Коментари - Най-добрият немски танк от Втората световна война и историята му в България | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо не показвате от мастурбатора последния коментар???

На споменатия рубеж имаше вкопан танк Лъвска глава.Това е бил личния танк на Цар Борис личен подарък от Хитлер какво се случи с него.

В който Запада копира Изтока

Правилното е "най-добрият среден танк на немците". Той трябва да се сравнява с Т-34. А "Тигър-а" е най-добрия тежък танк на немците. Той трябва да се сравнява с ИС-2 и ИС-3.

80- та бях в Москва в музей! Тогава видях Т-34 от първи те, нямащи нищо общо с тези у нас! Машината беше с метални опорни ролки, а бронята на корпуса отпред беше 4 секций със заварка! Пак там видях МИГ 23 С! Освен това видях и Т-54 от първите без ТВН на водача и кожух на оръдието отпр ед!

В бг никога не е имало Т-34 от първите, със 76 мм оръдие. У нас са внасяни доста по-новите Т-34- 85, с 85 мм оръдие.

Sherman Firefly с 76-mm оръдие QF 17 pounder е способен да унищожи всеки тип германски танк по това време.

Ти луд ли си? Шърманите са горяли като клади.

Виждал съм един такъв танк вкопан на границата при Малко Търново до браздата при 7ма застава през 1982г. Тогава имахме и граница и армия. Сега сме кочина.

Дам и на границата стреляхте по тия дето искаха да избягат от кончината! А сега в държавата руснаци идват да живеят!!!!! Руснаци емигранти!!!!!!!!!!!!

тия дето искахада избягат повечето като ги питаш там как са ги посрещнали я ще си замълчат или ще ти кажат в прав текст : ако знаеш какъв зор ядох дакато си стъпя на краката Ай не ми говори за избягалите, като сега е много убаво тук що напускат българите бе душко?? А за тва че руснаците идвали тук, то си е тяхна работа и такава е политиката на неолиберализма да се омесват нациите!!

И тогава си бяхме кочина!

Само ,че най-добрия е бил"Тигърът".

Баси недоразумението!

Първо: били са 20 броя... 19 са били в едно поделение , около днешното колело на автобусите в Дървеница, а едни е бил където беше р-т Ропотамо в ж.к. Яворов. танъкт е бил изключително сложен от техническа гледна точка с монго хидравлика, пораде което 1951 г. поради липса на резервни чести е изваден от употреба и заменен с руски танкове. нито е дин от танковете не е бил вкопан, двигателите са махнати от машините и са предадени на ВМС за нуждите на граничните катери има мълва, че в база Атия стоят още в сандъци, няколко консервирани броя. другото е заминало в леярните на з-д Ленин в Пк

Нека кажа и аз, ако позволите, две-три прости думи за тази иначе страшна бойна машина на българска територия. Няма да коментирам нейните качества, нито на други машини-всички ги знаем. Действително сме имали 12 Пантери, които НИКОГА не са били вкопавани! При Дервиш могила, и линията Крали Марко са вкопавани Т-4 Майбах, щурмови оръдия и Т-34. Не и Пантери...Информацията ми е от кръга на бай Петко Йотов, тогавашния шеф на НВИМ. Толкоз. По последна информация 10 машини са съхранявани в строга тайна в склад в Гоце Делчев. Две много вероятно са били в базата в Дружево, при 34-ките, подготвени за нормална реставрация. Затова някои хора там са мълчали като риби за двете празни места в края на парка, с характерна немска шарка по бетона... Разбирай-не могат да изчезнат 10, а 2 да останат...Много въпроси. Всичко се е случило през 90-те тъмни години... Една Пантера по него време струва 1 млн. долара, сега сигурно е двойно... Извинявам се разбира се, всичко е непотвърдена информация... Но че сме имали-имали сме, имаме ли ги-не, отдавна ги нямаме... И информацията е за напълно изправни машини, окомплектовани от-до... Навремето така пак едни хубавци са претопили всички Ме-109 на лъжици, хайде, под давление на комунизма, ама за сегашните крадци какво да кажем...

Глупостите на Гогов в дирник.бг. Пък превода мале мале. Инак как руския T34 бил нещо си - не е основната му характеристика е че се прави лесно и бързо. Като инженеринг - леле мале но кой ти гледа.

_stankow

Преводът е ужасен. А поводът за точно тази статия е странен ...

Наклонената броня е една руска дъвка, която се дъвче десетилетия. Немците видяли и започнали още 38 година. Ха ха ха. А били изненадани защото не знаели за Т 34. Наклонената броня води до значителни недостатъци в конструкцията на танка. Тя е безпомощна пред консултативен снаряд. Има и предимства. Да се твърди че германците са я видели от руснаците е тъпа руска пропаганда а и първия танк с наклонена броня е френския Самоа.

Консултативен снаряд!! Вярно си по прост от колкото се е надявала майка ти!!!

Констивен снаряд

Кралският тигър е най добрият немски танк, но са произвел много малко бройки!

Е аз знам къде са ! генералите от соца още в първите години на прехода от Тошково към Луканово време ги продадоха на колекционери на запад ! Един бяха хванали но нищо не му направиха в Ямболско мисля че 2 милиона беше гушнал

Само незнам защо това е в рубрика ИТ.

Ами дира руска кочина. Тук е главния развъдник на руски тролове с ватенки и кални ушанки. Ти на руски копелдак какво да му е ИТ танкове и оръжия.

АААА БЛЕДОЛИКИЯТ МЪЖЕЛЮБЕЦ СЕ ИЗХОДИ . НАПРАВИ ЛИ СИ КЛИЗМИЧКА МАМИН ЗЛАТЕН ?

Танк с "товарач". Мно`о яко!

Правилното е пълнач. Иначе за линията "Крали Марко" - разсипаха я тая държава!

Докато валовете строени от Св. Цар Константин Велики до днес стоят на Делтата на Дунава.