Най-добрите снимки, които Индия направи на Марс

Индия има своя сонда около Червената планета от точно 4 години

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Въпросът с финансирането въпреки всичко е основен в напредъка на дадена космическа агенция.Ако руснаци,французи,китайци или индийци имаха парите на НАСА световния напредък в космоса би изглеждал различно.Например изоставането на руснаците при 70-те години е обословена основно на пренасочване на парите от изследване на космоса към военни цели.По това време начело на руските военни стояха дърти дървени глави,които наивно повярваха в басните на САЩ за "космически и звездни" оръжия, например рентгенови и космически лазери.Такива и сега още няма защото за да работят трябва им захранване по една централа от вида на Хувъровата в САЩ.Но дървените старци в Москва не повярваха на младите физици че такива неща тогава са нереални и прилапаха парите за космоса за цяла петилетка. И резултата е налице!

totomitak

Смях-не смях - не мойм ги стигна даже индийците. Мангал значело Марс и Вторник (вижте гугъл-преводач). Значи мангалиан значи марсианец. Еми... браво, индийци! А ние знаем само да се подиграваме, то затова и прокопсваме...

totomitak

мАнгал - с ударение на първото "а", между другото...

Зако ли не са я кръстили Ромалиян? Ама Мангалян не е лошо. Трябва да й се направи паметник в квартал факултета

Опорна точка - Холивуд и Боливуд са се обединели и за това им са сходни снимките. Всъщност батутите и ластиците на американците и индийците никога не биха могли да пратят там спътници. Да живее Русия, да живее Путин - УРААААААААААААААА другари.

МАНГАЛИЯН! това ми напомня на българското наименование на аmериканските индийци: indian-ец mangal - mangalian а на бълагрски е редно да се казва мангалианец , все пак да поддържаме консистентност в езиковата култира, нали ?

Сигурно и тези ги е снимал Кубрик, а? А рашките са далеч назад и все повече изостават, при все, че според русофилистицете, произвеждат най-безаналоговите ракетни двигатели.

При рашките е безнадежна тъпотия и сибирска простотия.

в теб се обади, а?