Нови данни за еволюцията на динозаврите

Първите титанозаври се появяват преди 125 милиона години

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Креда е име на период... не се членува. Като говоря на някого за Гошо, не казвам Гошото....

та прасетата дето колим са по 250-300 килограм , а тоя 8 метра един тон ????????????????????????????????????????

има мноог идиоти на тази земя

Ако прасето ти е близо 2 метра, този динозавър е 4 пъти по-дълъг. 4х250 кг = 1000 кг (или 1 тон). Освен това, прасето ти е угоено, т. е. по-тежко от нормалното. Динозавъра се храни само с листа и не натрупва мазнини като прасето ти. Преди да пишеш, помисли малко! Поне няма да се изложиш като сега...

Пълнят ни главите с глупости! Даскачите на тези статийки, знаят ли колко са 125 милиона години? И как разбраха, че преди 125 милиона години са изчезнали?

Чети внимателно! Преди 125 млн. години са се появили. А са изчезнали преди 65 млн. години. Датировката се прави с въглероден анализ на костите, отчита се слоя скали в който се намира... И ако твоята глава е пълна с глупости, за другите това е интересна информация!

Има период на полуразпад 100 милиона година

Периода на полуразпад на въглерод-14 е 5730 години. За толкова години количеството му намаля наполовина. След още толкова години, количеството ще е 1/4 от първоначалното и т. н. т. Ако можеш да ползваш калкулатор, може да сметнеш и колко пъти е претърпял полуразпад. Ако и това ти е сложно, не чети новините в този раздел, а в раздел "Игри"!!!

Хайде сега ТИ помисли върху глупостта, която си написал. При полуразпад, под 6хил.ходини, за 125 мил. количеството (14)C ще намалее приблизително 9*10^6566 пъти. А това е много по-малко от дифузното проникване на същия изотоп от околната среда или създаването му следствие естествени източници на бета радиация. Вземи прочети нещо за изотопния метод за измерване и не повтаряй като папагал единствено карбоновия анализ.

Нямам време да пиша сметки и обяснения. Още повече, че не разполагам и с данните от изследването. Виждам, че разбираш повече от учените. Кой съм аз, че да споря с теб тогава!