НАСА: Нека Русия ремонтира тоалетната ни в космоса

Руснаците вече са оправили канализацията на американския сегмент на МКС

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хм, от тези съм дето вярват, че америкнаците са кацнали на луната. Ама де са акали?

Ама какво точно правят на МКС? Какво остана да изследват там???? Или просто се дебнат едни други...

Хахахахахахахахаха,че ние само за това ви ползваме бе кенефаджиии хахахахахахаха..другият път ще ни излъскате совалката....

За справка на плювача по руското - тоалетна на руската част от станцията винаги е имало. И доскоро американците ползваха нея. А в Гугъл Земя може да разгледате станцитята. Ще видите че руската част е пълна с резервни части за цялата станция, както и кораба за връщане е в руската част. Докато в американската част има само няколко лаптопа. Вижда се кой поддържа нцялата станция и знае за какво става дума.

Глупости! Свалихме им летящата барака в Казахстан, оправихме им сортира, продухахме им аналните отвори, калибрирахме ги и върнахме в Космоса. Америкосите нищо не разбраха! Мислеха, че е премигнало елзахранването...

Повторение на историята... Когато на изток са ползвали водни тоалетни, а пО на север са изобретили сауната, в цивилизована западна Европа са срали и пикали в гърнета, които всяка сутрин са били изливани през джама, на улицата. Кралят Слънце Луи 14ти построява Версай - суперлуксозен дворец без нито един кенеф. Оказало се необходимо да се назначава специална прислуга, която да обикаля с гърнета наоколо и да ги държи под дупетата на благородните гости. За дамите се оказало по-удобно да се облекчават в по-затънтените кюшета и коридорчета. Дишането е било почти невъзможно. В Германия, например, и досега е до голяма степен същото - редовна гледка е да видиш някой да се облекчава по улиците и площадите.

Къде са срали космонавтите на САЩ при полетите им до Луната. Да не би сега на Луната да има летящи фекалии.

На тъпите путлерасти в устата. САЩ нямат космонавти. А астронавтите им са ползвали памперси

Стига бе, само това ли измислиха, бая голями ще да са били, щом не са ги сменяли ( къде да слагат използваните)

Не само са измислили памперсите, ами и цял свят ги ползва, включително и тъпите путлерасти. Ами използвайте руските космически кенефи, що ползвате американските памперси? Освен това са измислили и технологиите за концентрираните и обезводнени храни, които също се ползват по цял свят. А памперсите тъпчо се сменят съвсем лесно и затова пикльовци като тебе ги ползват непрекъснато.

Памперси се сменят лесно когато не си облякъл скафандър. Освен ако скафандъра няма капак отзад за смяна на памперс.

Скафандър се носи само извън корабите. Я кажи къде са скафандрите на хората в МКС? Абе чудя се как може да има толкова тъпи парчета като путлерастите.

Когато излиташ на руска ракета в руски космически кораб до построена от руснаци орбитална станция си космонавт. В САЩ е пълно с такива.

Малко си в грешка, че станцията е построена от руснаци. По-голямата част от модулите на станцията (над 70%) са построени от други държави, а бумът на присъединяване на модули, е по времето на космическата програма на САЩ със совалките. Вие русоробите няма откъде да ги знаете тези неща, понеже сте диванни специалисти и панелни разбирачи на всичко.

Мани, мани, осраха целият път до там и обратно и сега никой не смее да прати полоторан кораб, че ще трябва и чистачки да монтират и ароматна течност за пръскане.

В тоалетните на руснаците, докато не им е писнало и са казали стига толкова. Тогава НАСА са се принудили да се бръкнат за ремонт и на тоалетната в американския отсек.

Краварите серат в консервени кутии, затварят и консервират.Като им свърши храната почват консервите :)))))

То руснаците само за кенефопроизводители стават, по-сложни неща с чук и клещи не се правят. Американците си имат пари и могат да си купят нещо наготово. Дори и памперса е измислен от американец, а не руснак, така, че не се подигравайте. Вижте дали имате нещо руско около вас и тогава плюйте по САЩ- водещата страна в света.

съм. Преди 2 дена гледах Формула 1, която не се излъчва в САЩ - първо и трето място заеха двата болида на Ферари на Ветел и Райконен. Отляво на шофьора цялата страна е на Касперски. Всеки репортаж от камерата в купето показваше рекламата на Касперски. А ако мексиканците спрат да чистят америконските тоалетни а китайците спрат доставките на тоалетна хартия.....САЩ са загинали до 1 седмица. Без руските ядрени ракети :)

Ами гледам, гледам и на всичко американско пише "made in china" ..... а вярно, то Китай беше 101-я щат

Да, затова не могат и една тоалетна да направят като хората......

То ако не са руснаците драги ми краварски говеда и европедалски кончити, сега щяхте да сте затънали в лайна до гуша! Дори на новите си краварски летящи щайги, краварските астронавти ще пълнят гащите и ще серат в памперси! Защото така и не създадоха един приличен космически кенеф! А какво остава за читав ракетен двигател като руските РД-180 или античните НК-33!!! При условие, че руснаците са им дали пълния комплект чертежи на РД-180, и лудите крави пак не могат да го пройзведат! каквод а се прави, краварските технологии са си чиста проба шит, булшит и въздух подналягане!

За какво, педеруски боклуко, да правят РД-180 с отношение тяга-собствена маса около 80:1, като имат двигатели с отношение 200:1, а са на път да постигнат още по впечатляващ резултат. Имат си купени бройки и докато ги свършат ще ги използват.

да бе, астонавтите им изпускат газове в космическото пространство и ракетите им развиват светлинна скорост, при енергийна ефективност IE1000

да бе, астонавтите им изпускат газове в космическото пространство и ракетите им развиват светлинна скорост, при енергийна ефективност IE1000

Вярно е, аз съм свидетел, вчера пак ползваха един такъв в хоризонтално положение -теста струваше 100м и казаха .... добре че ги имаме тези двигатели, че иначе и за хоризонтално изсттрелване ще трябва да ползваме РД180

Това ли измисли тъпако? Мерлините си летят всеки месец по няколко пъти даже, та Роскосмос сега не може да се докопа до един търговски сателит.

"Фактът, че американците имат нуждата от Русия, " Нали има санкции, ембарго, икономическа война и темподобни! Защо ги викат! Американците вече и един кенеф не могат да направят сами.

Ползват си гаранционната поддръжка

Космически чистачи на тоалетни :D

Трябва да разберете света! Има си хора за Voyager, има си хора и за тоалетните.

голям кеф нали! Иде ти да се насереш а!

Руснаците да построят модулна станция, да осигурят големи тоалетни и да зачакат.....да кацнат вояджърите натъпкани с МакДоналдси.

ideata mi haresa mnogo golamo srane chte padne

НАСА подготвят сонди до Венера и Слънцето. Такива неща. Кой ще се занимава с тоалетни? Вие мозък имате ли??

Schilo

А кога НАСА ще създаде нещо като космическа станция? Сондата не е предизвикателство.

Schilo

А бе, да те питам- сондата за Слънцето, през нощта ли ще я изпратят янките?

то сондата за Слънцето се разби на него. И то от тогава не е спяло да свети!

е то и на мене като ми се скапа кенефа те викам тебе. Щото си по умИн от менИ, нали? Тролска логика да искаш.

Ми как да ти кажа, те пращат хора на тая станция, които, представи си (!), серат и пикаят. Естествено това не го правят в торбички и да го събират до следващия транспортен кораб. Но пък ти от де можеш да знаеш, след като на село ходиш в септична яма, която вероятно не е чистена откакто е изкопана...

А къде че серат : )))))

НАСА: кой ще чисти тоалетните????? астронавтите: руснаците!!!!!!!!

Schilo

Нали това написах- тези от НАСА и за това не стават.

Весь народ - в говне. А говно - в Кремле.

Schilo

Да бе, я кажи какви са тези, дето и един кенеф не могат да ремонтират?

Трябва да установим, дали Айнщайн е ремонтирал тоалетни и това тъп ли го прави??

Schilo

Хахахха, ба си простотията. НАСА нали са специалисти в тази област бе, каун! В областта на космонавтиката. Какво общо има Айнщайн с нея?

НАСА е купила кенефа от руснаците и са иска те да си го поддържат, щото за 16 милиона и да се разваля през няколко месеца, явно не им харесва, та го бяха зарязали дори 2 години развален, като ползваха преносимия японски кенеф и този в сектора на руснаците, щото в МКС има 3 кенефа - двата руски стационарни и един преносим Японски. В совалките имаше кенефи подобни на тези в МКС и те не са от 60-те години. Всъщност през 60-те кенефи не е имало общо взето. Ползвали са специални контейнери и пликове за еднократна употреба. Такива са ползвани при лунните мисии, които са с продължителност от по около седмица. Естествено ползвали са и високотехнологични памперси, каквито се ползват и сега при няколкочасови излизания в открития космос. На Скайлаб също е имало кенеф, че дори и баня, като действието е като при тези на Совалките, като течностите се изхвърляли в космоса или се събирали в контейнери. Все пак Скайлаб е бил към 88 тона с оборудването, дължина от около 25 метра и диаметър 6м, което позволявало да има резервоар с вода от няколко тона, заради което НАСА не се е занимавала с кенефи, особено когато е имала задачи из цялата Слънчева система. Совалките можели да издържат поне 2 седмици със 7 членен екипаж и няколко месеца при сам човек заради голямата товароносимост и място, докато руските пилотирани кораби са изключително тесни и лекотоварни, което е наложило на руснаците да мислят повече по въпросите с кенефа. Всъщност когато намалиха полетите на Совалките решиха да купят кенефа за МКС от руснаците за да има резервен, заради честите повреди. Руските стават за 1-2 души и малко натоварване, но при повече хора не издържат дълго. НАСА има усъвършенстван кенеф за кораба Орион.

той кенефа не се разваля,работи си,но краварите серът навсякъде и са усрали пътя до кенефа и не могат да го намерят от лайна

по 200 000 руснаци емигрират на запад годишно за да мият кенефи. Тези са се уредили в космоса.

А на наш Гошо му смениха името в тая връзка от Какалов (на руски Посерков) на Иванов, щото не подобает космонфатин да се именува Посерков. Пък то си подобает отвсекъде.

Гледам коментарите и се чудя как успяхте и това да го обърнете на политика. За умствено предизвиканите: 1. САЩ има потенциала да разработи тоалетна за нулева гравитация. Но американците са практични хора и ако могат да вземат нещо готово и изпитано, особено по-евтино отколкото да си го проектират и построят и тестват сами, просто го купуват. 2. Поправката на съоръжение за употреба в космическата станция, дори да е тоалетна е изключително отгворна задача и не въпрос само на кой какво умее по принцип, а на отлично познаване на даденото устройство. Това е свързано и със съответните лицензи и разрешителни, защото ако нещо се обърка, това може да доведе до ужасяващи загуби на хора и пари, за които после трябва да се носи отговорност. Тъй като това съоръжение е произведено от руска компания, нормално е тя или свързана с нея компания да го поправи. Нито едните са тъпи, нито другите са каналджии.

САЩ имат разработена високотехнологична космическа кенеф-система. Комбинирана. Работи и като реактивен двигател. Чака одобрение от комисията по опазване на околната среда.

и ще я използват само над Сибир и Москва - да облагородят малко природата с тор, барем почнат да се пръкват и нормални хора от тези ширини

това го обясни на тия дето питат постоянно за руските телевизори и телефони

Ама те телевизори и телефони ли правели? ааа, верно, баба ми имаше един Рубин и един ВЕФ. Опс, вефът не беше руски...

А памперсите за какво са? Но в безтегловност за тоалетни е необходимо вакуум,а там ако се сбърка ще има "трудова злополука"!!

брей тия американци - всичко задръстват задниците им

Ми всяка жаба да си знае гьола!! Российската специално, фекалната яма.

усранния гьол е на хамерските жаби

защо където има кравари винаги има повредени тоалетни или напълнени,то не бяха в морето,то не бяха в самолети а сега и космоса,тия са много производителни бе

Кое не е по темата? Това, че американците не могат да конструират космическа тоалетна? - Алооу цензурчето прочети си статията! Че се канят да ходят до Марс? Ми вчера във вашия сайт го пишеше. Потърси и ще видиш. Не са ни новите бракя? Ми всите управляващи ходят на спявка в USA, ако случайно не знаете. Етова не е по темата. С цензурата където налагате ще запазим 111 място по свобода на словото и даже и по голяма цифра можем да завоюваме.

Какво има да се разбира?! САЩ имат космически телескопи в орбита, роботи из цялата Слънчева система и един извън нея. Кацнаха на Луната. Вече имат ракета и кораб за Марс. МКС беше финансирана изцяло от САЩ и изградена с помощта на совалките. Русия ще чисти тоалетните!

кракацила,а корабите за марс имат ли кенефи,или пак ще трябва руснаците да викат да им направят един кенеф да не усерат корабчето,че си представям каква картинка ще са като кацнат на марс

Ще вземат руснаци в космическата ла..арка. Споко!

ли му казват на кораба до марс-лайнарка-незнаех,но вече знам

Така казват на тези, които чистят.

представям една стоножка бродеща в кравешки фъшкии как пълзи ли пълзи да търси марсиански такива

tonk11

Като гледам коментарите и си правя 2 извода 1. Има доста т....пи хора в този форум дето въобще не могат да разберат какво пише в новините ама бързат да коментират, та да покажак колко са остроумни! 2, Има в този форум хора дето са готови и способни да плюят по Русия ако ще и лекарство за рак да измислят руснаците! Дали е за пари или поради идиотизъм не знам. Дано да е за пари щото ако е второто, то нещата отиват на към изуй гащи за тази клета държава България!

80% от коментиращите са си просто форумни дебили на щат, дето трябва да оплюват всичко американско, за да заблести руският технически гений. Дали е за пари или поради идиотизъм не знам. Но като се има предвид курсът рубла - лев остава идиотизъм!

tonk11

Дали е гений или не е не знам ама в новината има два факта - американците са си купили тоалетна от руснаците за 19 милики. Не са могли да я РЕМОНТИРАТ и руснаците са свършили и това. Само и единствено това! Тук ми говорят за правене на тоалетни и кой можел и кой не можел. Говорят за чистене а става въпрос за ремотонт. И то в космоса а не на бабати във външния нужник. Ма това не е от значение. Чел или не чел, разбрал или не разбрал важно е плюнки да има!

В авиониката и космическите технологии всяко нещо - модул, части за него и резервни части също така се произвежда придружено със съответните сертификати за произход, качество, предназначение и одобрение за използване. Ремонтът на същите модули се ремонтират със същите сертифицирани от официален производител части от....сертифицирани за подготвени за съответния ремонт служители. Ха пробвай сега като Русия е производител на модула, коя ли страна произвежда частите и пак служителите на коя ли компания са сертифицирани да извършят ремонта?!? Въпросът е за 19 милиона (което всъщност е доста по-евтино, отколкото да се прави собствена разработка и наземни, а в последствие и в реална обстановка изпитания на нещо, което го има измислено вече и е евтино като себестойност!). Фактът, че статията е написана тенденцизно с полу-истини, за да предизвика джафкане на разни лумпени не би трябвало да те спира да се пробваш да мислиш, нали?

Една космическа тоалетна не могат да конструират новите ни бракя американците, а вчера се канеха да ходят до Марс. Може би Марс е в 27 павилион на Hollywood?

Ти си 30-тият, който повтори правилно опорката в тази тема. Печелиш бонус от 26 стотинки...а...1 рубла де. Дерзай и вперод родину и Путину!

2,6 стотинки за рубла

Аз като ви разправям че сороспииите и краварите са клозетни червеи, вие ме търкате. На ви са, изтъркайте се самички.

Типично евротлантическо заглавие за сороисдни дебили - уж че американците дали на руснаците да им чистят толаетните. Реално показва че американците не могат да съществуват на международната станция без Руснаците. Отделно че без тях те могат само с трамплин да стигнат на нея.

Когато правиш къща, първо правиш тоалетната, а не телевизора. Тъй е в консуматорските държави - първо телевизора, а усраното завито в хартишка зад него. Не нация техническа, а нация консуматорска.

изглежда памперсите са били свършили след напълването на кенефа от краварите и те горките нали са спецове са напълнили и скафандрите и сега няма с кво да излезнат в космоса да се облекчат

Сега стана ясно, че наистина е имало смисъл СССР да дава толкова зор за космоса. Някой трябва да чисти ла..ата. САЩ кацнаха на Луната, ще кацнат на Марс, имат апарати из Слънчевата система, а вече и един извън нея, а руснаците ще се специализират във почистването на канализацията...

Нормално е една нация , която от хилядолетие само се о.ирва , да е напреднала технологично в производството и ремонта на тоалетни ! Така както китайците и японците са напред в отглеждането на ориз , шотландците в производство на уиски , французите на вино и сирене и т.н.

В целия цивилизован свят кенефите се чистят от негри, цигани, латиноси и филипинци. В космоса - от руснаци. Какво чудно има - разделение и специализация. Така е за всяко нещо.

Накратко: Щатите една тоалетна не могат да направят, тръгнали да се бутат сред космическите нации. Като сложим факта, че още нямат с какво да си качват астронавтите до МКС, се получава наистина жалка картинка. Почвам да вярвам на конспиративните теории. Американците не ми се виждат способни да кацнат на Луната и то преди 50 години.

Вече Тарантинов прави филм по случая - "Джанго (в космоса) без кенеф"

Кой е ТарантиноВ?

не знаеш кой е бай Кути Тарантинов?

Не знаех, че е руснак и фамилията му завършва на ОВ. Ама нормално - то вие скоро и Рейгън ще кръстите РейгънОВ, послеще се появи МикеланджелоВ и т.н. в стремежа си да за копейчици да обявите за руско всичко световно

Ето това се нарича санкция - истинска !

ми на Марс кой ще им чисти кенефите на ИТ-тъта на бай Елон Мъзгов?

Ще вземат няколко руснака с ла..арката.

Тама ни руснаците ще се хвалят, че са ходили до Марс...е, на буксир да чистят кенефи, ама то за руската пропаганда ще остане само ходенето

Космически ла..арки... Ама нормално, САЩ направиха по-голямата част от МКС, а финансирането почти на 100%, руснаците поне тоалетните да оправят :)))

Май не си прочел статията, а чугун? Пише ясно, че американците просто не са успели да направят тоалетна за Космоса. И космическа станция не успяха да направят. И ракета, с която да качват хора нямат. Трагично е положението. Силни са само в производството на илюзии, на които по-нискоинтелигентните да вярват(е).

краварите един кенеф не могат да оправят и ходят насрани! :))))))

stankow

Общите разходи по МКС досега са 53 милиарда долара. Разходите на НАСА са 38 милиарда долара. Та са доста далеч от 100%, особено като знаем как формират цените ... Пък и важни са не доларите, важна е натурата - кой колко пуска е направил, колко експеримента, колко модула е построил.

какви са построените модули...щото руснаците са построили само докинг станциите...

е в совалките през прозорците ли дрискаха?

памперси. и си ги връщаха на земята. добре че оная, чалинджър, гръмна на изстрелването, а не на приземяването... иначе не ми се мисли за източните щати, целите в ла. на...

Международната космическа станция е горе благодарение на Руснаците. САЩ никога не успяха да направят собствена станция. SkyLab безславно свърши своят път 1979г . Реално на нея е имало само 3 мисии с хора. На МИР (руската станция ) Дори и днес единствено с руски кораби се пращат хора на станцията. Да осигуриш трайни условия за живот на хората в космоса е уникално трудна задача и за момента само руснаците са се справяли с това. Да пращаш роботи в космоса е важно но за мен да направиш хабитат за хора горе е степени по-трудно. Така че нормално е американците да не знаят как да оправят тоалетната горе.

Тия се хвалят, че са летели до Луната и обратно, но един кенеф не могат да ремонтират ...

Руснаците само това могат

Що не ги попиташ лично дали само това могат?

Дори и това могат, а краварите, дори и това НЕ могат. Не съм сигурен и в това, че имат ядрено оръжие. Явно си стоят с ония бомби от Хирошима, дето им ги подариха руснаците с уговорката да не ги ползват, която те нарушиха, така или иначе.

Високо технологичната държавица едни читави тоалетни не може да направи, ама са първи в голямата реклама за туристически полети до Марс. Добре, че са рашките да им бършат дирниците и да ги извеждат в Космоса та да помиришат и те звездички. Това да не им е конфекция за производство на перални, ютии и талавизорчета.

Ти, пък, що реши, че на пътниците до Марс ще им трябва тоалетна? Сега чета, че полетът трае само 7 месеца, туристчетата ще стискат. После ако знаеш с к'ъв кеф ще осерат Червената планета ... за нула време ще я направят кафява :D

абе всеки където му е силата - световен мир да има !

телефонните измамници във село Завет Разградско какви тоалетни са си направили ако знаете само.... външна тоалетна но за поне 200К в лева

Това е все едно, американско семейство да плати на някоя латино-чистачка, да им изчисти тоалетната, а чистачката да изпрати гордо писмо до семейството си: тъпите американци не могат дори една тоалетна да изчистят :)))

Не да изчистят, а да я ремонтира фирмата де е направила клозета. Ама те краварите толкова си могат. Клозетите им са по дворовете с по една или 2 дупки /ако са заможни/. Аре ходи си чисти сега клозета.

Това чистенето е ваша специализация, все пак има разделение на труда, така че бегов с вакумника в ръчичка

Поредната провокативна статия, поднесена да се разнесе битка от фили и фоби в стил Гогов. До довечера прогнозирав 300+ мнения, до едно тъпизми на промити платени мозъци и то двете страни.

BRCK

Сега ще има ли коментари как американците дори и една тоалетна не могат да направят?

Че то си е написано в прав текст в статията. Американците два пъти са се подписали под това - веднъж за доставката и втория път при ремонта.

Американците не стига,,че без руснаците не могатда стъпят в Космоса,но и без руснаците и тоалетна няма да имат.

Гледам тук русофилите са горди, че руснаците са изчистили ла..ата на американците...