Най-малко милиард долара са изчезнали от фалиралата криптоборса FTX

Основателят й отрича да е имало тайни парични преводи на клиентски средства

Обратно в новината

Коментари - Най-малко милиард долара са изчезнали от фалиралата криптоборса FTX | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Най-малко 1 милиард долара от клиентски средства са изчезнали от фалиралата криптоборса FTX" Не са изчезнали, сменили са собственика.

Мъ, не бе - крипото е най-сигурната раота. ОКак тъй ши изчезнат.

Главната цел на Дигитализацията е ...Фалшификацията !!!

Дребни суми като изчезнат, почваме показани арести, но ако липсващата сума над милисрд, шефът се оттегля

ㅤ

Щом са долари, няма страшно. Винаги могат да бъдат напечатани нови.

Абсолютно си прав !!! "В природата нищо не се губи - сменя си агрегатното състояние или собственика !!!"

пропуснал си само аятоласите! веднага ги добави!!!

100+

"С МАШИНКИ" А ? ШЕ КУПУМАТЕ "ОН ЛАЙН" , А ? ЛАПАТЕ ЛИ ХУРКАТА СЕГА ....ДИГИТАЛНИЯТ ОН-ЛАЙН ! А КАТО ДОЙДЕ СИ-БИ-ДИ-СИ ТО, ШЕ СТЕ "УМРЕЛИТЕ ЖИВИ" !

Ми нали блокчейна трябваше да пази парите, бре умници? Нали непробиваема технология беше…

Е СЪЗДАДЕН НЕ ЗА ДА ТЕ "ПАЗИ", А ЗА ДА ТЕ КОНТРОЛИРА ! КОГА ЩЕ ГО РАЗБЕРЕТЕ ТОВА НЕЩО !

Пирамиди, фараони и балъци за милиарди.

Че нашата родна "кралица" била мъртва.....! Между другото, тук пък бяха измислили някога подобна "услуга" и "игра" с някакви...бонови книжщи с несъществуващи 25 000 лв на всеки. Надявахме се да станем първана нация - всеобщ милионер, но уви, то било само за определени по списък лица, чийто задници още търкат меките седалки в Зала 1.......

с Нас и Бог оке,турски педал на дончев комунягата и радев пръдлето. добавям и вас! с Нас и Бог

Когато няма други балами, пирамидата рухва.

Класика в жанра. Щях да съм безкрайно учуден ако всичко беше по книга.

! ! !

Прехвърлил 10 милиарда от средствата на търгуващите клиенти към друга негова компания, но според "източниците" "лиспва около 1 милиард". Другите 9 като НЕ са в тази компания, в която трябва да са, значи че реално липват 10 милиарда, а не 1.

От години чета за инвестиции , но така и не си направих труда да вниквам по-дълбоко в тази спекулация криптовалути. Нужно е съвсем кратко проучване за да разбереш, че това е една голяма измама. Достатъчно е да можеш да правиш елементарен фундаментален анализ, да знаеш какво е Понци схема и да имаш малко опит на финансовите пазари, за да не се палиш, когато видиш, че нещо без стойност цената му изхвърча до небесата. Тази новина също я гледам на диагонал. Някакви тарикати прибрали парите на някакви балъци. Какво толкова му е интересното? Докато има балъци, ще има и тарикати.

Обири от висок клас. Този 30 годишния е пионката.Ружа в мъжки вариант. Интересното е,че Blackrock са един от основните инвеститори в FTX. Това обяснява всичко. BLACKROCK са огромен конгломерат от корпорации, контролират активи за трилиона. Реално това е мегакорпорация, която контролира разузнавателните служби и армията на САЩ. Тези хора ограбиха парите на криптобалъци от цял свят.

Ти си идиот от сутрин до вечер, 365 дни в годината

...аматьори

"Blackrock" и търговско представителство на Клана Ротшилд !

Шилета..

повлече крак...

Какво стана с ония криптовалути на педалите в Испания,че не се сещам

Патрик Бойл как се гаври - https://youtu.be/zTFhnpf-IE0 И това е много яко - https://youtu.be/MWfuDeO9thk Правителството и особено това в сянка остави целия този пазар да е по.зле и от дивия запад, за да са набълбукат глупаците и сега да ревнат за регулации, за да дойде държавата да ги пази от собствената им глупост. И държавата добре ще ги опази като въведе CBDC. Нещо като нашите зелени и сини зони - "по желание на живущите, въвеждаме зона". И тук така - по желание на глупаците, изземваме им финансовата и икономическа свобода, защото тя е вредна за тях.

Не е истина колко си зле. Какво общо има блокчейна с един измамник, неговата борса и това, че тези които с я ползвали не са си дръпнали криптото от там като са го купили?

Младежът е измамник от класа . Завършил в Станфорд и високо образован ,за да провежда подобни огромни, мащабни обири на хора. Роден и израснал в семейство на образовани израелци/еврей. В последните минути преди да обяви фалита/грабежа на клиентите си, Сам изпразва сметките на клиентите си от 5 милиарда долара и ги прехвърля в своя друга форма. Сам винаги е имал твърдата подкрепа от Демократите и от много американски политици и други видни фигури.

най-интересното е че в съобщението си до съда с искане за защита от кредиторите /фалит/ от борсата казват че имат активи вариращи между 10 и 50 милиарда - та откакто го прочетох това се чудя какви активи може да има една дигитална борса? а за липсите - понеже крипто "търговията" не е регулирана /но за сметка на товапък може да проследи всяка транзакция до цент/ сега дребните инвеститори и клиенти ще го духат сополив

Преди малко повече от 10 години с 1 биткойн е можело да си купиш пица. После стана мания и цената отиде близо до 70000 долара. Сега ми е интересно къде ще се спре, защото не знам в историята да е имало нещо подобно, освен холандските лалета може би. На спечелилите честито, на другите моите съжаления..

Добре, де, кой може да ти спори, че това не са високорискови инвестиции, при условие, че ролята, която криптото играеше на пазара в периода на евтините пари беше да внася допълнителна волатилност, от която се нуждаеха примерно хедж фондовете и подобните? То е високорисково by design. Все едно да ги предупреждаваш за амфетите, а те да ти се пенят, че са напълно безобидни.

Защо само отрицателния ви вот работи? Това се случва многооо често.

Всички паримиди работят по този начин. Първо етапа на зарибяването - която риба извади късмет да се намуха с кюсшпе и да се махне , пичели. Останалите, които се съберат около софрата, влизат в мрежата. Старо като света.

Ох, на дядаа.. А колко ли други участници има в това да убеждават хората, че да повериш парите си на случаен човек е правилно. Колко ли са взели бонуси, ходили са на скъпи тиймбилдинги, печелили са екскурзии до екзотични места, за да заблуждават инвеститорите?

На това леке му личеше от километри, че е измамник като Мъск. Пълен провал на децентрализираната борса която се държи от един човек... и после имало хакери?!? Буахахахаха

Това,което е разрешено на "майстори"-те ,не се полага на "гои"-те...

Вече няма подкрепата на демократите, защото не си е купил платинена застрахователна полица, за разлика от примерно Голдман-Закс. Обещал им беше 1 млрд. "дарения", а нищо такова не направи, та сега вероятно ще го тикнат в затвора, за да знаят другите играчори, че без валидна застраховка против федерален затвор, измами не могат да се правят.

На тоя рунтав... викинг с вида на младия Карл Маркс не бих му поверил да ми държи вратата отворена, камо ли да ми държи парите.

За пирамидите съм наясно, не е нужно да го обясняваш така опростено, да не кажа просташки. Биткойн е нещо на по-високо ниво, което е новост и в областта на финансите и в областта на компютрите.

Никви тиймбилдинги - само сухо са взимали. Сума канали в ютюба са дискредитирани, щото безсрамно са го промотирали тоя. Да си плюеш на сурата в бизнес, където репутацията е всичко, значи яко си захлебил.

Някой ганьовец дали се е ,,налапал"? Или някое депутатче от нашето НС?

Атлантик

...само че,понеже е дигитално ,сега го наричат "иновативно"... ( ...и балъците лапат куката,за да са в крак с бъдещето...)

Ролята на криптото беше да утилизира огромна част от новонапечатаните пари, за да не се стига до хиперинфлация. Сега с постепенното качване на лихвите този инструмент става излишен. И съвсем "случайно" точно, когато вдигат лихвите криптоборси фалират, а Ружи и разни крипторазбирачи и съветници взеха да изчезват!

Е, аз към прогнозите за 100-200 хилки не бях толкова скептичен и беше сравнително реалистично, предвид, че имаше възможност един биг мак да стане 5000 долара, както тук навремето в университета баничката с боза сутрин беше 2500 кинта.

Тенка

150000000000++++++++++

Sucking out liquidity беше бонус. Основна задача е първо масите да свикнат с идеята за цифрови валути, а после като пазарът стане съвсем бандитски, да се намеси държавата "за наше добро" и от нея да мине - да въведе CBDC, което да измести fiat-а. Тя държавата не иска, ама ни от простолюдието много се оплетохме със свободата и сега ще трябва да ни пази от нас самите - ха, ха.

пак