НАТО залага капани за руските хакери

Тактиката на „медените пити” е отиграна на обучение в Естония

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

каква ужасявощо тъпа пропаганда

"Този експеримент отива отвъд стандартното използване на техниките за заблуда" Деббили, това си е класика - нищо нестандартно! Honeypot - тонове инфо!

А табелки, че са само за тях сложили ли са?..

То на ибучение е лесно. Иначе хакерите тази година са изкарали рекордни печалби най-вече с ransomware атаки. А бе важно е едни пари да се усвоят, нали така.

тази "новина" не трябваше ли да е в раздела с вицовете? ТЕзи то НАТО и подобни смешни прганизации напълно и безвъзвратно изтрещяха...Щели да борят руските хакери...А китайските? А севернокорейските кога? Отива си Запада и колкото по бъррзо се усети, толкова по бързо могат да се появят шансове да се спаси...А ианче чакам да видя в какъв "капан" ще паднат русктие хакери? Ъова да не са ви изнежените еврогей-"приграмисти" бе...

Тази мантра с отиващия си запад го слушам още, от както бях чавдарче, някъде през 70-те.

Когато едни селски малоумни души са ги зомбирали в средата на миналия век няма как в залеза на жалкия си живот да им отвориш очите а души нямат та е още по-трудно та нека си заминат с вярата в победата над капитализЪмЪ и световната революция,в Карлуково няма повече места

"Българските" "патриоти" сериозно се обидиха заради руските хакери... Парадокс... :)

Начи питки не намерихме ама птки/пики има доста. Сега търсим харкума, халумин и т.н. У НАТО има доста ... пп Старото джилязо го прибират от правителството. Там немоим са докопаме ...

о, малее - с цел да се работи с противника и той да ИЗДАДЕ ПОВЕДЕНИЕТО СИ.... ХМ, да го разбирам ли, че тези, които са се налепили на медената пита се изПИТВат, за да се разбере какви са...приятели или неприятели...интересна логика, хаха

но само баба Меца бърка с лапа в меда...трудолюбивите пчелички, че дори и търтеите си стоят в коша, пардон, в кошера и не си пъхат носа, пардон лапата навсякъде...е почти навсякъде...

И кой ви излъга, че е "медена пита" като pot на английски е гърне?!?

да не стане като...

От нашето сдружение се разбрахме със сдружението на хакерите на КНДР, те да обират меда от медените пити и да ни го дават. Както разбрахме, медените пити ще ловят само руски хакери. Корейските ще преодоляват питите безнаказано.

А ако е американски, от Лангли?

Колко е хубаво че НАТО обяснява нашироко как използва отдавна познати способи.

Руските хакери не можеш да ги привлечеш с "медени питки". На тях им предложи боярищник и веднага ще клъвнат.

Американските с белина ли ги привличат ?

прочетох много внимателнио "новината". Не разбрах само едно: Получава се имейл и се проверява -ако е от руски хакер се циква на него и му дава грешно инфо -ако не е от руски хакер, какво става? Моля някой да ми обЕсни с прости думи. Аз съм едно предмониторно устройство. Тъп юзер.

Много е просто. Слага се проверка. Идва писмото и ако е руски хакер, излиза надпис: "ПИСМО ОТ РУСКИ ХАКЕР.НАТИСНИ ТУК!" Ако не е руски хакер:"ПИСМО ОТ ДРУГ ХАКЕР.НЕ КЛИКВАЙ!"

понятно :-)

:))))))))))))))))))а бе дърти кретени въртяли шайбата на телефона цял живот,като не разбирате дадена материя защо изобщо се излагате като първи цървули или сте си такива-какво ви разбират тиквите от многото начини за пробив на дадена защита но пък трябва да се поства,че иначе няма копейки

Ако това им бе целта, нямаше да го обявяват в медиите. Просто се опитват да ги откажат с приказки. Не ги слушай какво говорят, а какво правят.

Руските хакери са бял кахър, нищо сериозно не могат да направят. По-належащо в момента е да бъдат изловени и неутрализирани руските тролове - поне тия раобтещи извън Русия - които грачат грака си срещу това хората да носят маски в пандемията и успяват да излъжат по-глуповатите - и така постигат успех, измират маса хора заради тия гадини.

Необоснованият страх от вируси, е психическо болестно състояние. Обсесивно-компулсивно разстройство. Към тях спадат фобии, като мизофобия, гермофобия, бацилофобия, бактериофобия. А вируса ще мине с и без маски, като повечето го минем. Най-естественото нещо за природата. Страх ви е от природата. А с идиотиите, може като нищо да убият повече хора от ковида. Метналият се вчера старец на 75 години от прозореца на болница и него очаквам да са го броили. Имаше 2 човека мъже на неговата възраст в изнесеното. А открилият хигиената, тогавашните управляващи са го вкарали в лудница, където го пребиват и 14 дни по-късно умира. Подобни на сегашните, неприемащи очевидното.

Да бе да. Лайнарите руски тролове избихте вече над хиляда души само с грака си. Вирусът ще те зарази и през - най-вече покрай - маската ако наоколо ти има някой говорещ без маска, който оплюва въздуха. И няма да те зарази ако тоя дето говори си е сложил маската защото в нещя ще остане 90% от изплютото. Шибан руски трол, за линч сте до един., че властите няма да ви погнат няма но линчът няма да ви се размине след още няколко хиляди мъртъвци.

Вече разбрах диагнозата ви- Обсесивно-компулсивно разстройство-благодаря,че я споделихте за да не сме така строги към изявленията ви всеки ден но май ще трябва да увеличите хапчетата,че сте стигнали латентен период

НАТО трябва да се отбележи в Оксфордския речник, като най-голямата "медена питка", за такива тъпаци като наште продажници, които дават по 2-3 милиарда за Бог да прости

Медени питки не ям...

Че не си грамотен дори за да бъдеш "хакер" е очевидно, а че не ядеш медени питки е защото не можеш да си го позволиш с жалката заплата на руски трол.

Грамотният колко запетайки пропусна?

Нито една майсторе. Като учителка по български са те уволнили явно не само заради нестабилния ти нрав. И като руски трол ще те съкратят, по-рано отколкото им се налага за да спестят парите си. Ще те уволнят поради непригодност и за това.

Аз не съм толкова грамотен, но преброих 4 пропуснати запетайки в едното изречение. А за "тролове" говорят точно тези, които приличат на "тролове".

"някой" не е неграмотен,обучаван е в най-добрите школи на ДС и КГБ та и граматиката му не куца само,че не можа да види падението на всичките му идеали и вредата от тях които посадиха в Родината ни но пък българският народ се показа хуманен и не постъпи с тях както те преди 70г. избивайки цвета на нацията но пък децата им ще носят техния кръст и ЩЕ ПЛАТЯТ СМЕТКАТА-безплатен обяд няма другаре!!!

Уахахахаха! Уахахахахахах! Уахахахаххаха! Вицове някакви!

Чувал съм от баба си,че на всяко действие има противодействие.До колко е умна тази тактика и до колко ще успее,бъдещето ще покаже. Има хакери ,обаче не само от Русия. Не са в цял свят .

Колко дълбоко и колко хитро! Не знам дали ще излъжат "руските" хакери (НАТО си мисли, че са руски, но си спомням, че по времето на Обама американците подслушваха Меркел даже в банята) но че ще излъжат парламентите и правителствата да им дадат още пар, това е съвсем сигурно.

а имаха нейния мобилен телефон в базата данни на някаква програма, за която пишеше Сноуден в книгата си "Лично досие"...и то не толкова да я слушат нея, колкото да знаят тя с кого си има работа, че и те да се намерят на малко работа...хакерите от братските американски служби...

Хахахаха - тоя трик е измислен преди 30 години - тия от НАТО досега ли спаха?

Май не са капани Медени питки , а медени фекалий ! НАТО е стърчишката на САЩ !

Просто нямам думи ... МЕДЕНИ ПИТИ !! Как може буквало да превеждате термин като honeypots !

а кво значи хонипатс...? аз се чудех lamppost какво значи...пощенско агънце ли...ама много далеч от стълб на ламба бее...

Вървя си из гората и гледам едни нови лъскави капани - пише made in USA. А то кво било.

:))) Ми няма лошо. Само внимавайте, кого ще хванете. Щото... Помним как хванаха братята мериканци, че шпионират Меркели др. видни "приятели и съюзници". И кво стана с тези, дето ги разкриха, нали? Или пък, както стана ясно от скандала в Западна Европа от последните дни - същите тези братя мериканци шпионирали SAAB чрез АНС и црез ЦРУ "повлияли" на Дания да купи Ф-35 вместоо Грипен. А да - и шпионирали датската Termа, която произвежда РЛС-та и друго електронно оборудване, щото ся конкуренцията си е конкуренция... Та да сте предупредени ди - щото иначе ще си го отнесете като служителите от датското контраразузнаване, които открили станалото, ама били тъпи и взели че го докладвали нагоре... Отнесли са си го на фул.

кой е тоя Фул бе...?

Естонските хакери май се правят на много умни. Това със залагането на капани е известно много преди да се е образувала държавата им. Какво ли не измислят за да измъкнат някой долар от батенцата им от НАТО.

:))) Обаче терминът който са използвали - honey trap е интересне. В шпионажа обикновено се отнася до използвани за агенти проститутки.

И в крайна сметка, каква е файдата от ползата, че нещо се загубих в кошера с медените пити?

финансирането, Усвояването....

Ловци на духове ...

Господи, за какви идиотии харчат парите на данъкоплатците!

абе honeypot не беше ли "гърне с мед"? И подходът съществува мнооого отдавна.

НАТО и хакери и отбрана -смях от едни усмивки от старите ленти 60-те години на мин.век.

И ако е така в момента защо се разгласява тогава ? Коя военна организация си разгласява тайните и методите , освен ако не са от миналия век ?

Уважаеми, Тук иде реч за друго. Dir-a пускат десетки остарели & остаряващи и ненужни информации, както и екшън новини да си пълнят страниците, а ние цъкаме по тях и им вдигаме рейтинга. Или ?

нищо ново под слънцето...то какво да пускат тук...освен за вирус, починали и други шменти-капели....

Още от преди 20 години се прави това, ала - Snort :)

В подобна статийка веднъж обясняваха как проследили руски хакер от ФСБ. Знаели, че е от ФСБ, понеже ИП-адреса му бил регистриран на техния адрес. А за достоверност включиха хипотезата, че сигурно ВПН-клиента на компютъра му е изгубил връзката и той не е забелязал. Който няма реален опит ще се хване на въдицата. Само дето аз не съм хакер, нито съм от ФСБ, ама ми ВПН-а ми върви директно на рутера и като прекъсне връзката с ВПН-а въобще нямам интернет, така че няма как да излезе връзка от моя ИП-адрес. Е ако хакерите от ФСБ не са стигнали до това ниво, не знам тогава каква заплаха са. А това с питите не е нищо ново. Разработчиците на антивирусни програми използват този метод много отдавна. НАТО се чуди каква дейност да отчете, че да си оправдае бюджета.

Верно ли са писали подобни глупости ... олее мале ще цвръцна :D :D :D

Баси и VPN- дето като разпадне конекцията и ти спира НЕТ-а ...

че ти можеш ли да имаш интернет ИЗВЪН хатпат hotpot и уайфай...?

Да, така и Садам правеше супер компютри от Плейстейшъни. Точно вчера даваха филм по Нешънал Георграфикс какви размери е достигнала продажбата на дрога в САЩ . Еми не се учудвам че там ги гони параноята.

BajMihal

САЩ? Или ти не правиш ралзика между НАТО и САЩ? В случая, ако беше прочел дори първия абзац на статията, щеше да знаеш, че става въпрос за Европа, но не, трябва да коментираме така, тролски без да четем, че копейки текат... Относно статията, този метод се ползва отдавна за граждански цели, и много ме съмнява НАТО чак сега да са открили топлата вода.

Ама ти наистина ли правиш разлика между НАТО и САЩ ? Наистина ли смяташ, че другите членове взимат решения в НАТО ?

BajMihal

Очевидно си Ганьо, след като не знаеш, че решенията не ги вземат щатите. Един пример - Франция се оттегли сама и не е член на НАТО, без някой да и казва. Явно не го знаеш това за да плещиш типично по тролски без грам мисъл.

имаш и хубави практики в Щатите...навремето...с т.н. фалшиви купувачи...т.е. тези, дето си купуват стоки и услуги и гледат ...и записват, разбира се, как ще ги обслужат...ама вече май не съществува такава практика там...нещата не вървят към добро...обслужване...

Тази техника я има от десетилетия...

За деца в 1-ви клас става.