Нови проблеми с най-скъпия самолет в света

Американският топ изтребител F-35А е с "неприемлива" точност

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гледам, че някои дават за пример епохалните успехи на F-35 в Сирия. Ама да си направим малка ретроспекция. До включването на Русия наблюдавахме някакви "ялови" действия и се наслушахме на "напудрени" приказки, на фона на които територията на ДАЕШ не спираше да се разраства. А предлогът за американското натрапване там беше именно борбата с тероризма. И какво стана? Появиха се "блядовете", "алкохолиците" и т.н. и с минимален ресурс започнаха да разчистват терена. Къде в случая видяхте грандиозните успехи на F-35? А колкото до реалните мераци на световния блюстител на демокрацията... Е, Асад не беше свален. Въпрехи еопхалните и невиждани успехи на F-35. Слезте на земята. Най-малкото, обърнете внимание, че лоялен съюзник като Полша започна да се дърпа и да не го иска. Оплакванията идват от не едно или две места. Или какво, това ще да е поредната руска хибридна атака ли?

Най невидимият и най-нелетящ създаван някога от тъпите говедари. Нищо не могат да направят което да работи поне малко. Смех отсекъде.

Самолета си е невидим - никой не го вижда в бойни полети......не излита, шото е секретен за да не го видят.....не че има дефекти...

мурзилките нещо превъзбудени ми се виждат.....щото досега всеки самолет е проектиран без грешки "качваш се и летиш ".....тя и Лада-та такава......толкова перфектна , че един модел по 30 год. се произвежда без модифициране , няма какво да се подобрява или доизкусурява. По темата - при такъв сложен проект , претрупан с иновации , дефекти винаги ще излизат....първите години при експлоатация ще се отбелязват и отстраняват при следващите произведени бройки....все пак плана е до 2070 год. да се използва тази платформа ( съмнявам се , но знае ли човек ).

Не знам какво ти се вижда, ама сте в гъз както се казва. Говедарски гъз.

Ареее, развихриха се "разбирачите"... Карай, за каквото и да става реч, все Путин е виновен, нали така! :-D

Заглавието ви е невярно и неточно, като в РУСКИ сайт. Ф35 е технология , която е с над 40 години пред сатанинската Русия и с 15 години пред комунистически Китай!!! А "проблемът" с точността на оръдието е напълно отстранен още при серия 3 (сега в произодство е серия 4)!!!

Много си зле . Заради всички конфликти от 2001ва година досега , американците нямат нужния бюджет за добри разработки , дори в доклат на НАТО отпреди две години се спометава че Русия е поне с деситилетие по-напред с модерни оръжия от тъпите америконци и повярвай това винаги е било така . Та рейнджрче стой си на село и не умувай че си тъпичък

Верно ли е неточно? Демек проблем има, ама реално няма, а? Доста такива приказки се изприказваха за тая "технология", че да ѝ оправдаят провала след провал и безумните разходи, с които се плащат тия провали. Това, че 35 год. се мъчат да я разработят, в никакъв случай не я прави "40 г. пред" Русия. Същите неща плямпаха и за Ф-117. Дали е осттранен и колко проблемът - виж сам. Има си списък с проблемите на тая "технология", в който фигурират над 100 "айтема", както са описани, така че дори да успеят да отстранят поредната "неприемливост", пак ще има доста да поработят по тоя вече застаряващ, но невъзможен за изоставяне поради погълнатите чудовищни средства "самолет". А по въпроса кой е сатанински, питай американците с чие съдействие главорезите на Хашим Тачи си създадоха ислямистки анклав на християнска земя. Американците бездруго имат исторически опит с изтребване на местно население и крадене на земята му.

...иска ти се, ама на! Не е нужно да се пенявиш и да се пръскаш от злоба. А и, както е видно, си доста неинформиран и си живееш с 40 години назад... Просто подвий опашчица и си кротувай пред фактите. Защото, еее-меее, т'ва е положението с твоите приятели от Краваристан!

Те щом оправят проблем, първо на тебе се обаждат. Лайното си е лайно каквото и да говориш за него, лебед няма да стане.

Малко ще направя разяснение.. Тази информациа от тази статиа е дошла от годишмиа рапорт на дод за напредака и грешките по ф-35. Таз годишниа има 14 страници, миналата бяха 30, предишната 60 а попредишната над 100.. Там се детаилмо описват проблемите от независима комисиа и се потврждава например от ранд, разобличителите на ватъргеит.. Вав тазгодишната която следи от сприл 2017 до април 2018 састоянието на програмата намира два основни дефекта.. Оръдието прието на есен 2017 за първи път на ф-35, че има дефект пишат.. и преди е било инсталирано но за първи пут са сътрелали сус него чак тогава.. Ами разбирасе, че когато рапорта обхвашта првата половин година от използването на ордието ще има дефекти, този е от порядака софтвеир.. После вав статията се споменава проблем със ф-35б.. Но забравиха да напишат, че този проблем имат само първите няколко бройки от този вид, които са вув вариянт 1 или 2 от изработката на самолета, сега летят основно 3ф.. тези първи самолети са планирани да получат също 3ф, ама триябва да са им сменя и хардвеира а този рапорт само показва че тази смяна ще о по маштабна.. става въпрос за еденични броики на този вариант на ф-35 произвеждани накога около 2008-2009.. Иначе миг-29 ще е много радостен ско издържи 2000 часа.. погледмете неговите часове или и родимата на су-.. Зада нетърсите рапорта, трябва само да го истеглите, вав пдф е.. http://www.dote.osd.mil/pub/reports/FY2018/pdf/dod/2018f35jsf.pdf

Иди първо да завършиш поне четвърти клас.

Извинаваи българскя е моя трети език. Какво ще кажеш по темата..

Че нищо не успях да разбера от писанията ти. Като ти е "трети" език, не се опитвай да го ползваш така нескопосано и да очакваш отговор.

Като ти е трети език, ходи да пишеш в третия свят! Там и без друго не могат да четат! Малко уважение, не е излишно!

Извинаваи ако те засегнах, какво повече уважение можеш да получиш когато накой иска със теб да общува на твоя майченски език.. когато може по лесно да го напише по английски. Нешто по темата да напишеш?

Абе, факт е, че за тези милиарди, наляти в този проект, такива "бъгове" следва изобщо да няма!... Естествено, че всеки такъв проект се доработва и усъвършенства, но чак пък толкова груби грешки…

Ясно. В рапорта пише "не става за чеп за зеле". Разбрахме

През 90 -те МО на САЩ прави предложение за създаване на един самолет, който в бъдеще би могъл да замени няколко бойни самолета създадени през 70-те и 80-те години: F-14, F-15E, F-16, F-111 и F-117. През 1995 г. се организира конкурс за такъв самолет, който е спечелен от прототипа Х-35 на "Локхиид" . Програмата F-35 е най-скъпият военен проект в историята на човечеството. Дори само този факт е основателна причина за критика на самолета, но въпреки милиардите долари и години на развитие, експлоатацията на F-35 постоянно разкрива нови недостатъци. Проблемите на самолета с цена над сто милиона долара се възприемат от американската общественост много остро.Много експерти поставят под въпрос съответствието на F-35 с критериите за самолет от пето поколение. На първо място, това се отнася до полета на свръхзвукова скорост без използване на форсаж на двигателите, което въпреки твърденията на производителите , досега не е доказано на практика. Има и въпроси към технологията на невидимостта. През 2018 г., F-35 загуби въздушен бой с F-15. Извършеният анализ е посочил като причина лошото стелт покритие на фюзелажа.Операционната система на самолета също повдига много въпроси.По време на скорошен тест, военните са открили 276 потенциални уязвимости в софтуера. Въпреки това, ако софтуерът в крайна сметка може да бъде оправен, то има недостатъци, които не могат да бъдат отстранени, защото изискват цялостна промяна на конструктивната концепция. Те включват : Недостатъчна тяговооръженост , която се дължи на силно увеличената маса на машината по време на нейното доработване - Високо специфично натоварване на крилото, което значително намалява маневреността на самолета. - Сравнително малко тегло оръжия, които самолетът може да поеме във вътрешните отделения. - Не е ефективен като самолет, за пряка поддръжка на войските , поради сравнително висока минимална скорост, ниска полезна товароподемност и слаба защита от към огън от земята.

Всъщност технологията “Стелт” не прави самолетите напълно невидими, колкото и неприятно да е това за военните. Просто обектите не могат да бъдат разпознати на твърде далечно разстояние. Благодарение на технологията “Стелт”-самолетите изглеждат по-малки на противниковите радари и могат да се объркат с птици или да бъдат приети като смущения на радиолокационната апаратура. Основните бойни самолети на САЩ , които са направени по технологията “Стелт”, са четири - F-117A “Найт Хоук”, B-2 “Спирит” , F-22 “Раптор и F-35. Това, че технологията “Стелт” не гарантира неуязвимост, го даказаха сърбите със свалянето на F-117A “Найт Хоук”. В същност сърбите свалят 4 бр. стелт сомолети – 3 F-117 и един бомбардировач В2А, но САЩ и НАТО официално признават за три, защото единият F-117, въпреки пораженията успява да се добере до летище в Босна.

Напълно вярно ! Всъщност сърбите сложиха кръст на плановете на САЩ, F-117 да стане основният боен самолет на американските ВВС до 2025 г. и нанесоха огромен удар върху неговите продажби в чужбина. Това принуди американците да го свалят от производство през 2008 г.

Всъщност това са пълни глупости. Свалят само един самолет, другото са някакви твои нощни полюции. Още повече пък В2А. Може някой самолет да е получил някакви поражения от безразборно стреляне, но това не е сваляне след като самолета си е кацнал на определеното място, а не на друга писта. F-117А са съвсем друг стелт. Те се основават на необичайните форми, бавни и ниско маневрени.

Това са глупостии, "тяговъоръженост" показва, че идват от руски източници. Ф-35 са 3 разновидности, като има разлика в размаха на крилата, двигателите, допълнителните системи за излитане. Самият самолет позволява и външни оръжия, а не само тези скритите. За сравнение СУ-57 е с по-малка товароносимост и по-малко оръжия., въпреки двата двигателя и липсата на стелт. Същото се отнася и за СУ-35 - по-малка товароносимост за СУ-то. Ф-15 бил победил веднъж, но Ф-15 е суперсамолет и пак обичайно губи от Ф-35. Безспорно ПРАЗНИ руските са по-маневрени, но в зависимост от товара натоварванията на крилата може да са напълно еднакви. А колкото до мощността на двигателите, то Прат и Уитни си сътрудничат с американския флот по план за подобрение на два блока на двигателя F135. Целите на Блок 1 са 7-10% увеличение на тягата и 5-7% по-ниско изгаряне на горивото. Плановете включват по-добра технология за охлаждане на лопатките на турбините; това ще увеличи дълголетието на двигателя и значително ще намали разходите за поддръжка. Това не е застинал проект, а е проект в развитие. има проблем отстранява се и се върви напред. От предвидени 4000 броя са произведени едва 355, при следващите подобренията и изчистените пролеми ще са налице

ама ти пак скачаш на амбразурата-)

Аре стига с тая демагогия и елементарна анти-руска пропаганда бе!! Не ви ли омръзна все една и съща плоча да въртите?!... Жалка тъпотия!

Няма такова понятие като "Празни са по-маневрени". Това са твърдения на дебил който няма идея за какво говори. Тъп опит да се представи едно усиране ксато плюс.

F-35 редовно изнасилва руслямската ПВО в Сирия, затова руслямската тролосган реве в темата с пълен глас

BRCK

След гафа с руския самолет и появата на Ц300 и Ц400 в Сирия, Израел спря да лети и да бомбандира Сирия. Сигурно щото си прав.

Спряла ти е тиквата. То вече не остана читава ПВО. Ежедневно гърми по някоя.

Така като гледам, до момента Fail-35 изнасилва само пилотите си, хаха! Както и служителите на GAO, щото им се налага да следят няколко хиляди проблема (и нарастват)! Чудя се кога ще се повтори историята със "Старфайтъра" и пилотите ще почнат да отказват да летят на тая барака! То не бяха прекъсвания на горивото, проблеми със софтуера, неотварящи се фанари, рязани с резачка за дърво, заяждащи врати на оръжейните люкове, сега и оръдието при стрелба толкова клати целия самолет, че уцелва навсякъде другаде, само не и където пилотът се цели, хаха!

Теб пък какво те бърка Хората си изкарват парите с труд. Между другото интересни сайтове посещаваш от твоя компютър :))))

Като гледам и ти посещаваш интересни сайтове.

Ф35 не може да лети. Само ти не си разбрал още. Израелците си взеха беля на главата с тая таратайка. Изнасилва само инженерния състав дето се опитва да го подкара поне по пистата да се придвижва,че се е вкопал в бетона вече.

ЩОМ ЦЕНАТА ЩЕ ПАДНЕ НА 80 МИЛИОНА ДОЛАРА ДОГОДИНА, ЗАЩО НЕ ИЗЧАКАМЕ ДОТОГАВА И ДА СИ НАПАЗАРУВАМЕ ДВАДЕСЕТИНА БРОЙКИ?

BRCK

Щото САЩ няма да ни продадът Ф35. Той се продава само на близките съюзници. А ние се водим аборигени.

Когато един средно интелигентен човек прочете изброените проблеми без да зная за кой апарат се отнасят, първият въпрос който си задава е : кой нарече това нещо самолет ??

лесен въпрос - средно интелигентен човек, който би нарекъл това нещо самолет, въпреки наличните проблеми, се нарича руски авиоконструктор

възможно е, още от времето на Илф и Петров, руснаците са известни със силното си чувство за хумор.

Tъпи ватни тролчета не ви минават лъжите и инсинуациите. Това е самолет за далечно унищожение на своите цели. А не самолет за близък бой. И точността на едно оръдие е въпрос на настройка или софтуер. Вие си пишете за вашият боклук Су-57, който полетя през 2009 година и вече 10 години след това още не е готов и не е приет в армията. За ето время уже: В настоящее время, компания, которая делает машину F-35 –Покупки на самолета: Америка: – 2500 Англия: 140 Австралия: 100 Турция: 100 Италия: 60 Канада: 60 Норвегия: 56 Япония: 40 Южна Корея: 40 Холандия: 40 Израел: 30 Дания: 30 А някой да е купил макета су-57 ? Ох извинявайте, той вече 20 години не е готов, индия се отказа и нямало да го приемат в армията...

“Това е самолет за далечно унищожение на своите цели” За да можеш да унищожаваш цели от далече, трябва да имаш и най-далекобойните ракети. Но в реалният живот не е така, защото там най-дълекобойните ракети са руски – Р-37 с далекобойност 300 км. / МиГ-31, Су-35/ и КС-172 с далекобойност 400 км. / Су-35БМ и Су -57/. На F-35 и F-22, най-далекобойната ракета е АИМ-152 АААМ с далекобойност 270 км.

Има още една добра нопвина за зомбираните кремълски педерасчета: США начали усиливать военное присутствие в Сирии. США перебросили на подконтрольные курдским формированиям территории на северо-востоке Сирии около 150 грузовиков с бронетехникой и генераторами. Об этом сообщает агентство Anadolu. Предполагается, что генераторы будут использоваться для энергоснабжения и строительства новых военных баз США в регионе.

Това е от времетто когато говедарите все още имаха говежди надежди че поне тая война ще спечелят. Тогава още не знаеха че и нея ще загубят както всички преди това за последните 50-60 години. Това е констатация на списание The National Interest А ти като тъп трол постваш тук. Ти си от най голямата англосаксонска ценност - глупаците,

Само един самолет Ф-35 е достатъчен да разруши системата за отбрана в Сирия. Израелският Ф-35 е обявен за причината за провала на системата за противовъздушна отбрана в Сирия. Израелският изстребител F-35I Adir може да е причинил срива на сирийската система за отбрана през април 2018 г. "Може би F-35, използвайки силната си система от електронни противодействия, имаше за цел да разбие вражеските радари и други вражески ПВО" Ако десетки самолети едновременно нахлуят в ватната пустиня, нито ще ги видят и засекат, , нито ще ги чуят. Ще си изпразнят ракетите в задника на Путя, без той дори да се усети. А в това време алкохолиците от Азия спират опитите да направят Су-57, защото нямат пари и технически потенциал. Надяваха се да излъжат Индия и да използват нейните пари, но дори и циганите не искат да имат нещо общо с този фалшив макет. Арматата също е бракувана-няма да се работи повече по нея и няма да се приема на въоръжение. А в това време алкохолиците от Азия спират опитите да направят Су-57, защото нямат пари и технически потенциал. Арматата също е бракувана-няма да се работи повече по нея и няма да се приема на въоръжение.

Tъпи ватни тролчета не ви минават лъжите и инсинуациите. Това е самолет за далечно унищожение на своите цели. А не самолет за близък бой. И точността на едно оръдие е въпрос на настройка или софтуер. Вие си пишете за вашият боклук Су-57, който полетя през 2009 година и вече 10 години след това още не е готов и не е приет в армията. За ето время уже: В настоящее время, компания, которая делает машину F-35 –Покупки на самолета: Америка: – 2500 Англия: 140 Австралия: 100 Турция: 100 Италия: 60 Канада: 60 Норвегия: 56 Япония: 40 Южна Корея: 40 Холандия: 40 Израел: 30 Дания: 30 А някой да е купил макета су-57 ? Ох извинявайте, той вече 20 години не е готов, индия се отказа и нямало да го приемат в армията...

Вярно е най-невидимия за вражески радари самолет! То и най-съвременните и модерни радари имат минимална височина на засичане.. около 5 метра, а той горкия не може се отлепи от пистата.. все нещо не му е наред, я двигател, я горивопровод, я обшивка, я резервоар, я софтуер, я радар, я система за управление, я нашлемна прицелна система.... до сега са открити над 1000 неотстраними дефекти по този самолет...

хиляда НЕОТСТРАНИМИ дефекта ли ? Само толкова ? като ви чете човек ще помисли че става дума за Су-57 , а не за самолет произведен вече в няколкостотин бройки и вече доставян на съюзнически държави , а поръчките се множат. Гадно е да гледате отстрани , нали мурзилки ? Подсмърчайте и злобейте...и повтаряйте мантрите за трилиотните похабени долари за нелетяща щайга...а бройките се множат ли , множат.....и така докато не прочетем един ден как проекта Су-57 се закрива и руснаците ще скачат директно на самолет 6-то поколение

Без много дрънкане. Има ли самолет или няма? Боклук ли е или ще върши няква работа? Влиза ли на въоръжение или по-нататък? Бая пара ли потрошоха или по-малко от стената? С мурзилките ли е проблема или с китайците?

Хей мен , нима вярваш на всички тези писания на ДИРа ? Моля те не ставай смешен ...

защо Германия се отказва от договора за F 35?

Германия с франция разработват общ боен самолет и Ф-35 би разбил амбициите в тази насока, затова Германия никога не е заявявала, че ще купува такива самолети. Въпреки това Германия може да вземе няколко броя ф-35

Ф 35 разбива само себе си, нищо друго. И то ако успее да излети - което не му се случва често.,

Това не е вярно. Пуснахме тая новина за заблуда. Не и вярвайте. Ние преди колко години кацнахме на Луната, та сега едно самолетче ли не можем да направим. Идете до кейп канаверъл, вижте, ние сме най-великата държава на света.

Проблемите да не да са с американски самолет?

Замислих се каква американска техника имам в къщи. От десетките урутки и уреди се оказа една пералня Whirlpool. Оценката ми за нея е добър 3,5. Купена е защото в нишата където е друг размер не се побира а и май е правена някъде в Европа. Трите хубави неща от САЩ са кока колата, HP периферията и филмите на Спилбърг. Другото ................ го МАни! :))

А какво ще кажеш за компютъра от който пишеш, операционната му система, софтуера, интернета който ползваш ? Телевизора ? Сигурно е южно-корейски ? За него от къде е дошла технологията ? Кои са фирмите с най-много патенти ? За IBM нещо да си чувал ? Аиде помисли още малко

Вероятно сте прав. Всичко американско е на хартия. Само американските коли произведени в Мексико са американски.

Абе Петре стига с този компютър бре Нали знаеш че изобретателя е Българин, Американците са добри само в създаването на патенти, и в привличането на изобретатели!!! Иначе и Атанасов, Йорданов, Фон Браун са все известни Американски фамилии!

И пак да попитам . . . . Колко бройки от старото поколение "пенсионери" F16 смятат да закупят Бойко и Цецко на цена от 1,5 милиарда Евро, при положение, че най-новия супер модерен 5-то поколение F-35 с вертикално излитане и кацане, през 2020г. ще струва 80 милиона долара ? Май това ще е грандиозната кражба на века на ГЕРБ . . . . ?!

цената на която купуваме ние не е цената на самият самолет, а на придобиването на съответната способност и включва - изграждане на цялостна инфраструктура, обучение, въоръжение. След като веднъж дадеш тези пари и придобиеш такава способност, след това, ако махнем въоръжението, цената ще бъде 80 млн. Това не е като вашия гьол в Белене, дето го смятате цена на квтч 9 стотинки, ама централата струва 20 милиарда, с вече изградена инфраструктура, дето ние я платихме.

Те американските щайги, не са излизали от хангара!

не, хич не са, само в Сирия направиха за смях вашите ПВО, че си свалихте собствен самолет...

Хайде да не правим от мухата слон. За да има значение точността на оръдието, Ф-35 трябва да се намести зад опашката на противника, а за него това е невъзможно дори срещу Месершмидт.

Оръдието на един самолет се ползва най-вече по наземни цели. Може и по въздушни, без да е необходимо да си Зад Месершмита, но за целта Прицела на самолета трябва да е много точен и да може да изчислява инерционните моменти и дистанцията до целта, което с бъгав софтуер очевидно няма как да стане. Давам елементаренпример. Със своето оръдие ГШ32 и стандартния си лазерен прицел при стрелба от самолет Су25 (който имаме на въоръжение в България вече от 30 години), може да бъде уцелен шофьора на движещ се автомобил. Ако това F35 не го може, нормално е да считат, че са си дали парите напразно. По-добре да демонтират оръдието за да не тежи на самолета и да се увеличи маневреността му, че май и там имат проблеми. Самото оръдие с боекомплекта тежи повече от половин тон.

Опитал си се да кажеш нещо умно, но уви, не се е получило. Инерционните моменти (moments of inertia) на целта нямат нищо общо с треакторията ѝ и стрелбата по нея, нито могат да бъдат изчислени от бордовия компютър на изтребителя. Какво всъщност означават тези думички може да научиш, ако влезеш в университет и около четвъртата година стигнеш до дисциплините кинематика и динамика.

За толкова пари колко много памперси и ТХ могат да се купят.

И тия били ходили на луната преди 50 години??? Гоуеми баламурници са тия дето им верват.

да, бе... тия съветски другари всичките са истински баламурници, че никога не го оспориха това... как не са се сетили? дали щото сами ги наблюдаваха докато кацат?

От самолети не разбирам, но ще подскажа нещо на мурзилките тук. Дадени са почти 2 трилиона долара, които са отишли главно за заплати, за обучение на кадри, за развитие на технологиите и въобще възвръщаемостта от тях е много по-голяма, отколкото самия самолет като резултат. Дори да е най-големия боклук в света, което ме съмнява, то ползата от него е огромна. Затова в САЩ живеят няколко милиона руснаци, а не защото самолетите им могат да правт кобрата на Пугачов или както там се казваше. Да не се бъркат тия два триолиона с ония милиарди, откраднати от "братушките" от България уж за някаква атомна централа, а всъщност за един безполезен кален гьол.

Просто доказаха, че са най-калпави!

Полезността..Е голяма? На нещо което е предназначено да защитава страната и народа и, А ТО НЕ МОЖЕ?! И ТО НА ХИПЕР ЦЕНА?! ТИ ИДИОТ ЛИ СИ, АМА НАИСТИНА, ИДИОТ ЛИ СИ?! Като даваш толкова пари за нещо като Ф-35, вместо да си оправиш кочини като Детройту и други фалирали градове, и вместо да ги даваш за образование, здравеопазване или да не киснат толкова много просяци по улиците в Краварника, поне разчиташ че страната ти е защитена..А ТЯ ОПРЕДЕЛЕНО НЕ Е, С ТАКАВА ЧЕРНА ДУПКА И ПЕРАЧНИЦА ЗА ПАРИ КАТО Ф-35!!! От него има полза само ВПК то и богаташите евреи....

Не са дадени 2 трилиона, досега са дадени са под 100 милиарда. А програмата ще стигне 1,5 трилиона евентуално след 50 години, ако се произведат заявените бройки, но може и да са по-малко предвид, че цената доста падна.

Български е Ф/16 защото е преднзачен за ВВС на България.И е по евтин и превъзхожда старите съветски бракми.И е НОВ!

хапчетата хапчетата

хапчетата явно майка ти е забравила та ги пие навремето....и резултата е ...хибриден руски трол

Това, че кравите не си виждат собствения самолет, не значи, че е невидим ! И сърбите видяха един невидим самолет и го показаха по ТВ.

Спечелиха ли сърбите?А колко сръбски самолета свалиха американците?А за толкова години Американските Ф-ки свалиха стотици иракски .либийски,сирийски самолети,а турците уи един руски с лекота. Ф-16 е нашият самолет!

Колко жалки и малоумни са козшките отрепки продали не само страната си-България, но и родния си език-БЪЛГАРСКИЯ...И пишещи на говедарски краварски! Неграмотни животни мангалски!

Забавно, нарекох те отрепка, заради псувните ти... мен ме изтриха а твоите псувни не бутнаха... ясно ти си на щат... трол на щат в дир, който да генерира коментари с псувните си... евала дир... от тук насетне, може само да копаете дъното...

Мри в кофите, кратко и ясно. Ти си платен отпадък, а аз съм идеен националист. Това е разликата.

туй фърчило бавно , но сигурно почва да набива жезъл на кравите отзад

а на вас тролипутниците ви изхвръкват очичките от големия американски ...

туй фърчило бавно, но сигурно почва да набива жезъл отзад на кравите

На Ф35 Може да да не му работи оръдието.. .. ама поне е адски скъп самолет !! Е, не е скъп колкото, ГЕРБерския 40 годишен, виртуален Ф16.. де!!!!

Ахаааахахах :D

Щом оправиха Хъбъл в космоса какво остава за F35 тук

Само пълен дебил или олигофрен може да нарече този летящ кенеф за два, ДВА ТРИЛИОНА ДОЛАРА САМОЛЕТ!!! И само пълен дебил може да каже, че оръдието не е необходимо във въздушен бой! Същите говедарски дебили са твърдяли същото през 60 години на миналия век, когато краварските летящи бараки Ф-4 Фантом, с аеродинаминка на летяща плевня и КОИТО НЯМАХА , ПОВТАРЯМ ЗА ДЕБИЛНИТЕ ПЕДОКОЗЯЦИ НЯМАХА ВГРАДЕНИ ОРЪДИЯ, БЯХА РАЗСТРЕЛВАНИ КАТО ЛЕТЯЩИ КУРОПАТКИ В МАНЕВРЕН БОЙ Н ОТ ЧИСТО ОРЪДЕЙНИТЕ СЪВЕТСКИ-РУСКИ-ВИЕТНАМСКИ МиГ-17 и МиГ-19.....И това защото на някакъв говедарски дебил му било хрумнало, че във века на ракетите въздух-въздух няма нужда от оръдия и самолетите нямали нужда от маневреност! Същото е и с този НЕлетящ кенеф Ф-35! То само това да му е проблема на това антично чудо, което вече 30 години не могат да го накрат да лети! ПТова нещо има десетки дефекти, като се почне от склонноста му да се запалва двигателя, радара да не работи, шелама на пилота да претоварва нервната система и пилота да страда от главоболие, когато шелма не му троши врата, и се стигне до микропукнатините в коспуса и крилата, въздушната система която задушава пилота, катапулта който троши врата на пилота, падащата стелт боя при първи намек на дъждец или пясъчна буря, липсата на каквато и да е мълниезащита и наличето на инфолиниякоято може да бъде хакната.....ВСИЧКО ТОВА, АБОЛЮТНО ВСИЧКО ТОВА СИ ГО ИМА ОПИСАНО В СТАТИИ НА РАЗСЛЕДВАЩИ ЖУРНАЛИСТИ РАБОТЕЩИ ЗА ГОЛЕМИТЕ КРАВАРСКИ СРЕДСТВА ЗА МАСОВА ДЕЗИНФОРМАЦИЯ!! ИМА СИ В НЕТА И ИНТЕРВЮТА С ПИЛОТИ КАКТО И СЪЗДАТЕЛЯ НА Ф-16 КОИТО СИ ГО КАЗВАТ НАПРАВО, САМОЛЕТА СИ Е ШИТНЯ! Гледайте в туба, забавно е:)

Виж статистиката на поразените МиГ-ове от Ф-4 Фантом във Виетнамската война!Отчайваща е за съветско-виетнамските самолети и пилоти!А във войните между Израел и Арабските държави е направо Неколкостотин на НУЛА за Израел>И продължава да бъде така.Още по голямо е превъзходството на Ф-35 над допотопните руски бракми в Сирия!

Не са ти ясни нещата. Във Виетнам 100% от поразените МИГ-ове са УПРАВЛЯВАНИ от виетнамски мравучки. Тези са били толкова зле, че се наложило на новите машини да им слагат мерници като на самолет от Първата световна, за да могат жълтите да разберат как стават нещата. И американците пак загубиха. Дори срещу такъв слаб противник.Е, руснаците помогнаха с каквото можаха... Колкото до Израел и арабеските, там нещата са още по-лоши. Арабите просто не стават за нищо, а евреите са умни, дисциплинирани и въоръжени до зъби. Не МИГ, а космически кораб да им дадеш, арабите пак щяха да загубят за 8 дни.

Аве Нафакания в анала педеКозяшки боклук Дада, я сега обясни ЩОМ ЛУДИТЕ ГОВЕДА ТОЛКОВА СА ПОБЕЖДАВАЛИ ПЕДИК АНАЛЕН, ЗАЩО СА ЗАГУБИЛИ ВЪВ ВИЕТНАМ Among fixed-wing aircraft, more F-4 Phantoms were lost than any other type in service with any nation. In total, the United States military lost in Vietnam almost 10,000 aircraft, helicopters and 578 UAVs (554 over Vietnam and 24 over China).[1] There were about 11,835 U.S helicopters that served in the Vietnam War. The U.S records showing 5,607 helicopter losses[2] The Republic of Vietnam lost 1,018 aircraft and helicopters from January 1964 to September 1973.[3] 877 Republic of Vietnam aircraft were captured at war's end (1975)[4] North Vietnam lost 150 – 200 aircraft and helicopters. СЕРИ КРЪВ ВЕ ГОВНОЕБ НАФАКАН ДАДА!

вЕрваш си май а

Има свалени много Ф-4 Фантом от ПВО,но не и от миг-ове. По големите загуби се обясняват със много по голямото количество техника на американците в конфликта.А загубите в жива сила са 50 000американци срещу милион виетнамци,няколко хиляди китайци и неизвестен брой руски съветници(пилоти и ПВО екипажи)

До нафакания педик! Я не ми се обяснявай че били загубите на лудите говеда от ПВО то смешник! Защото има виетнамски асове катоNguyễn Văn Cốc с по 9 победи педик!! И Виетнамските асове са три пъти повече, и имат два пъти повече победи ФЕДИК! В говедарските измислици, могат да варват дебилни козяшки тролове на заплата на Говедарника! https://en.wikipedia.org/wiki/ListofVietnamWarflying_aces

вие оставете ветнам и тия оправдания с арабски пилоти и виетнамски пилоти... руските пилоти ядаха дървото от пакистанци при афганистанската война... тогава се видя, че са им некадърни самолетите... а преди 80 години какво е било няма никакво значение, тогава и едните, и другите, крадяха от германците, ама докато в СССР немците бяха роби, то в САЩ ги направиха уважавани учени... затова и са светлинни години напред... не можете един радар да направите като хората, ами си сваляте самолетите сами, нещастници...

А да добавя и че лудите говеда имат 100 кратно превъзходство във всички видове оръжия, и пак биват наклецани от виетнамците! И загобите на лудите говеда са над 70 000!

Това чобаните са рядко тъпи и ограничени същества!

Този щайга има по-сериозни проблеми от некакво тъпо оръдие. Първият и основен проблем е ВИДИМОСТТА му. Другите са второстепенни

Най-модерните, Скъпи,...Ф35 струват 80 милиона Долара за бройка. ... 40 годишните Ф16 които ГЕРБ с кеф ще платят с Нашите... .. 1 800 000 000 лв=1 050 000 00 Долара... =131 Милиона Долара за бройка!! ... Ф35 - 80 милиона Ф16 - 131 Милиона?????? ???????

Ф-16 са на "братски" цени, като за нас! Щом идиотските ни управници са готови да платят такива пари за Ф-16, американците защо да не ги вземат?!

Самолетите които ще закупи България са чисто нови и са най съвременният вариант на наи успешният изтребител на Планетата.Доказал и доказващ абсолютното си превъзходство над съветските и руските си аналози.По време на конфликти в Близкият и Среден Изток и в Югославия преди и Сирия сега. Излиза много по евтино от поддръжката на остарелите и неефективни съветски самолети.Със свръхскъпа поддръжка по неизгодни за България договори

ЩЕ ли, или ЩЕ? хахаха

Вярваш ли си, като пишеш тези глупости?! Можеш да провериш в Интернет параметрите на Ф-16, и да ги сравниш примерно с Миг-29, и ще видиш, че по повечето параметри Миг-29 превъзхожда Ф-16 (а и е създаден по късно от него)! Между другото, от около 4000 произведени бройки Ф-16 над 700 са катастрофирали и изпопадали заради технически проблеми! Само в САЩ има регистрирани над 500 такива катастрофи с Ф-16! И това според теб било най-добрият изтребител в света! Между другото, имало ли е въобще въздушни битки между Миг-29 и Ф-16? Аз поне не мога да намеря! По всяка вероятност Ф-16 не би се осмелил да влезе във въздушен бой с Миг-29 при равностойни условия!

Ами не влиза!Поразява руската бракма много преди примитивният руски радар да засече американският самолет.

малоумнико, има точно ДВЕ загубени бройки F-16, и то докато са в хангарите, поради грешка на операторите... какви 500, какви 700, вие станахте за смях вече, руски боклуци лъжливи... миг-29 няма никакъв шанс срещу f-16, и се замисли с дървената си алкохолизирана кратуна, че когато ти си агресора не си избираш срещу какво да се биеш - да бяхте изпратили миг-29, или не посмяхте? или с F-16 не ви свалиха самолетчето в Турция? майкопродавци

Какво е ъпдейт?

Правят се на умни, щото и те не знаят, какво става с бракмата им!

Абе тея верно са същисани, да дадеш 1,5 трилиона за нещо от което и чеп за зеле не става??? И там се краде на поразия, та не е истина. Само не разбирам, защо всички трупат оръжие и хвърлят луди пари за него, като на никой не му стиска да го използва. Ни краварите нападат руснаците, ни руснаците нападат краварите. За чий са им тези "невидими" самоелти, лазери, подводници, хипер звукови ракети и т.н. майни. С парите за бомби можеше да се решат маса проблеми по света, а ако ги бяха дали за наука, днес можеше да си ходим на кафе на луната като стой та гледай.

Ами печалбите на американските военно промишлени корпорации са над трилион долара годишно! С подобни суми пари те нямат проблем да купят цялото американско правителство, Конгрес, Сенат, и медии! Ако САЩ нямат враг, и съответно няма надпревара във въоръжаването, печалбите на тези корпорации ще паднат драстично, може би с около 90%! Така че тези корпорации по скоро биха фалирали държавата (или биха рискували ядрена война!), отколкото да се откажат от (или дори да намалят) своите огромни печалби!

негативна статия за най съвременният и най успешен боен самолет.Жалко,че иранските кратунковци поразени от израелските Ф35 няма д амогат да потвърдят колко е ефективен и неуловим за радарите убилият ги Ф35.Но пък унищожените складове със оръжие за хизбулла в Сирия и Ливан остават.А руската супер пупер космическа отбрана само мига на парцали и сваля свои витлови самолети защото толкова си може!

Поръчик е от поръчка, Смехчо!

И директора на Локхийд Мартин дето идва тук, говореше, че тепърва щели да опитват да направят Ф-16 Вайпър с продължителност на живота 12 000 часа, с разни нови материали които ще мислят. А тук нашите се връзват на това и го изтъкват като голямо предимство, а то никак не е сигурно.

най вече Цвъко Гументеката с ръкавелките сикрет сървис

е като е невидим как бъдеш гъзар

Ало, шорошорастите, КО СТАНА БЕ?! Малко боб на заем да ви дам за оръдието? Ха-ха-ха-хахххх!

Ако всичко е така, излиза че за 1.8млд лева могат да се купят поне 12 такива самолета а нашите продажници искат да дадат повече от 2 млрд за 8 самолета модел от преди 40 години. Въпросът е кой прибира разликата?

Пак че има оръдие... Че навремето първите Ф4-Фантом въобще са били без оръдие, щото пак си мислили че в "съвременния" въздушен бой оръдието няма да им трябва;)

А стига бе, как така проблеми с най-невероятният самолет на най-невероятната държава. Я хората на Сорос да напишат бързо 1001 глупости за Путин

Малко радост за тролобитите :))) Напишете сега пак за ПАКФАК :)))

Погледай в интернет клипчето как един руски Су-27 "приканва" краварския Ф-15 да се отстрани от руски правителствен самолет. Помага на случаи като твоя.

Няма никакви изненади с провала на тоя наистина хиперскъп проект. Дори и най-безценното изделие на света не е възможно да струва толкова хиперскъпо! Надценяването е колосално, но американците продължават да нямат чувствителност спрямо самонадценяването си като исентичностна стойност, което говори не просто за психопатя, а за колективно тежко психично заболяване при тях! Не може да отпуснеш 3 трилиона долара за една почти детска технологична играчка, която поне още две велики държави произвеждат за стойност 10-15 до 20 пъти по-евтина! Дайте си сметка, че всякакви граници са преминати, покрай това, другото, че става въпрос за чудовищна корупция на американски държавни чиновници чрез обществени поръчки за т.нар. отбрана! Залезът не просто е констатиран, на дневен ред е смъртта на пациента с цялата му грандомания и икономически хиперекстензит.

Няма страшно, политичски подлоги има по целия свят, корупция също дал бог, ще се намери кой да го купи.

Ф 35 - проблем след проблем за много пари .... За Ф16 /70 не е сигурно, защото още не е произведен. Цветанов обаче каза, че няма проблеми