17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама това корито още ли не е потънало? Бях останал с впечатлението че е потънал в Панамския канал..........

Пореден технологичен успех на нашите американски съюзници. Пропагандата на ,,братушкити” е безсилна пред фактите.

Хахахахахахаха. Имаш чуство за хумор, отдавна не се бях смял така:)

Голяма излагация с тези ,,невидими" кораби и самолети на САЩ. Едните не можели да плават, другите не можели да летят. От тази гледна точка наистина са невидими

е,не са като "Кузя" и Су-57....единият пуши и го съпровожда буксировач , другият ( самальота) реже дърва в тайгата

По добри от всичко руско-китайско!Технологии им се дадоха в ръцете на източните свине и тях не могат да изпълнят и разреваха света от боклуци ментета от всякакъв вид!Аре бегай на изток ,ме не много да не отидеш през окена в Щатите!

Кончито, Кончито..ТТъпа, тъпа Кончито! Толкова си тъп и прост, че дори не знаеш че самите хамериканцои си признават че са откраднали СТЕЛТ технологията от руснаците. Това и най-тъпия като галош козяк трябва да знае. Образовай се малко за руския физик уфимцев, който е съдал СТЕЛТ смешко.

Sorry, we didn't know it was invisible.

Пак ли ще го прибираме на буксир?

Краварите са пълен ташак !

Грешка!Не това американско корито а руският самолетоносач "Адмирал Кузнецов" е най-невидимият кораб во всем мире.Като задими нищо не се вижда на десетки километри наоколо.Има да драпат американците за да постигнат такова съвършенство в технологиите.Да здравствует карликовой Царь российский!Да здравствуют наши болгарские русофилы-самые большие идиоты во всем мире!

Тцф! НЕ ! НАЙ-НЕВИДИМ Е КРАВАРСКИЯ ДЕСАНТЕН САМОЛЕТОНОСАЧ ДЕТО ОПУШИ ЦЕЛИЯ ОКЕАН ДОКАТО ГОРЕШЕ! ОТ ПУШЕКА НЕ СЕ ВИДИШЕ НИЩО ВЕ! ПО НЕВИДИМ ОТ ГОРЯЩИЯ КАТ ФАКЛА КРАВАРСКИ САМОЛЕТОНОСАЧ НЯМА!

Светът се променя. Във военните технологии САЩ изостават с 10 години след РФ. За това спомага и приятелят на Путин, президентът на САЩ - Тръмп. Тръмп променя Америка, променя и света. А това е добре за Русия и за България

Мулев ,СМО си представи ситуация ,пред руското посолство в САЩ чакащи хиляди за визи,нереално нали,обратното ти виждаш всеки ден. Катърски що ли си толкова смотан,задаваш ли си този въпрос.

Вчера видях руски пътнически самолет,хладилник,компютър,телевизор.Като се събудих ги нямаше.А в съня си не разбрах че в технологично отношение Русия е на нивото на СССР...

Аве лайньо, НАСА обявява обществена поръчка... що не го правят сами? Ревете веднага - щото им е по-евтино и по-изгодно... Когато другите го направят - У-у-ууууу не могат да си го направят сами! Дайбатъпата ти овца!

Така ли? То сигурно е и сън руския Сухой Супердежет..Новия МС-21....Новите лади, камази , халдилници, телевизори, комбайни роботизирани трактори и т.н И те са сън ве! Както са и сън хиперзвуковите ракети, ядрените реактори, ядрените космически двигатели, износа на пшеница на първо място в света и т.н и т.н...както е и сън че Краварника изостана с десетилети след Русия във всички ключови технологии.

През последните години на САЩ не им върви нито на бойни кораби, нито на самолети. Примери са изтребителите Ф 35 и корабите клас Zumwalt, koито бяха обявени за невидуми. Но с просто око се вижда, че това са провалени проекти. Обявените програми не се изпълняват, стотици милиарди долари отиват на вятъра ... по-точно в сметките на големите корпорации-производители. Освен това американските самолетоносачи станаха излишни. Путин зачеркна ПРО на САЩ в Европа с хиперзвуковите ракети. Провал след провал ...

Празнословия срещу факти. Ф-35 има 535броя и си лети съвсем успешно, правейки руслямските С-300 и С-400 смешни в Сирия. Корабите Зумвалт са Стелт, което не е невидим, но малоумните идиоти явно са се хванали за думата на журналиситчески тълкувания. Излишните самолетоносачи се строят от Китай, защото са излишни, а Руслямска държава се опитва и все не може да направи нещо читаво. Хиперзвуковите ракети на Путлер са фейк видно от пускане на ракети със забързани кадри.

Затова като докараха SU 57 в Сирия, САЩ изтеглиха F35!

Мухахахахах баси дебила! То затова като се появиха руските С-300 и С-400 в Сирия кравите проквичаха на умряло и махнаха техните бангии Ф-35 а усраелците едва не загубиха един ударен от С-200 Вега! Смешник!

Статията излиза в 16:56. Онзи идиот ак 47 пише един коментар който прилича на голяма публикация в 19:47 . Редовете които е изписал отнемат минимум 10-12 минути бързо писане ! И това е при предварителна огромна подготовка свързана с намиране на инфо, асимилирането и адаптиране към темата. Това си е работа за цял ден . Извода е че идиота е запознат с тази статия дни преди публикуването. И е платен трол на пълно работно време . Тези путкинови номера край нямат. Не се оставяйте да ви манипулират чтез дир.бг ! Вие принадлежите на цивилизованият свят и не се оставяйте в ръцете на руската пропаганда! Бог да пази България от руската чума !!!

Ами , чети повече . Някой за разлика от теб четат повече от 5 мин. в годината .

А тъпаците като ак47, защо като четат, нищо не разбират?

Аз отдавна съжалявам тия няколко трола които всеки ден си храчат тук за шепа копейки и не им обръщам внимание и се чудя защо и вие не ги оставите да си се пенявят тук сами след като знаят,че са МИНАЛОТО на страната ни.

Не му трябва на наАКания тъпак подготовка, щото пише само глупости и измислици, нещо някъде по руслямски форуми чел недочел, съответно и не разбрал. Научил си е една малоумна лъжлива тирада и я повтаря като нанайси тъпака неговата.

На акания 47 му плащат за да не умира от глад семейството му, няма лошо,глада е по силен от токов удар.

има горе - долу три часа.

"Въпреки това от заложените 29 бройки са построени едва 3, като в бойна готовност са само 2." Това са пълни глупост очевидно преписвани от руслямски източници, които винаги са лъжели или най-малкото силно преувеличавали действителността. 32 броя са замислени в началото, после променени на 24, после на 7, но още преди да почне да се строи какъвто и да е кораб конгреса орязва средствата и през 2008 г е решено да се направят само 2 кораба, а през 2009 г решават да са 3, което е 1 година преди да почне да се строи първия. А и самите военни решават, че имат нужда от друг клас кораби. И ОЩЕ НЕ СА ПОСТРОЕНИ. Готови са двата, а третия се очаква да бъде завършен тази година, но му предстоят и изпитания преди да бъде приет във флота. Та не са построени "едва" 3, а са построени ВСИЧКИТЕ ТРИ. А тия 29 броя е чудно откъде са искочили, вероятно, заради редукцията на проекта с 29 броя от 32 на 3.

А когато Кимчо изстреля ракета, вой краварски до небесата - е, що тъй ???

Защото кимчо поддържа репресивен режим.

Американците реват срещу 5G-технологията - интересно що ли?

Дори и ЦРУ признават, че СТЕЛТ-технологията е руска - описана е в редица руски статии и монографии.

И по точно руския физик Уфимцев, който я е разработил, а краварите са я откраднали.

BajMihal

Хаха, - отчайващо си тъп Саше! Тъп кат РЪБ! Аре сега обясни защо като са имали тази технология още не могат да подкарат серийно производство на стелт от 5то поколение?

Бай Мангал, тъп си като ГЪЗ, и това е факт! Ти по добре разкажи как руско джепане от 60 години на миналия век С-125 Нева свали супер пупер модерния Ф-117! Или как лудите говеда от Америка вече 30 години не могат да накарат тая тухла дефектоносеца за 3 трилиона долара Ф-35 да лети! И тъп мангал като теб дори не може да влезе в туба и уикито да почете и да се образова малко! Ей ти линк ве Бай Мангал, образовай се малко! https://en.wikipedia.org/wiki/Pyotr_Ufimtsev https://www.fhs.se/en/swedish-defence-university/stories/2019-08-08-flying-under-the-radar.html И не сери твойта простотия на сайта!

Педеруския боклук пак плещи тъпотии. Уфимцеф е разработил теория за ниска радарна видимост при неправилни форми, а това е едва 20% от Стелт технологията. Ф-117 е проект от 70-те години и е свален случайно при хиляда полета от ракета производство от 70-те. Ф-35 вече е произведен в 535 броя и всичките си летят, като общо имат повече летателни часове от целите руслямски военновъздушни сили и е 1,5 трилиона за 4000 бройки и поддръжката им до 2070 г. Досега са похарчени по малко от 100 милиарда по проекта. Ама тъпака гледа какви са прогнозните разходи за целия проект и за всеки случай умножава по 2, че и 30 години бил проект от 2000 година. Виж руслямският боклук Пак-Фак може и да е на 30 години и има повече паднали самолети при няколко произведени бройки и хиляди пъти по-малко полети. Стелт технологията (или LO за ниска наблюдаемост ) не е една технология. Това е набор от технологии, използвани в комбинации, които могат значително да намалят разстоянията, на които човек или превозно средство могат да бъдат открити. Освен формата има поглъщащи материали, структура на материала, разположение на стабилизаторите, скриване на двигателите в корпуса и т.н. все неща открити и изпитвани преди Уфимцев. Обаче тъпаците путлерасти са се хванали за тази теория.

ЦРУ такива тъпотии никога не е казвало, просто зашото товя е на 90% лъжа.

Пак оръжия, пак средства за убиване, пак технологии за агресия над суверенни държави, а в собствената им държава от месеци бушува гражданска война за нарушаване на човешки права с палежи, стрелба, плячкосване, варварско рушене или доброволно демонтиране на паметници.

Бушува в Путлеристан и в Беларус

Помислете малко..... За какво е тази невидимост на един кораб с размерите на футболно игрище, а? Ок, да кажем че е невидим! Същия този невидим кораб навлиза във вражески води! И какво е първото нещо което прави, а? Тоно така! Включва си радарите и сонарите и подържа радиокомуникации с другите кораби от флота и брега! А защо го прави, нали уж е невидим! Защото ако не е включил цялата тази електроника, този кораб е сляп, глух и ням! Да, точно така! Ако не работят радарите, как екипажа ще знае че към тях не се е насочил някой щурмовик бомбардировач или противокорабна ракета? Ако не работи сонара, как ще знае че някоя подводница не го дебне или как ще чуе изстреляното по него торпедо? Ако не използва радиокоминикации, как ще знае къде е флота и къде са враговете и как ще получава и дава заповеди? А включи ли ги, светва кат коледна елха както един дебилен ГРОБар обичаше да обяснява за корупцията! Истината е, че този кораб може да се използва само срещу папуасите от Папуа Нова Гвинея или срещу някоя страна от третия свят! Или срещу такива мизерници като нас! Но не и срещу държави като Русия, Китай, Германия, Франция, Италия, Британия и т.н които имат модерни оръжейни комплекси, и станции за РЕБ и това са фактите.

Демонстрацията на малоумие е стандарт при тебе. Не е нужно да прави каквото ида е от тези неша, за целта има сателитна връзка и получава данните пасивно, а това с торпедото и сонара кърти мивки и показва липса и на грам мозък, пък и седнал да мисли!!!!!

Е как не те домързя да напишеш толкова глупости.

Всъщност и това не е нужно. Абсолютно всички значими кораби на противника се следят със сателити и по всяко време се знае точно къде са. Това е и основната идея на атомните подводници, че могат да се скрият за месец под вода.

Да няма както със стелта в Сърбия - "О, извинявайте, че го думнахме, не знаехме, че е невидим!" ;)

И циганите дето събрали частите, останали недоволни от него - някакви пластмаси. Ползвали едното крило за таван на тоалетна. После сръбските военни прибрали частите. Свален с ракета С-125, на въоръжение от 1961г.

Пешо, я по - добре кажи как се изпариха миг 29 след злополучните си срещи с ф - ките, че туй дето го плямпаш ти и други идиотски русофили се изтърка.

Ти по добре разкажи по колко Ф-16 се падаха на един МиГ-29, да не бяха нещо по 100 Ф-16 към 1 МиГ-29 АААААААААААА?!

Сигур и да ти бръкнат с него в окото, пак няма да го видиш. Толкоз е невидим тоз кораб.

Толкова е невидим този кораб, че чак всички го виждат и то с невъоръжено око! И то от десетки километри! Ебаси невидимостта!

Когато едно парче метал с размерите на няколко футболни игрища се клати в океана, то не може да бъде невидимо. Особенно за космическите спътници-шпиони ...

Те тия спътници-шпиони сигур виждат всеки милиметър от океана. Заради това сигур още не могат да намерят MH370...

Още от доста отдавна, близо 50 години има спътници за радиоелектронно подслушване, които засичат всеки кораб по излъчваните от него радио и радарни излъчвания... А ако това не ти стига, има сателити с монтираи на тях радари и термовизорни камери .... И никакви облаци, мъгла и бурии няма как да го скрият този кораб.... единственото което не могат да засичат за сега сателитите са подводниците.....или поне не се знае дали е така

Аз предлагам да купим един от тези кораби и да го паркираме в Черно Море пред сараите на Сокола.

:)))

Абе, тия дават за един кораб 4 млрд. Ебати източването. Ми раздай още 5 млрд. по света и всички дружно ще си затворят очите поне още за 10 години. Ако ще кораба да им влезе в басейна, ще викат : Нищо не съм видял бе, братко. Къв кораб, кви пет лева !

Тия па се насраха с тия Tomahawk... Морално остаряла ракета, способна да плаши гаргите.... РАдари... ми те с техните радари не могат да си видят собствените кораби и самолети... Това стелт, да не е някаква функция на прехвалените им радари ? :))))) Ще Ви пикам на стелта, ако го видя :)))))

Напъхали са си дори ядрените подводници с Томахоуци и реално много малко са с ядрен арсенал. А руснаците са бъкани с такива. Томахоуците летели на 2500км, но мощта на удара е слаба. Като на писти в Сирия по едно петно отгоре. За теникия, като самолети, стават. Някой Искандер, не с ядрена глава, ще направи метри надолу кратер. Нацелят ли, една от този тип ракетки, закрива по една неголяма военна база. Ирак някога са правили модификация на Скъд (Ал Хюсеин), изстрелвана от техните камиони. С по-голяма далекобойност, но по-слаба глава. Били толкова некачествени, че се разпадали по време на полет и удряли много настрани. Но веднъж ги нацелили в база в Саудитска Арабия. Пейтриътите напълно се издънили. А резултата бил 28 убити американци и над 100 ранени, и закрита база. Затова ги е страх от тези, че с по една ракетка от камион и приключва по една неголяма база. Сега като САЩ разрушиха договора за средният обсег, ще направят такива да покрият цяла Европа. САЩ заби нож в гърба на Европа, ама политиката пак търси другаде врагове. Големият враг на Европа сега е САЩ.

Ракетата Скъд е изстреляна от 200 км и изминава разстоянието за минути. Не е била прихваната от Пейтриът. То и няма как да се покрият стотици хиляди квадратни километри. Путлерастите сте изключително тъпи и прости исе хващате като удавници за сламка за всеки случаен успех на тотално размазани армии. Изстреляли 100 ракети и една успяла кара путлераста да прави генерални заключения все едно и 100 ракети са успяли

Множеството проблеми с технологичния кораб накараха ВМС на САЩ да поставят строежа му на пауза, наричайки проекта "истинска катастрофа". Успешният тест на антиракетните системи на Zumwalt карат мнозина да отчетат, че апокалиптичните твърдения са били пресилени. Въпреки това от заложените 29 бройки са построени едва 3, като в бойна готовност са само 2. Флотът на САЩ не е разколебан в политиката си да продължи да разчита основно на модернизираните разрушителите от клас Arleigh Burke.......Истинска катастрофа е МЕКО КАЗАНОИ ЗА ТОВА ПЛАВАЩО НЕДОРАЗУМЕНИЕ! Изобщо дори най-тъпия педокозачки лизач на краварски анали задава ли си въпрос, защо краварите се отказаха от това супер пупер боклучаво корито, а? Ами много просто! Защото това е морския аналог на нелетящия кенеф Ф-35, който е известен като летящ дефектоносец! Е това само че е морския му вариант! Та това корито едва не се удави в панамския канал ве! Та гребна туземна лодка го спасяваше от това да потъне и да задръсти панамския канал! Успял да изстреля видите ли ракета ! О, ЧУДО! Дори старите40 годишни краварски гемии Арли Бърк го правят и то без проблем без да струват 10 пъти повече! Изобщо някой дебил от тъпите козаци знае ли за какво са го проектирали този кораб а? Проектираха го като специализиран крайцер за атаки срещу брега! Благодарение на стелт покритието си трябваше да може да се приближава до брега и да обстрелва брегови цели на дистанция от 150-200 километра с ОРЪДИЯ!!! ДА С ОРЪДИЯ! Кравите смятаха че по този начин ще им излезе много по евтино да поразяват брегови цели, отколкото с крилати ракети! Само дето сметките им излязоха криви! Дори стелт покритието му няма никакво значение, защото чисто визуално може да бъде открит докато приближава брега, благодарение на огромните си надстройки! А и самия той няма как да замаскира излъчванието от него комуникационни, топлинни, и радарните емисии! За какво ти е кораб който на екрана на радара е като малка рибарска лодка, а излъчваните от него топлнни и радиоемисии са като на тежък крайцер! И да не забравяме че основната цел за която бе построено това корито беше да бъде един брегови монитор който да обстрелва брега! Е да само дето се оказа че двете жалки 155мм оръдия с които разплога стрелят.....С ЗЛАТНИ СНАРЯДИ! О, ДА!!! Цената на един такъв снаряд е близо 1 МИЛИОНА ДОЛАРА!! ПОЧТИ КОЛКОТО ЦЕНАТА НА ЕДНА РАКЕТА ТОМАХОУК, КОЯТО ИМА 15 ПЪТИ ПО ГОЛЯМ РАДИУС НА ДЕЙСТВИЕ!!!!! Ето и затова това корито е пълен провал какъвто е и Ф-35!! Факти! А да и най-тъпя педокозак може да провери това което съм написал в нета, уикито и туба! Факт!

Не мога да си представя колко полюции си получил, докато напишеш това запаметяващо есе :)

Много! А още повече получавам когато гледам как квичат от яд всички козяцки лизачи на краварски гъзове, когато не могат да отрекат това което съм написал. Защощо факта е факт!

Предвид спада на рублата на някои се налага да правят повече усилия да заработят дневната надница. Тоя пръдльо тук е един от най-прилежните.

ама сърбите го видяха още през 1998 г. и го свалиха. Заради това и го пенсионираха. Да не дава Господ, или който там дава, да избухне световна война, че и тая тенекия ще потъва, задено с мексиканците(легални) в нея.

Уааауууу свалили са през 99 та концептуална разработка от 75 та..... страхотно постижение ...затова Сърбия въобще не е на парчета сега...

Триста милионен САЩ са успели да победят седем милионна Сърбия?! О, това нищо не е. Ти да видиш как се справиха със 700 кубинци в Грeнада само за един месец!

Е да де... Само дето джепането дето го свали беше съветско-руско и то с тридесет години по старо. С-125 Нева!!

Сърбия е с 10-торно по-голяма армия от тази, която ги размаза за дни и то без да ползват сухопътни сили. А едномилионната армия на садам деше разбирта пак от десеторно по-мало сили. Та напъвай се путлерастче нещастно. А ракетата през 1998 година може да е била на 30 години, ама и Ф-117 е бил на 20 години. Със 900 ракети свалили един Стелт при 1000 полета е върха на успеха явно за жалките путлерасти.

Сегa ще ги пробутат на България

Що не казвате че е от дърво и не е излизал в океана без да се повреди и сега са го влачили от 10г не бяхме го чували че ви беше срам сега изстрелял една ракета и праздник на козяк ХАХХАААААААААА

е, не е като да покажеш на парад картонен модел на танк, който се задвижва като колата на Флинтстоун.

ЮЕ то тоя кораб е от картон ве! И се задвижва от гребци кат галера. Нали така го спасяваха с гребни лодки за да не потъне в Панамския канал.

От дърво е кухата ти тиква. Видяхме гребците как извозваха руслямското недоносче самолетоносач, който загуби 66% от самолетите си. Досега е минал 200 000 морски мили, повече от целия руслямски флот общо за тези години.

Аполо Нанайси лично съм се качвал на този кораб и мога да ти кажа само едно, по коментара ти, че си страшен профан. Но какво да се очаква, от същество което знае само да плюе освен да е плювалник. Не се обиждай, знам че майка ти е мъжка а баща ти женска, знам, че твоята вселена се върти нарцистично и егоистично около неосъщественото ти его. Нищо лично, ти си поредния Български комплексар мислещ се за нещо си.

Съдейки по изразните ти средства и начина на разсъждение - да си се качвал най-много на патрулката до изтрезвителя. НО - аз така или иначе нищо не съм казал за въпросния кораб. Говорех за НАСА. Така че - като се качиш на Луната, прати ми селфи от там. Тогава ще говорим.

Радара незнам колко е напреднал но преводача на статията определено е изостанал, или ползва гугъл :))

И ракетите им до Луната и Марс ще са невидими - затова никога няма да ги видим.

през руски телескоп въобще не се виждат.

един радар за кораби какъв обсег има, че този кораб да остане неоткриваем....ч е то в морето всеки кораб е неоткриваем, няма такива радари които до имат обсег 500 или 1000 или 2 хиляди км. още повече, че корабите се откриват посредством заложени в морето радиоточки, да не говорим, че ако един кораб е фиксират, винаги чрез сателит може да се следи--- глупости на търкалета.

Путлераста е много сведущ ама руслямците не могат да намерят дори цяла армада в морето със сателитите си, които обикновено 99% работят. Спомням си как загубиха Буран от радарите и то при известна траектория.