Коментари - НАСА показа скафандър за мисия на Марс (снимки) | IT.dir.bg
назад

НАСА показа скафандър за мисия на Марс (снимки)

Американската космическа агенция НАСА показа скафандъра на бъдещите астронавти, които може би ще предприемат първия полет до Марс.

Обратно в новината

Коментари - НАСА показа скафандър за мисия на Марс (снимки) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Дизайнът на Z-2 победи двата си конкурента с 63% от обществения вот на 233 431 души. " Пък аз си помислих , че трябва да е изпитван в максимално близки до действителните условия , и то достатъчно дълго време, все пак човек ще има вътре... И да бъде избран най-подходящият , и най-добре представилият се прототип , без значение какъв е дизайна , но явно има нЕкои други съображения...

Като гледам снимките от Марс чувствам учудваща прилив на любов и близост, все едно гледам снимки на Земята. Нещо непрекъснато ми казва, че там е прекрасно място. Усетих го.

Много е грозен или снимката е лоша.

Имам чувството, че американците прогресивно оглупяват и изпростяват като народ! А управниците им ги залъгват с глупости за това как са похарчили милиарди долари. Марс няма атмосфера и радиацията е убийствено голяма. Отделно, че с такъв "шлем" ще се изпече главата на астронавта от слънчевия вятър още преди да е мигнал. Нека "повторят" кацането на Луната и тогава да се напъват на Марс! Защото и на Луната са кацали само на кинолента...

Е, русофилите, освен че сте ограничени, сте и неграмотни. Марс нямал атмосфера?! Иди в Гугъл и провери. Преобладава въглеродният диоксид, но атмосфера ИМА!

Цялата статия е за тема подобна на слагане на тигана, а рибата в морето. Не мисля да коментирам повече бутафорния костюм, който не е ясно как ще защитава от радиация. Не се споменава и нищо за транспорта до там и ще има ли двупосочни билети за Марс... Допуснал съм фактическа грешка, която естествено беше свързана с русофилството... Извадка от уикипедия: "...Марс има атмосфера, която е много тънка (само 0,7% от Земната атмосфера), но осигурява известна защита от слънчева и космическа радиация..." което не е се различава много с, това което казах относно радиацията и защитата от нея. Основната защита на Земята се реализира от озовония слой, какъвто на Марс няма. Идеята за заселването на Марс са болни мераци, породени от фантастичен сюжет. Но за да бъдат изпълнени трябва да се повиши температурата на цялата планета до положителни температури и да се изгради примитивна биологична флора. Нещо, което според научно-фантастичните филми би отнело няколко века.

Гладна кокошка, просо сънува.

До тук добре, само че Кубрик отдавна умя и няма кой да направи филмчето за кацането на Марс. Иначе на дизайн костюмчето си го бива. Барнали са го по италианската мода.

Кога ще ги пуснат в Спортдепо :-)

Дотук добре сега трябва да мислим за кораба дето ще ни закара до Марс нямаше да е лошо и руснаците да участваха в проекта ама сега с тез санкций незнам как ще го построиме

Затова си имаразработена ракета от СпийсХ с характеристики, които надминават многократно всички съвременни ракети. Не бери грижа затова

Значи казваш ракетата на янките надминавала всичко многократно направено от конкуренцията?Ти случайно да си чувал за ракетата носител ЕНЕРГИЯ,която само в първата си най - лека версия доставя (ЗАБЕЛЕЖИ ОТ БАЙКОНУР,НЕ ОТ ГВИАНА ИЛИ КЕЙП КАНАВЕРАЛ!)105 тона на ниска околоземна орбитаИ за да не се налага да повтарям от Гвиана може да се изнесе почти ДВА пъти повече товар на НЗО!

На Марс има много камъни. Да се надяваме, че няма да се пукне "шлема" при случайно подхлъзване и падане.

Че то и при сегашните може да се случи това. Но едва ли ще е лесно чуплив

Просто ми направи впечатление колко много е прозрачната част ... не върви да й кажа ... хм ... визьор. Вероятно подсъзнателно си мисля, че прозрачното е по-чупливо от непрозрачното, без да отчитам напредъка в разработването на материали със специални свойства.

Виж втората или третата снимка, текста под нея