Коментари - Новата руска ракета "Ангара-А5" излетя успешно след две отменени изстрелвания | IT.dir.bg

Коментари - Новата руска ракета "Ангара-А5" излетя успешно след две отменени изстрелвания | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След 25 г. москвича най накрая запали.

Добре е. Сериозна работа и заслужават поздравления. Още едно постижение за човечеството.

Изобщо не бих нарекъл постижение да направиш остарял тип ракета... Все едно да направиш колело и да се хвалиш, че е постижение...

Ти освен от онези кафявите, миризливите, по една педя дето са дълги, нещо друго през живота си правил ли си?

Пак съдиш за другите по себе си. Това че ти си безполезен трол с обратни наклонности не значи че и другите са така.

Солидна работа, не като клоуна мъск

НАСА мърши - ей ТАКА се прави! Без само да лъжете до смърт, че сте щели да стъпите на Луната и на Марс - а да не можете да направите нищо такова.

Айде бе, разбирач, къде се криеш цял ден, налъмите ли стрига?

Поздравления!

Тия що изстреляха единствената си ракета прототип. Сега кво ше правят през следващите 25г?

Ще обясняват из форумите колко са велики... да размиват хората.

Ха, голяма работа ! Пет години се мотаха руснаците и накрая какво - един пуск ! И той успешен. За това време Мъск направи 3 пуска, всичките до един неуспешни ! :) :)

Se taia

Мхм, само лекинко пропускаш 300+ успешни полета (не теста) на фалкъните, ама къде сега с такива подробности ще се занимаваме...

Всъщност успешните мисии на СпейсХ са 266 не 300+ . Но пък към Станков има една малка критика. Казваш "За това време Мъск направи 3 пуска, всичките неуспешни!", 3 пуска обаче на КАКВО? Старшип ли имаш предвид? Защо сравняваш Ангара със Старшип? Те данеби да са ракети в една и съща категория? Защо вместо 3 неуспешни ала-бала, не кажеш "А пък за това време Мъск направи 9 успешни полета на Фалкон Хеви, който е аналог на Ангара, е не всичките кацнаха тъй че успеха не е пълен, но пък и от Ангара никой не очаква да кацне.". Станков айде упокой малко пропагандата! И аз се радвам, че макар и късно руснаците все пак успяха, но айде пропусни тия 5 копейки! :):)

Фалкон Хеви не е аналог на Ангара, тъй като изнася над 2.5 пъти повече товар. Фалкон 9 е съпоставимото в последната му версия 1.2. Разликата в полезния товар там е +8% в полза на Анагара на ниска орбита и +120% на ГСО в полза на Фалкон 9. Фалкон 9 между другото го спряха 2018-та и продължиха с Фалкон Хеви.

Пет години се мотаха да изстрелят ракета със СССР дизайн!

Да , те на международното фърчило само с фишеците на бат Мъск одят ... нали ? Ако беше така да са си изяли чорапите и лаптопите до сега , да не говорим кво ли щаха да изпият.....

Ейййй изпълзя най накрая, че то голям срам тия дни и само се криеше. И какви са тия пет години? От задника на Путя ли ги изсмука? Ангара се разработва от 25 години. 25! Първи успешен пуск...

може да падне в банкя

Има кратер. Бойко Тулупов като се е приземил го е изкопал.

Човека Цял газопровод за милиарди им направи , милиарди им плати за реактори втора употреба веднъж , втори път милиарди им спести които трябваше да върнат по присъда на ЕС за надплащане на газа , лично е награждаван от Путин с медал лично е награждаван от руския посланник с медал . и ти сега искаш да си убият човека , едвали най много още някои медал да му дадът .

_stankow

Реакторите за АЕЦ Белене не са втора употреба. Специално са изработени именно за България. И не ги е плащал Борисов, преди неговите правителства бяха платени. Борисов само спря изграждането.

Факта, че с 15 процента от военният си капацитет Русия демилитаризира Украйна и НАТО? А? Нали Пейтриът системите сваляха Кинжали? Що Зеленият реве да му дадат 25 а то няма останали:) Кракане и пръцкане в нета не сменя реалността. Само ще зяпате картата на Укрия как се смалява и става Новорусия. Тва е. А и ще пълните джоба на Вангард Груп и компаниите им за глобална доминация. Чакат ви въглеродни данъци закачени за консуматорската ви кошница, социален рейтинг автоматично генериран на основа на публичната ви позиция, дигитални парички за тотален контрол, синтетично месенце да печели Гейтс Ротшилдов и Безосчо. Безработица заради генеративно ИИ. Въобще са схващам смисълът на евтаназията. Един вид шорткът за гоите. Щото вече не им трябват толкова много роби. Имат си автоматизация. А относно въпроса къде се тестват ИИ системите за полицейски глобален контрол? Израел ги тества в Газа. Са че има бъгове е ясно, заминаха седем бели хора. Ще ги забравят и заметат. Никва драма. Скайнета на Мъск също расте прогресивно. За какво да ви чипират като си носите компютрите с вас. На дневна база статистически пипате хиляди пъти стъкълцето а с реални хора докосването ви е ограничено.

Кво стана с Вагнер?

Сте същите като тези които плюеш, благодаря за пояснението

Петела и Кокошката са едно и също за тебе? А? Ми добре:)

Веднага налита да обижда простака се ядосва лекичко. Толкова сте прозрачни :)

Идиотино? На себе си ли? Не е смешно. Хич. Жалко е.

се на теб, както са ти се смяли в училище и както ти се смеят сега на елементарните разбирания. На кой разправяш тези глупости? Аверите в парка? И те какво правят кимат и мълчат да им се махнеш от главата

Би ли ни дал резюме с точки. Това, което го казва е мнение на западни военни, дипломати и специалисти. Пускаш си Джъдж Наполитано в Тубата и слушаш. Доказани журналисти, военни с постижения, специалисти от ЦРУ. Никакъв шанс да им лепнат етикет пропаганда. Нула. Но тукашните елементарни частици освен, че заработвате от дезинформация и пропаганда на Посолствата, се информирате от корпоративните медии и бълвочи. Как да имате критично мислене като нямате идея що е то? А за социалният рейтинг дигиталната инфраструктура е изградена. Даже един от суперкомпютрите е в София.

За какви посолства, туби и ЦРУ-та ми разправяш? Виж в какъв филм си се вкарал. Станал си зомби от интернет и телевизия. Направи нещо със себе си, веднъж се живее.

Шшшшшшшт, тихо там

И вие ще горите. Натам отиват нещата:) ПВО имате ли си? Пейтриът? Ирис Т? Те не ги ли дадоха на Окрайната?

САЩ от 6 месеца заради подкупения Тръмп не дават ракети за Пейтриът. А и с две установки Пейтриът могат до покрият 5% от Украйна. А какво става в Руслямска държава? Обикновени дронове движещи се бавно не могат да свалят руслямските ПВО.

Хей ,Гогов ....мъж курва...!?!?....???? Абе,курва си ....боклук....не си мъж !!!

Стоенчо, стоенчо или не можеш да смяташ или си тъп като гъз! Тази руска ракета качва почти два пъти повече от фалкон 9, на много по ниска цена от фалкона който е за многократна и уж трябва да е по евтин!!! Руската качва 24 500 килограма, а на геостационарна - 7500, а "по-евтиния" фалкон 10 450 кг и съответно 4540 кг на геостационарна орбита!!! Аре пиши нещо за путин следващия път щото ракетите не ги разбираш смешник!

За качването си прав, за цената не. Тежката Ангара струва 100 милиона - с 40 милиона повече от фалъка, който е и за многократна употреба.

Изобщо не е прав кретена, щото дава данни за първата ракета Фалкон 9 версия 1.0, която не се прави от 2013 г. Следват версия 1.1 блок (2016), ФТ блок3, ФТ блок 4 (2018) и актуалната версия ФТ блок 5, която може да качва 22,8 тона на ниска орбита и 8,3 на геотрансферна. С връщане на първата степен съответно 17,4 тона на НЗО (доказано) и 5,3 тона на ГТО 60 милиона е чисто нова ракета. Инак едно изстрелване е около 30 милиона с първа степен изстрелвана преди няколко пъти. Досега първа степен е летяла 16 пъти. Най-големият товар качван от ракетата е 17 400 кг., като максималният товар не е достиган, просто защото ракетата не се ползва за еднократна употреба

абе и ти си тъп като стоенча! с 40 милиона повече от фалкона, но качва два пъти повече товар. Я кажи сега коя е по скъпа на цена/товар. Явно не си бил по математика за да сметнеш елементарно. А оня долу кретен е баща му че не се е изцвъкал където трябва и се е пръкнал и той кретен по рождение.

Не си разбрал. Фалкън е с 40 по-скъп, т.е. е 140.

Интересното е че тъпите и простите си мислят другите за неразбиращи и незнаещи. Фалкона качва колкото тази ракета, но реално, докато Ангара само на книга. Съвсем друг е въпроса, че при връщане на първата степен за многократна употреба полезния товар пада на 2/3. Но без връщане на първата степен Фалкона кара на ниска орбита 22,8 тона, с връщане на първата степен 18,5 тона. То е ясно че простите путлерасти четат нещо Уикипедия без да разбират какво. 10.4 тона качва първата Версия1.0, която не се прави от поне 5 години. Актуалната версия е ФТ (Фул Тръст)

Ти пак прочети характеристиките на последните версии на фалкона.

Всичко е специални ефекти и анимация, за заблуда на бройлерите

Това да не ти е "ходенето" до Луната, снимано в Невада със сив пясък, който обаче е кафяв в действителност.

как така? нали руснаците са под санкции?

Ми крайно време беше. 25 години я правят. Хората ще почнат да летят до съседните звезди те още с брадвата дялат...

Важното че стигна орбита за разлика от някои други супер-тежки кютуци :))

Струваше си. Не гръмна, съответно пиарът няма нужда да тръби какъв огромен успех е провалът, хахаха

още не стартирала, а е морално остаряла...

да напиша. Руснаците изселват всички в сферата на хиперзвуковото оръжие. САЩ са номер едно в качването на товари в космоса най-бързо, най-много и най-евтино. Освен това може да се позлва и за военни цели.

Ребрандирана съветска ракета, която от своя страна е открадната германска ракета, заедно с учените. Ако не беше ВСВ, руснаците щяха да летят на самовари до Алфа Проксима. Ама я - простият Хитлер, двойкаджия и оставач излъга още по-простата част от Германия, а останалите се изплашиха.

Тука май нещо много се обърка ,,,,, руснаците дръпнаха ракети ама САЩ дръпнаха мозъците..... и все немски.... (справка специално за теб - Венер Фон Браун)

Браво! След това са приземили (пуснали) помощните степени над Орск, защото там и така нищо не било останало.

Добре че африканеца мъск реши да построи космодрум на американците, че реално без африканеца сащ си бяха без ракетостроене и летяха с руски ракети цели 8 години

Вярно си паднал от марс

Не е приятна истината нали? Я а ни кажеш на основа на какво са двигателите на Мъскито? Знаеш ли? ЕНЕРГИЯ.

Глупости. Ти изкара руснаците малоумни бе. Мъск им откраднал двигателя, а те и до днес не знаят.... ти да видиш... В опити да си похвалите господарите, ги изкарвате по големи глупаци от колкото са...

Пълни путлерастки тъпотии и лъжи. Фалконите са с двигатели тип газ-генератор на керосин и кислород, а Старшип е с метанов двигател със затроен цикъл на горивото и окислитела , докато Енергия е със РД-170 със затворен цикъл на горивото керосин и кислород и нямат нищо общо с двигателите на Спейс Х.

Русофилистична дебилна маса тук на порцион от мутрафонова най-после се усмихна на проект от преди 25г.:))))))))))

Е кой сме предали германия ли която не изстрелва ракети или британия, ако визираш сащ за твоя родина то ти си предател и анти европеец

Явно путлерастите не са чували за Ариана

"Русия има брилянтни учени. Знам че ако руското ръководство им поръча да направят ракета за многократно ползване, те ще е направят" - Илон Мъск.

На тях не им трябва, защото основно ракетите им са еднократни, за убиване.

Пак ли измислени легенди?

важното е да летят хиперките, че наглосаксонската сган се плаши от тях, не от "гражданската" космонавтика

Цената на изстрелването на ангара е 31 милионна, а на фалкон 60 милиона в статията подвеждат с грешна,сума от 100 милиона

Е що минус толкова е цената два пъти по евтина от на мъск и ще става още по евтина с усъвършенствабето на технологията

На ниска околоземна орбита Ангара А5 ще може да се извежда 24 500 килограма, а на геостационарна - 7500 кг. Цената на един пуск ще е около 100 милиона долара. Основният проблем на "Ангара А5" е, че е не може да се ползва многократно. Нейните способности са сходни с тези на американската ракета Фалкън 9, но цената на изстрелването е с около 40 милиона долара повече. Умря ти опорката...

Толкова е самото изстрелване. Иначе ракетата е 10 млрд рубли.

Кражбите на мозъци беше в посока от русия към сащ, индия и китай, и съвременото космическо инжинерствп стъпи на руския опит не този на НАСА дори Мъск изчолзва руски опит на САЩ им трябваше цяло деситилетие за да усвоят знанията от руснаци, въпреки че разполагаха с неограничени парични ресурси, а русия беше подложена на саботажи

Ъъъъ от кога Мъск почна да строи съюзи, та да твърдиш че ползвал руски опит? И изобщо там в тая тролеферма какво шмъркате?

Според стандартите на Мъск, един полет е успешен, ако ракетата се взриви. Така че къде видяхте тук успех:)))))

Има същата товароносимост като Фалкон-9, която лети всяка седмица от 2019-а и вече има почти 300 полета. Но най-тъжното е, това си е същата половинвековна технология за еднократна употреба, докато Фалкон-9 каца и се използва отново. Дори Китай тестват ракета за многократна употреба, а руснаците още не са почнали да я проектират. А Щатите завършват изпитанията на Фалкон Хеви и старшипа на Мъск - това е две поколения по-нова технология.

совалките бяха за многократна употреба... ама ги спряха!

Спряха ги защото са скъпи - един старт струваше над милиард долара. Не забравяй, че СССР също направи една, изстреля я и фалира.

Спряха совалките, защото не бяха достатъчно надеждни - първо, и много скъпи - второ.

Изобщо не си в час...

Ние правим колела и внасяме чушки:))))

Ще изчакам Аполото да разясни нещата

Безаналогова! Три десетилетия проектиране и още текат изпитания. Все така да им върви.

Кога излетя последната ракета от великобритания или от италия или от германия. Запада дали е развит или само обитава ниши като производство на леки неща от рода на тостер, или от рода на леки коли

То и Швейцария също не изстрелва ракети, ма нещо не съм чул ни англичани, ни германци, ни швейцарци да се редят за визи за Рассията...

От Великобритания излетя през 2023 г.

Йееее след има няма 25 години разработка, най после полетя. Айде на хаирлия да е. Сега вече и Станков може да се покаже.