Най-бързият самолет, създаван някога (снимки)

X-15 е постигнал множество рекорди и дори е достигнал до космоса

Обратно в новината

Коментари - Най-бързият самолет, създаван някога (снимки) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма лошо като копирате почти дословно от BG Wikipedia, но лицензът изисква да споменете първозизточника, дори и с дребен шрифт някъде в края на статията.

Поклон пред ракетния ас Адолф Хитлер. Земното кълбо и до днес се върти благодарение на направеното от него.

За X-43 (пак американски) няма ли #кой да прочете? А за скафандъра на Нийл Армстронг, по добре да не бяхте споменавали, че се размириса!?

Къв самолте е това ве дебили:) Това е ракетоплан, ракета с заварени към корпуса крила! Ако не беше нацито фон Браун, лудите клрави щяха да видят космоса през крив макарон! И пак лудите говеда, тия нещастници които не са създали нищо свое, само гълтат копират жалкарите праха на руснаците и първия човек в космоса-космонавта Юрий Гагрин! Кво да се прави-ЛУДИ ГОВЕДА В КОСМОСА! И идеята за сателитите откраднаха от руския Спутник, и за тяхната барака соджърнър от руския дистанционно управляван вседеход-Луноход! Бе дай им на говедата да стрелят само в училища, църкви и молове..За друго не стават тия животни! Дори до МКС жалкарите продължават да се качват на руските космически кораби Съюз, а не с взривяващите се бараки совалките като Челинджър или Колумбия! жалкари са тия говеда! Жалкари!

Ако не беше Хюго Шмайзер, Русия дори и АК нямаше да има. Да не говорим, че руската космическа програма е направена от пленени германци. САЩ поне имаха честта да направят фон Браун, шеф на НАСА!

Смешко, искаш да кажеш добре че бяха руските конструктури Симонов и токарев, та шмайзер да копира руските СВТ-38/40 и АВС-36 а? Че никой който е бил в казарма и е разглабял Калашников и е виждал отвътре Щурмгевето не вярва в тия глупости.

Отде ви изравят бе, КАК успявате да сте все такива умствено изостанали цялата пасмина руски слуги.

Гагарин не е летял в космоса и няма как да е пръв. Това е най-голямата измама. Затова и Гагарин става алкохолик и се налага да го убият уж при инцидент

когато говориш за МКС и за взривяващите се совалки е редно да допълниш, че от 40те полета за извеждане на модули за МКС, 27 са направени с именно тези совалки. Също така всеки техен полет се ползва за качване/сваляне на екипаж от МКС, освен 27те свързани с нови модули совалките правят още 6 полета просто за доставка космонавти и товар. Максимума на совалката е 7 човека, но имам мисии с по 6 или 5. Общо за 33те си полета до МКС доставят/връщат 166 космонавта без да броим командира и пилота на самата совалка (които реално стигат МКС остават 10-15 дни и се връщат). Ако все пак броиш и екипажа на совалката то качените/свалени до МКС от совалки хора са 238. Мир до момента към МКС са направили 55 полета с по 3 човека на бора (имат няколко с по 2ма, но ще ги игнорирам) - 165 космонавта качени/свалени. та какво говореше за говедата? какви били?

Много си болен, вземи се прегледай.

Ето го истинския човек - твърдият воин, силният юнак и храбрият защитник на демокрацията - американският летец. Който издържа температура 39 градуса, пулс 200, 15G, прегряване, преохлаждане и така нататък. За сравнение кекавите пияни боярищници ограничават техните ракети до 4G че да не се строшат пияните им космонавти и които заявяват, че е пълна глупост да се говори за обледеняване и прегряване едновременно, какъвто е случаят с американския самолет

От мен "+",защото схванах иронията ти:))

Остарял германеца - спрял проекта... позната история, е, някои са поумрели леко, за малко само, но за това е виновен Путин!

Зад уникалния проект-отново немец. Освен големия ракетен ас Вернер фон Браун, буквално отвлечен, американците изглежда не могат да се справят сами със, уж своите, супер ракетни и космически проекти. Колко малко време му е трябвало на Адолф Хитлер.

Предпочитам да съм отвлечен в САШ пред Русия.

Ами съветската космическа програма нали също се осъществява от немски конструктури!Разбира се ,,доброволно” докарани от Германия!Въобще всичко в областа на технологиити което се представя за съветско е или немско или американско

Руснаците отвличат и заробват в лагери много германски учени и специалисти но но въпросният фон Браун сам се предава и иска убежище от американците.

"Първият полет бил проведен на 8 юни 1959, а последният - на 24 октомври 1968." - ватенките тогава не са знаели на къде е изток нито са помирисвали подобна технология. Каквото и да казваме за хАмерика повечето технологии са разработени там , и то без помоща на водката.

Вероятно е с руски двигател

И работи в лосион.

От давна не бях влизал...Пълно с тъпанари!

След като и ти влезе се препълни дори....

Почти всички коментари са на давещите се от злоба умствено изостанали руски слуги, какво очакваш.

Бе как не те заболяват ръцете да сменяш прокситата?

Разбирам раздразнението ти но не съм го правил, не и днес. Не знам кой ми е нацъкал 22 плюса, един или много хора; очевидно кой се е напънал за 10 минуса и му е омръзнало та е проплакал с пост..... Спри да се напъваш и животът ти ще стане по-поносим.

Недей да скромничиш. На "Савушкина" имаме стара руска поговорка, едва ли я знаете в Ленгли: "Denial is not just a river in Egypt."

Този бил германец. Е... и Екатерина Велика е била германка, ама империята си я искате :)))) Той и Калашника е направен от германец, ама си мълчите :)))

на самолета пише на тялото "U.S.Air force", на опашката "NASA"! Всичко друго са пълни глупости! някой бил германец, пък едната метачка била украинка, друг от охраната пък имал пра пра дядо от китай, даже единия от водещите умове зад самолета бил потомък на родено от българка дете изнасилена по време на кръстоносните походи от англичанин взето за паж ... абсолютно без значение. Самолета е на САЩ! пп. кат са толкоз мощни и умни тия германците, що не пише на самолета Deutschland? що не се вее германски флаг на Луната? що не си направиха калашник?

Германецът Валтер Роберт Дорнбергер разходил американците до границата на атмосферата. А за друг един германец - Вернер фон Браун се твърди че успял да ги закара до Луната (за съжаление нямало как всички да закара и там да си останат).

Тролове, нали знаете, че това е пилутируема крилата ракета, без особено смислено приложение. Хайде да не се заблуждаваме, дори янките не могат да издържат 15g ускорение...

Те крилатите ракети се приземяват намалявайки скоростта си от 7800 км в час.

Пилутируема е! Управлява я пилут!

Ареее, олигофрените, налазиха веднага форумчето, упражнявайки любимото си занимание - мятане на екскременти и плюене по всичко руско, както и възхвала на всичко американско! Не ви ли писна бе, идиоти?!

Танкът е измислен в Англия; самолетът, хеликоптерът, автоматичното оръжие - в САЩ; ракетата - в Китай и Монголия; ядреното оръжие - в САЩ. Проблемът ви е, че НИЩО не е руско :))))

Само някаква си Менделеева таблица е рускал

остана и да си ПОверВаш .И тиквите са измислени в САЩ и слона моят приятел също ама те не знаели.А бе американският слон - най големият слон в стъклен магазин на дървени трупчета. Само кретени ма.........а му и селяни

Стара слава.... 50-те ! Сега му е майката, сега! Раша има най.бързата ракета, най-голямата бомба, най-летящото торпедо, най-дълбоководния танк, атомни дронове,, междугалактически сили, Руската: дупка е най-голямата дупка, руския камък е най-големия камък, руската глупост и най-голямата глупост, руския болен е най-здравия болен, ....какво днаете вие, седнали да се фукат с хамерисанците от преди век!

дупка от теб няма.Ама нали американските клошари са най богати клошари ,американските дървени къщи -най дървените американски бараки .Путин -враг на купонната система на САЩ и първи враг на клошарите в Манхатън.

ама една печка за готвене не могат да направят рашъните:)

Самолетът е изобретен в САЩ. В Русия изобретиха тролчетата.

Американците ни дадоха компютрите, електрическата мрежа, много лекарства... Русия ни даде самовара и гнет!

верно ли....май падаш от Марс!

ама американците ли или мигрантите отишли и завладели и избили американците

Единствените избивали индианци са руснаците и после продали Аляска и се опитали да продадат и Калифорния, щото не били на индианците. Инак сега в САЩ живеят 6 милиона индианци, докато при стъпването на белия човек там е имало около 400 хиляди.

самоварът е китайски, матрьошката японска, водката полска, балалайката българска /татарска/, кокошникък има спор - или византийски или български /татарски/.

Извинете аз съм от 16-и апартамент...в СССР ли е създаден самолета?????

привлечения в САЩ немски учен д-р Валтер Роберт Дорнбергер бе знаем че карварите сами нищо не могат да създадат какво ни го натяквате тук))))

Говориш за индианците ли

за тях не знам. Избиха ги...

И всичко това през 1959 година ?! Дир-а , престанете да копирате статии от жълтите вестници ! Това с кацането на Луната самите американци вече си признават , че е лъжа ! По-добре се ориентирайте към легендите за летящите нинджи , които са къде , къде по-правдоподобни !

Плюй кръв и отрова, тролче :))) Истината няма да прмените. СССР капитулира, същото ще се случи и с Русия.

Не съм никакъв трол ! Просто съм достатъчно образован , за да мога да различа истината от лъжата !

аааа нинджите ли?!? нещо си сбъркал планетата, изобщо не си за тука

Кацането де, самите американци не правят нищо, за да опровергаят критиките с/у НАСА, че кацането на Луната е FAKE, т.е. измама! И защо ли? Да не би защото така искат да скрият, че те и руснаците са били там преди това, и че там има неща, които не са за широката публика, че имат база на Марс и т.н. Нищо не е такова за каквото ни го птрередставят!

Айде поредния тъпак се изказа. Какво да направят бе тъпако? Пуснали са десетки хиляди снимки, пуснали са над 300 часа филми, дали са точните координати на кацанията. директно по телевизията даваха стартовете, кацанията, стъпванията, приземяванията, опровергали са и са обяснили всеки един малоумен аргумент на конспираторите. Само тотални малоумни идиоти продължават да повтарят заклинанията за Холивуд.

Браво на Дир-а за интересната рубрика, която имат в последно време с космически статии и летателни апарати!

Като чета статията разбирам, че това не е най-бързият самолет, а първата пилотирана крилата ракета.

Ако го добарат японците ,веднага ще го изпробват като ,,камикадде,,.

всъщност ква е разликата между самолет и ракета?

Подемната сила на самолета се създава от крилата, а подемната сила на ракетата се създава от тялото/корпуса. Простичък въпрос от изпитите в ШЗО.