Коментари - НАСА изстреля успешно към Марс сондата ”Maven” | IT.dir.bg
назад

НАСА изстреля успешно към Марс сондата ”Maven”

Сондата на НАСА "Maven", предназначена за изучаване на сегашното състояние и еволюцията на атмосферата на Марс, беше изстреляна успешно с ракетата-носител "Атлас-5" от космодрума в Кейп Канаверал, щата Флорида.

Обратно в новината

Коментари - НАСА изстреля успешно към Марс сондата ”Maven” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бахти, загнилите капиталисти колонизират планети, а нашето светло бъдеще потъна в лайната на кухите тикви.

Тея почнаха да изстрелват апарати до Марс през седмица.

To e ясно как Марс е загубил атмосферата. И те са се "борили" с въглеродния диоксид, да но там е като при анорексията, до известно време намаляваш контролирано и изведнъж ЙОК ! Процеса става неконтролируем ! По-ниски температури, водят до интензивно изпарение, високи облаци в комбинация с намаляване на гравитацията постепенно отлитат в космоса, още по-ниските температури водят до още по-големи изпарения и така накрая оставаме без океани и морета.

Успешна мисия и дано да работи безпроблемно дълго след първоначалния планиран срок.

си го това наса и го правят, дотук основен принос за изследването на марс, предполагам, че с натрупването на много инфо ще дойде и момента за човешка мисия. Тия неща сега след време ще се окажат много полезни. Учудва ме, че въпреки кризата и орязването на бюджета им все още се харчат колосални суми за марсианските проекти, което може само да ме радва.

Има нещо коено ги е заинтригувало там - американците не правят нищо само от изследователски интерес

Колосални, колосални... колко да са колосални? Правителството на една миниатюрна държава като БГ изтегли подобна сума като облигационен заем, с неясна употреба. Ако беше изпратило сонда към Марс с тези пари, вероятно щяхме да имаме повече полза.

Да, "Мангасарян" трябваше да бъде наша!

За американските стандарти сумите са нищожни, особено с оглед на харченето за военните. Техните военни на ден харчат колкото е бюджета на НАСА за цяла година.