Най-големият самолет в света с нов полет

Stratolaunch полетя от космодрума в пустинята Мохаве, САЩ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поредното американско недоразумение. Същото като ел играчките на Мъск.

туй фърчило може да се сваля с обикновенно ПВО от -2 СВ!

Да ама руснаците показаха на парада страхотни оръжия с които могат да убият много хора. Слава на северно-азиатските монголоидни убийци, слава на кръвожадните жужета.

Идиотофил!

Но не показаха най-страшното си оръжие - празните кратуни на крепостните на императорчето от Кремъл, които рушат държави от 70 години - бавно, но сигурно!

Това се получава когато се напъваш да пръднеш а вместо това отново се насираш.

Лошото е че има 2 landing gears на голямо разстояние и не може да каца навсякъде. Демек ултра тъпо инженерно решение и по скоро ненужна никому машина.

Аз препоръчвам да не се бърза с изводите за "ненужна машина" за да не се излагаме в последствие. Времето ще покаже. Самолетите прототипи, наглед грозни и недодялани, често са давали път в небето на много легенди.

Много си прав. Смееха се на Spruce Goose, а ролята на Хауърд Хюз даде път на Леонардо ди Каприо към легендите на киното. Но бездарните самолети все така пълнят музеите и гробищата.

Искаш да кажеш "Не може да каца почти никъде"!

Реално може да се приземи навсякъде.

"Изстрелването ще става от 9100 метра надморска височина" ... ммм.. добра логика. А от коя планета ще става това??

Може да ви е странно но в авиацията се използват три "височини". "Height", "Altitude" и "Level". Трите изискват различно настройване на висотомера.

Молете се да не дойде ред да 'си ги мерят' че няма да има нито места, нито време за 'аплодисменти' Страшно безумие е алчността за пари, власт и слава ...

Иванчо , гледай си ракийката ...

Единственият показател по който този самолет е най-голям е размах на крилете. По всички други показатели останалите големи го удрят в земята. Все още най-голям, по товароносимост, излетно тегло, дължина на полета и куп други показатели е АН-225 Мрия. Поставени над 200 рекорда, повече от 100 само с първият полет, и т.н. Това са фактите! В такива постижения нека бъдем обективни и честни, стига политика!

При това "Мрия" е от 1988 година. Доста са позакъсняли американците.

"Мрия" е Украински !

Едва ли е политика. По-скоро журналистическо невежество.

кофти е преведено. Това наистина е най-големият като размер самолет. но не и като останали параметри, вкл и колко носи. По-важната част е друга - че има и по-добри и по-умни неща от тези на Мъск - но той има парите и връзките ('далаверата'), а този значително по-екологичен проект - не.

Не просто го удрят, а направо го размазват! А с тези скромни показатели и с излитането си от специална площадка ..... Срам, срам ..... но американски

А тя мрията се чупи да лети, нали. Чат пат някой полет. Няма за какво да се напъва някой да прави такива самолети. Примерно Еьрбус с техните Еърбус-800Ф в товарен вариант щяха да са с капацитет на Мрията, ама ги спряха от производство преди първата бройка, заради липса на интерес.Та нещата не се правят заради самото им правене и някакви рекорди, а заради икономическа изгода. Ей го и тоя проект - като няма изгода и фалира. Са други го купиха евтинко и доста развито и ще го довършват, ама дали ще е достатъчно изгоден още не е ясно

Мрията се счупва да лети! Нямаш си идея колко си прав. Преди доста години предприемчиви хора, взеха мениджмънта на Мрията, както и на още десетина АН-124, сцепват ги от летене. Обикалят света като линейки, като огромна част от полетите на Мрията са в САЩ и региона. Полетният и график е запълнен с месеци напред. Единственият по рода си постоянно действащ самолет в света. Прочети малко повече преди да правиш жалки опити да иронизираш!

"Главният изпълнителен директор на проекта Джийн Флойд се надява, че до 2019 година вече ще може да се наблюдава и истинска демонстрация на възможностите на самолета." И откога ви е тази новина? Че сега почти сме преполовили 2021 г.

Тази статия е съвсем сбъркана и неадекватна, очевидно стара. Stratolaunch беше финансирана от Пол Алън от Майкрософт с идеята да се изстрелват космически ракети от този самолет. Това предоставя повече гъвкавост, но не е нещо ново. В крайна сметка се случиха много неща в частния космически сектор, които обезсмислиха идеята, а Пол Алън почина. Компанията фалира и беше купена от друг собственик. Идеята е сега самолетът да се ползва за тестване на свръхзвукови прототипи или нещо такова. В момента няма много яснота по въпроса.

Статията е компилация от стара статия и нови факти.

Пак ли ви лъжат краварите с разни холиЧИФутски филми!?!!! Мислете!! 1. Ако разбирахте от техника поне малко, щяхте да знаете, че подобен самолет би се счупил като клечка във въздуха!! 2. Ако такава конструкция можеше да лети, щеше природата отдавна да я е изобретила и да има такива пилета. Къде сте виждали такова пиле??? 3. Ако това не беше пълна безмислица, щяха руснаците да са го построили, защото всеки идиот знае, че най-големите неща са руски!!!

Ха ха......! Пълни глупости!!! Руснаците били изобретили нещо в авиацията!!???! Хайде дайтре пример на нещо такова, което да не е откраднато от германците или американците? Аз мога да ви дам поне десетина обратни примера.

Мисля че коментарът беше сарказъм. Има поне 20 самолета, които са най-големи, в зависимост от различен показател. Този е с най-дългите крила. Интересно ми е защо смятат да изстрелват ракети от самолет. Големият разход на гориво при изстрелването на ракета не е заради преодоляването на височина, а заради набирането на орбитална скорост. Ако беше за височина, в орбита щеше да се излиза с обикновени самолети или дори с балони.

Пример: автоматът за променяне на ъгъла на атака на носещия винт на хеликоптерите - от Б. Н. Юрьев - 1911 г. Без него не е възможен устойчив полет. В последствие преоткрит от Сикорски (също руснак) и за разлика от Юрьев - внедрил в производството. Има и други примери, но за теб ще е сложно да ги възприемеш!

Съгласен! Уточнете обаче точно коя система е "открита" от руснака. "Fully articulated" изобретена от Juan de la Cierva. "Rigid" изобретена от Irven Culver или "Semirigid" изобретена от Arthur Young. Други системи на АВТОМАТ НАКЛОНИТЕЛЯ (един умен би трябвало да знае как се казва този агрегат) няма! Приказките за Яриев, Сикорски, Черемухин и др. си ги четете в съветската пропагандна литература.

те за това ти си форумен мишок, а самолета си лети.

ракети летят, а сега ми покажи пиле дето лети с пърдене

Като претопляте манджата, поне сменете датите вътре, ей така, от куртоазия...

Можехте да напишете полезния товар в грамове - щеше да е по-впечатляващо.

Някой дали е прочел новината, преди да се публикува :D

"Главният изпълнителен директор на проекта Джийн Флойд се надява, че до 2019 година вече ще може да се наблюдава и истинска демонстрация на възможностите на самолета." !!??От коя година е тази статия?

От 2014-та. Защо? Сега коя година сме ? Да не е вече 2016-та ?

mISHOto

аз: взе ми го от устата!..

mISHOto

аз: взе ми го от устата!.. п.п. Ами то "Гогов style". Какво да очакваш друго...

BajMihal

Полета беше миналата седмица приятелю. Ако беше се интересувал, имаше лайв стриймове в тубата.