Нова заповед на Тръмп забранява инсталиране на TikTok

Скоро приложението може да изчезне от Google play и Apple store

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Накрая всички ще забранят да има американски посолства в техните страни и света ще стане едно по-добро място за живеене.

поредното приложение да прави и без това затъпелите деца по тъпи ... да се закрива

Microsoft ще приложи плана "Nokia" и на TikTok.

Светът е изперкал на цело!

Действията на Тръмп са чиста проба МАРОДЕРСТВО.

Крайно време беше. Китай отдавна е забранил всякакъв западен софтуер, който не снася информация на службите му. Прекалено закъсняла реципрочна мярка. Време е за много по сериозни ограничения, не само тиктак, х¥ймивей, и уичат. Всичко произведено в Китай трябва да бъде забранено в нормалния свят. За да се преместят компаниите във Виетнам, Индонезия и Тайван, а Китай да се запъти пбрарно към аграрната икономика.

Няма ли да забрани да си лижат гениталиите поради опасност за националната сигурност?

Егати американските изроди, или ще се продадеш на американска компания, или ще те затворим. Тези са по-нагли и от Пеевски и Гешев.

В Китай как е бе, Гатьо? Там не можеш да създадеш фирма, без равноправен местен инвеститор... Да не говорим, че държавата може от днес за утре да ти затрие инвестицията, защото така решила партията... нали знаеш - за благото на народа :)

Да де ама в Америка е демокрация!

В сравнение с Европа - да, но Китай е друга бира. Китай може да има много ефективна бюрокрация, образование и всичко останало нужно за добър бизнес, но частната собственост не значи много... Разбира се това не е от значение за повечето овце, които се гордеят що за "велика" държава сме имали при "комунистите", и за които всички заможни хора са мошеници и мутри...

Протекционизмът в САЩ не е нещо ново и не противоречи на демократичното управление. Но демократичното управление до голяма степен е гарант за защитата на правата на ползвателите, което не може да се гарантира, когато Китайската комунистическа партия има пълен контрол над всичко и всички в Китай, включително Тикток или к'вито са там... Всички знаем каква стойност имат световните практики и право в Китай. Във всеки случай ТикТок е риск за сигурността и той трябва да бъде адресиран по някакъв начин, за да се защитят правата на американските граждани.

и как разбра че е риск? някакви доказателства да дадеш? а google, facebook, apple и другите не са ли риск? или те са от добрите демократични фирми и там може?

сащ се превръщат в най-голямата комунистическа държава в света, скоро сигурно ще задминат и северна корея

Точно! Много ми е любопитно каква точно информация на потребителите се прехвърля и застрашава националната сигурност на САЩ, като приложението се ползва от затъпяващи тийнейджъри.

tonk11

И? Като постъпват като Китай тогава за какво се борят? Нали е лошо това дето го прави Китай? Що го правят същото? Къде е тогава разликата между Китай и краварника?

tonk11

Е и като е лошо в Китай, щатите що ги копират? Нали уж против това се борят?

а къде ти е гаранцията, че НСА не са отправили предложение, което не може да се откаже на текущите водещи технологични компании? Слуховете за задни вратички оставени по поръчка "от най-високо място" са придобили легендарен статус! Отделно доказателствата за шпионски софтуер по компютърната периферия са изнесени в wiki leaks. щом разни пъпчиви младежи с малки чорки правят на луди големи компании с ransomware с почти магически способности, смятай какво могат специално назначени специалисти с неограничен бюджет.

затъпяващите тийнейджъри порастват, влизат в армията и си TikTok-ат!

Става смешен вече Тръмп. Не му е от ранга да се занимава с една фирма той - президентът на САЩ. Същото важи и за заяждането му с Хуауей. Такава реклама им направи, каквато никой не може да им направи.

не му пуснала Мелания и човека решил да си отмъсти на някой

Абе, това подобие на Борисофф, нещо друго може ли да прави, освен да санкционира, да забранява и размахва пръст на ляво, на дясно?... Баси карикатурата! Краварите яко си го сложиха с тоя оранжев морков!...

В началото си мислех, че Тръмп не е чак такъв идиот и че е по-малкото зло, но уви, лъгал съм се... И този е пълен дебил!... Досущ като нашия шлангаджия...

Няма да ми поварваш и сигурно ще се напълни с минуси, но има щати в които това е наказуемо!!!

И Тръмп се прави на IT специалист :)))). Ще падна от смях. Да забрани Windows, ако може :)))).