Коментари - Най-малко милиард долара са изчезнали от фалиралата криптоборса FTX | IT.dir.bg
назад

Най-малко милиард долара са изчезнали от фалиралата криптоборса FTX

Основателят й отрича да е имало тайни парични преводи на клиентски средства

Обратно в новината

Коментари - Най-малко милиард долара са изчезнали от фалиралата криптоборса FTX | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Както казваше покойния Тодор Живков,снишете се да отмине бурята.

Всичко се знае само простолюдието се държи в невидение, за да може да обеднява и да не командва господаря си!Това се прави умишлено нещо като лотарията!

Винаги ще има балъци с пари, а също така и хитреци да им ги измъкнат Резултата е на лице

И този ли фалит е свързан с българка?

Събрали се куп мошеници , е един решил да прекара останалите . Има логика .

Са дело на големите финансови спекуланти,които създават един вид международни Пирамиди и после като си изтеглят парите от тия платформи изчезват или обевяват фалит,а дребните вложители ,остават с пръст в устата.

Моля, моля без вътрешна информация.

Къде са цистерните със студена вода? Боклуците трябва да бъдат драни, обезкостявани и накрая да просят щото са балъци и се лепят н всяка западна простотия. А на дебилните западняци трябва да им се зануляват периодично парите, че като имат ари правят глупости. Само така да живеят Ружа Игнатова и FTX които обират и последните пари на балъците...

Ха, ха, ха, ква е тая инфантилщина, бе?! Още преди половин година, Кофизила се изгаври с тоя - https://youtu.be/C6nAxiym9oc Сега се оказва, че тия грозни еврейчета са мърсували едно с друго и така са се назначавали на ръководни постове, а за капак са се и хвалили какви са дрогаджии - https://youtu.be/MWfuDeO9thk Изрод до изрода, мила моя мойно, льо. Как пък все муцуни като на Сами, на Каролинка и на Виталик? Един нормално изглеждащ няма по крипто върховете. Нали това ви беше геният, бе? Вижте се само какви сте смешници апологетите на криптото. Ей ви го SBF, ей ви го CZ, само остава и за Сатоши да кажа "ей, ви го". Малоумни инфантили сте всички и това е една от основните причини цивилизацията ни да върви към дистопия - поколението на дебилчетата вече заема позиции. Тук сме имали загубено чалга поколение? Пък западняците какво имат? Намереното поколение на GenZ? Всичко, което се случва и тепърва предстои, е напълно закономерно и логично.

Няма как човече. Поколения лекета отгледани на гърба на предишните късметлии стъпили на гърбовете на бабите и дядовците си, бачкали денонощно, тия отдавна са загубили връзка с реалният свят. Какво да родят? Освен виртуална икономика на основа на спекула и понзи схеми. Напредък на цивилизацията? Оня ден четох как някъв спечелил конкурс за дигитална илюстрация с AI генератор и когато го хванали отказал да върне наградата щото той бил артист: Пишел промптове и ъпскелвал. Нещо, което след едно кръгче към gpt4 ще бъде премахнато и ще има един бутон: Дай ми. Цялата буханица пътува към логичният си край. Корпоратокрацията на Давос, откачените неокон садисти, побърканите банкерчета, идеята за "четвъртата индустриална революция", в която няма нужда от квалифицирани работници, защото автоматизацията ще реши всички производствени проблеми. И ако отгоре е клептокрация и корпоративен фашизъм, отдолу е ИДИОКРАЦИЯ в пълното значение на термина, ако въобще можем да спрем предефинирането му.

то кое не е пирамидав днешно време - и биткойн, и Тесла, и имотите, че даже и банките. Само 8% от парите в обръщение са реално напечатани. Ако вложителите тръгнат да си теглят парите, световната банкова система ще потъне за дни. Половината ми пари са изтеглени в кеш и заровени на тайно място.

Ама стерилизирал ли си ги, щото тая целулоза заровена не е много трайна. Освен това, където и да ги криеш, от инфлацията не можеш да ги скриеш. Да беше казал, че си ги обърнал в злато, а то - в брой.

Това за парите не се притеснявай - лесно се печатат !

Не знах, че тия бели неща дето се движат из нашия град били пирамиди... Много ги разбираш тесла пирамидите, само дето тесла не произвежда само коли! Тесла пройзвежда и други неща освен коли и тепърва се гласи да пройзвежда и още други. А че е светлинни години пред другите в електромобилите е съвсем друга тема. Тесла е много по-голяма отколкото масовката хора си мислят.

ха намерете го бе !

наказателно фалитно право, ще го разследват, само дето паралиите инвестирали ще пият една студена война. Да нямаш пари си е голям проблем, обаче и да имаш много и да инвестираш наляво и надясно пак си е голям проблем. Казваше един: "в капитализма от работа не се става богат, само от инвестиране." А честито ви инвестиране.

МАФИЯТА ИЗТРИЛА ВСИЧКАТА ИСТИНА , КОЯТО КАЗАХ ! ПИРАМИДКАТА СЕ БИЛА СРУТИЛА ...ЩАТА НЕМА КОЙ ДА КУПУВА ! А ВИЕ ЗАЩО КУПУВАТЕ ОЛИО ПО 5-6 ЛВ, КАТО СЪЩОТО ОЛИО ПРЕДИ 2 ГОДИНИ БЕШЕ ПОД 2 ЛВ ?? ККАВО СЕ ПРОМЕНИ В СЪДЪРЖАНИЕТО НА ОЛИОТО, ЧЕ ДА ГО ПРОДАВАТ 3 ПЪТИ ПО-СКЪПО ?? ЗАЩО КУПУВАТЕ СИРЕНЕ ПО 20 ЛВ, КАТО СЪЩОТО СИРЕНЕ ПРЕДИ 2 ГОДИНИ БЕШЕ ПО 5 ЛВ ? ККАВО СЕ ПРОМЕНИ В СЪДЪРЖАНИЕТО НА СИРЕНЕТО , ЧЕ ДА ГО ПРОДАВАТ 4 ПЪТИ ПО-СКЪПО ? НЕ ИМ КУПУВАЙТЕ ... ДА ВИДИМ НА КОГО ЩЕ ГО ПРОДАВАТ ...Т..Е КОГО ЩЕ ОГРАБЯТ ! СЪЩАТА РАБОТА С ПРОГРАМНИЯТ КОД ОТ НЯКОЛКО РЕДА, НАРЕЧЕН "КРИПТО4, Т.Е. КРИПТИРАНА ИНФОРМАЦИЯ ЗАЛЪГЖАХА ВИ ДА СИ ДАДЕТЕ ПАРИТЕ (ПРОЕКЦИЯ НА ВЛОЖЕНАТА ОТ ВАС ЕНЕРГИЯ, КОЯТО ДА ВИ УДЪЛЖИ ЖИВОТА), И СЕГА ВИ ОГРАБИХА, Т.Е. ОТНЕХА ВИ СПЕСТЕНАТА ЕНЕРГИЯ "ЗА ЧЕРНИ ДНИ", ЗА ДА ВИ ПРИНУДЯТ ОТНОВО ДА ИМ ВЪРТИТЕ КОЛЕЛОТО ! ТОЛКОВА ЕЛЕМЕНТАРНА И ПРОСТА СХЕМА, ЧЕ НЯМА НА КЪДЕ ПОВЕЧЕ ... И ВСИЧКО ТОВА БЛАГОДАРЕНИЕ НА СТИМУЛИРАНЕ НА ЕМОЦИИТЕ ВИ! ЗАЩО ИГРАЕТЕ В ИГРА, ЧИЙТО ПРАВИЛА СА ПИСАНИ ОТ ДРУГ И ТЯ ВЕЧНО ЩЕ Е ЗАГУБЕНА ЗА ВАС ?! ЕНЕРГИЯ СРЕЩУ БИТ КОН - ТОВА Е БЪДЕЩЕТО , КЪМ КОЕТО Е ТЛАСКАНА ТЪЛПАТА ! ЧРЕЗ КРИПТОТО ЩЕ ВИ ПРИНУДЯТ ВЕЧНО ДА СИ ДАВАТЕ ЕНЕРГИЯТА, БЕЗ ВЪЗМОЖНОСТ ДА СПЕСТЯВАТЕ ! НЕ ВЯРВАТЕ ЛИ ?! НА МАФИЯТА И ТРЯБВА "ПЕРПЕТУУМ МОБИЛЕ" - ВЕЧЕН ДВИГАТЕЛ ! В МОМЕНТ В КОЙТО ВЪВЕДАТ В ЕКСПЛОАТАЦИЯ ТЕРМОЯДРЕНИТЕ РЕАКТОРИ И ТЕ СТАНАТ НАПЪЛНО УПРАВЛЯВЕМИ, 90% ОТ ТЪЛПАТА ЩЕ СТАНЕ "ИЗЛИШНА" ! НИЩО ДОБРО НЕ ВИЖАМ ЗАНАПРЕД ДА ОЧАКВА 90-95% ОТ ХОРАТА !

Коментарът ти е уникален за мен е 1000% истина която малко хора осъзнават .За което благодаря.Но моля те пиши с малки букви.За малко да,го пропусна щото по принцип не чета когато някой вика.

Почти всичко интересно са делнали. Но ти правиш някои грепки в разсъжденията си. Има разлика между ел енергия и човешка енергия - била творческа или друга. Ако 95% от хората станат излишни, тогава и гокяма част от тази ел енергия ще е излишна. не смесвай така нещата. Колкото до парите, че те са спестена енергия само дотолкова, доколкото в системата има доверие.- Те биха били същото това нищо, ако рещу тях не можеш да получиш спестената себестойност. Инфлацията яде тази себстойност и представя системата пред риск. Малките държави си играят със собствените валути, зщаото резервите и изчисленията им са в чужда валута. Но какво ще стане ако долара и еврото потънат, никпй не може да каже със сигурност.... ......... При всички случаи: Едно общество трябва да знае и 2 и 200. И да има план за оцеляване при един вероятен срив на имагинерните спестители на енергия. За ралзика от акумулаторите и батериите, те не приутежават никаква реална енергийнастойност извън доверената им от обществото. Пък дано не се налага прилагането на подобен план.

я стигал си РЕВАЛ ! тоест Я стига си викАл !!! Хората не са виновни - виновни са тия /които разрешават бързото забогатяване...а сетете се кои/ и тия /които не стимулират спестяването...а сетете се кои/ Тъпанар!

Изключително дебилен коментар. Всичко се е променило спрямо преди 5 години.

Четейки коментара ти съжалявам, че не е бил изтрит преди да го видя. Като коментар единстевото което изразява правилно чувствата ми към твоя е да цитирам един пасаж филма Били Мадисън. “Mr. Madison, what you’ve just said is one of the most insanely idiotic things I have ever heard. At no point in your rambling, incoherent response were you even close to anything that could be considered a rational thought. Everyone in this room is now dumber for having listened to it. I award you no points, and may God have mercy on your soul.”

Да, и аз мисля ,че целта беше да се намери приложение на излишният спекулативен капитал. Проблемът идва когато този капитал не се прехвърля от инструмент в инструмент, а се трансформира във фактори за производство. Каквато би била неминуемата цел на всеки спечелил спекулант.

Тук проблемът е, спадналата ефективност на капитала в глобален мащаб! Тоест, основният инструмент на капитализма - "капиталът" изчерпа възможностите си за възпроизводство. Поради простата причина, че и земята е чисто географски ограничена и браншово икономическата система има краен дял сектори и няма накъде повече. Затова тези количествени облекчения, както ФЕД ги нарича печатането на пари , служат само за поддържането на вече създадените структури и нищо повече от това! Обаче се създава допълнителна опастост от хиперинфлация итрябваше да бъдат създадени инструменти за унищожаването на огромни маси пари. Сега следва разпад на доларовата бретънуудска система на малки валутни зони.

то затова ние искаме да се присъединим бързо-бързо към ГОЛЯМАТА валутна зона - ЕВРОто...

"С мечката НЕ можеш да ядеш мед от една паница " (тя е по-силна и ще те удари през пръстите...)

Интересна подробност в тая “голяма футболна драма“ е, че евреинът беше прекаран от китаец. Т.нар. CZ пусна мълвата, че т.нар. SBF e ползвал FTX като собствена куче-касичка и настана bank run, след което можеше да го глътне без пари или да го остави да потъне съвсем. И джагатаецът избра втория вариант - ха, ха.

Значи тоя просто фалира, а нашата Ружа за същото - е измамница, и я издирва интерпол и фбр :)

Атлантик

Тенка

пак

Някой ганьовец дали се е ,,налапал"? Или някое депутатче от нашето НС?

Не, само шмуелци.

На това леке му личеше от километри, че е измамник като Мъск. Пълен провал на децентрализираната борса която се държи от един човек... и после имало хакери?!? Буахахахаха

На тоя рунтав... викинг с вида на младия Карл Маркс не бих му поверил да ми държи вратата отворена, камо ли да ми държи парите.

Ох, на дядаа.. А колко ли други участници има в това да убеждават хората, че да повериш парите си на случаен човек е правилно. Колко ли са взели бонуси, ходили са на скъпи тиймбилдинги, печелили са екскурзии до екзотични места, за да заблуждават инвеститорите?

Никви тиймбилдинги - само сухо са взимали. Сума канали в ютюба са дискредитирани, щото безсрамно са го промотирали тоя. Да си плюеш на сурата в бизнес, където репутацията е всичко, значи яко си захлебил.

Преди малко повече от 10 години с 1 биткойн е можело да си купиш пица. После стана мания и цената отиде близо до 70000 долара. Сега ми е интересно къде ще се спре, защото не знам в историята да е имало нещо подобно, освен холандските лалета може би. На спечелилите честито, на другите моите съжаления..

Всички паримиди работят по този начин. Първо етапа на зарибяването - която риба извади късмет да се намуха с кюсшпе и да се махне , пичели. Останалите, които се съберат около софрата, влизат в мрежата. Старо като света.

За пирамидите съм наясно, не е нужно да го обясняваш така опростено, да не кажа просташки. Биткойн е нещо на по-високо ниво, което е новост и в областта на финансите и в областта на компютрите.

...само че,понеже е дигитално ,сега го наричат "иновативно"... ( ...и балъците лапат куката,за да са в крак с бъдещето...)

Само чвоек който разбира нещата истински може да ти го опрости до такава степен. А който се притеснява от простото обяснение, се проитеснява от истината. И не, простите обяснения не са "просташки". Двете неща са противоположни по смисъл. Па ти ако предпочиташ ходи чети няой който ти усложнява картинката, щом толкова ти харесва.

така е - пионерите печелят...а другите след тях само пресяват пясъка за злато...щот пък и електричеството поскъпна и започна все по-трудно да се копае, пардон, да се сее, ох, да се преебава, ой да се пресява бе!

Тъкмо вчера погледнах смешната малка сума, която държа в биткоини - за точно една година е три пъти надолу! Моите загуби са незначително и са по-скоро от графа “изследователски”, но си представям колко балъци са се наиграли!!!

Не с 1, а с 10000 две пици.

най-интересното е че в съобщението си до съда с искане за защита от кредиторите /фалит/ от борсата казват че имат активи вариращи между 10 и 50 милиарда - та откакто го прочетох това се чудя какви активи може да има една дигитална борса? а за липсите - понеже крипто "търговията" не е регулирана /но за сметка на товапък може да проследи всяка транзакция до цент/ сега дребните инвеститори и клиенти ще го духат сополив

Младежът е измамник от класа . Завършил в Станфорд и високо образован ,за да провежда подобни огромни, мащабни обири на хора. Роден и израснал в семейство на образовани израелци/еврей. В последните минути преди да обяви фалита/грабежа на клиентите си, Сам изпразва сметките на клиентите си от 5 милиарда долара и ги прехвърля в своя друга форма. Сам винаги е имал твърдата подкрепа от Демократите и от много американски политици и други видни фигури.

Това,което е разрешено на "майстори"-те ,не се полага на "гои"-те...

Вече няма подкрепата на демократите, защото не си е купил платинена застрахователна полица, за разлика от примерно Голдман-Закс. Обещал им беше 1 млрд. "дарения", а нищо такова не направи, та сега вероятно ще го тикнат в затвора, за да знаят другите играчори, че без валидна застраховка против федерален затвор, измами не могат да се правят.

:) тоест така както редакторът тук го предава...превежда...или обяснява че оня не могъл да разтълкува...и затова си извадил погрешни впечатления...да бе да ! Това да не ти е отговор на литературен ? :)

Патрик Бойл как се гаври - https://youtu.be/zTFhnpf-IE0 И това е много яко - https://youtu.be/MWfuDeO9thk Правителството и особено това в сянка остави целия този пазар да е по.зле и от дивия запад, за да са набълбукат глупаците и сега да ревнат за регулации, за да дойде държавата да ги пази от собствената им глупост. И държавата добре ще ги опази като въведе CBDC. Нещо като нашите зелени и сини зони - "по желание на живущите, въвеждаме зона". И тук така - по желание на глупаците, изземваме им финансовата и икономическа свобода, защото тя е вредна за тях.

150000000000++++++++++

Какво стана с ония криптовалути на педалите в Испания,че не се сещам

повлече крак...

Шилета..

...аматьори

Обири от висок клас. Този 30 годишния е пионката.Ружа в мъжки вариант. Интересното е,че Blackrock са един от основните инвеститори в FTX. Това обяснява всичко. BLACKROCK са огромен конгломерат от корпорации, контролират активи за трилиона. Реално това е мегакорпорация, която контролира разузнавателните служби и армията на САЩ. Тези хора ограбиха парите на криптобалъци от цял свят.

"Blackrock" и търговско представителство на Клана Ротшилд !

От години чета за инвестиции , но така и не си направих труда да вниквам по-дълбоко в тази спекулация криптовалути. Нужно е съвсем кратко проучване за да разбереш, че това е една голяма измама. Достатъчно е да можеш да правиш елементарен фундаментален анализ, да знаеш какво е Понци схема и да имаш малко опит на финансовите пазари, за да не се палиш, когато видиш, че нещо без стойност цената му изхвърча до небесата. Тази новина също я гледам на диагонал. Някакви тарикати прибрали парите на някакви балъци. Какво толкова му е интересното? Докато има балъци, ще има и тарикати.

справедливо ли е ТОВА да се толерира от Държавата и правителствата? Да няма забрана, исках да напиша...

Прехвърлил 10 милиарда от средствата на търгуващите клиенти към друга негова компания, но според "източниците" "лиспва около 1 милиард". Другите 9 като НЕ са в тази компания, в която трябва да са, значи че реално липват 10 милиарда, а не 1.

Класика в жанра. Щях да съм безкрайно учуден ако всичко беше по книга.

Когато няма други балами, пирамидата рухва.

! ! !

с Нас и Бог оке,турски педал на дончев комунягата и радев пръдлето. добавям и вас! с Нас и Бог

Че нашата родна "кралица" била мъртва.....! Между другото, тук пък бяха измислили някога подобна "услуга" и "игра" с някакви...бонови книжщи с несъществуващи 25 000 лв на всеки. Надявахме се да станем първана нация - всеобщ милионер, но уви, то било само за определени по списък лица, чийто задници още търкат меките седалки в Зала 1.......

Пирамиди, фараони и балъци за милиарди.

Ми нали блокчейна трябваше да пази парите, бре умници? Нали непробиваема технология беше…

Е СЪЗДАДЕН НЕ ЗА ДА ТЕ "ПАЗИ", А ЗА ДА ТЕ КОНТРОЛИРА ! КОГА ЩЕ ГО РАЗБЕРЕТЕ ТОВА НЕЩО !

Защо само отрицателния ви вот работи? Това се случва многооо често.

Не е истина колко си зле. Какво общо има блокчейна с един измамник, неговата борса и това, че тези които с я ползвали не са си дръпнали криптото от там като са го купили?

Гъбо, много общо има, щото тия вашите глупости не се купуват, за да се държат в колд сторидж в чекмеджето, а за да се надува балонът, пардон цената. А, балон без пазар и борса не може да се надуе. Тоя FTX не е просто някаква борсичка, ами беше главният маркет мейкър, ако изобщо знаеш какво е това. Нали ако всички си държите тия неща по чекмеджетата, ще са наравно със CDтата с отдавна неактуални игри, които още не сте изхвърлили. Измамите на едро тръгнаха от Magic the Gathering Online Exchange, минаха през Three Arrows и Luna, закономерно сега минават през FTX и ще продължат нататък и с Байнанс рано или късно.

Няма общо с блокчейна, но има общо с липсата на регулации... Борсите на крипти са като дивия запад, всеки прави квото си иска, печели тоя който стреля първи... Балъците са пушечно месо...

"С МАШИНКИ" А ? ШЕ КУПУМАТЕ "ОН ЛАЙН" , А ? ЛАПАТЕ ЛИ ХУРКАТА СЕГА ....ДИГИТАЛНИЯТ ОН-ЛАЙН ! А КАТО ДОЙДЕ СИ-БИ-ДИ-СИ ТО, ШЕ СТЕ "УМРЕЛИТЕ ЖИВИ" !

ㅤ

Щом са долари, няма страшно. Винаги могат да бъдат напечатани нови.

Дребни суми като изчезнат, почваме показани арести, но ако липсващата сума над милисрд, шефът се оттегля

Главната цел на Дигитализацията е ...Фалшификацията !!!

Мъ, не бе - крипото е най-сигурната раота. ОКак тъй ши изчезнат.

"Най-малко 1 милиард долара от клиентски средства са изчезнали от фалиралата криптоборса FTX" Не са изчезнали, сменили са собственика.

Абсолютно си прав !!! "В природата нищо не се губи - сменя си агрегатното състояние или собственика !!!"