НАСА потвърди твърдо кацане на "Викрам" на Луната (снимки)

Ако беше осъществил меко или контролирано кацане, Индия щеше да стане четвъртата страна след САЩ, Русия и Китай с подобно постижение

Обратно в новината

Коментари - НАСА потвърди твърдо кацане на "Викрам" на Луната (снимки) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Жалко, така се надявах да покаже дали американското знаме още се развява там горе ...

Ти мисли за рецептурната си книжка как и къде се развява, че докторите на 4-и километър скоро ще те обявят за безнадежден и ще те заключат пожизнено както си я подкарал с тази си мания.

В каии случаи може да твърдиш, че нещо се е случило и не си го видял: - за него е чул Гошо, приятел на братовчед ми; - видял си, че го няма на снимките; - получаваш сигнали от Космоса ( с оглед на дейността им - много вероятно): - и т.н.

е Луна 9 през 1966 г. Нещо подредбата е неправилна.

Щом и индиеца започна да разбира от космос, работата не е на добре Тия нищоправци освен да се млят и да четата кама сутра за друго не ги бива

имат космическа програма , най-вероятно от преди да си роден

а русский луноход кога?

Демек се е разпльокал.

Е поне кацнаха, макар и твърдо на Луната, за разлика от други, които кацат само в снимачно студио.

Какво биха били коментарите без бръщолевенето на Стелни Кубрик от Холивуд на 4-и километър. Да слушаш доктора и да мируваш да не те връзват санитарите.

теб явно много са те връзвали и само това бълнуваш още и още

то сега 2019 не моган са кацнат контролирано със софтуер а камо ли 1969 американцане да са кацноли контржлиранъ и да са излетели а да са се скочили контролирано и да са са въртали бля бля бля едно време под меко кацане се и разбирало върху балони шли ербеци а сега е контржлирано програмирано до мм

Кацнаха друже, кацнаха. Няма какво да ти се обяснява.

Чак до лекарства дето ти уплитат езика стигнаха докторите и пак не могат да ти излекуват лунната мания ей. Мъка.

мега тъп си въртиш енно и също като развален грамофон понеже нищо друго не може да измисли мозъка ти освен хапчета и санитари -явно много са те мотали някъде там

Даже и на астероид кацнаха.

щом НАСА е потвърдила ще спим спокойно

Докаго се карате и разправяте, кой кога е кацнал,дали е кацнал някога,двете държави продължават да са си партия във всички космически програми.Това ще продължава и за напред и истината ще продължава да бъде дълбоко прикрита от човечеството. Ограниченото ви съзнание НЕ МОЖЕ да проумее,че ИМА причина Сащ и Русия да не искат да се върнат на Луната.И тук не опира до възможости или финансиране. Никога не сме били сами във вселената и никога няма да бъдем!

тук на Земята, по точно в БГ се удари в дърво, тогава за твърдо спиране ли ще стане дума?

Същата работа кано индийците в сърорта на майкрософт, ти питаш едно - то отговаря друго.

в сърорта

Просто са залунили.

Твърдо,меко тва е !Нема го! Обаче искам да пише за руски бонми и самолети от неръждъвейка,как кацат твърдо въху тиквите на побърканите рускали!

Твърдо кацане е разбиване. Това е разликата с мекото кацане. Какво пречи да се пише на разбираем език? В НАСА употребяват термини за оправдание, и са за служебно ползване, не публично.

Това е термин въведен от СССР

Отколкото Индийския.След година на Луната може да откриете кокорещи се същества заради израелците.Израел случайно насели Луната с бавно движещи сеПреди няколко месеца, на 11 април, израелският космически кораб Beresheet се разби на повърхността на спътник по време на неуспешен опит да направи меко кацане. И в този процес хиляди дехидратирани тардигради могат да стигнат до повърхността на Луната. В допълнение към тези микроскопични безгръбначни, на борда на Beresheet имаше няколко проби от човешка ДНК и около 30 милиона страници информация за човешкото общество и култура. Не е известно дали архивът - и тардиградите - са оцелели при сблъсък с повърхността. Те бяха добавени в последните етапи на мисията към слоя смола, който трябваше да защити архива. Защо да изпращаме тардигради до Луната?Тардиградите са микроскопични същества с размери от 0,05 до 1,2 милиметра. Те могат да бъдат изследвани само под микроскоп. Те приличат на малки подпухнали гъсеници с осем крака, в краищата на които има малки оръжия.Те са известни само с външния си вид и ... издръжливостта - те са почти невъзможни за убиване.Тардиградите оцеляват в най-екстремните условия, издържайки температури от минус 200 градуса по Целзий до повече от 149 градуса по Целзий. Радиацията и вакуумът на космоса също не им навредят. Но най-важната им суперсила е дехидратацията на тялото. Те теглят в лапите и главата си и освобождават цялата вода, превръщайки се в малка топка. Учените са доказали, че тардиградите могат да прекарат в това състояние повече от 10 години, а след това просто да оживеят. С други думи, ако някое създание е в състояние да преживее трудно кацане в космоса, то това е просто бавно движение. И сега те ще лежат там в дъното на кратера в очакване на възможността да се преродят. Знайте, че сега, когато гледате луната, хиляди тардигради ви гледат назад.

Следващото кацане ще е меко. Никоя космическа сила не е направила нищо от първият опит.

Дали Луната не е вече ЗАБРАНЕНА ЗОНА за кацане на ЗЕМНИ апарати?

Русия никога вече няма да може да достигне ,,уровена” на СССР!А американците въобще ! Дори индийците отчупиха голямо парче от ,,баницата” на Русия със извеждането на комуникационни сателити в околоземна орбита. А Мъск,Безос и оня другият милиардер (к’ъв беше) те пък направо за десет години задминаха и изпревариха с много руската космическа прогрома!

събуди,краката отвити,двата пръста в контакта и г@зът ти ръкопляска

Той да не е кацнал в снимачно студио Мохаве бе? НАСА потвърдила била

Колкото и да повтаряте кремълските простотии няма да прикриете истината,че Русия и след толкова години не може да изпрати човек на Луната!

То истината е, че САЩ не могат да изпратят човек на Луната след толкова много години. Това успокоява ли те?

Вчера двана със скафандри ме стопираха на магистралата да ги кача в близкия космос,ама нали не съм Мъск...

Кротувай си в твоето Мохаве на 4-и километър и не вряскай толкова, че пак ще те заключат в стаята ти санитарите.

НАСА имат ли офис на луната ?

Ми да. Точна до петте кюшета от лево.

в сянката на руския луноход;)

Е то твърдо кацане изобщо брои ли се, все едно чувал с картофи да падне от камион, индииците ще имат късем ако осъществят контакт с него, все пак имат шанс заради различната гравитация от тази на земята.

Ей не им писна да лъжат и пишат глупости!!! Фейк, гейк .......

Tия от NASA се досещат, че скоро ще им цъфнат задниците , че никога не са стъпвал и на Луната.

цъфнаха цъфнаха

Дир тука може да чоплите Израелския и Индиския апарат по еди и същи начин не са успели да се прилунят тука е разковничето защо?

Ами в реалния живот е така. Често има проблеми с неизпробваната техника. Само в студиото няма. Ако не броим Аполо 13.

СССР е кацал на луната, а не Русия. Като се има предвид, че почти всички съветски учени и изобретатели са от украински произход - между СССР и Русия има голяма разлика.

Както и че украинците са от руски произход.

Украиинците требе ръка да целуват на Ленин че направи Украйна... а на Сталин не знам какво требе да целуват че от руснаци насила почна да прави украинци, а Корольов бяга от Киев за да не го поукраинчат-)

Наса защо не се изказа за израелския луноход как се прилунил.:Изрaeлcкият кocмичecки aпaрaт "Бeрeшит" дocтигнa дo Лунaтa, нo плaнирaнoтo му кoнтрoлирaнo или "мeкo" кaцaнe бeшe нeуcпeшнo, cъoбщи Рoйтeрc, кaтo ce пoзoвaвa нa oпeрaтивния eкип. Aпaрaтът e имaл пoрeдицa oт тeхничecки прoблeми пo врeмe нa финaлнoтo cпуcкaнe към луннaтa пoвърхнocт.

Можеше да се поинтересувате какво е открил китайския луноход нещо което е непознато на земята ама нали са комунисти не са от наса

Излиза че НАСА не са го видели, но са потвърдили. Така де, ако не беше станал на парчета щяха да го видят. И руските спътници не видяха къде се приземи Колумбия.

Глупи, потвърдили са, че апарата го няма приземен на предварително зададената локация. След като и връзката е изгубена, значи е провалена мисията. То не е само да акаш из форумите... трябва и онова гладкото в главата ти, да понапънеш малко...

Това мина и замина .Директно излъчване имаше по Индийската телевизия .Кава е НАСА та да казва какво е станало с Индиския апарат.Индийците са тези които могат да казват .А истината че по някаква причина 2 километра от повръхността апарата по неясни причини е отклонен от своята траектория и прекъсната връзката километър преди прилуняването.Можеше директно да го предавате а не наса какво казала .

Индийците са тези които могат да кажат но те не могат да кажат защото незнаят какво става. НАСА може защото има няколко спътника около луната които могат да заснемат всеки мм от лунната повърхност.

Пак повтарям индиците предаваха пряко и спътника е заснел и предаваше всичко по близко от индийския спътник не е имало до техния луноход всичко беше в ефир

Каруцата се е приземила твърдо, а коня???

Може на коня да му се е втвърдил и затова........!

А Роскосмос къде кацнаха ?!?!?......А....сетих се :) кацнаха на Червения площад, както преди 20+ години един немец си кацна там, като на някоя поляна......то не че не е поляна де, ама толкова са им системите за защита на ушанките - хахаххахаа.....Сег ако някой немец рече, може и в задника на Путя да кацне - хахахах

Просто си спомни какво стана на 11 септември 2001.

Има огромна разлика. Кацането на Червения не беше работа на Мосад.

Ама как е кацнал - като американците, или наистина е кацнал?

Значи нашите американски съюзници (Господ Здраве да им дава)имат сателит и около Месеца! А ,,братушките” се давят от лунния прах който вдигат американците от Луната вече толкова десетилетия и не могат и не могат и сигурно няма и да могат да кацнат в близките десетилетия! Е ,,братушки”, ,,братушки”.....на дяда си Гристо дъртия ...

Правилния ред на приземявания на апарати на Луната е Русия, сащ, Китай

Ама ти видял ли си или си чел

Ти и слънцето не си го пипал, ама знаеш че е горещо там.

Русоробите сте странна порода Не вярвате на десетки хиляди снимки, как САЩ са кацали на Луната НЯКОЛКО ПЪТИ, ама вярвате, че Гагарин изобщо е летял в Космоса, без да има нито една снимка. Дори и от фотоапарат Смена-8 :))) Обаче на Кучето Лайка отпреди Гагарин има чак видео :)))

за сметка на това, русофоберастите се редко глуповати, кат същински бг комунистически полит-агитатори от 56та година. В статията пише за приземен апарат. Първия приземен апрат на луната е Луна 1 през 1959 на СССР. ма нали си го търсиш фостата от канала та пишеш глупотевини. За Апарати кацнали на Луната иде реч, подред!

Първия твърдо "кацнал" апарат. Но както си написал може и да са го приземили, и да са излъгали за стигането му до Луната. Все пак няколко пъти са хващани в лъжи.

Защото съветската космическа програма е дело на немски инженери и конструктори!

Ми не е, германци не ми е известно да са пращали нещо там, виж военнопрестъпникът фон Браун е бащата на хамериканската прОграма

Руснаците са пак втори. Те втори след немците изведоха американци в космоса.