НАСА обяви кога пак ще прати хора на Луната

59 години след първата стъпка на Нийл Армстронг, американци отново ще стъпят на земния спътник

Обратно в новината

Коментари - НАСА обяви кога пак ще прати хора на Луната | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нагледах се на картинки!!

Не е нужно всичките американци да пътуват до луната. Да качат само военните , Тръмпи и с-во Хилъри.

Провалы Роскосмоса: Рогозин убивает российскую космонавтику. https://www.youtube.com/watch?v=UwZ6XQN9Lho

Ватенките са безулловно първи само в това: ВЫПИЛ три БУТЫЛКИ ВОДКИ И УПАЛ!!! https://www.youtube.com/watch?v=UY4P_YsSWgE

Американците отново ще стъпят на Месица и окололунна станция ще направят.А ,,братушкити” ?КУга?

Трябва да има пълнолуние, за да кацне щатската щайга. При полумесец се намалява значително лунната площ.

Тъпи червени путеноиди, време е вече да си обновите кремълските опорки-много са остарели…В началото започнахте с това: Едва тогава, когато Falcon 1 полети, тогава ние ще говорим. Едва тогава, когато ще има клиенти, после ще говорим. Едва тогава, когато ще има договор с НАСА, после ще говорим. Едва тогава, когато Falcon 9 полети, тогава ние ще говорим. Едва тогава, когато построят кораба си, тогава ще говорим. Едва тогава, когато стигне до МКС, после ще говорим. Едва тогава, когато стартираме геостационарни спътници, ще говорим. Едва тогава, когато те започнат да връщат своите ракети на земята, тогава ще говорим. Едва тогава, когато те направят най-малко един, полет тогава ние ще говорим. Едва тогава, когато тяхната ракета се върне и кацне на баржа в океана, тогава ще поговорим. Едва тогава, когато те започват да приводняват своята станция след полет, тогава ще поговорим.. Едва тогава, когато, те използват за втори и трети път една и съща вече летяла ракета - тогава ние ще говорим. Това е, когато те стартират своя Falcon Heavy, тогава ние ще говорим. Едва тогава, когато направят своя Dragon 2, за 5 или 7 човека тогава ние ще говорим. === В момента с вашите амебни опорки Вие сте до тук === И следва: Едва тогава, когато те започват да носят хора, тогава ние ще говорим. Едва тогава, когато ще доставят кораб до Луната, после ще говорим. Това е, когато те се научат да кацнат кораб без парашути, тогава ще говорим. Едва тогава, когато те стартират Червения Дракон, тогава ще говорим. Едва тогава, когато те направиш своя марсиански полет, после ще поговорим. Едва тогава, когато американците ще кацнат на Марс, после ще говорим. Едва тогава, когато, когато Марс го колонизират, тогава ще говорим. Едва тогава, когато Марс е терраформиран, после ще говорим… Трябва да се супер тъпи кремълски ботчета – мсмешници, за да се съмнявате, че и останалите ви олигофренски опорки ще бъдат оборени .

На алкашите с ватенки им остава само да скачат на батута на рогозин и да гледат отново с биноклите си как Велика Америка отново каца на луната...

Както един по долен коментар, америка наблегна на печатането на хартийки/долари и си унищожи мозъците Масов уалмартизатион и презадоволеност цари Ще се самоунищожи, но няма да е в блозко бъдеще. Засега най лесно и задоволено се живее в америка, без много напъване с печатани кинти

Когато ми цъфне налъма и Дуда избяга от санитарите

а нали уж нещо Марс?

Ватенките със своите стари корита по-далече от МКС не могат да достигнат. А и до МКС не всеки кораб достига. Повечето падат в океана. Мурзилките за по-далечния космос вече нямат нито кораби, нито пари, нито акъл... Ватният батутен космос е като "тука има , тука нема" - никога не се знае дали боклука ще излети. Повечето ватни ракети и кораби стигат най-далеч до дъното на Тихия океан. Чета поредната новина за Великата Съветска (пардон - Российская) наука и се чудя на човешката природа. То не бяха обещания, не беше чудо, и всяка година става все по ясно, че НИЩО, ама НИЩИЧКО не се прави, обаче е пълно с някакви индивиди, които ВЕРВАТ! От години руснаците не правят нищо НОВО - всичките велики руски космически успехи са по технология от края на 60-те - и ракетите Протон, и Съюзите и даже руските секции на ISS които са чист Салют/Алмаз (Алмаз е военната версия на космическа станция) - всичко това е било направено по времето на Корольов. От тогава - нищо. Само хвалби и обещения. Обаче една неизтребима част българското население продължава да ВЕРВА! И после се чудим защо сме на това дереже!

Мечтаем да превземем Марс,а още неможеме да отидеме на Луната!

Тъпи продажни ватни тролове, можете ли с тъпият си зомбиран мозък да отговорите на следните факти: Кои Роувъри вече тринадесет години, пътуват по Марс? -Сондата "Паркър" на NASA до слънцето Кои спътници за 15 години са допринесли за създаването на пълна подробна карта на Марс с резолюция до 30 см / пиксел? Коя станция влязоха в орбитата на Юпитер и Сатурн? Кой първи изпратиха снимки от Плутон ? Коя станция стигна до най-отдалечения обект в Слънчевата с-ма: Ultima Thule Кои апарати са преминали отвъд границата на Слънчевата система? Кой многократно кацна на Луната? Кои апарат изследва меркурий и се е доближил най-близо до слънцето ? Това не са апаратите на лъжливите бедни и пияни ватенки . Това са апарати на свободна и демократична държава – Америка.

Моля, всички "конспиратори", пишете си глупостите в раздела за вицове! Този раздел е за научни факти!

Като гледам статията, тоя раздел е за вицове и анекдоти.

Добре бе изяж цялото яйце, за да разбереш, че е запъртък.

В момента подготвяме и монтираме декорите на лунната обстановка. След като станат готови, ще обявим кога ще изпратим хора на Луната - НАСА.

Всичко точно. Само с една подробност. Едно време можеше да кажеш, че си на Луната, а всъщност да не си. Да покажеш само холивудски полушедьовър беше достатъчно. Сега обаче трябва наистина да си на Луната, за да се брои. Сега и малките деца ще те видят там ли си, или не си. Няма да гледат в телевизора, ще гледат директно Луната.

Друга подробност. Руснаците не са били толкова прости. Можели са да засекат от къде идва радиосигнала. И са го засекли. Идвал е от Луната. Следили са подробно целия процес по изпращане на човек на Луната и потвърждават всичко. От друга страна, конспираторите се уповават на запис, намерен в кутия за обувки. А всички знаем, че компромати не се слагат на сигурно в сейфове. Задължително се държат в кутии за обувки! Всички останали "доказателства" имат прости обяснения, но някои ги мързи да потърсят! И разбира се, всички конспиратори са "експерти" по физика и знаят всичко!

Тия нямат пари да си плащат на правителствените служители, пък тръгнали към луната да гледат.

Това ли са цените в Руслямса държава? Нещо си забравил по нулите. Биг Маг 600 рубли, кока кола 200 рубли. А руслямските гаврошовци обикалят окол Мадоналдс и подсмърчат в окъсаните си рубашки.

We re living in Amerika-значи сега ще кацнат дигитално с повече ветрови ефекти

Велико парче на велика група.

Защо пак? Те никога не са изпращали! Знаем ги техните нескопосани холивудски продукции!

https://it.dir.bg/tehnologii/ruskata-akademiya-na-naukata-eto-zashto-sssr-ne-prati-chovek-na-lunata

Два минуса, значи двама ги е заболяло от истината! :)

Да и през 2028 г за първи път ще успеят да стъпят на Луната! Ако успеят да възстановят научният и инженерен потенциал който САЩ имаха през 60.70 80 години! Възможността да се правят пари от пари без да се произвежда нищо е ГОЛИМИЯТ ПРОБЛЕМ НА САШ! ТРЕЙДВАЙТЕ И ПРОДАВАЙТЕ ХАРТИИ И ЛАПАЙТЕ МУХИТЕ дакато Китай и Русия успяха да съхранят и надградят научният и инженерен потенциал които щатитие така лекомислено загубиха!

щатите си купуват всичко, което не могат да произведат... същото не може да се каже за Китай и Русия.. Китайците обикновено си го крадат (щото става дума за някоя технология), а руснаците... руснаците лапат мухи

Значи купуват .... всичко .

По-долу едно необрадовано аналноподатливо кафяво шмеркезе пише как не трявало да се минава през пояса на Ван Алън, не е нужно да се минава през поясите вика, след като могат да се заобиколят, както са го направили преди 50 години. Какво повече да говорим относно капацитета и познанията на слейвовета на фащ?! Абе неуки пеерастчета, НЕ МОГАТ ДА СЕ ЗАОБИКОЛЯТ бе! НЕ МОГАТ, защото земята е триизмерна, а не двуизмерна! Може само да се разчита на добра защита и да се търси траектория за преминаване през онези зони с по-ниска плътност на протони и електрони, в по-тънките части на поясите... За сведение на шорошорастите мисите на Аполо уж били минавали през ПЛЪТНИ такива зони(!?) едно време... Айде сега беж да се ограмотявате какво означава "високоенергийни частици".

Естествено, че се заобикалят плътните и дебели зони, където пресичането е продължително. Как да ти го кажа тъпако. Не е нужно да се търси добра защита, защото преминаването в краищата е много кратко. Мисиите на Аполо не са минавали през плътни зони. Бегай да се ограмотиш верно какво са високоенергийни ЗАРЕДЕНИ частици и защо не са проблем. После прочети и за костенурките пратени от СССР, ама баш през центъра на поясите на Ван Алън, и за посрещането им на Земята живи и здрави след обиколката на Луната.

Дада ще им трябват хиляди духачи да духна ракетите чак до луната. Ти подал ли си СВ -то?

То и в Чернобил е пълно със сомове гиганти, живеят си кротко и хич не им пука от радиацията. Но не е така с хората. Сега трябва първо да се ограмотиш какви поражения нанася радияцата на човешкия организъм, кокво означава критична доза, до какви измениния води, че чак тогава да говорим за високоенергийни частици. безмозъчен аналфабет си ти миличък, нищо повече. Най-бързото възможно преминаване на поясите трае от 2 до 7 часа според избраната траектория. А това "преминаване" трябва да се прави и на отиване и на връщане, 2 пъти. Аре стига толкова ограмотяване за днес. безмозъчно псе. За много кратко вика е приминаването... докато го вкарам и трябва да го изкарам... Смешник.

Протони и електрони се събират с прост полиетилен, бе тъпак. Я обясни как електрон или протон ще мине през материя. От радиация до радиация има огромна разлика. радиация от електрони и протони не може да навреди на хора застанали зад дори тънка преграда. Поясите в най-дибилата си част са дебели 15 000 километра. За ракета движеща се с 11 000 километра как искара преминаване за 7 часа бе тъпак? Няма проблем да минат през поясите и през най дебелите им части 2-3 часа. Само че както казах са ги заобиколили и са минали през краищата на поясите с пресичане за не повече от половин час и то защитени. Чернобил има тежки радиоактивни материали които се дишат и попадат върху гола кожа тъпако, та сравненията са ти идиотски, като за путлерастки тъпак.

Намериха наследник на Стенли Кубрик и подходящ павилион за фейковете?

Не им трябват павилиони... вече всичко е дигитално. Трябват им добри хидожници владеещи фотошоп и аутокад за конструиране на триизмерните проекции в сцените. Вече ВСИЧКО става само на скапаните компове.... даже и камери не им трябват почти. Зелен екран и шест!

?? в момента има хардуер, който може да генерира реалистична картина (разбирай симулация на цялата физика на разпространение на светлината) при дадена сцена в почти реално време. Производителят на въпросният хардуер ей така за спорта решил да симулира точно сцената с лунният модул и астронавтите. И ти да видиш - резултатът много наподобявал истинската снимка от наса. Та за второто пращане най-вероятно ще го симулират и без студио и вятър - за ужас на всички поддръжници на теориите за конспирации.

2028 година ще стане технически възможно да го направят... само се чудя с какво държаха СССР, че да не разкрият измамата.

за топките... дето ги няма :)))

странно що Японци и Китайци също доказаха това Японие SELENE photographs - 2009 Кирай - Chang'e 2 - има снимки на следите от Аполо Май и други не са вярвали. Ама е удобно да не се забравя.

Китайците не откриха следи от кацания н Луната. Предяви доказателства.

напротив. точно те откриха.

ми лесно е - гоогле -> Chang'e 2 appolo да ти помогна с правенето на деца?

Ти мисли тебе защо те държат на 4-и километър и все не те пускат, остави космоса и луната.

С каквото Руслямска държава държи САЩ да си мълчи, че НЕ е имало Втора Световна Война. И как да има като няма нищо разрушено. Бил съм в Берлин и там само берлинската стена е разрушена. Бил съм и в Петербург и Москва и там няма никакви разрушения. Както и във Волгоград известен преди като Сталинград, а една разрушена сграда нямаше. Руснаците са гола вода и си измислиха ВСВ за да са сред победителите поне веднъж, че на 3-ти март 1918 г. капитулираха и се родиха много държави, като Финландия, Полша, Литва, Латвия, Естония, Беларус, Украйна, Грузия, Армения, Молдова и др. Защото благородните руснаци забравили да им подарят държава и режели главите на тези народи като за световно.

Много одъртял туркофил си. Затова си така обратен!

Бате, дано поне ти плащат кинти за тия глупости, които си написал, щото иначе си тежък шизофреничен случай.

Отиди в Дрезден и Потсдам, ще видиш достатъчно.

Том Ханкс много ще одъртее дотогава. Няма да му се ходи вече

Том Ханкс и никога не успял, така че няма значение колко ще одъртее, все ще му се ходи поне веднъж.

Аааааа, ходи човека. Аз го гледах на филм. Беше готин филм

Кой е тоя филм? Аполо 13 само обикаля Луната.

Е да де, именно че не е имало кацане на Луната!

Т.е. НАСА ще чака Мъск да направи станция там.

Мъск ще организира ескурзии до Луната с разглеждане на местата на кацане. Всеки путлераст ще може да си купи билет за патуване до там за скромните 100 милиона долара. Както казва един от по-тъпите путлерасти - евтиничко щото било с "китайски" части.

КОГА ПАК НЯМА ДА ПРАТИ ХОРА НА ЛУНАТА. Мухахахахахха Дотогава официално ще е разкрито, че на Луната няма и следа от Американски посещения.

толкова ли са калпави руските телескопи, че не могат една снимка да направят да направят на Луната и да докажат това? Де са тръгнали тогава да ми ходят на нея. Знаят ли я къде е поне?

Няма какво да се види там. Виж ако вземат хората по един Калейдоскоп с картинки на космонавти, може и да видят нещо

как няма какво да се види бе. Такова въображение имате след 2-3 боряшника, че 100% ще видите Путин да ви маха от там :)))

Всъщност РАН и по-точно Отдела за космически изследвания заявиха, че са загубили надпреварата за "първи човек на Луната". Обясниха и защо. Но някои като коне с капаци си знаят само "няма, няма"!

Брех много американски трол днес тук направо не ми се вярва :) Какво преди избори се отварят кесиите за либерални "демократични" бля бля ли?

Руските са повече...

Единствено *руски тролове има, напъват се да изглеждат и инакви пак с агит цел.

Заглавието е сгрешено! Трябва да е НАСА обяви кога ще прати хора на Луната и думата "пак" да изчезне. Интересното е, че в момента на Земята няма технологии и възможности да се види тяхното "кацане" и оставените там знамена, роувъри и модул за кацане. При сегашните технологии ще ни трябва телескоп около 200 метра за да ги видим понеже са около 4 метра големина според НАСА. Добре са го измислили тогава тези :)

Не си познал. Има технологии. Ето китайците кацнаха на обратната страна. Верно Руслямска държава няма никакви възможности. 200 метров телескоп ти трябва за да видиш знамето, но Лунния модел е доста по-голям и за него ще са нужни около 25-30 метра телескоп, а такива се правят ДВА, само че естествено не от Руслямска държава, които нищо не могат да направят. Единствено могат да летят до МКС с ракетата направена им от германските инженери, общо взето всичко им е копие на американски или германски изобретения. Следите от Лунните ровъри обаче са доста големи и могат да се видят като шарки и с по-малък телескоп от порядъка на 13-15 метра диаметър на огледалото. Лунар реконесаснс орбитър (естествено че не е руслямски), който засне лунните модули и другите артефакти е направил снимка и на следите от ровърите. Може след година две да сравниш шарките с тези, които ще се виждат с телескопа от Земята. Точното заглавие е "НАСА смята да прати за СЕДМИ път хора на Луната", за да няма "пак", както много се иска на руслямската сган.

По принцип не си губя времето с хора без грам познание, но ето чети: https://www.askamathematician.com/2015/12/q-why-cant-we-see-the-lunar-landers-from-the-apollo-missions-with-the-hubble-or-any-other-telescope/

Защо си мислиш, че влизам в битки без да съм си взел оръжие :)

Няма да ти давам линкове към параноични статии и сайтове. Ще ти отговоря директно на заглавието на статията ти. Знаеш ли колко би струвало, да се обърне телескопа, за да се снимат глупости? НАСА не се пънат да доказват на параноиците, а работят усилено по съществени проекти. Телескопа е там за да наблюдава звездите, не останки от стари мисии. Всяка минута прекъсване може да пропусне важна информация.

Дада, да-да много си тъп!

Щото си чел не дочел. Прочел си интерпретация по темата, но неточна. Оригинала е това: В оптиката има проста формула за определяне на разделителната способност на всеки телескоп. R=W/D R-резолюция в радиани W-дължина на вълната D-диаметър на лещата Американският флаг, оставен на луната, е с дължина 4 фута. За да се знамето от Земята, ще ви трябва телескоп с диаметър поне 200 метра! Сега, нека погледнем нещо, което е по-голямо от знамето - лунния Rover. Неговата дължина е 3,1 метра, така че ще е необходим телескоп с диаметър 75 метра, за да бъде забелязан. Друг елемент, лунния модул за кацане, заедно с шасито (което е 9,5 метра), ще изисква телескоп с диаметър от 25 метра. Та човека е объркал 4 фута с 4 метра.

А ,Хъбъл не може ли да види знамето и до го покаже на света ,че американците са кацали

Не са изпратили телескоп за милиарди в космоса, за да снима знаме на Луната. Всяка минута прави ценни снимки на галактики и звезди, снимки които нямат аналог!

център в мохаве,защо пак ще кацат там

Гиго: Вутеее, верно ли американците се качили на луната ? Вуте: Ама сите лии ? и т.н.

В днешни времена визуалните ефекти са много по добри. Ще могат да направят задния план, сенките, по реалистични кораби и т.н.

Много филми гледаш...

Какво биха били коментарите под такава статия без Стенли Кубрик от Холивуд на 4-километър.

ХАХАХАХАХХАХАХА НАСА ЗАКЪСНЯ - ОСКАРИТЕ МИНАХА ПРЕДИ ДВЕ СЕДМИЦИ !!

що па требе го обявява ? ний си знайм - на кукувден .

Стига сега, и ония в НАСА трябва да ядат, все пак. Опитват се да си заработят малко финансиране хората, че от 20 години са на червено. Сигурно си викат, за един самолет, дето още не е готов, и почна да пада, са дадени половин трилион толара, не може ли и ние да получим някое милиардче, като от години вече не сме взривявали совалка.

Като са на червено, как пращат астронавти на МКС? Защо спонсорират Роскосмос? Очевидно, за да пишеш не ти трябва да имаш акъл!!!

Ама ти за толкова години не си ли разбрал още?! Верно се иска акъл, преди да пишеш, хехе! Пращат, щото им отпускат точно толкова парички, че да си платят на руснаците, да не останат хептен като циганчета, гледащи нагоре! А транзакцията да си плащаш на някой, който може, защото ти сам не можеш, не се нарича точно "спонсориране", а по един друг, доста по-унизителен начин!

А роувърите на Марс, сондите около Сатурн и Юпитер, сондата около Слънцето, сателитите изследващи Земята, космическите телескопи и т. н. т., те как се правят без пари? По-добре не отговаряй, че пак ще станеш за смях!

Хехе, ама още ли има нужда да ти обяснявам?! Как изобщо успяваш да се прибереш до вкъщи всеки ден, а? Електрониката в наши дни се продава на килограм, питай китайците! Пък и няма нужда да се мъчиш да спориш с мен - драстичните орязвания на бюджета на НАСА от времето на първия им чернокож президент са ФАКТ! Лесно може да се провери даже от невежи индивидчета, които явно живеят под камък!

Па да вземат тия от Руслямската държава да кацната на Марс с китайска електроника или айде на Луната. Айде на не кацата, а да вземат поне сонда да пратят. И това не могат, а евтиноооооо ехе.

Аз лесно се прибирам, ама ти май не излизаш... Тази електроника на килограм върши работа година-две и се скапва. Ама теб акъла ти е в рублите, които чакаш по сметката си и не се замисляш! Че роувърите на Марс издържат 15 години без да се повредят. За разлика от твоята кола с китайски части и електроника на килограм, която е всеки месец в сервиза...

Ой, ой, как се навъдихте соросоидчетата едно през друго! Не ви ли хареса, че сами можете да проверите как НАСА от години си седи на минимално финансиране?! Руслямска държава - тази с президента на име Хюсеин ли имаш предвид? Фенка на създаването на ислямистки анклави на територията на суверенни държави и на ислямки с бурки в Конгреса, тази ли руслямска държава имаш предвид, хехе? И ви обръщам внимание и на двете соросоидчета, че Русия не се занимава да изпраща радиоуправляеми апаратчета в космоса (което даже индийците правят), защото тяхната специализация е на доста по-сложното нещо да качат в космоса хора и да го приберат. Ето защо за колонизацията на Марс или където и да било, докъдето се стига с ракетен двигател и се излиза в скафандър, американците доста още ще трябва да поработят!

Първо, да те светна малко. Аз не подкрепям и не оплювам никоя конкретна космическа програма. Всяка космическа програма, която дава резултати за мен е важна. Както подкрепям постиженията на НАСА, така наскоро подкрепях и тези на Китай, Индия и Япония. И на Русия ще подкрепя, когато направят нещо ново... Второ, доводите ти са странно нелепи! Да изстреляш ракета с човек е по-отговорно, но не е по-сложно от това да изстреляш спътник. Една ракета, различни товари. Образно казано. Все едно да кажеш, че тираджия не може да кара такси. Трето, когато Роскосмос изпратят сонди извън Слънчевата система, други да изследват Кайперовия пояс, газовите гиганти и луните им, Слънцето, когато пратят марсоходи (успешно), тогава говори за сравняване на успехи, бюджети и каквото още искаш...

ПАК?!?

Да!

Блажени са вярващите. Ще запаля отсега свещ за бъдещите астронавти, които ще имат нещастието да се озоват в хипотетичния американски бъдещ ракетен апарат.

Не си хаби парите!

Памперсииииииии ...

Това обявяване е с цел астронавтите им да си направят отсега застраховка живот ли? Че после никой застраховател няма да иска, знае се защо.

Точно преди една година шефът на НАСА заяви, че САЩ не са в състояние да произведат отново ракетата Сатурн-5, тъй като документацият (5.2 млн страници) била...изгубена. И че още не са решили въпроса с безопасното преминаване през пояса на Ван Алън. Интересно ми е как преди 60 години са могли, а през 21-ви век с новите технологии не могат? Не мога да твърдя че са били или не на Луната,но все пак такова изявление води до много сериозни съмнения. А иначе първи на Луната през този век ще са китайците, колкото и да се пънат и САЩ, и РФ. Просто имат и най-много пари, и най-голям човешки ресурс. Нищо лично, просто факти.

И кой ти е казал, че не могат? През 60-те години на миналия век приоритет е било изпращането на човек до Луната и връщането му. За експлоатация на лунни ресурси не е ставало дума, защото тогавашната технология не го е позволявала. Било е състезание, което е спечелено от САЩ. Днес приоритет е установяването на постоянна база на Луната и разработване и експлоатация на лунни ресурси от всякакъв вид - минерали, местоположение и т.н. Приема се, че с днешните технологии тази задача е изпълнима.

ами Аз ти казвам, че не могат, така че - трай !

Питай Стенли Кубрик да ти обясни как през 60-те са успели.

Той почина...

Също като капацитета ти да схващаш ирония.

няма значение - питай !

Шефът на НАСА НИКОГА не не казвал, че документацията за Сатурн 5 е загубена, още по-малко че не са решили въпроса с безопасното преминаване на пояса на Ван Алън. Пък и не е нужно да се минава през поясите, след като могат да се заобиколят, както са го направили преди 50 години. Путлерастите пак отворихте торбата с лъжите.

Мда. С една дума - лъжат, мажат и пак не могат.

Пак ще се отвори работа за Холивуд, значи... :))

Щото Холивуд е без работа. Я си гледай Мосфильм как пращат кораби до МКС.

НАСА купила билети на Америкаснки астронавти за китйаските редовни полети до луната?

Хаха.. те не са пращали човек в орбита от 2011-та насам, ама щели да ходят на Луната.. доообре, като предния път, нали.. ;)))

Те ще го направят, ама ти ще си останеш прост!!!

Заглавието така е написано, сякаш са ходили..... смешковци!!!

Ще, ще, както през '69г.! :))))

Американците панически бързат да стъпят на Луната, за да не бъде разкрита измамата им от '69г., ако китайци или руснаци ги изпреварят... :))

Що бе толкова ли са некадърни руснаците, че да не могат и една камерка да пратят в следващите почти 10 години? Ми вероятно си прав - Руслямска държава са пълни некадърници и не могат една мъничка сонда да пратят на Луната. Всъщност не могат да стигнат до Луната и след 1000 години с хора.

Оооо, я кой е тук? Лъжливото овчарче! :))

Хаха, Руслямска, а? Сигурно руснаците имаха президент на име Хюсеин и активно съдействаха за създаване на ислямистки анклав в Сърбия, а?

Имат си значително повече мюсюлмани от САЩ, а и след като създадоха Ислямска държава през 2004 г. са си Руслямска държава. А Обама и протестант, както и евреина Путлер е православен джендъър.

то щото е много трудно да се прати дрон на Луната дето да се разходи около местата където американците са кацнали...

Stan Stan

Правено е, снимано е. Има останки !

хахаха ама верно ли? от наса?

Американските ракети и сувалки се взривяваха при излитане от земята , как си представяш да имат 6 мисии до луната без да се взривят при излитане от луната? те нямаха космическа орбитална станция като тази на СССР доста години след като СССР се разпадна....и на международната такава пак руснаци са основните производители. Как си представяш че те са имали успешно скачване в космоса успешно приземяване на чужда планета, и успешно излитане 6 пъти без провал , и изведнъж решават че 10 години ще позлват руски двигатели

взривяват се руските примерно от 2011 досега 14 ракети. От 135 полета на Совалки само една се е взривила при излитане, а ракети са се взривявали преди 70 години. Оттогава досега само 2 са взривени по заповед от Земята за разлика от руските които имат над 60 провала. Нямаха като тази на СССР имаха си тяхна Скайлаб - много по-голяма и просторна. На Международната 50% от модулите са произведени в Америка а собствеността на 90% е американска, т.е. поръчвали са на други космически агенции да изработят модули за приобщаване. Руснаците са изработили под 25% от МКС. Първото скачване в космоса е на американците през 1966 г. единият полет е неуспешен - Аполо 13. Двигателите за ракетата Сатурн 5 са огромни и все още няма толкова мощни двигатели. За маломощни ракети се ползват малки двигатели. Руснаците се явяват на търг и предлагат евтини двигатели. Та решението е на руснаците да участват, а не на НАСА да ги ползва. От НАСА преценяват че е добре да подпомогнат руснаците. Инак НАСА си има двигатели и то по-добри, но доста по-скъпи. Но вече технологиите им позволя и по-евтини въпреки много по-високия стандарт на живот.

Пич ставаш смешен

Ало, мърсианеца, нямаш умствения къпацитет да кументираш сувалките. Скрий се в жалката си пънелка!

а ти да беше попрочел малко преди да пишеш.... въпросните руски двигатели са от руската лунна програма и са доста революционни. Освен това ги продават на американците по 5 за лев образно казано. Колко трябва да са тъпи американците, че да не се възползват от намалението???

САЩ ТОВА, РУСИЯ ОНОВА! АКО НЕ СА БИЛИ БАРУТА И РАКЕТИТЕ ИЗПОЛЗВАНЕ ОТ КИТАЙЦИТЕ ЗА НАПАДЕНИЕ НА КРЕПОСТИ НИТО РУСНАЦИТЕ НИТО ХАМЕРИКАНЦИТЕ ЩЯХА СЕГА ДА СА В КОСМОСА! И ПРЕДИ И СЕГА СЕ ПОЛЗВАТ КИТАЙСКИТЕ ТЕХНОЛОГИИ И ОТКРИТИЯ!

Програмата АПОЛО доведе, като страничен ефект, до напредък в много области, което не можеше да стане с холивудска имитация. Като за начало ще започна с Мрежовия план-график, ако разбирате от тази материя. Тази методика за планиране на дейности е разработена именно за да се организира много-обхватната програма Аполо. За ваше сведение, един от конструкторите на лунния модул е БЪЛГАРИН,- карловецът Иван /Джон/ Ночев, но за този факт комунистическата пропаганда мълчеше……… Негово ЛИЧНО изобретение са ВЗРИВЯВЯЩИТЕ СЕ АНКЕРНИ БОЛТОВЕ при излитането на модула от Луната. Тези анкери свъзват модула с опорите му, които остават на Луната…… Шведската фирма за фотоапарати Hasselblad печели търга за фотоапарат за мисията Аполо и създава Lunar Module Pilot Camera...За програмата Аполо е създадена гигантската ракета Saturn V... Такива примери има много....... Общо са изведени 16 космически кораба..... Полетите до Луната бяха спряни, защото беше и все още е икономически неизгодно да се влагат милиарди, а резултите да са главно журналистически репортажи......

няма какво да се спори, дори и робството и расизма и фашизма и малоумните български дебили

фашизма е руско изобретение с италиански корени

И защо "ПАК"? Да не би да са ходили някога? А македонски визи получиха ли?

Преди да изпратят "пак" някой на Луната да отговорят на следните въпроси: 1. Защо не проучват "кънтенето" на Луната 2. Защо избягват проучването на приетите от обществото за руини обекти на Марс? Дори не представят качествени снимки в подкрепа на теорията си, че това са само скали 3. Защо постоянно прекъсват стрийма на живо при преминаване над Антарктида? Каква база са установили там? 4. Защо не вземат мерки за изчистването на космическите боклуци, които изхвърлят вече 30 години?

1.Много по лесно и евтино е да проучат кАнтенето на главата ти. 2.Няма такива обекти на Марс. Къде са ти качествените снимки на руинните обекти на Марс, изобщо откъде имаш снимки на Марс? 3.Не прекъсват стрийма на живо, това е пак някаква кретения. То о принцип малко спътници имат полярни орбити. Направи запитване към руснаци и китайци какво виждат над Антарктида. 4. Вземат мерки и то единствени. Връщатмаксимално неща от Космоса. Доскоро връщаха целите ракети-Совалките, които другите изоставят. В момента Драконите връщат по 2-3 тона материали от космоса, за сравнение Съюзите връщат по 200 килограма

Е как откъде са снимките, от Гугъл Марс...

Лошото е .че последните 10 години и отгоре най безопасните полети на Астронвати се извършват с руски здрави ракети, измислени преди да се родят американските астронавти. Не можеш да прескочиш законите на еволцията тръгва се с малки стъпки, мисля, че идеята за Американски Батут би била нормално следване на Еволюциония път на Американската Астронавтика, който е братя Райт , Германските откраднати технологии, Холивуд, кражба от Руснаците, но холивуд не разбира схемите откраданити от СССР , покупка на руски ракети , НАСА строи Батут, полет до Луната...

ракети, както и американските са на гермнска инжинерна основа... за любознателните русофилистици руската салат всъщност е френска ;)

... и доразвита китайска технология ... от преди 3 000 години .

Мърсианеца продължава мълоумните си коментари, този път за Астронватите. Поздръв от НАСЪ.

единствената заслуга на САЩ е че унищожиха една напреднала КОСМИЧЕСКА програма тази разработвана от СССР....ако не беше разрушена и не бяха окрали и мозъците им сега щеше да има редовни полети до МАРС...за 30 години СССР от една разрушена държава направи космическа сила, САЩ от една космическа сила направи много разрушени държави. Ролята на САЩ в човешия прогес е регрсивна. Сега САЩ разрушават ЕС....

ли четеш чичка :) 2019та сме...

на руснаците и американците почиват на германска инжинерна технология :) за любознателните русофилистици руската салата всъщност е френска ;)

затова руската думичката Бистро още се позлва в Франция, катюша не е Немско произведение, а първите бомбандирочвачи са руски и патентовани от французи и британци, прогреса спира след революцията тогава европа и САЩ дръпват напред с руски крадени мозъци, втория етап когато дръпва напред епак с крадени мозъци от изтока, след разпада на Соц блока .....все крадат и накрая все изостват....Ай без елементарна порпаганда ,...

Всичко почива на КИТАЙСКАТА ТЕХНОЛОГИЯ!!

марсианец ти си супер недорасляк... руския всъщност е развален български ако не знаеш (очевидно)... московците не са говорили български някога, дори развален ... верно мнго недочели българска история има...

е и като е развален Български, трябва д аси горд с техните постижения, щото в технологичния прогрес на Русия най голям принос има град КАЗАН, който си страобългарски град

имаме три самолетни фабрики преди 1944та НИЕ, преди да ги обекостят и изнесат след преврата ... айде преди да се изкаваш се образовай... нямам нищо против теб който и да си ... просто почети малко... и тогава пак се изказвай...

:)

Пак? Че те изобщо пращали ли са някога? Отдавна не е тайна, че 69-та година са заснели цялото "шоу" в т.нар. Зона 51