17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да бе, поддържа ли Гугъл плай

FFF

Моята кола е с по-голям обем на двигателя, значи върви по-бързо. Това е казал този китаец. Ама то не е само до броя транзистори точно както не е сигурно, че една кола с 20% по-голям обем на двигателя спрямо друга ще бъде по-бърза от нея.

Въпреки че никога няма да си купя Iphone, Епъл има огромни предимства пред Андроид, особенно при интеграцията на хардуера им със софтуера. Например снимка взета от Инстаграм приложението на Епъл винаги ще бъде в пъти по-качествена от снимка взета от Инстаграм на Андроид, поради начина по който двете операционни системи работят. Хбави снимки на Андроид стават само ако използваш приложението за Камера, и пак не са толкова добри колкото Епълските, независимо от мегапикселите и прочие. По същата причина телефоните на Епъл винаги ще бъдат по бързи от Андроидите. Независимо от броя транзистори. Просто операционната им система интегрира хардуера по-добре.

друго нещо си е китайската машина. Не мога да си представя защо някой богат човек би си купил Епъл, като може с китайска машина да си цъка в Уичат и Уейбо, докато се вози на лимузината си Грейт Уол, в краен случай Гийли. Баламурниците само цъкат Епъл и Самсунг и карат Мерцедес. Като ползвам телефон, всеки ден броя транзисторите и гледам да са повече от тея на съседа с Айфон 11.

По малоумна поръчкова писаница не съм чел :))) Поне да беше погледнал бенчмарк тестовете ... каквото и да направят китайците са догонващи :) И камерите им са смях с тези изциклени цветове.

....безпристрастната оценка е , че "играта е в центъра". В antutu печели huysewei в Geekbench гъзapple....доказателство: етотук://www.youtube.com/watch?v=1gVSwbdwxxk

Всички елементи, активни и пасивни, в тези процесори....се симулират чрез транзистори. Защото тънките технологии налагат използването само на транзистори - като размер и универсален елемент. А какво симулират китайските транзистори в китайските процесори, че са с 30% повече от Епълските и пак не могат да достигнат същата производителност е тема за напреднали. Въпросът е не колко броя тланзистори имаш в процесора а как ги структурираш като активни изчислителни елементи. За да съм по-ясен: Сталин има 5 пъти повече войници и 3 пъти по-силна икономика от Хитлер, но прави фаталната грешка пръв да опита да нападне Германия 2 дни преди 21 юни. За 3 месеца германския военен софтуер прегазва СССР.

смяхсмяхсмях , абе купувайте си айфоните и си се кефете на изоставането

Последното изречение -кърти!!!Ти коя книга прочете та го измисли това?На Марвел нещо-а?!?

... колкото от Сталин...По-добре върви да пасеш овце! По-добре и за теб и за човечеството като цяло !

Все още по добър от 90% от ай -тъпофоните, и 4 години работил в по-добрата екосистема. Просто китаеца си го е казал директно

Продуктите на Apple са за мазохисти. И като правещ сайтове, винаги проблемите са с тях - личен опит.

че статията е или от неграмотник или поръчкова (или и двете) е ясно. аз се замислям какво направихме в България за да напреднем ние като държава в тази област, понеже нямам никакво съмнение от опита ми, че имаме брилянтни специалисти и всички те до един работят за чужди компании.

Росен Плевенлиев и цялата плеяда от ултрадясното.....Имахме не лошо наследство.....нооо не демонократично и пречещо на новите ни господари. И така 30 годин ... сега вече е леко късно :-)))

Обичам да слушам някакви изкуфяли старци тук как се пънат-няма да кажа колко години съм работил в ЦИИТ и за сведение веднага след промените най-добрите ни програмисти избягаха веднага в Щатите или Канада и тук останаха тия които бяха най-много на средно ниво а новите са още далеч от онова поколение което създаваше а не копираше та не новите господари са виновни а точно старите които ни държаха в тоя аквариум тук

Много зависи какво разбират под "по-мощен". На еднонишкови задачи процесорите на Apple са абсолютно недостижими от конкуренцията. По тази причина, както и поради по-добрата оптимизация на софтуера, те просто не слагат толкова много ядра в процесорите. Оттам им "падат" показателите при тестовете на многонишкови задачи. В един момент бяха дори толкова много по-добри от конкурентите, че нискоенергийните им ядра бяха по-бързи от високопроизводителните на конкурентите. Тогава бяха в конфигурация 2+2 ядра. Конкурентите им пак ги "биеха" на многонишкови задачи, защото вече слагаха 8-10 ядра ... Но, до ден днешен, ако сметнете точките разделени на броя ядра, се вижда ясно, че Apple имат много по-добри процесори.

Точно в този форум малцина ще те разберат какво казваш.

вие сте напрао за друга планета пичаги

Е този китаец от къде пада. Apple винаги са имали по - слаби процесори още от времето на Mac и PC. Проблемът не е колко ти е бърз процесорът , а колко ти е "умен" софтуерът. Това се е едно да се сравнява някакъв културист с Айнщаийн, и да казва може ли Айнщай да вдигне 200кг от лежанка. Ми не може, а ти може ли да вдигнеш цяла вселена в главата си. Съмнява ме. Така и тези сравнения. Huawei нямат и няма да имат добро програмно обезпечаване. Затова залагат на бързина и голяма батерия, защото този процесор харчи яко и загрява. След грандиозният "fail" на Samsung Note 7 спрях да си купувам техника разработена/дизайната от "жълтите".

Е колко да е умно едно фрийбсд с модифицирано С++, което иска пренаписване на софтуер за да работи в 2 поредни версии? Е, за гледане на снимки и ровене из сайтовете става, това не иска много

че то всички знаят, че на Епъл процесорите са най-скапани, добре, че е софтуера да ги спасява

Мухахаххахахахахтъпак!

Все едно някой да каже - аз съм по дебел и затва чукам по-добре! :)))))

Се броят наесен деца мои. Първо сравнете активите на двете компании, пък после говорете кой кого отнесъл. Смешни момченценцнценца. Това че Китай е наводнил Китай с телефони, които държавата те задължава да купуваш не значи ниииииищо. Световните лидери сред свободно избиращите хора са два - Апъл и Самсунг. И всички статистики показват точно това. Има ги в интернет! Ако разбирате английски де. За България цена - качество Хуауей е добра алтернатива...

държавата задължава китайците да купуват телефони? ахахаха ей някои хора съвсем изперкаха с тая пропаганда

Грешиш, самсунг са боклуци

Има информация в интернет! Държавата субсидираше голяма част от цената на Хуауей ако си го купиш. Работници бяха заплашени с уволняване ако не си сменят айфона с хуауей. Затвориха магазините на апъл даже за време още преди санкциите на Тръмпчо. Ма кой да чете, то най лесно да се плюе! Мухахаххахатъпак!

Това е точно така, държавата(ККП) не задалжава, а ти го бута в ръката и ти казва това ще ползваш, имаш пари нямаш. Това тях не ги интересува. Има доста интересни статии по този въпрос, да красив е Китай (Южен и Източен). Да има доста забогатели китайци, но не си мислете, че са свободни. Една малка грешка и отиваш на дългите оризови полета.

Днес само 5 статии за Хуявей - Дира ще се нагуши само малко

Това, че има повече транзистори не значи, че е по-производителен по никой начин. Значи единствено, че е по-голям и харчи повече ток.. което също не значи, че е по-производителен. Производителност се мери с benchmark тестове, не с брой транзистори. Статията е от технически неграмотен човек.

Няма такава техническа неграмотност в тази статия. Може би става за ПР пред дядо ми. На балъците, които ще си купят китаеца, честито. Но моля ви споделете отново как се чуствате с това чудо на техниката след някой друг месец, за да ни просветлите.

Китайския ориз е по вкусен от Американския но по гаден от корейския и японския?

Мечтата на китайците ифон китай по бърз от ифон USA Ще почакате 10 години

За сега боклука на Хуауей губи по всички параграфи така че не знам с какво точно е по-бърз. Сигурно е по-бърз в това да хаби батерията. Факт е че Китин използва Кортекс А-77 демек архитектура на ядро на една година. Даже няма най-новата X1 на арм. Тия неща ги говориха и за А13 и Кирин 990 ама като дадат на айфона да обработва видео или снимки А13 изпада в летаргия до де изчака Корина да приключи а дори да не започваме да говорим за гейминг щото там положението е страшно

Кой ненормалник обработва видео и снимки с телефон?! освен тебе де.

Според теб като си пуснеш игра и не се обработват снимки и видео. Или не се прави ray tracing въобще. Леле, приличаш ми на пенсия с Нокиа 3310. Дори и там има "обработване" на графика

iphone не е телефон , а диагноза

Значи доста голяма част от светът е диагностициран. А замислял ли си дали гаджето ти и то да не е от същите тези с "тежка iphone" диагноза.

Ифоня е телефон, само българопитеците се впечатляват от телефони и коли, като малки деца.

Китайският меринджей е забравил да спомене, че процесорът се произвежда в Тайван и след свършването на количествата на склад няма кой да им го продаде, тъй като има забрана за използване на американски технологии за производство на процесори след 30 септември 2020 за хуавей

а ти забрави да споменеш, или не знаеш, че Тайван е в Китай

На китайците им се иска но си е независима държава.

Да не знаеш не е обидно, но да се изказваш без да знаеш е най-малко смешно. Запомни: 1. Технологията 5+ nm (нанометра), не е на американците, а на TMSC - тайванска фирма. 2. Войната Тръмп Си приключи 1:0 за Тръмп, с две неща - забрана на TSMC да произвежда за Китай, - TSMC да построи срущу 12 милиарда завод в САЩ с технология 5 nm. 3. Това е първи рунд, защото преди няколко дни на посещение с Шензен /Шънг джън/ Си обеща 1,4 милиарда за развитие на собствени полупроводникови технологии независими от САЩ. А какви технологии имат САЩ - 14 nm. Не безизвестната Интел се мъчи от маса време на 10 nm, безуспешно. Samsung могат 7 nm, тъка че лидерът е TSMС тайвянска / ама там живеят не тайванци, а китайци/. Внимавайте с жълтите !! Това са коварнихора , мислещи по съвършено различен начин от европейци и особено от американци.

Аз па си искам айфоня. Нищо че не струва, ме кара да си мисля, че струвам повече, а това е безценно.

още древните египтяни са го рекли - който сее технологиите си за по евтино на А14 Віоnіс в Китай, ще жъне Kirini по пазарите!!!!!!!!!

Китайския процесор Kirin 9000 е по-голям, а дали е по-добър е друг въпрос. Количеството не винаги води до по-добро качество. По-добър е, ако на теста за производителност при едно и също количество транзистори има по-добра производителност. Това показва по-добра структура и организация на процесора.

Китайците знаят само да крадат и да копират на по евтина цена. Дори развей х.. да има повече транзистори, iphone си остава най-бързия телефон ако това има кой знае какво значение. Покупката на телефон е най-вече въпрос на цена и потребителски опит.

Това от рекламата на Apple ли го чу , щото те го разрпавяха и за а13 пък тетовете показаха обратното :)

Я пак за тестовете: 1iPad Pro 4 (12.9-inch) (6+128)1851383743047892178393 716762. Антуту е тва. Общ скор - 716762. И тва ти е таблет с а14...

Не мога да разбера защо всички "китайски" фенове с който съм се запознавал след време си купуват iPhone. Обратното обаче не съм често го виждал.

Малко да погледнем реално на новината. Освен че Хуавей си плащат за тези рекламни статии, нека и да кажем следното. 30% повече транзистори означава само и единствено 30% повече отделена топлина. Дали ще смятат по-бързо, дали управляваща програма ще съумее да даде задачи на тези 30% пвоече транзистори.... божа работа, ама като си знам китайчетата..... тцъ. Само ще топли повече.... а производителност никаква.

Нека излязат на пазара тогава ще могат да се правят сравнения. Повече транзистори може да означават по-висока консумация но в днешните SOC чипове има толкова много захранвания които независимо се пускат и спират постоянно, че без сериозно измерване не може да се каже много. ПОсле да, 30% повече транзистори далеч не означава по-висока производителност, то навярно и едните и другите са лицензирали едни и същи ARM ядра; такива приказки не са по-смислени от това някой да се хвали, че софтуерът му бил по-добър защото заемал повече място. Да, нещо по-добро може да заема повече място но може и това място да е просто похабено. Та всъщност още нищо не знаем.

си прав, чудесно обосновано мнение, непредвзето! Да не пропускаме и ситуацията - nVidia зловещо се кани да купи ARM от японската SoftBank, но мотиката вече е наточена и ще резне корена - няма да им поволят. В един момент, АРМ пак ще бъде на пазара, но при съвсем други ценови условия. Нека дочакаме тази гротеска, там ще бъде интересното. Може би скоро ще дойде времето целият свят да покаже по два средни пръста на САЩ и Великобритания, и техния изпитан метод за сгъване на пари - авторски и лицензионни права.

Не знам за новия процесор, но китайските другари явно яко наливат пари за статии. Всеки ден ПР статия за Хуавей. Едно време така бяха Апъл. Не плащат за реклама а за ПР и блогъри да ги препоръчват от "личен опит". :-)

ПО едно време от сайта на BBC всеки ден ме гледаше Хуавейският Джаки Чан (не му знам името всъщност но доста прилича), та не е само тук. Не че рекламата е нещо лошо или непочтено разбира се.

Седя по цял ден на компютър и винаги съм искал малък телефон, който да се побира в джоба на панталона. Само да говоря по него и да получавам SMS. Купих последователно 2 китайски. Единият бързо се счупи, другия го изхвърлих, защото не ме чуваха добре по него. Най-накрая си купих СТАР Apple iPhone 4s от 2011 г. и 1 година вече нямам никакви проблеми! И Viber си работи.

Xъмм е ти и полско фиатче може да си купиш. И то е малко и то ще те придвижва от точка А до Б.

Тоя пък се изказа....приятел си купи...а леля му гледаше, как чичо му чопли семки, ами били по-хубави от свинско със зеле.....

И вскичко това го е казал в интервю по новият си телефон Ейпъл .............

Клоуни са китайчетата

30% повече транзистори = по-бърз процесор ... но, леко не работят така нещата :D

Сложи двигател на Мерцедес Ел на танк Абрамс. Аз ще се състезавам със ЗАСка със собствен двигател. Чий двигател е по-дОбър или кой ще пристигне пръв след 1 км.

Може да има повече транзистори, но само тестове могат да покажат кой е по-бърз. Може да са ги сложили само за картетинг трик. Като мегапикселите на камерите.

Това 6тата новина на нещо си от хуавей. Просто се насрахте.

Stiga sas tia kitaizi.Pisnami ot tezi primati .As ne obiciam americanzite no da dademe sveta na kitaizite tova e samoubistvo.

Та един мой приятел си беше купил една ябълка за за един бон ------------- Тоз селяннин ак47 пак избива рибата с тъпотията си! ХАХАХАХАХХА Тоз Айфон да не е бил 4с случайно! ХАХАХАХАХАХА

странно оня ден четох статията в gsmarena за този Huawei и там телефона беше подложен на десетки бенчмаркове. На пръв поглед да мощен е. А всъщност се оказа при 30 мин.тест за натоварване, че на максимума си издържа около 2 мин, после заради прегряването сваля на 50% за около минута, после пак към 2 мин на макс и тн. Апълските нямат подобен проблем, е не така драстичен.

Разбирам. Фен на златната ябълка си а?

в статията сравняват хуавейски с апълски процесор, какъв е смисъла да намесвам процесори на Qualcomm, Mediatek или Samsung при условие, че те още не правят процесори на 5 nm (е сигурно правят, просто още не са на пазара).

Умря циганката...

Покажете реални тестове. То и камион има повече конски сили от лека кола ама не е по-бърз обикновенно.

Е това изобщо учудва ли някой ? Е извинявам се но ябълката вече не става за чеп за зеле! Та един мой приятел си беше купил една ябълка за за един бон и общо взето се имаше проблеми с нея което не го радваше особено! в момента ябълката е просто е най-скъпо скъпоплатена марка и нищо повече с нищо не е по-добра от китайските смартфони нито е по революционна както някога по времето на Стив Джобс, нито предлага по-добри технически параметри нито предлага нещо повече от останалите смартфони на пазара.

ябъка за 1 бон, тя трябва да е била 5-6 годишна.

От плодд и зеленчук си я е купил, ама се е минал. На пазара 3-4 за лев вървят.

Бааахахахах! Гогов, чедо подлизурско, тоя път счупи тъпомера, хахаха! Е тоя път освен че си свали гащите да те чОкат жълтите, тоя път се врътна и им удари по един свирчок, ей така, от теб! Хахах! Айде заслужи още 100 кинта към 300-те за хвалебствена статия на ковидите! Операторите вече ги махат и от каталозите жълтите вирусни пръчки, той с Апъл тръгнал да ги сравнява, муахаха! Евала, мазнислав докрай! Нищо, че пуснаха вирус, дето мори милиони по света, вкл. българи, важното е да има за пазар във магазина, нали?

Най-смешното, че никой световно известен сайт за гаджети не споменава дори това менте! Само разни русофилски сайтчета в БГ се убиха да го хвалят и да лъжат!

Strikercho

Именно,

Не че нещо ама не мислиш ли че нарочно се мълчи по темата?

грешите споменава се на много места, дори един от най-известните ревюери в youtube Marques Brownlee му направи ревю. Дори като цяло му се изгради прякор "Най-добрия телефон, който не препоръчваме на никого".

Хмм гледах ревюто интересно е , че човека казва че запада може да копира доста неща от хуавей а и доста добри думи за телефона

Ако вземат да направят и собствена ОС цена няма да имат. ------------ Ти остави само ОС-а! кирин е британски АРМ процесор! чайниците са купили наготово всичко и са го дали на фирма от Тайван да им го произвежда! А камерата е германо-японска! Реално на тоя тИлифон техния само пластмасата е китайска! ХАХАХАХАХАХА

Те в Тайван не са китайци! Или бъркам май?

Има си бенчмарк тестове за тия неща, нГогов! ХАХАХАХА Никой не бройка транзисторите!

Първо да спомена, че ползвам iPhone 11 Pro Max за всички техноонанисти, които ще ревнат и ще ползвам и 12 Мах. Второ - Apple ги броят. И овцете, и транзисторите. Вторите бяха една от главните им опорки в представянето на 12-ските. Така че - броят и се фукат, ама като го правят те - това е супер и върховно, като го правят другите - това не е важно. Аман от овче лицемерие! А, и още нещо - "бенчмарковете" са критерий за... нищо. И тъй като ползвам и телефон от "Самсунг", който отгоре на това е с професор "Ексинос" - разлика имам само при рендването на видео, което ми се случва един път в годината, защото за това си имам МВР. За употреба на ежедневните приложения, "превъзходството" на 11-ската е нула. Виж батерията на тоя телефон е супер. Това е готино. По слухове, обаче, нещата при 12-ската не стоят по същия начин, но това ще видя, лично, след 3 седмици.

Ако вземат да направят и собствена ОС цена няма да имат.

аммм момент.... те имат вече

Мда! То е подвиг неземен да си напишеш една собствена ОС! Сигурно има 10 000 операционни системи по-света! Номера е да накарат хората да се откажат от Андроид и да използват тяхната! ХАХАХАХАХАХА

Първо човека е написал : "Ако вземат да направят и собствена ОС цена няма да имат. " Явно нямат цената, а иначе не се притеснявай хората ще я ползват и колкото простотии да пишете фактите са си факти хуавейците отнесаха западните си конкуренти яко. Дето се вика нищо не е вечно на този свят, пазарна икономика по добрия ще спечели. Аз лично залагам на дракона, другите ще си вземат решение за себе си сами. А вие двмацата сте толкова очевадни тролове, че чак сте досадни

хе-хе собствена ОС.... не им трябва собствена ОС. трябва им собствена еко-система - каквито са епълските и гугълските. Но аз ако съм на мястото на партията-майка ще ги порежа за подобни неща.