17-11-2017 20-11-2018

Коментари

гоше ( верно си е написано с малка буква) , абе ти тъБ ли си , проЗД ли си , или и двете , ама по много ??? Що не си направиш труда за една минута ( даже и по-малко) да погледнеш първо в сайта на тая лаборатория DXOmark , а след това да продължиш с "творенията си " ??? Горещо, ама горещо ти го препоръчвам, защото полека-полека се превръщаш в единица за ТЪПОТИЯ !

Топ 10 в китайският сайт и номер едно във Форбс, кое е по вярно Гоше?

DxOMark имат нагло нереални оценки... Ревюта писани за балъци който не разбират нищо и може би нямат очи да видят очевидната разлика. Huawei 20 PRO има наистина добър хардуер приближаващ се до Lumia1020, но въпреки това прави отвратителни снимки - тоналност, цветове, пост-обработка и т.н. Apple подобно и на другите залагат на софтуер вместо на хардуер (дори намалиха сензора си за да икономисат 50 цента), затова и логично още няма нещо доближаващо се по качество до Lumia 1020 със сензор размер колкото на най високия клас компактни фотоапарати + истинска Zeis оптика + добър софтуер. Единствените които се справиха с този подход (нормален хардуер, удивителен софтуер) бяха Google с Pixel 2 (Pixel 3 не съм имал възможност да тествам). Снимките са най-реалиситчни, даже и фалшивото боке. В някой ситуации обаче хардуерната липса (на 2ра камера) се усеща. И още нещо за да си отговорите защо все още толкова прехвалените нови телефони не могат да достигнат нивото на телефон от преди 5 години (въпросната Lumia1020) - там камера модула струваше огромна сума. Наложи ми се да сменя камера модул на Galaxy S7 (прави по добри снимки от P20 и следващото поколение iPhone) - познайте колко стурва... цена и то на дребно за клиент - 35лв!! И това за най-добрата (за времето си камера) сметнете за другите и ще си дадете отговор. Оше: наскоро разглеждах снимки от старо sony среден към висок клас (2011г. ) - ами те са по-добре от сегашните "флагмени". Разликата е че на старите нямаш опит замазване на хардуерните недостатъци с филтри и обработка. Съответно новите замазват шума, после пускат изостряне, подсилване на цветовете и наивния потребител гледа нещо като нарисувано с пастели и си мисли че има чудесна снимка.

Никой не може да стъши и на малкия пръст на епъл. китайците има да сънуват да направят подобен телефон.

хаха, иронията е, че точно китайците го "правят" този телефон

Китайците го сглобяват, но телефона не е сглобката и дори частите в него, а и дизайна и софтуера. В случая и чипа си е разработка на Епъл, а частите са на компании от цял свят.

Нормално. И все по-зле ще става за въйФоня.

Всичко с андроида е супер отвратително.

Мда и аз харесвам Нокия с фенерче. хахах

За да избегна цензурата, ще пиша по начина, по който най-вероятно са писали преди 1989г. Въпреки силно изразяваните мнения против Апъл, в някой части от света, Апъл е трилионна компания! Което сигурно е трудно обяснимо, ако слушате някои източници на информация...

Защо е това гръмко заглавие, след като сами пишете, че информацията е неофициална и не може да и се има доверие. Да бяхте погледнали в сайта dxomark.com преди да публикувате подобна "новина"

Каква е тая лаборатория DхОМаrk, че дори Гугъл не е чувал за нея? Да не сте объркали името? DхОМаrk излиза като име в няколко бг сайта, които явно са преписали един от друг, без да си направят труда да проверят за какво иде реч.

www.dxomark.com

Е как разбраха на телефони, които не са излезли на пазара, че правят по-добри снимки? Ако включим в класацията и предполагаемите телефони след 20 години класацията ще стане друга

Ае, кретени, новият iPhone въобще го няма в класацията :D

Нормално, силата на айфоните не е в камерата ! Не е във антените за покритието на мрежата, не е и във антените за Wi Fi мрежата - техният сигнал винаги е по-слаб и винаги по-трудно намират безжична мрежа ! Не е и във софтуера - безкрайните забрани и досадни ограничения, в комбинация с мега-дебилният айтюб ги прави невероятно противни ! Силата на айфона е в цената - поставен на маса в чалготеката привлича като магнит простакесите и ти осигурява евтини преживявания със скъп телефон !

Само ще припомня, че миналата година DxOMark бяха дали повече точки на Pixel 2, отколкото на iPhone и още няколко Android устройства, въпреки че дори видимо Pixel 2 даваше по-лошо изображение.

Тази класация е от някой домашен фотошоп сайт хаха! В сайта https://www.dxomark.com/category/mobile-reviews/ нещата стоят доста различно!