 милиарда и печалбата ми е 30 милиарда, а аз съм на загуба цели 17 години с цели 17 долара - по долар на година.Амана 18 спирам да инвестирам и от загуба минавам на печалба 30 милиарда долара на година и си плащам 17 долара кредити. Само че си тъп кукурузен боклук и затова се чудиш как фирма е на загуба 17 години....

Това е невъзможно от практична гледна точка, защото тази ракета е строена по антични методи и с антични технологии. Ще трябва да се извадят от музея бая неща и сигурно ще излезе по--скъпо от и от новата ракета. Примерно преди години имаше предложение да модернизират F1 за SLS - ракетата, която виждаме да тестват горе. Компанията, която работеше по това, каза че само от горивната камера и соплото на двигателя е успяла с модерни сплави и производствени методи да сведе броя на елементите от 5600 на 40. Чрез компютри са успели да рационализират и запалването на двигателя, която се е осъществявало от нещо като "аналогов компютър", състоящ се от клапани и тръби, реагиращи на налягане. Ето затова не правим неща от преди 70 години с просто натискане на копче. Сатурн 5 не е и нужна за сегашните мисии, защото те са с съвсем различна архитектура и ще бъдат ползвани няколко ракети.

Братчет, признай си, че въобще не сте ходили на Луната. Хора не са ходили , или стъпвали! Не можеш да ви кажеш че Бойко кара 60 годишен Мерцедес, и все още върви! Ролс Ройс го сглобяват на ръка. Кое не можете да направите с 3Д принтерът?

Изобщо, имало ли е "стари двигатели" за ракетата, която преди 60 години е "била на Луната"?

Да, имало е. Дори преди десетина години имаше предложение подобрени версии да се използват за това, което виждаш във видеото. Дори тестваха компоненти от тях. Има и няколко в музея, а преди години Джеф Безос извади от океана двигател от Аполо 11 мисията. https://www.space.com/37830-jeff-bezos-apollo-rocket-engines-recovery.html Разбира се, всички занем, че Джеф Безос е човек на ЦРУ и не можем да му вярваме, нали?

Стари от днешна гледна точка. Инак на времето Ф1 са били нови.

Не сте били там маймуни лъжливи. Явно работата не е толкова проста за да я бавите толкова. А без сегашните компютри преди 60 г не знам как ви се е получило особено мекото кацане там.

Компютрите не са измислени от Стив Джобс, както сигурно си мислиш. Интегрални схеми е имало тогава и са били ползвани в програмата. Всъщност тогава "Аполо" е най-големият потребител на чипове в света и това довежда до масово им производство и стократно понижаване на цената. Дори кодът на компютрите е наличен онлайн: https://github.com/chrislgarry/Apollo-11 Но сигурно е разработен от ЦРУ, отдел "Лунни кацания", който работи непрестанно до ден днешен. А меки кацания на Луната са правени няколко години преди това от съветската програма "Луна" и американката Surveyor, която е била подготовка за "Аполо". По същото време СССР изпращат там първия ровър, Луноход, и успяват да върнат обратно на Земята почва от Луната.

Мекото кацане там е ползвало за компютър хора, тъпако. Апаратите са управлявани ръчно от астронавт- пилоти . Естествено че не е проста, затова СССР не можа да я направи, нито сега Руслямска държава ще може да я направи ... това хилядолетие. Макаци като тебе са свикнали да лъжат. Така на времето СССР излъга за Гагарин, Лайка, Марс и Буран, като първите 2 лъжи са доказан факт

_stankow

Що за обръщение !? Човекът правилно пише. Имало е компютър на Аполо, има му я схемата в мрежата, програмите. Има запазени екземпляри, някои работят. Понякога са минавали и в ръчен режим, но компютър е имало.

Виж в ютуб: /watch?v=B1J2RMorJXM Всеки модул е имал собствен компютър, а кацането накрая е завършило в полу-автоматичен режим. Заради претоварване на килобайтите РАМ памет се е наложило хората да помагат при управлението, отнемайки част от натоварването му и позволявайки му да си върши работата. Софтуера го има в Гитхъб.

Имали са компютри , но специално "мекото кацане" е управлявано от хора на мисиите Аполо.