Коментари - Кое е най-подходящото място за база на Марс | IT.dir.bg
назад

Кое е най-подходящото място за база на Марс

Учени определиха кое е най-подходящото място за обитаема база на Марс - регионът Deuteronilus Mensae в северното полукълбо на Червената планета.

Обратно в новината

Коментари - Кое е най-подходящото място за база на Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Перник?

Продавам малки и големи парцели на Марс и в околността! Разработени на 100%, директно от собственик! Има и УПИ-та, има и обекти в строителство - гаранция! Отстъпки при закупуване и на паркомясто! Не се помайвайте - след години ще е навалица! Става и на зелено и на червено! Бъди първи да захапеш марсовата златната жила!

Пустинята Невада само ще доставим червен пясък. Приблизително точен филм вече е сниман проблеми да отстраним допуснатите грешки няма

Най-доброто място за кацане на Марс е някъде много близо до Холивуд, в най-съвременното студио - примерно на Спилбърг!!!

хората няма кво да ядът, те на Марс шми ходат, бази мази нам'коси шми праят...

Май не е това най-подходящото място...като гледам името на едната от равнините - Утопия...навява ми асоциации за утопиите на Илон Мъск да закара хора на Марс до 10-на години. цитат: "Радиусът на определеното място от учените е около 100 километра. То се намира между равнините Утопия и Хрис." Дано да не се окажа лош пророк.

Кое е най-подходящото място за база на Марс? Зависи от бюджета на Холивуд. Казал съм ви го много пъти. Докато НАСА не намери начин за преодоляване на ВанХаленовите пръстени ни Луна, ни Марс. Пише си го в нета. Служител на НАСА го призна преди година и беше уволнен за това.

Става дума за радиационните пояси на Ван Алън, нали? Ван Хален са рокаджии.

Явно намеква че от НАСА трябва да станат фенове на Ван Хален и да си купят някой пръстен от тях.

В краен случай, може и на Ван Дам :)

А обяви в имоти беге кога ще пускате, бре? Искам с изглед към Касиопея, собствен водоизточник и партида към чез за три фази.

Въпросът по-скоро е кои са най-малко неподходящите месата за база на Марс. Но и въпроса и отговорите му са без значениое защото човешка база на Марс няма да има гарантирано въпреки услията на професионалните митолози в този свят.

Да и на мене ми се иска да живея на Марс, но реално си прав. Като оставим всичко останало на страна, но гравитацията там е прекалено ниска за да живеят хора там. Или поне това което днес разбираме под хора. А гравитацията е проблем, който за момента няма оправяне. Е малко генна модификация може да свърши работа. Другия вариант, за онези които смятат генната модификация за неетична. Пращаме милион човека, до 10тина години 99,99% от тях ще са измрели предвид обстоятелствата. Всъщност надяваме се 0,01% да мутира в екстремната ситуация, приспособи и оцелее. Ако никой не оцелее повтаряме с още милион доброволци. И после с още милион (или повече) ... Един ден като се натрупат достатъчно мутирали Марсианци те реално ще населят Марс.

Па то по-лесно да изчакаме докато усвоим генетиката, модифицираме 1000 души и ги пращаме да тераформират!:)

Най-подходящото място е холивудското студио на НАСА дето кацнаха на Луната.

А, бе вие ми кажете , кое е най-подходящото място за живеене на Земята... , че май не остана такова !

Най-подходящото място за база на Марс? Невада, разбира се!

Повярвайте ми...там има живот. Муню!

Да питат Ридли Скот и да пращат Мат Деймън да сади зарзават!

Абе омръзнахте ми с тези фантасмагории за окупиране на планети. Та вие псевдо учените, ако отгоре не ви спуснат нещо в тъпите мозъци, нищо не можете да сътворите, нещо да сте направили в полза на земята ни, мислите само за агресия, окупация и т.н. Не разбрахте ли, че човека е един експеримент на подобен вид, но неусъвършенстван, та и за това го манипулират както си искат...

Вероятността за живот там е колкото във вашия фризер след милиарди години полет в откит космос... И все пак до като се вземат проби, всичко е в сферата на хазарта...