НАСА кръсти новата си лунна програма "Артемида"

Изборът на името не е случайно, тъй като Америка иска да прати първата жена на Луната

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

27 януари 1967 г. При наземни изпитания на стартовата площадка изгаря корабът "Аполо 1" с екипаж трима души: Вирджил Грисъм, Эдуард Уайт и Роджър Чафи. Грисъм е опеделения да стъпи на Луната-умен, чаровен, но страшен критик на програмата. Преди кремацията, организирана от НАСА, снима лимон(символ на долнокачествена стока в US) пред капсулата. Изказва се ,че това бързане, при положение, че няма работещи модели, ще струва човешки животи. Явно не се съгласява с предложението, прието от екипа на Армстронг-изстрелване в околоземна орбита и филм. Артемида е девствена, каквато и ще остане Луната! ЧЕТЕТЕ, УЧЕТЕ, ГЛЕДАЙТЕ !

Да не изгори от някой нов Херострат, като храма на Артемида в Ефес.

Ще кръстят програмата на името на богиня, която е убила този, на когото са си кръстили кораба, с който ще изпълняват програмата... демек - умрела работа....

Ти да видиш разбирач, НАСА като нямат акъла да се консултират с тебе закъде са. Отде ви изравят бе.

Така ли ще се казва новия филм, който ще го пускат по телевизията?

ето първия ми роб се появи. атака дрогарю. размажи ги.

Да. Документален ще е.

Явно не сте гледали докумнетални филми свързани с кацането на американци на Луната, защото ако го бяхте направили, щяхте да разберете, че двигателите на ракетата Сатурн-5 не са имали нито един успешен тест, преди да ги сложат на ракетата и изведнъж ракетата няма провал. Щяхте да разберете, че скафандрите на НАСА от онези времена не са имали не просто нужната, а никаква противорадиционна защита. Щяхте да разберете, че 8 часа след излизтането на Аполо-13, руснаците откриват празната капсула на Аполо-13 в Тихия океан в разгара на студената война изведнъж САЩ започва да прави дарения на СССР в размер на десетки милиарди долари.... Аз не казвам, че САЩ не са кацали на Луната.... просто, това дават в документалните филми свързани с тази тема... Съвсем наскоро, имаше един докумнетален филм за совалките и МКС... много интересни неща казаха там (свързани със скафандрите Орлан на руснаците).... без да се усетят дори :)

Я марш обратно в леглото преди санитарите пак да са те сгащили бе, какво си се разврещял. И той скафандри и той радиационна защита, първо научи физиката от средното училище после вряскай. Още по-добре просто слушай доктора и се старай над лечението си, физиката едва ли ще я научиш щом досега си останал неграмотен.

Ти остави тия двигатели, ами знаеш ли, че в космоса няма въздух! Като няма въздух, какво са дишали а??! Щом няма въздух, значи не са летели! То и храна няма! Как са летели без да ядат а??! Лъжат гадините! Нито са имали двигатели, нито противорадиационна защита, нямали са въздух, нямали са храна... нищо са нямали тия. Не са летели!

Аз пък разбирам, че си малоумен идиот, плампащ пълни простотии. Разбира се, че двигателите са тествани, като първия тест е направен още през март 1959 г. т.е. 10 г. преди кацането на Луната и след това това има множество успешни тестове. Сатурн 5 има провал - това е Аполо-13 Има 2 безпилотни полета на Сатурн 5 преди да се качат хора. А като тъпак дори не можеш да кажеш от каква радиация трябва да се защитават със "специална радиационна" защита. Вероятно си мислиш за олово или някаква друга простотия поради ниското ти IQ. Единствената липса на защита е към гама ФОТОНИ и неутрони, а за тях защита общо взето няма и е без значение дали си на МКС или на Луната. Празната ТЕСТОВА капсула която руснаците открадват през 1970 г при учения за прибиране, очевадно няма нищо общо с никакви 8 часа след излитането на Аполо, защото Аполо каца на Луната на 20 юли 1969 г. САЩ НЕ Е правил дарения на СССР през студената война, това е поредната лъжа.

Този документален филм не е бил за кацането, а теория за некацането. Такива има много и всичките са базирани на предположения. Аз говоря за филм заснет от самите астронавти и от наземния екип.

Поне има шанс някой кравар на научи един древногръцки мит, макар и в доста съкратена форма и макар че няма да знае за коя древна държава става въпрос, още по-малко къде се е намирала

богинята на луната се казва артемида и е дошла като робиня от кения

Това в кой филм си го гледал?

Предлагам на братята американци от НАСА да убият с един коршум няколко заека и да пратят на Луната първата чернокожа жена-трансджендър и инвалид

Хайде дрогаре. Почвайте. Атакааааааа

ние сме го гледали тоя филм

... сигурно идва от Артекс и Темида.

Доколкото ми стигат познанията по гръцка митология, по-правилният избор е "Мелпомена".

аз пък бих заложил на Талия

Артемида е богиня на лова и плодородието, богинята на Луната се казва Селена.

Така е в гръцката митология. В американската митология е по друг начин. Там и Орфей е н.. афроамериканец.