Новият коронавирус и истерията в социалните мрежи

Facebook стана арена на много слухове и теории относно опасната болест

Обратно в новината

Коментари - Новият коронавирус и истерията в социалните мрежи | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Спрях да чета до: "БрисбЪн, Австралия" .... Сериозно ли? Добре, че не е Австрия. Малка грешка, но води до съмнения за качеството на информацията в статията ....

Кучета,котки,змии,гущери,плъхове,прилепи,всякакви насекоми,това е нормална храна в Китай и се продава по пазарите им без никакви ограничителни мерки,без никакви изследвания по тези животни! Китаеца купува и яде,някой от тези животни дори ги изяждат сурови!

Личен опит!??????????????

Най накрая нещо смислено и не толкова стресиращо хората да прочетем!

не без съдействието на журналята се насажда тая истерия

Важно е да се купуват лекарства ....

Препоръчвам за умните хора, не е задължително да са специалисти, тези който търсят достоверна и научна информация, да отидат в Уикипедия и прочетат на английски. В Уикипедия има доста детайлна информация, цитирани са всички източници и има препратки към многобройни научни публикации. Останалите нека вярват на това, което им казват и показат по социалните мрежи... И за скептиците ще кажа, че да, научните данни не са винаги 100% утвърдени и клиничните изследвания и опити еволюират постоянно... някои хипотези се потвърждават, други отхвърлят.

"Научно доказано е, че пиенето на белина известно време ще унищожи всички вируси и бацили във вас (естествено и вас, но важното е да се противопоставим на бактериите и бацилите)" Социалните мрежи в атака ... аххахахах

Не знам от къде е тая истерия ама град Ухан е с население над 11 милиона. 10000 болни са под 1%. Това ли е критерия за епидемия?

Всъщност истерията е в малоумните медии.

При гледане на п-но с китайки, има ли опасност от зараза?

само при досег със китайска секс кукла

Има заразен германец от китайка. Китайката е била на "обучение" в завод в Германия. Оj целия завод заразен е само един и то тоя дето не само е гледал. Явно само с гледане опасност нЕма ! :))

Супер! Прилепи, бубулички! Бубулечка-чка-чка-чка, ай!

не бива да се всява паника чрез фалшиви новини, но и не бива да се подценява опасността ...В средновековието на два пъти чума унищожава около 20% от хората,обикновено живеещи, заседнали на едно място, при съвременните средства на придвижване нещата действително може да загрубеят ...!

Курона вируса се предава по Фейсбук? Муцка, закривам си профила!

Когато по света огромна част от над милиард живее с навиците и варварщината си отпреди хилядолетия, к`во чудно има, че вирусите прескачат от манджата при хората? И дирници, проверете си данни, защото вирусът, който мъчи хората сега, има над 90% еднакъв геном с вирус, който ходи по прилепите в този район! Колко човека пуснаха клипове в "Туитър", че са предупреждавали месеци наред за тоя вирус? Какъв е реалният брой на заразените? Една мед. сестра, която работи на място пусна клип и каза, че тя и колегите й знаят за над 90К само в Wuhan. Мои приятели живеят в Канада и с очите си са видели как цели самолети от Китай пристигат и никой не пита и не му пука, че може да има заразени. Нещо по въпроса? Че не сте журналисти е ясно, но поне се старайте с дезинформацията.

Кликнах на плюса и ми прибави два минуса...

че "много малко китайци: ядяли прилепи и подобни ...На милиард и 300 милиона , "много малко" може да се окаже, че никак не е малко ...

Фейсбук е отживелица,в You tube има хиляди клипове,за това как се приготвят панирани плъхове и хлебарки.Другите гадости,са подобни.И не са публикувани сега,а преди тоя вирус.Никакъв вирус не е,а холера.

в Китай от население 1.38 милиарда има починали от вируса 170 човека или 0.00000012% от населението, в Бг- при население 7 милиона- има починали от обикновен грипен вирус 5 човека - или 0.00000071 или 7 пъти повече. Аз ли нещо не разбирам.... за истерията?

Всичко живо чете и коментира грипа. И почти никой не се сеща, че депутатите гласуваха за СЕТИ: Оня закон, дето ще позволи свободно да влиза в ЕС (и България) ГМО боклуците на америката (чрез Канада де И никой не се замисли, защо се изклаха свинете и сега какво свинско от къде ще се внася? Подсказна: думата започва с К и завършва на АНАДА. А ГМО мършата ще отиде в Канада от южната й съседка.

Ако и китайските СМИ са като нашите, ситуацията е изключително тревожна!

Истерия няма. Просто СЗО обяви мерки за световна опасност от корона вирус 2019 Н1. Може би те са истеризирали, но не и Дир.бг... Може би разпространението на остър респираторен вирус нищо неозначава за нашите безсмъртни ангели, но СЗО даже не е и чувала за тях. Официално е разпространена опасност от зараза с тежки поражения и опасност за живота. Явно смелчаците са повече от разсъждаващите.

Малоумниците не разбраха ли че ФБ не е легитимен източник на новини, а е една машина за разпространяване на конспиративни теории.

Сложи ЛИГИТИМЕН в кавички, моля. И постът ще е перфектен!

след един месец пак ще коментираме как стоят нещата

Гледах видео от пазара в Ухан - има го в тубата - от там е тръгнал вируса . Това видео е потресаващо - има клетки с кучета и котки - харесваш си едно парче и ти го колят на място , печат ги на чеверме , прилепите бяха в клетки - печени на скара и на шишче , има змии на скара . Всичко е в кръв и има опашки от клиенти . Най - гадното бяха прилепите - набучени на шиш и със зъби . Спрях видеото на 20-та секунда .Тези са Извратеняци .

Задай си въпрос: -От кога ядат това китайците? -От кога е тоя пазар? -Защо тогава не е имало такъм грип? Аз се сещам за друго: -Дали не е от някоя лаборатория нещоси излезнало? Сещам се и за птичия грип, дето ядели сурови птици южна Азия. И от колко века ги ядат тези птици сурови?

idio

"Макар в Африка да няма случаи на заразени с коронавируса, състоянието на здравеопазването там не би позволило ефективното справяне с евентуална епидемия. ..." мда... Пак ми напомня на нещо.. това "Африка" Що ли да не го заменя с Бъ...

Ей тжва журналистите сте големи помияри. Никой не казва, че точно прилепа от снимката с момичето е причината, но подобно поведения умножено по милиони случаи - да!

idio

Indonesian medical laboratories lack the testing kits needed to rapidly detect the Wuhan coronavirus, according to one of the country's leading molecular biologists, and the virus may already be present in the country despite government claims of no infections Медицинските лаборатории в Индонезия не притежават тестове, необходими за разпознаването на коронавирус според един от техните водещи учени по молеклярна биология. Вирусът най-вероятно вече е наличен в държавата, въпреки твърденията на правилтелството че няма зараза. хм.... що ли ми напомня на една друга държава? какво ли ще стане ако заменим в този материал Индонезия с.... ?

нас коронавирус не ни лови,нас ни е фанал тиква вирус и сме недосегаеми за друг

епидемии да се забрани фейсбоклука като вирус