Коментари - НАСА започва мисията си до Марс през 2018 г. | IT.dir.bg
назад

НАСА започва мисията си до Марс през 2018 г.

Марсианската мисия на НАСА ще започне още през 2018 г., но стартът на пилотируемия кораба до Червената планета е насрочен за по-късно от 2030 г.

Обратно в новината

Коментари - НАСА започва мисията си до Марс през 2018 г. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко гениално го е казал А. Айнщайн- /почти цитат/-Две неща са безкрайни в този свят-Вселената и ЧОВЕШКАТА ГЛУПОСТ.Впрочем, за първото не съм сигурен.Жалко за т.н. хомо сапиенс.....

Щом космонавтите ще престояват толкова дълго в космоса, значи първо трябва да се направи Космическа станция с изкуствена гравитация и тогава всичко останало. Това ще спести много проблеми.

1 трилион долара са много пари. Въпрос на време е обаче пилотираният Драгон да прати астронавти на МКС. За далечният космос, трябва по мощна ракета. Мъск е предпазлив и говори , че не очаква успех от първия път наFalcon Heavy. Трябва да изчакаме. Нju Глен на Безос , ако е успешен , дава възможност за евтини полети 45 тона на нисска орбита или ако два или три кораба се скачат или преливат гориво. Такава възможност може да се реализира и с Фалцон 9 , но няма да е евтина. Руснаците рекламират една ракета на метан , извеждаща 25 тона на ниска орбита и с два такива пилотиран полет около Луната. И подобни възможности дава Ангара. Новата ракета Wулкан на американците е друга възможност . Китайците имат амбициозни проекти. Индийците не са доволни от новата си ракета и имат планове до 2021 година да я модернизира с руска помощ. Ариана 6 дава надежди на Европа. Европейците са прдпазливи и не пвавят амбициозни планове, макар и да им се открива такава възможност. Японците акцентират на по евтини решения и търсят международно сътрудничество Близките няколко години ще дадат по ясен отговор за бъдещите полети.

Тея луди ли са да пращат хора чак 2030 година аз до тогава може да не съм жив! Има хора който на 50 години умират!

Руско-съветските мекерета пак се опитват да се правят на умни. И пак ни убеждават колко велики били руснаците и колко скапани американците. А аз викам да погледнем фактите. Първо, нека да уточним нещо важно. След кораба Союз на С. Корольов те на са направили нищо, за което си заслужава да се спомене. И сега си летят със същата барака - Москвичът на космическите кораби. като се казва върши работа, но не прави кеф. какво са направили американците за около 50 години? Първо, спечелиха надпреварата за Луната. И кацнаха успешно. Проектът Аполо беше един изключително успешен проект. Решиха и го направиха. Вярно, не без помощта на водещите немски специалисти, но все пак кацнаха на Луната. Съветската програма се провали. С гръм и трясък След това започна програмата със совалките. Имат над 130 успешни мисии - това ще рече че летенето със совалките се е превърнало за тях в рутинна операция. Руснаците имат един единствен експериментален полет на такова нещо. и то в автоматичен режим, без екипаж. Американците изпратиха мобилни автоматизирани устройства на Марс. и те още си работят, нищо че експлоатационнйия срок отдавна им е изтекъл. Руснаците нямат нещо, което да прилича на това. Американците изследват далечния Космос. От ерата на "Пайъниер", сега вече изпращат ру5тинно космически апрати за изследване на планети и спътниците им. Кацнаха и на комета. А руснаците? Нищо. И още и още.... но имам само 2000 символа. Ето това е истината. Останалото са моабети.

GPS, сателитни комуникации, Хъбъл, Чандра, Спитцер.... Все едно сравняваш извънземни с чукчи!

всичко супер, само не схванах що вечно единствената причина САЩ или Русия да развиват каквото и да е, е за да бъдат сравнени от някой незнаен войн като мен и теб.

Дори и не искам да си представям какво мега усилие е тоя проект. Желая им късмет. Време беше.

първо да качат хора на МКС ,после да да редактират филмчетета за "кацането на луната" и накрая може в др. паралелна вселена да отидат.Само малко повече пари за хливуд да налеят и всичко ще е наред.Соросоидната сволач ще пада на колене ще реве и ще се тресе от фойерверки.

Човешки крак никога няма да стъпи на Марс. Не е необходимо човек да е експерт за да съобрази бързо, че условията на Марс са убийствени за живота. Няма никаква разумна причина да се праща пилотиран кораб да Марс. По всичко личи че в днешно време човешката гръндомания е повече от разума. Причините са сигурно и балалните финасови, за тази масова марсиянска медийна кампания.

то и на Луната не е много по-весело, и причините да идем там не са повече от тези на Марс ... ама отидохме :) ех, къде дреме откривателския ти дух?...

Причината да се отиде на Луната освен за повдигане на националното самочуствие на американците беше да се установи химическият състав на лунният грунд и дебелината на праха покриващ лунната повърност. Можете ли да сетите защо? Но мисия до Луната и мисия до Марс са коренно различни неща.

Пълно е тук с дървени политикани...А най необяснимо е пребиваването една година в това място навярно извън обсега на магнитното поле на Земята?Хич не ми обяснявате за "свикване" с радиацията от тежки високо енергийни ядра!Такава радиация на Земята ИЗОБЩО НЯМА!

В едни години в които българската научно техническа мисъл в лицето на проф. Филипов от БАН ( син на нашия незабравим другар Гриша Филипов) контактува безпроблемно с извънземни само със силата на собственото си съзнание, диваците и варварите от НАСА все още строят морално остарели апарати като тези космически кораби и плануват някакви престои в орбита . Е как да не им драснеш клечката на таквиз мизерници?

Новината да се чете: След грандиозния успех на филма "Мисия Луна", Холивуд започва да строи декорите за новия ненаучно-фантастичен филм "Мисия Марс".

Бе откога хиперактивните лунатици ви оставят така свободно да се шляете. Нахлупвай шапката от алуминиево фолио и марш в леглото преди санитарите да са те хванали, че пак си се измъкнал.

Най - якото на тези "продукции" е, че ватенките никога няма да имат ресурса да ги проверят

свиквайте русофилки все повече ще виете

Ха-ха-ха....че защо да виеме???? Ха-ха-ха....рай....най-сетне тия говедарчета ще се разкарат нанякъде, айде....къш...от земята! Там, на Марс им е мястото, земята ще стане райско място без тях!!!

Като гледам, за момента квичат само лудите говеда..Които и до МКС не могат да се качат без руснаците..Факт!

Аз не искам никой да ходи на Марс, понеже съм обсебен от луди говеда, кравари, еврогейове и кончити. Ако те заминат някъде няма да има кой да подхранва латентната ми хомосексуалност и един ден да я извадя на показ официално.

Абе луди говеда, качете се на орбита първо сами, без руснаците и техните космически кораби Съюз...Пък тогава говорете за Марс!! Това да не ви е да садите картофи на Марс, като в измислицата Марсианеца!

Да де, ама лудите говеда почнаха да използват корабите си повторно, и не, не са союз, а фалкън. А ватенките още се чака да направят свестен автомобил, за компютър няма и смисъл да се говори

Смешко, Фалкън не е кораб, а ракета! Лудите крави още нямат аналог на Съюза, въпреки че копират руснаците дословно. Отказаха се от совалките, и минаха към руския тип космически кораби-капсули. Това първо! И Второ, така и не казаха колко процента от повторно употребените ракети, са подменени с нови части?! Да не е 99.99%?! Е тогава ще е ебаси повторната употреба! По-добре да бяха направили нови!

Картинки за зомбита и идиоти, като dupeto и дада.

Ждем картинките на Роскосмос- CCTV на апашите спиздили от двигуните на ПротонМ :)))

Миналата седмица имаше статия за 6 фактора които могат да убият човек за 1 седмица на Марс - въздуха не става за дишане, има огромна радиация, защото атмосфера почти няма, ежедневни температурни разлики от +25С до -25С и т.н. така, че много шум и пари за нищо, не вярвам в този проект :D

Парите не са чак толкоз множко -1 трилион долара . БВП на България за 20 годинки. За това пък астронавтите ще прекарат 1 година в открития космос, за да свикнат с радиацията , преди да потеглят към крайната си цел

Тези фактори ги има и на МКС. Пък като гледам си ходи там бая народ.

То разлика между това да дойде транспортен кораб з а4-6 час е същото като да го чакаш някоя и друга седмица или месец .

Ша ходиме на варна,на черно море,царевица да берем на черно море,чакарака де

а един мармот загъва марихуана и я пуши в скафандъра си....

С Какво ще се занимават повече от 12 години , защо да не обяват програма и за 120 години. "те ще доставят оборудване в определена точка от пространството между Земята и Луната. " Тази определена точка в пространството ще се движи ли със скороста на Земята и Луната или ще стои неподвижно. На следващата обиколка ще си я "заберат"

Аполо програмата я стартираха 61-а ли беше, кацнаха на луната май 69-а беше.

Програмата за 120 години е за Русия. Пък и не е сигурно дали ще могат да я осъществят. Ето вече над 50 години не могат да кацнат на Луната. Има някакви мъглави идеи за след 10 години, ама май Китай ще ги изпревари. Поне работя усилено в тази насока

Смеете се на руснаците че нещата им били в бъдеще време....... А на тези - ще построят, ше изпратят, още не е проектиран, камо ли построен, ще пребиват в космоса...... Смешници заминавайте да си получите центовеете, соросчета продажни

С тая малка разлика, че американците изпратиха човек на Луната. 3-4 пъти дори. Преди 45 години. Джони.

И какво като пратиха хора там? Сега нещо да са дръпнали много, дори погледнато от тази гледна точка са спрели развитието си, защото за 40 -50 год. великите янки можехе и на друго място да пратят хора. А такива освен в орбита на друго място няма. Сега ще слушаме ще ще ще марс, марс, марс, ще ще ще

Ти от къде си сигурен ,че изпратиха хора преди 45 години. Имаш ли елементарни и истински доказателства за това ?

Не са 3-4 пъти, а 6 пъти - 12 астронавти са се разхождали по Луната. Една мисия - Аполо 13 се проваля, но след обиколка на Луната успяват да се върнат на Земята