Новият прототип на "марсианската ракета" на Мъск е готов за полет

Starship SN8 ще полети на височина от 15 километра в края на тази седмица

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На всеки 24 месеца Марс и Земята се се доближават на 90 000 000 километра! Това е разстоянието което трябва да се измине. Ще отнеме само 3 месеца, със скорост 42 000 k/s. В Земна орбита скороста е 27 000k/s. Стабилизаторите на кораба са подвижни, прибират се или се отварят и с това се променя площта им и съпротивлението с атмосферата. Ще пада по корем, като парашутист и триенето ще я забавя до момента в който се палят двигателите и каца. На Марс няма да е много по-различно, защото ще навлезе със значително по-висока скорост. Не разбирам защо когато някой се захване с нещо, толкова трудно и смятано от мнозина за невъзможно а постигне примерно 27% от целта се намират хора да му търсят сметка за все още непостгнатите проценти!

Във вас ни е надеждата. Или както се изказа шефа на Роскосмос преди 4 години - Роскосмос може да бъде достоен конкурент на космическия пазар, на американската SpaceX!

2024 е близо....чакаме първите самоубийци за Марс които да летят с бидона....ама хитър Мъскинина ракетата от джелезо за да е ефтинфжос...предполагам че всички самоубийци ще подпишат договор че Мъскинина не е отговорен ако се опекат в космоса...

Хмм ще ми цъфне налъма ...

Така де. Хората ракета са направили. Ще летят скоро. Ти още налъми насиш. Но за коментиране си пръв. Ех Ганьо Ганьоооо.

Всъщност ракетите на Безос са по успешни...ама той не плямпа глупости че ще прати хора на Марс...въпреки че има повече пари от НАСА

до GGG Да ни подсетиш, кои ракети на Безос са летяли до момента, колко са и каква полезна работа са извършили?

Хоризонтално 15км. до Марс е София ЦЕнтър ПО Радиус... до София ГРАД ЗЕЛЕНЧУКА. Та Иде реч за зелен хайвер или за обелки от банани на циганинъ Костов нагаждачев.

На тях им е трудно, не са сигурни, тестват. Малки стъпки, но редовно и безотказно. Те толкова си могат. Ама я виж ти? Е гениален си бе как наптави сметката за нула време.

Батута на Мъск вече работи, сега като полети и силоза ми е интересно какво ще измислят нашите русофилчета. :)

Да, ще ги закара за един час до всяка точка на планетата, ама преди това 8 часа ще чакат добро време.

Мъск сложи в малкият си джоб рашистанците които са спрели развитието си някъде към началото на шестдесетте години на миналия век. роскосмос умира от финансов недоимък след като американците спряха да им плащат. Рогозин врещи като свиня , че Мъск ги конкурирал нелоялно със ниските си цени. Ами тъп рашистанецо - направете си и вие ракета за многократна употреба и се кокурирайте със американския пич - да, ама не ви достига интелектуален потенциал. Корабите са ви още със ръмки, и колелца като на трактор от 50 те години на миналия век. Браво на Мъст - изключителен човек, изключителен визионер.

на всички уважаеми колеги, отново дружно събрани от болния разум на г-н Гогов, който обожава да ви чете псувните и пререканията. Желая ви лека вечер и достатъчно кофи, за да бълвате жлъчка и злоба, вместо да се спрете и да му прекратите забавленията. Приятелски препоръчвам, да подготвите CV за очертаващата се скоро за конституиране Българска Космическа Агенция.

И този мбидон за зеле..Щял да отиде на Марс до 2024?! То Мъски обясняваше как 2013-214 ще е на Марс...А нещо не биде! Обясни как 2018 щял да ходина Луната...А още е до под кривата круша! И за най-тъпя кат гъз педокозяк или лудо говедо трябва да е ясно, че бъдещето НЕ Е В ХИМИЧЕСКИТЕ РАКЕТИ! А в космическите кораби с ядрени двигатели, като руските! Когато след 10-15 години стане бъчвата на Мъск готова за полети до Марс, ще и трябват от близо 1 до 3 години време за да стигне до Марс в зависимост от дистанцията между него и Земята, а на ядрените двигатели стигат 5-6 седмици! Едно е радиацията в космоса да те пече някоя друга седмица...друго години!

Канчето с хапчетата и марш в леглото. Научи се да не цъкаш по линкове към новини за Мъск, Спейсекс, НАСА, знаеш си и останалите, и животът ти няма да протича в постоянно трескаво-олигавено състояние.

Пий си белината мойто момче! Тя помага и срещу КОВИД-19 ...и дори срещу пропагандиската болест Луда крава! Ако всичко обещано от напушения надрусан Мъск беше станало....Досега кравите да бяха завладели цялата вселена!

BajMihal

Хубаво е да се види тенденцията към спадане на русофилско настроените елементи в този форум. Иначе ти си врещи, единствено ставаш за смях, нищо повече. Ракети с ядрен двигател... Ще се учудиш, но тази концепция я има разработена още 50те години на миналия век от... офф пак са омразните ти кравари. Ми сори пич, избрал си късата клечка. Не знам какво стана с прототипа на любимите ти рашки, заради който умряха няколко техни учени, след като той гръмна безславно... Нищо не се пише, явно или няма деньги за реклама, или ще стане като ПАК-ФА/СУ-57 или както там го прекръстиха последно...и това в най-добрия случай.

Бай Мангал....Пак ли пищшеш от някой обор в Факултето Бай мангал? Пак ли ставаш за смях и се изказваш тотално неподготвен бай Мангал! Но както се пее: Бай Мангал мисли за международното положение, както и международното положение мисли за Бай Мангал. Ти разкажи как за една седмица паднаха два Ф-35 и Ф-22,.... що така ве Бай мангал? И като не знаеш фактите, не се излагай пред народа с незнанието си. Никой не ти говори за античните разработки на НАСА по проектите NERVA и Rover. Никой не говори за ядрени двигател които лудите говедари така и не успяха да създадат, въпреки милиардите долари които хвърлиха по тях ! Та това са примитивни краварски технологии от преди 50-60 години! Аз ти говоря за създаваната в момента от руснаците Ядерная энергодвигательная установка мегаваттного класса (ЯЭДУ) ! За истински космически кораб а не за краварските пръцки на Мъск ставащи само за краварски бройлери камикадзета! Изобщо можеш ли да четеш нещо друго освен Чук Чук? Нещо да си чел за разработката на руските ядрени ракетни двигатели по проекта «Нуклон» а?! Нещо за ядрени орбитални буксири за близкия и далечния космос, а? Нещо за изтеклите снимки на прототипа който сглабят руснаците а? Така че Бай Мангал, глей си гетото ни не пиши глупости!

BajMihal

Забавлявам се когато някой няма аргументи и единствено сипе обиди от безпомощност. Както казах - продължавай да сереш тук. То си е за теб.

ша ходиме на варна на черно море,кукуруза да берем за силоза на мъски

Вече се давиш от собственото си олигавяне, стига врещя.

я си трай там в гаровия кенеф при цигането

Ало, козяк швестерите, абе попитахте ли муск дали ще ви вземе да веете знаменца а Луната бе?.ха.ха.ха..

Кози или овчи ветрове се веят в главата ти и в хосписа след като от клиниката те прехвърлиха там на палиативно лечение. Стига вряка бе, не ти ли писна да си все олигавен до над ушите.

Идеална е като декор за снимките на научно-фантастичен филм. За друго не става.

Личи си колко си компетентен!

Де ще става за друго щом наш Стенли Кубрик от Холивуд на 4-и километър отсъжда така, дааа. Я да си гълташ лекарството и да мирясваш.

Щяло да има коопериране между американците и руснаците в космичеката сфера. Американците ще превозват астронавтите, а руснаците ще извозват обратно към Земята отпадъците и фекалиите. Затова на американския кораб ще пише "STARSHIP" , а на руския "Лайнарка".

Това ли е най-тъпата ти мисъл? Пробвай пак, може да подобриш рекорда си!

Да живее ВЕЛИКАТА АМЕРИКАНСКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ! Русофилската паплач газ пикае!

Тя утре ще лети бе ей ко сте писали.? Ква друга седмица! След 15 00 до 06.00 пътя до плажа е затворен. Няма точен прозорец щото няма определена цел дето да я насочат. Като се нанакат почват да я приготвят и изстрелват.

Ракетата е много добра. Въплени са последните достижения на науката и техниката За полет до Марс, може би. За колонизация на Марс - не би свършила работа. Човечеството далеч не е готово за такова нещо като колонизация. на друга планета. За някакво селище на Луната - може би. За колонизация на други планети на човечеството са необходими не химически двигатели (като използваните досега ракети) а двигатели от съвсем друг тип, с много по-висок к.п.д. с много по висока тяга, с много по- малки размери и маса. Другото е блян на някои фантасти.

не разбирам какъв ти е проблема с пътувания с наличната технология до близките планети. до Марс или Венера става въпрос за пътуване в рамките на месеци (2-3). рекорда за престой в космоса (на МКС) е 14 месеца, много над нужното да долетим до Марс примерно. навремето по времето на великите географски открития 14-16 век хората са пътували по месец в открито море без ясна идея къде точно са, без какъвто и да е контакт с цивилизацията и дали въобще ще стигнат някъде. при пътешествие до Марс, ние знаем точно къде е, можем да определим точно колко гориво, храна, въздух и др. ни трябват за да стигнем и през цялото време мисията ще е в контакт със земята (макар и забавен). докато днес пътуване до Марс е въпрос на добро изчисление и подготовка, за Колумб, Магелан, Кук ... пътешествието през океана е стъпка в неизвестното на сляпо.

Нещо бъркаш Полетът до Марс когато е в благоприятно положение трае 8 месеца в едната посока. Когато не е, продължава с и ако плануваният полет не се осъществи в плануваното време, просто се отлага с години. Представи си сега какви хранителни ресурси, въздух, вода и т. н трябва да носи кораба. Ако за база се използва Луната би имало малки предимства от гледна точка на мощността на двигателите, но за обратния полет проблемите остават. Затова казвам, че за полет на 2 трима до Марс и обратно, може. За колонизация е необходима цяла флотилия от много по-мощни кораби, по кито между другото се работи още отпреди полетите до Луната. После усилията на НАСА са насочени към разработка на совалките.

Така е, но все трябва да се почне от някъде....

ЩЕ,ЩЕ,ЩЕ... хайде да преброим колко Съюз са излетели,откарали и докарали космонавти до МКС пренесли са товари и са върнали отпадъци оттам...докато чуваме само ЩЕ,ЩЕ,ЩЕ!!!

хайде да броим колко ракети е пратила тази година СТРАНАТА Русия - 12 и колко частната компанийка СпейсЕКс - 17. Да ти смятам ли колко тона товар е изстрелял Роскомикс и колко Спейската или знаеш възможностите на ракетите? Да говорим ли колко ракети е върнала спейската и колко комикса е оставил в орбита или на дъното на океана Роскомикс?

Казват ти, че Е готов за полет, а не ЩЕ е готов. И какво значение имат Съюзите, че не разбрах? Или ако американците направят нещо, сме длъжни да похвалим и руснаците за нещо друго. Странно мислене!

сравнението ти е доста некоректно. все пак става въпрос за ракета която се планира да лети до МАРС или ЛУНАТА не до МКС! до МКС Дракона си лети без проблем! дай да преброим нещата по коректния начин. Да преброим колко Съюз са излетели към Марс или Луната.

Ще е готов докато някоя от най-новите руски ракети не я барне. Хахаха, Русия е велика и Русия може всичко.

Добре че Путин не е тъп като теб!

Не можа да се сдържиш, а?

вижда се оживено погрухване от рассийските васали копейници ... как е ребята , в могучая започнаха ли да асфалтират пътищата или още си карате на калявата безпътицата ... поздрави от тексас , вижте как се прави космическа програма ... :)

Поредния филм в студио Х :) :) :)

От снимките ясно си личи, че това е една гигантска крилата ракета. Ясно се виждат двежещите се части на самите криле, което се използва за маневриране в атмосферата. Атмосфера каквато няма нито на луната а на марс и 2% от земната тоест почти липсва. Това означава едно - ракетата е с предназначение да лети около и над земята а основната и цел е с военно предназначение.

От снимките личи тъпако, че тази ракета ще се приземява тук на Земята, където има атмосфера при не малка гравитация. На Марс има атмосфера, която също може да се ползва при примарсяване. А точно това, че ще лети в космоса показва, че перките не пречат по никакъв начин. За военно предназначение е достатъчна ракета тип Фалкън 1.

тоя път дано фръкне на 160 метра

А дано, ама на дали...

Платените джендърасти изпаднаа в амок. Ся цела седмица ще се питат дали това е верно или не. Зер на български почти няма статии за историята на Тесла... А попитал ли шефчето от козяк ще останат без пари... Каква катастрофа... ТЕСЛА-та не била измислена от "визионера"найлон муск... Каква трагедия...

Първото пътуване на Старшип до Марс ще е непилотирано, бе тъпак! И първото пътува е било предвидено за 2024 г, а не за 2023 г. Мъск тогава каза: "..., че очаква билетът до планетата да струва около 200 000 щатски долара, колкото е средната текуща стойност на къща в САЩ. SpaceX се стреми към първи пилотиран полет до Марс през 2024 г. с безпилотни полети, направени две години преди това. Мъск призна, че това може да е оптимистичен график.' https://www.seradata.com/iac-2016-guadalajara-musk-reveals-details-of-monster-mars-rocket-and-space-ship/#:~:text=At%20the%20International%20Astronautical%20Congress,the%20race%20to%20the%20red Забележи, тъпако, "SpaceX се стреми към първи пилотиран полет до Марс през 2024 г." и "Мъск призна, че това може да е оптимистичен график." Къде виждаш тука да има обещание, че точно така непременно ще се случи, както се опитваш да излъжеш? При това концепцията за кораба претърпя промени от 2016 г. досега.

Много ме кефи как го забиваш в земята това дрисленце. Ама си губиш времето. Такива като него не си заслужават. Нека си лае колкото си иска. На никой не му пречи "бялото" в устата му. Знаем от какво е.

Набивам ви го и на двама ви с 200, по бойковски. найлон ще си признава един ден в съда.

А и още нещо да ви кажа чекиджии пъпчиви. ТЕСЛА не е дете на найлон муск! Да си знаете и да не се отваряте много! Mapтин Eбepxapт и Mapĸ Tapпeнинг cъздaвaт ĸoмпaниятa Tecлa и тe ca тeзи ĸoитo пpoeĸтиpaт пpoтoтипитe a ĸoгaтo cтaвa вpeмe дa зaпoчнaт cepийнo пpoизвoдcтвo и пapитe нe им дocтигaт, Mъcĸ идвa в ĸoмпaниятa им ĸaтo инвecтитop и пocлe гpoзнo ги изpитвa oт yпpaвитeлния cъвeт нa ĸoмпaниятa. Tecлитe ĸoитo виждaмe днec ca тexни твopeния. Mъcĸ eдинcтвeнo pъĸoвoди ĸaтo изцялo нeгoв пpoeĸт – Caйбъpтpъĸ Moжeтe дa видитe paзлиĸaтa дopи и aĸo нe cтe тexничecĸи гpaмoтни. Ама вие не и сте и чевали за... Сайбъртрък... Та да си знаете - "Тесла" не е на найлон муск.

Та южноафриканския ченгел е само един нещастен рейдър. Нищо повече. Объл и безидеен, повтарящ като папагал ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ... и до там. Нито откривател, нито визионер. Просто жалък крадец и гешефтар.

знаеш ли още колко стартъпа имаха това желание - включително и руски??? И що само те пробиха??? То не е само да си основател, а и да можеш да развиваш - Гейтс, Джобс и т.н... палячо. Аре всички руски изборетение да са американски,английски и немски щото те са ОСНОВАТЕЛИ тока и двигателите

По изключение щот съм имал вземане даване с майка ти ще ти отговоря - "успял" найлон, щото му изсипаха 2 кораба пари.Правителствени пари. Щото той сам щеше да направи точно нищо. И пак да повторим стартъпа не е негов! Най-нагло и безцеремонно открадна компанията. Чети написал съм ти таеба в простака.

Пак лъжеш, боклуко. Еберхард и Таперинг работят само по Тесла Роудстер, само че през 2004 са пред фалит и идва Мъск да спаси компанията и да задвижи производството, като наема куп инженерия а тези двамата стават директори, но с тях Тесла стига до фалит и се налага пак Мъск да дава пари, да организира печелившо производство. Двамата нямат нищо общо с Тесла S, X още по-малко към Tesla 3. Фактите показват, че след напускането на Тесла и двамата не посстигат нищо, докато Тесла под ръководството на Мъск става наъ скъпата компания в света за автомобили.

Замълчи мършо, тия небивалици ще ги разправяш на чичо си Пешо от 5-тия етаж дето не ти е чичо, а баща..ха.ха.ха... Нещастник. Спасявал рибите в Мексиканския залив. Прочети и за това. 2 присъди има за "спасяване".

"Бившите космонавти публично разкритикуваха ръководството на Рогозин, твърдейки, че то е допринесло за изоставането на Роскосмос от НАСА. От както Рогозин ръководи Роскосмос, Русия няма нито един успех, освен редовните мисии до МКС. Москва изостава сериозно с направата на свръх-тежка ракета, ракети за многократна употреба и създаването на прототипи за достигането на Луната. В някои от случаите липсват дори концепции."

Ма ко ма интересува рогозняка бе? Туканкана хортуваме за буриту на мъск.

трябва да има с какво да си мерим пишките бе. ако ще да е толкова малко колкото постиженията руската комическа програма за последните 20 годни.

А Рогоносин туитва от акаунта на Фьидор :))))

Mъск изстрелва повече ракети от цяла Русия. Факт! Мъск печели повече пари от производство от цяла русия - ФАКТ.

найлон муск не печели пари. найлон муск ХАРЧИ парите наринати му от НАСА и правителството. Той от нищо не е в сътояние да печели пари. Все едно бою толупа като краде да кажеш че печели от магистралите. Не отчитат му ги по-малките крадци -котараците.

Така ще да е... В кухите кратуни на бедните мишоци.

И понеже харчи има лични 100 милиарда и Тесла е с пазарна капитализация от 400 милиарда с продажби от над 25 милиарда, а за следващата година се очаква продажбите да са за 45 милиарда. Ето това е харчене викаш, а тъпако. Нали бяха фалирали, че само дългове имали и нямали печалби, (докато строяха едновременно 3 завода). От НАСА има 3 милиарда, а е изстрелял ракети за над 6 милиарда, обезпечил е мисии на НАСА до МКС за 500 милиона. Правителството какви пари му е наринало, бе тъпак.

В приложеното към статията филмче, след 9-та минута съзрях схема на бидон за зеле. Чак сега ми светна какво стои зад сложната алхимия на втасването на киселото зеле, и чудният механизъм за претакване. Досега всичко това при мен ставаше машинално, по заучен и предаван от поколение на поколение ритуал. Очаквам с нетърпение филмчето за устройството на 3-я чушкопек и магията на чесновите пиперки сервирани с ракия.

До кьоравите наса-зомбита по-долу: https://www.youtube.com/watch?v=-7jREFAIrsQ&feature=emb_logo (другата седмица)

Видяхте ли колко сте кьорави, минусаджии?? (Пред очите ви беше, точно под новината.) Колкото Бъз Дебила Олдрин шеше да е - ако наистина беше летял извън земната магнитосфера.

Тъпако, пак ли настъпваш мотиката. Днес сме вторник 27.10. Това видео е от 24.10, демек от миналата седмица. Спрямо 24.10 тази седмица е "другата седмица". Т.е. отново доказах, че си тъп лъжлив трол-боклук

2020-10-27 13:04:36 ааа (нерегистриран) "2023 трябваше вече да има хора на Марс, според думите му." я цитирай думите му или една баба ти каза така? Когато имаш работа с прости и неуки платени джендъри трябва да използваш целия си наличен ресурс да му намериш на говедото цитат. Обаче не какво да е цицат, ами цитат на български, щото говедото не знае друг език и не помни кога за последен път е гледало как чичо му оправя майка му... На бе мухльо: Как Илън Мъск смята да колонизира Марс? Вижте визията на предприемача за междупланетарна транспортна система 28 септември 2016, 11:39 Мъск изчислява, че изграждането на цивилизация на Марс от 1 милион души ще бъде постижимо някъде между 40 и 100 години след първото пътуване, което той има за цел да завърши през 2023. https://www.economy.bg/home/view/25553/Kak-Ilyn-Mysk-smyata-da-kolonizira-Mars-

след първото пътуване....

A коя година е сега?

Ей прости кучки и това е. Днес пикльовци е 2020г! А найлон муск от 2019г започна вече да разправя как първия полет до Марс щял да бъде някъде 2024. И то само след като е завършена кочината му. Схващате ли как се променят условностите? -> SpaceX ще прати ракета към Марс най-рано през 2024 г. Първоначалните планове на Мъск бяха това да се случи две години по-рано Досегашните планове на Мъск бяха компанията да изпрати първата ракета към Червената планета още през 2022 г. Тази мисия щеше да занесе роботи до Марс, чрез които да се подготви мястото и за изпращането на човешка експедиция две години по-късно. Сега обаче Мъск смята, че ракетата Starship ще е готова до 2023 г., което ще даде достатъчно време за подготовка за изпращането ѝ до Марс година по-късно. Именно през около две години Марс и Земята са в най-близката точка помежду си, което скъсява значително разстоянието и съответно времето за пътуване и необходимото гориво. Еби, учи, еби, учи... малопишковци безмозъчни.

коя година сме бе? толкова глупаво чекеджийче си, че не можеш да броиш до 5. Фактите са факти - Роскомикс на колене, а Рогоносин си игра с макетчета на самолетчета и рИве, на каПутин, че нямал пари, а оня цървул ми каза да си ги набави от на майка си... щото нямало да му даде. И така всички планове на Роскомикс си остават планове... от колко години правят Буран 2??? И се оказа, че дори на чертежи го нямало... що така? Какво е направила РУСИЯ без помощта на УКРАИНСКИТЕ ИНЖЕНЕРИ И ЗАВОДИ???? НИЩО. Нито една нова ракета през последните 30 годни. Нито един нов граждански самолет. И едно хварчили на което не могат да затворят купола. Това е. ФАКТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Първото пътуване на Старшип до Марс ще е непилотирано, бе тъпак! Аз пък ще ти дам линк, че първото пътува е било предвидено за 2024 г, а не за 2023 г. ИМъск тогава каза: "...Мъск каза, че очаква билетът до планетата да струва около 200 000 щатски долара, колкото е средната текуща стойност на къща в САЩ. SpaceX се стреми към първия пилотиран полет до Марс през 2024 г. с безпилотни полети, направени две години преди това. Мъск призна, че това може да е оптимистичен график. https://www.seradata.com/iac-2016-guadalajara-musk-reveals-details-of-monster-mars-rocket-and-space-ship/#:~:text=At%20the%20International%20Astronautical%20Congress,the%20race%20to%20the%20red Забележи тъпако "SpaceX се стреми към първия пилотиран полет до Марс през 2024 г." и Мъск призна, че това може да е оптимистичен график.

2023 трябваше вече да има хора на Марс, според думите му. 2020 трябваше да е колонизирана Луната според космическите агенции по света. Ще стане някой ден, ама няма да сме живи гаранция. Преди 50 години можеха уж да пращат хора на луната, ама следващите 50 - не, щото цитирам: "Технологията е загубена".

2023 няма да има на Луната, какво остана за Марс..ха.ха.ха.. Южноафриканския джуиш само геда как да отложи неотложното. Не може да лъжеш всички през цялото време. Не.

Както отлага Старлинк ли? Както отлага качването на астронавти на МКС? Дори и след отлаганията прави повече от това, което си направил ти през безмисления ти живот.

"2023 трябваше вече да има хора на Марс, според думите му." я цитирай думите му или една баба ти каза така?

Големи лъжци сте се навъдили тук, ама ето какво е казал и за кога: "...Мъск каза, че очаква билетът до планетата да струва около 200 000 щатски долара, колкото е средната текуща стойност на къща в САЩ. SpaceX се стреми към първия пилотиран полет до Марс през 2024 г. с безпилотни полети, направени две години преди това. Мъск призна, че това може да е оптимистичен график. Няма никакво обещание, че непременно ще стане така, а че се стремят и че това е оптимистичен график. Така че точно каквото говорят това става. Просто ти си тъп и не разбираш какво пише и какво ти се казва https://www.seradata.com/iac-2016-guadalajara-musk-reveals-details-of-monster-mars-rocket-and-space-ship/#:~:text=At%20the%20International%20Astronautical%20Congress,the%20race%20to%20the%20red

5 минути търсене, в която и да е търсачка: https://www.businessinsider.com/elon-musk-spacex-mars-plan-timeline-2018-10#2022-23-land-the-first-big-falcon-spaceship-on-mars-6 https://www.inverse.com/article/51291-spacex-here-s-the-timeline-for-getting-to-mars-and-starting-a-colony Тц, тц, тц, тц, да ви завържа връзчиците на обувките искате ли?

19:35 | 29 септември 2020 | Редактор : Стоян Гогов Следващото изстрелване на пилотирания кораб "Дракон" с екипаж до Международната космическа станция (МКС) е насрочено за 30 октомври, съобщи НАСА на сайта си. Какво става, този полет да не са го отменили? Това ще е 4-тото му отлагане.ха.ха..

Може пРоссия 12 изстрелвания САЩ 28... могат да си го позволят.

Кое да си позволят? "-то отлага не ли? Може разбира си, как да не може. Руснаците пак ще им качат"астрановтите". Няма страшно. Щом си плащат.

нали се сещаш, че ако не са американците руснаците нямат работа там. на бакшишите им трябват клиенти...

Не бе качват ги горе с една единствена цел - да си запушват тоалетната и да се усмърдяват на памперси. И после да им вземат още пари за нова тоалетна, която да им направят руснаците, щото те са неграотни, но си плащат, а пък след това да им вземат едни други пари да им я качат горе, че те не могат и нямат с какво..ха.ха.ха...

Американците имат и друга тоалетна, дето не е руска и работи много добре.

Но за всеки случай са си купили и нова руска тоалетна..ха.ха.. За всеки случай, че знае ли се или не се знае..ха.ха.ха...

Не са си купували нова руслямска тоалетна, лъжецо. А и няма за какво. Руслямската се скапва на няколко дни, а се готвят продължителни мисии.

Залагам 10 бакса, че ще се разпадне при теста.

по-добре да заложиш това да не цапаш форума повече тука с тъпотиите си и краденето на никове. Съгласен?

ЕПМ

нмв

Ох-ох-ох как ме боли фара за майка ти, че не можеш да си измислиш фамилия.ха.ха..

ха ха ха... и ти си една измишльотина крадлива... фамилия си измислил... твоята са ти я разкатали и крадна ника на другия олигофрен тука :)

Те използват старата руска ракетна теория за пробата и грешката. На строителната площадка правят 10 такива старшипа едновременно, като гръмне единия, просто коригират каквото е гръмнало и пробват следващия. Всеки един апарат е евтин, направен от ламарина, така че не им е проблем да гърмят, докато се разработват. Само че точно този надали ще гръмне.

"Първи полет другата седмица" ?? Айде да видим... :)

не е ли? "Първият полет в орбита трябва да се осъществи през 2021 година."

Не му е за пръв път, не се изненадвай! Нещо като навик му е. Конспиративните теории така увреждат мисловните процеси, че започват на човек да му се привиждат несъществуващи неща.

Това е хоп-тест, ракетата трябва да излети, да полети малко и да кацне. В този случай 25 км. С 3 двигателя не са обявили дали може да достигне орбита, би трябвало да са нужни 6.

приземява да уцели некоя нива с кукуруз барем да го напълнят силоза,а не да фръчи напразно

Напъни се малко повече с вицовете, че няма да те вземат за комедиант! Ставаш скучен, само един виц разказваш вече сто пъти.

а бегай да береш кукуруз за силоза

Ако чуваш мучене, кажи на доктора да ти смени хапчетата! И много поздрави на Наполеон!