17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Под неограничен брой, разбирай толкова колкото човек иска. Скороста с която ги прави е друг въпрос.

Аз ще взема един да копам бибиткоини.

BajMihal

Аве пичове, научете се бе! СИЛИЦИЕВ ЧИП, НЕ СИЛИКОНОВ. Това да не са ви цомбите на някоя плеймейтка?

Умнико, Къде във статията се говори за силиконов чип? Ако говориш за името на компанията то е правилно и няма нищо общо със силикона използван за импланти. На английски силикон се пише по различен начин. Прочети преди да блестиш с полуграмотността си.

"...машина, която може да постави малките точки в точно правилното подреждане вътре в силиконовия чип." тонколони, монколони, каст'фони, силикони, герап у!

А силиконов чеп не са ли разработили

Отново слизане надолу и раздробяване. Анализ вместо синтез. Дед енд

BajMihal

Ами да беше прочел статията бе приятелю. Иначе ставаш за резил

И класическия процесор може да извършва неограничен брой изчисления, докато не се повреди.

спора ви е излишен и ще ме прощаваш BajMihal, но грешката е в теб. Направи си труда да отвориш едно уики и виж какво е силикон. Нека ти спестя труда вероятно те затруднява - "[R2SiO]n, където R е органична група, като метил, етил или фенил.". Сега провери в Менделеевата таблица това "Si" какво означава. Нека ти спестя труда вероятно те затруднява - Si - силиций. Не е грешно да кажеш, че чиповете се правят от силиций просто е крайно непълно, Силиция има и безброй други съединения за които явно не става въпрос. Реално чиповете се печатат на негово конкретно съединение - силикон която съдържа не само силиций. Грешката ти обаче е напълно разбираема за мен. Явно познанията ти по английски са минимални, защото иначе щеше да знаеш, че в английският думата "silicon" всъщност обединява двете значения за които ние в българския имаме 2 отделни думи - силикон (силициев оксид +органична група) и силиций (самия елемент Si). И в чиповете и в цомбите на плеймейтките това което се слага е "силициев оксид +органична група" което на български наричаме "силикон", не просто чист елемент силиций.

Ето това е напредък. А не онзи в съседната новина, бягал 100км за 8 часа.

Малко импровизирано хайку, дано го запомниш: Silicon - това е силиций Silicone - това са цици

Питай жена си!

...щеше да знаеш, че в английският думата "silicon" всъщност обединява двете значения за които ние в българския имаме 2 отделни думи - силикон (силициев оксид +органична група) и силиций (самия елемент Si)... Еми добре си почнал изложението ама накрая се изложи. Понеже статията е на БЪЛГАРСКИ език, трябва да се използва думата "силициев" чип. James по долу ти е дал разликата в English в хайку та да го запомниш.

Да, ама тук е български сайт и би трябвало да се пише на български, не ли? Дай направо на английски да шляпат тогава джурналята. На български силикон има две значения ( и нито едно от тях не е за силиций).