Коментари - НАСА с видео за най-мощната си нова ракета | IT.dir.bg
назад

НАСА с видео за най-мощната си нова ракета

НАСА показа нова анимация на свръхтежката ракета носител SLS

Обратно в новината

Коментари - НАСА с видео за най-мощната си нова ракета | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Охооу те руснацти кви ракети имат ?Охооу ама са сикретни и нищът да ги показвът...охооу!

Излез от селската кръчма, и виж старта на Ангара...И тогава ще говорим:)

Руснаците няма и какво да покажат! Нищо ново не са показали за последните 30 години!

Под нищо..Разбираш нопвата руска ракета Ангара, ЕДНА НОВА РУСКА ракета разработена на модулен принцип?! Каквато лудите говеда и в помен нямат? ИЛИ ИМАШ В ПРЕДВИД, РУСКИТЕ КОСМИЧЕСКИ КОРАБИ СЪЮЗ, БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОИТО ЛУДИТЕ КРАВИ СЕ КАЧВАТ ДО МКС...А НЕ СКАЧАТ КАТО ТРОПИЧЕСКИ МАЙМУНИ С БАТУТ ДО ТАМ?! ИЛИ ИМАШ В ПРЕДВИД, БОМБИРАЛИТЕ КРАВАРСКИ КОНСЕРВИ НА ИЛАН МЪСК, КОИТО СЕ ВЗРИВЯВАТ ПРЕЗ ЕДНА..КАТО ОНАЯ КОЯТО СЕ ВЗРИВ ПРЕДИ СЕДМИЦА? ИЛИ ИМАШ ПРЕДВИД РУСКИТЕ МОДУЛИТЕ НА МКС, БЕЗ КОИТО МКС Е ЕДИН ЛЕТЯЩ КОВЧЕК ОТ СКРАП?! ЗАЩОТО ТРЪГНАТ ЛИ СИ РУСНАЦИТЕ С БИВШИТЕ БАЗИСНИ МОДУЛИ НА МИР-2 ОТ МКС, МКС ПАДА КАТО КОНСЕРВА НА ЗЕМЯТА И ИЗГАРЯ СЪС СЕ ЛУИДИТЕ ГОВЕДА НА БОРДА! ФАКТИ!

Тази година още сигурно ще тестват Сармат. Заместника на досегашният господар на ядрените ракети Сатана/Войвода. За разлика от САЩ, няма да е на анимация. Само в един ден преди тестваха 4 по-принцип ядрени ракети.

А Енергия която в първата си конфигурация "вдига" 180 тона? Или викаш това е нищо. Американците 30 години по-късно са още на мечтаните 130 тона. Такива сте чекиджии, че няма накъде

Не е видео, дир, а е анимация.

Да аз освен една анимация не видях нищо, могат да заблудят хората които не са в час.Но има V-Ray, Maya където можеш да направиш всичкооо....Това се чудя как хората вярват...

Поздравления за американските инженери! Добре е,че планират тези изпитания и стартове на почти готови и завършени ракетни двигатели и модули в близките няколко години! Щото путопропагандата ни представя мащабни лъжливи руски проекти за супер ракети и космически кораб Федерация в бъдеще далечно вероятно време!

Супер ракетата руснаците като по-глупави я имат от над 30 години. Я разрови малко по нета за "Енергия" - 180 тона полезен товар преди 30+ години

Във връзка с най-новия си проект НАСА търси да назначи: художници-аниматори - 11 места; сценаристи - 3; оператори - 9; реж. на пулт - 2;

Не става!Стенли Кубрик вече го няма...

Целия този шум е за да се вземат едни пари. Принципно висшият мениджмънт така работи - показва шарени картинки, чертежи и графики, показващи направо научна фантастика, за да омае и вземе пари от инвеститорите, в случая държавата. Но на конкретни технически въпроси никога не се отговаря за да не лъсне истината. Дори си има извинение - има инженери за тази работа. И нещата стават, защото никой не държи после сметка като не стане обещаното. А и тъй като всички на тази среща са все висши, т.е. технически неграмотни, то няма кой да попита - след като този мениджър взима колко всички останали как не може да отговори на технически въпроси.

Цитирам: НАСА с видео за най-мощната си нова ракета......Бе каква е тази малоумна пропаганда за европедали и прочие путляци?! Какво значи НАСА показа?! НАСА ПОКАЗВА ЕДНА КРЪГЛА НУЛА!! ЕДИН ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ!!!НАСА показа една ЖАЛКА ДЕТСКА компютърна анимацийка!! Нищо повече! НАСА може да покаже нещо, само когато направи първия полет тази ракета...ако това някога стане изобщо! Така както го направиха руснаците с техните свръхтежка ракета Енергия или Ангара! ТОГАВА И САМО ТОГАВА МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ ЧЕ Е ПОКАЗАНО НЕЩО!! А НЕ ДА ПРАВЯТ КОМПЮТЪРНИ АНИМАЦИЙКИ ЗА ОЛИГОФРЕНЧЕТА ЕВРОГЕЙЧЕТА!

Много тъп коментар. Еврогейчета, олигофрени... При това се усеща русофилия от него. Ти да не се включваш от Курило или Карлуково?

А на тебе в Карлуково кой ти пусна Интернет? Нали доктора ти каза - "без нет и на Реланиум"

НАСА е в САЩ а еврогейовете почват от бг и стигат до Скандинавия. Географията ти е на путлерско ниво

Ми да! Точно европутаци кат тебя разнасят тиа краварски глупости наляво и надясно!

Обяснението защо сега няма тежки ракети е много просто. Тежки ракети не са особено нужни, заради силното развитие на електрониката последните 30 години. Т.е. това за което преди 30години е бил нужен 20тонен спътник, сега се върши от малко спътниче 1.5-2тона. И се оказва че тежка ракета е нужна за ограничен кръг задачи (примерно за МКС), и разработка на такова чудо не се изплаща. Сега, защо не може да се произвежда Сатурн, а трябва да се проектира нова ракета точно с такава товароносимост........ има разни мнения.

Очевидно че се стремят да съхранят натрупаният опит, осигурявайки работа на всички фирми и да направjaт супертежка ракета. Питам се няма ли да е по лесно , ако използуват три ускорителя с твърдо гориво 2000 тона тяга 790 тона стартово тегло и една ракета Делта IV Heavy като втора и трета степен i Централният ускорител s RS 25 i towa дава sпоред сметки с калулатор и шилинг рокет kалkулатоr над 130 тона на ниска орбита.

Тц. Ракетките от Стар Трек по ми харесваха. Хем филмът е сниман преди 20-30 годинки.

Ми предложи ги тогава на Роскосмос, че там проблемът с липса на тежка ракета е изключително болезнен, а тези от Стар трек ще им свършат работа

Ако не бяха услужливите бунаци от Роскосмос МКС щеше да е само с руснаци

Добре янки. Успех от все сърце.

Пък аз направих анимация на ракета, носеща товар 14 милиона тона. НАСА може само да ми диша праха в областа на анимацията :)

РАШКИТЕ СА НАПРЕД В КОСМИЧЕСКАТА ТЕХНИКА ЗАЩОТО ФУНДАМЕНТАЛНАТА ИМ НАУКА БЕШЕ НА НИВО :)) .. ЗАЩО ??? .. АМИ ДА ВЗЕМЕМ СУПЕРСПЛАВИТЕ ДЕТО СЕ ИЗПОЛЗВАТ В РАКЕТНИТЕ ДВИГАТЕЛИ, КОМПРЕСОРИ И Т.Н Superalloy , Жаропрочные сплавы Материал из Википедии свободной энциклопедии ... В СССР ПУСКАХА ХИЛЯДИ УЧЕНИ ДА ПРАВЯТ СЛЕДНИЯ ЕКСПЕРИМЕНТ - ВЗИМАШ ЖЕЛЯЗО , СМЕСВАШ ГО С ДРУГИ ЕЛЕМЕНТИ, ТОПИШ В СПЕЦИАЛНА ПЕЩ И ИЗПРОБВАШ НА МАШИНА СПЛАВТА ЗА ЯКОСТ И Т.Н .... И ВСИЧКИ ВАРИАЦИИ НА СМЕСИТЕ СЕ ПРАВЕХА ПРЕЗ 0.1% ДОБАВКА ОТ 1 ЕЛЕМЕНТ :)) ... ТИЯ ЕКСПЕРИМЕНТИ В НАШЕ ВРЕМЕ ИЗИСКВАТ ГОДИНИ ВРЕМЕ И МИЛИАРДИ В ПАРИ :)) .... РАШКИТЕ СА НАПРЕД В КОСМИЧЕСКАТА ТЕХНИКА ЗАЩОТО ФУНДАМЕНТАЛНАТА ИМ НАУКА БЕШЕ НА НИВО :))

Se taia

Много точно - БЕШЕ на ниво и сега карат по инерция. Ако спреш двигателя на кола и караш по инерция, след време просто спираш приятел. Това се случва и с тяхната наука...

Е тогава що така НАСА имат сключени договори с Роскосмос да ги возят до МКС? То верно че совалките на НАСА изпопадаха като гнили круши, ама все пак... Возят ги като миризливи куфари срещу заплащане. Смех, смех, смех

Това не е фундаментална наука, а алхимия. Фундаменталната наука ти казва, защо нещо става и направо направо го правиш в нужната пропорция съгласно теорията.

ВЪВ ВСИЧКИ УВАЖАВАЩИ СЕ БАЗИ С ТЕРМОДИНАМИЧНИ И ПРОЧИЕ ДАННИ ЗА ХИМИЧЕСКИ СЪЕДИНЕНИЯ ПИШЕ НА АНГЛИЙСКИ С МАЛКИ БУКВИЧКИ ЧЕ ИЗСЛЕДОВАТЕЛИТЕ СА РУСКИ :)) ... ТВА Е ФУНДАМЕНТАЛНА НАУКА :)

Да ама с по големи букви е написано,че е руски фейк

Щяла да се казва Чаланджър 2

А що не Фобос-грунд 2 ? А да.... щото е за изучаване на космоса, а не на морското дъно.

Дочетох до "НАСА показа нова анимация ..." и прескочих новината. Ще почакаме, ще видим. А иначе Картун нетуърк гледаме.

За това пък като тресне ще е просто удиозна гледка!!!

Пак е по-слаба от ракетие от програмата Аполо и двигателите Сатурн.

Поредното доказателство, че онези полети до Луната са се случвали само на кино :)

Тук не става въпрос за "слабост". Ако направят ракет с товароподемност 500 тона просто няма да има за какво да я използват. аще бъде адски скъпа.

Сатурн е макс 140 тона, това е 150. Нищо, че е по-къса.

Дотук - 14 австронавта зян. Ама тази казвате ще е по- мощна?

14 от 1000 е 1,4% Руснаците са поне 4 от 250, което е 1,6%. Пък само нюню ракетчици правят

не са 1000. 100 хил. са, даже повече. некъде към милион са вече

деер

И защо не е на ток???? Защо не е ЕКО?

Ти от ракета ли имаш нужда, за да отидеш на работа? Я свали малко килограми и кола може да ти свърши работа... А съм, сигурен, че и баби на светофари на превежда...

Да разбирам ли, че далаверата на Мъск започва да пресъхва!

Конкуренция е това. Няма лошо.

Хайде първо да кацнат на луната,пък след това да ходят на Марс с тези двигатели!

Ще им е много трудно. Повечето холивудски продуценти се борят с обвинения за сексуален тормоз. А, Кубрик вече не е сред живите.

Кво общо има Кубрик с кацанИЯТА на Луната?

Ми това смятат да направят, пак да кацнат на Луната за седми път и чак после да летят към Марс

Дай да видими новият анимационен филм на НАСА. Това след комиксите за кацането на Луната. Само още не са пуснали, как на Марс Тръмп с лазерен меч се бори с тъмната сила - разбирай Путин. ;) НАСА в последно време много се излага.

Нема как да надмине роскосмос:) В излагането де:)

Se taia

Много сте ми интересни. Пич, имало е повече от едно кацане. Ама това винаги ви минава покрай ушите.

Аз за кацането на Луната не си градя мнение. Но за снимките които сега ни пускат за това имам мнение. Те в най-добрият случай са рисунки и графики върху старите снимки, но с много свободно въображение по тях. Не може от тогавашните видеа тип петна с нюанси на цвят, да ти изкарат HD качество! Да не говорим, че има и несъответствия. Например на една снимка се качва по стълби и подметките му са абсолйтно плоски. А на други има перфектни грайфери - почти 1 см. големи.

" Дада ( нерегистриран ) 10.11.2017 15:44 Какво точно те учудва? Руснаците със смешната по-мощност Ангара се мъчат от 15 години и не се вижда кога ще успеят да я подкарат в експлоатация. Досега 2 тестови полета с "макети" без какъвто и да е товар и то малките версии. А в случая става въпрос за ракета с над 4 пъти по-голяма товароносимост" Всичко е въпрос на кинти. руснаците имат не само чертежите но и вече са правили "Енергия" със 100 тона товароподемност. На мене надеждата ми е в Найлон. И НАСА и Роскосмос немат пари, за това и плановете им са за по 5-10 години напред и тамън да дойде срока и ги сменят напред с още 10 години.

Ми Енергия е качила под 60 тона максимум, колкото е празния Буран, без оборудване и без полезен товар. Другото са само предположения. Може би точно заради невъзможност да качват по-голям товар спряха програмата.

Спря я онзи с печата.

Колко анимации от НАСА съм гледал за бъдещи космически кораби, станции, но като се стигне до реалността се обаждат на руснаците

Те когато не им се обаждат, се опитват да проектират двигатели по планове, чертежи, документация и 36 работещи NK-33 двигателя, които откраднаха през 1990-те оттам. Спейс Екс със всичките си компютри, технологии и пълната документация на NK-33, не могат да свой двигател със затворен цикъл от няколко години. Потресаващ напредък имат, 50 години след руснаците :D

Тъпунгер, двигателите на Совалките са със затворен цикъл, т.е тези дето са за тази ракета - RS-25. И от кога руснаците имат двигател на Метан, щото Мъск прави такъв двигател.

Всъщност като се замисля, има много голямо израстване в космическите постижения на американците. Преди ги филмираха в изоставени военни хангари, а сега вече ги рисуват на компютрите. Браво. Евала.

Май нещо я поотложиха в годинките да лети по късно , че не са готови

Какво точно те учудва? Руснаците със смешната по-мощност Ангара се мъчат от 15 години и не се вижда кога ще успеят да я подкарат в експлоатация. Досега 2 тестови полета с "макети" без какъвто и да е товар и то малките версии. А в случая става въпрос за ракета с над 4 пъти по-голяма товароносимост

ти не разбираш - не си ли чувал че оная работа на руския слон е наи-голяма.

SLS трябва да извежда 130 тона на ниска орбита, ако си спомним че в най мощният си вариант Сатурн 5 извеждаше 140 тона, можем да се запитаме къде е прогреса след като двигателите и са възможно най ефективни. Ако се заменят ускорителите на SLS с такива с течно гориво с двигатели Ф1 Б - модернизиран Ф1 А , извеждания товар ставал 155 тона и ако повjaрваме на това, ако се използуват три модула вместо първата степен - централния с два двигателя , а страничните с по един, извежданият товар по grуби сметки с калкулатор , би станал 190 тона. Всичко е добре , но цената е много висока . Колко висока никой не знае

Тия кво се хвалят? Ангара която може евентуално да вдигне половината товар ще излети десетилетия по-късно с екипаж, така че не могат да стъпят на малкия пръст на руснаците.

ангара....половината товар ....след десетилетие.Буааххахахха така бе другарю милиционер.

Бухахахахаха. Нали голяма смешка са тия руснаци, не могат нищо по-далече от 400 км да пратят, а то трябва и да работи. Най-тежката Ангара 7, която ще излети евентуално след 20-30 години ЩЕ може да качва цели 35 тона на НЗО. Бухахахахахаха, нали така бе другарю фатмак?

НАСА е най-надценената (не-)научна институция по целия свят. Всяка година поглъща огромни пари резултатите от които са основно фантасмагории и недуказуеми твърдения.

Сигурно е така, защото всичко което знаем за Слънчевата система и планетите в нея го знаем само и единствено от НАСА.

Знаеш на баба си фърчилото.

Вземи се скрий, тъп, жалък трол. Науката за космоса нито почва, нито ще свърши с НАСА, която е създадена 1958. Както руснаците, така и американците, така и много други имат създадени теории и технологии които нямат нищо общо с НАСА, ама трябва да се чете, а не само да се гледат холивудски продукции.

Кажи сега кажи, и за програмата Аполо и Холивуд пак ни разкажи, ти ги разбираш тия работи. LOL.

пак рев на филки а русия колко ракети за марс има??? вие сте ненормални дебили

Колко казваш би.ли американските - 1 на филмче ?

Анимацийте от стъпването на Луната бяха по-реалистични.

Анимации за стъпването на Луната ?????????????? Определено си от най-тъпите путлерасти. Другите поне плямпат за игрални филми

Виждаме само "ЩЕ" и 3D графики. Реално... руски двигатели, докато Путин им дава и евентуално Мъск, ако направи нещо.

Тук реално се вижда, че и в САЩ държавните фирми са доста по неефективни от частните. Вижте SpaceX и другите с какви темпове се развиват.

Блаво. Кога тръгва серЯлът, че ми писна от турски и индийски приказки.

След прочитане на новината от служители в Китайското национално космическо управление (CNSA) са регистрирани 7 /седем/ смъртни случая от смях и доста са хоспитализирани.

А от Русия, само рев!

Точно китайците миналата година гръмнаха 2 пъти тежката си ракета. А тя е доста по-маломощна от SLS, та не знам дали са се гътнали от смях или от рев.

Може и да я гръмнаха, ама тайконавти пращат в космоса. Останалите гледат и подсмърчат.

Стига сте дрискали бе блядове насрани. Хората са в 21 век, а не като вас в 1956г.

Това, в кой клип?

в кой клип, ама във всичко са по-добри и по-напред от колхоза, вкл. и в клиповете и в космоса.

Буахахахахахахахахаххаха

Nasa са много по добри от Дисни в анимацията...

Разполагат с космически технологии.

Walt Disney създава нова трилогия по галактическата сага Междузвездни войни link - 10 Ноември 11:31 В трилогията познатите досега сюжетни линии, заложени от Джордж Лукас, ще бъдат значително разширени