Коментари - НАСА се опитва да осъществи контакт с космическия апарат "Вояджър 2" | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Вояджър 2" се намира на разстояние милиарди светлинни години от Земята" - ама тук гъмжи от журналистически бисери. Да допълня огърлицата с още един бисер : "чудя се що го изпущих от погледа тоя вояджър, пък той преполовил вселената"... Ако BILD е имал същия проблем с острата мозъчна недостатъчност на кадрите си, ето що ги сменя с ИИ.

НАСА да установи първо контакт с главния си мозък...

Те с мозъка връзка имат, а ти кога ще си смениш цъфналите налъми?

"Вояджър 2" се намира на разстояние милиарди светлинни години от Земята. !?!?!?!?! Ко каза, ко? Гогов?

Кажи му Гогов и не го обиждай повече.

На тези вояжи, вселената им е тясна бре

Много свободен и изключително неграмотен превод, даже не е забавен с тъпотиите си. Как точно голямата антена на космическия апарат се намира в Австралия? Доколкото разбирам, НАСА ще се опита да изпрати сигнал до областта където се намира Вояджър 2 като използват голямата антена в Канбера, която е част от системата за наблюдение на дълбокия космос. Надяват се апаратът да приеме командата и да завърти антената си към Земята. Ако не се получи по този начин би трябвало автоматичното рестартиране на апарата да възстанови комуникацията. Я стане я не, явно и НАСА са ги налазили калинки щом са изпратили грешна команда.

Вояджър много бърз бе, не знаех. Надалеч е стигнал.

"Вояджър 2" се намира на разстояние милиарди светлинни години от Земята" - Грешка ! - единият е на 18 светлинни часа, а другият на 24 св.ч.

_stankow

>>>Ако не се осъществи сигнал с апарата, НАСА ще трябва да изчака до октомври Какъв е този таймаут, два месеца ? При радиокомуникациите залагаме максимум 30 секунди. В случая, при 18 часа разпространение на сигнала може да бъде и два дни, но два месеца ? Ако няма приет сигнал - апаратът трябва да се рестартира, да слухти по всички направления, да върти лъча, за да приеме сигнал от Земята. И без това няма друга работа, пък и ако загуби връзката - вече нищо няма смисъл. Няма какво да пести акумулаторите за "ping" пакети ? :D (Майтап бе Уили, той не е на акумулатори, има радио-изотопен термоелектрогенератор)

Според мен идеята е, че за този голям период от време, със скоростта с която се движи, нищо около него няма да се промени, така че не е проблем

Станков вече и строител на космически сонди стана.... Тъпите американци пак не са го слушали и гледай сега, как ще трябва да чакат до октомври... Ако бяха дали на Станков да им построи сондата, ехеееееее.....

Поправи го бе, олиго!

KAKВИ ""Вояджър 2" се намира на разстояние милиарди светлинни години от Земята." бе каун прозд! Да не е на края на Вселената?!?!?! По тъпотия ли ви наемат в този дирник!?

Я прочети пак!

Гогоф експерта пак цепи мрака с тъпотия...

"Вояджър 2" се намира на разстояние милиарди светлинни години от Земята.

"Вояджър 2" се намира на разстояние милиарди светлинни години от Земята. ХАХАХХАХАХАХАХАХА

На доста хора им направи впечатление - има надежда :)

"Вояджър 2" се намира на разстояние милиарди светлинни години от Земята. WTF???

Този наистина път счупихте тъпомера с тези светлинните години ...

""Вояджър 2" се намира на разстояние милиарди светлинни години от Земята." Това надминава всичко! Без думи съм.

"Вояджър 2" се намира на разстояние милиарди светлинни години от Земята. Що превеждате неща за които нямате грам експертиза?

Това е Гогов все пак, ти да не очакваш от него да знае какво пише? Добавил си е от него малко, за по-голям драматизъм, но единствения ефект е, че тъпотията му излиза наяве.