Коментари - Японец взима $3 млн. от Apple за нарушен патент | IT.dir.bg
назад

Японец взима $3 млн. от Apple за нарушен патент

Технологичният гигант Apple трябва да плати обезщетение от 330 млн. йени (около $3,3 млн.) на японския инженер Норихико Сато, постанови японски съд.

Обратно в новината

Коментари - Японец взима $3 млн. от Apple за нарушен патент | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И само това да са откраднали.....

пълни лайн а говорите всички! само се замислете! кога ,пже да пшретендирате в български съд 100 милиона! смотаняци!

няма такъв шит като нахапаната ябълка. винаги всичко с кражби и просто един тъп дизайн за цифра пари. До 2-3 години са фалирали.

Това, кога го сънува?

Аз се чудя, как още Епъл не са патентовали патентоването....

Дай им време :)

Ехехе,дойде им на ум да го използват, откъде да им дойде на ум да проверят дали има патент!Те и за часовниците тип "швейцарска гара "им дойде на ум да използват,както и за доста други неща:)После просто си покриват сметката и толкова.След като направата на iPhone. им излиза 160долара а го продават за близо 1000:)Те и пръстов отпечатък им идва на ум да използват, не че са го измислили.Втълпи на хората че им трябванещо за ползване, точно сега и те ще го използват, ако е с пари още по добре:)Значи е ценно, почти като Сури на предишните им модели..

елементаръ ос тези дни сложих стабилна вераия и си слагам всичките програми от.които имам нужда супер лесно чрез софт центура им а чрез ваин пускам старцрафт 2 че го няма за линукс,което е супер добра програма.всичките виндозе и макови програми трагват.скоро казаха че и на хроме ос приложенята ще може....и мога да ви кава че ерата на тези мега корпорации скоро приключва

Аз съм си патентовал квадратна тоалетна чиния през 1970та,с която с една ръка може да си бършеш задника и да пускаш водата без да ставаш от нея. Сега дебна някой да я копира,че да го съдя.

Кофти, пич. Ако беше патентовал правоъгълна със заоблени краища, сега и ги можеше да съдиш ябълките.

:)ти виждал ли си тоалетна чиния с формата на отхапана ябълка? Отпред или отзад е отхапаното?:)

От Епъл са патентовали дори най-старата професия.

Много просто парче си!

Гнилата ябълка е просто мода и ефелък, и като всяко такова хората ще преминат на друга платформа.

3евзек

Така ли? Мислиш, че ако са могли е нямало да го направят ли? Странни разбирания имаш за печеленето на пари!

Ако японската съдебна система е като българската що се отнадя до такси (процент от стойността на иска, който трябва да внесеш като държавна такса, за да започне делото), то би следвало на пича да са му разгонили фамилията. Защото трите млн долара няма да компенсират държавната такса при иск за 100 млн както и би следвало да изплати 97% от адвокатския хонорар на адвокатите на Епъл. Някой наясно ли е с този въпрос, защото аз само разсъждавам?

Разходите бе съмнение ще са огромни, но след като процесът приключи, нормално се присъждат на губещата страна.

да ама ако в БГ съдиш някого за 10000 а ти присъдят 1000 тогава му плащаш 9/10 от неговия хонорар независимо че си спечелил, а той ти изплаща 1/10 от твоя. Като теглиш чертата - набутал си се

Хора спрете и се хванете и гледайте the pirates of silicon valley за да ви стане ясно най-накрая...това са хора-Стив Джобс и Бил Гейтс които се възползват от други хора и тяхните открития....истина е линукс ос,другите(не само Apple i Microsoft)крадат идеите на "по-неизвестните" и чрез развитият си вече пазар печелят от тях!

Не е точно така. Джобс КУПУВА разработката на графичния интерфейс от Ксерокс, докато Гейтс просто открадва сорс кода на Mac OS, разбира се калпаво, затова и до ден днешен Уиндоус е на светлинни години от стабилността на OSX. Епъл си плащат за идеите, които решават да ползват, за разлика от доста други.

Хари ли си Потър ли си ... само като се сетиш в глобален мащаб колко компютри се ползват с Windows и колко с MAC OS и твърдението ти отива в кофата със скоростта на светлината.

"Гейтс просто открадва сорс кода" - откъде ги сънувате тия простотии бе, че и си вярвате. Това че е приложил прозоречен интерфейс (не просто графичен, а с прозорци) не значи че е откопирал нещо като софтуер. Събират се група вманиачени идиотчета, едното плямпа и другото (като Хари) вярва 1:1. После също е компетентен.

Значи, писна ми от лаици! Защо Линукс беше по-стабилен като ОС: 1.Защото не ползваше графична среда - популярността на тази ОС дойде от средите на системните администратори, работещи само в текстови режим върху сървъри. 2.Системните администратори не ползваха приложни програми- на един сървър се качват 4-5 неща, които му трябват и се оставя да работи- не го ръчкаш, не качваш, не махаш, не мажеш регистрите, както при Уиндолса. А остави ПиСи с един чист Уиндолс , не го пипай, не инсталирай/деинсталирай и съм сигурен, че ще работи не по зле от линукса. 3.Линукс беше слабо разпространена и никой не се кефеше да прави вируси и тем подобни за нея. 4.Когато започна да се работи по- интензивно в графичен режим от обикновени потребители, приложният софтуер бе толкова прост (в смисъл на елементарен, първобитен), че нямаше как да създава проблеми. 5.Линукс никога не е бил и едва ли скоро ще бъде толкова флексибилен както майкросфт- в смисъл на драйвери за хардуер и периферия, различен софтуер. В заключение, колкото и тъпо да звучи, един уиндолс е много по по-податлив за потребителски модификации отколкото един линукс с отворен код, т.к. за последното ти трябват доста добри познания.

Двете ОС са толкова несъвместими че говориш глупости.MAC OS e Unix базирана ОС която няма нищо общо с Windows.А много преди тия две ОС, IBM създава първата истинска многозадачна ОС OS/2 но така и не я популяризира.Днес Google стана на 15 години а ти все още не знаеш да го използваш и четеш. Истински технологични компании са XEROX, IBM, SUN, ORACLE, SONY,TOSHIBA..... те са които създават технологиите като HDD,SSD, USB, Floppy, PC mouse, WiFi, Bluetooth,DVD LCD,LED и т.н. а не от маркетингови компании като Apple.

В основата на модерната MAC OS е UNIX на IBM...

Кога викаш Джобс "купува" графичния дизайн от Ксерокс? Пък Гейтс "откраднал" сорс кода от Епъл ?

Чакай бе пич, Линукс какво е? Юникс-базирата система! Мак ОС какво е - Юникс-базирана система. И двете групи разработчици и бачкат и си правят каквото си правят. ВСЕКИ се възползва от други хора, чисто философски погледнато. Въпросът е да заплати съответната цена за това. Естествено, че по-голямата компания ще си наеме хора. Човек не може да прави нещата сам. Естествено, че продуктите ще излязат под бранда Х, а не с дълга книжка имена, за да прочетеш кой е писал софтуера. Какви са тези комунал-социалистически размисли за "крадене" на идеи?!

Няма какво да се заблуждаваме. Всички крадат. Не само в Б-я. Само че другите крадат технологии, а ние кокошки.

Абе не е точно така. В мого случаи НЯМА КРАЖБА. Просто за същото нещо се досеща някой друг, без да знае, че има патент някъде си за същото изобретение. От друга страна в много случаи изобретателят бива излъган и патента се регистрира от друг или в друга държава и става едно голямо мазало. Изобщо цялото патентно право нлябва да се промени коренно, защото не може да се забрани на други да "откриват колелото" само защото някой някъде вече го бил направил. Може би е добре патента да важи не повече от 2 години.

Глупости. Крадат най-нагло. Пича, патентовал идеята и ХОП на инженерите от Епъл им дошла същата идея :)

Ако важат 2 години никой няма да си прави зора да патентова. То самото патентоване може да трае 5г. Просто трябва да има праг на значимост. Ако си направил сериозно откритие - вземаш големи пари. Иначе за всяка простотия (която всеки може да измисли за 1 час) да спъваш работата на другите е анти-прогрес.

Аз лично съм шокиран - пъво азиатец да изобрети нещо, без да го краде от Европейци или Американци и второ - епъл да плати за чужд патент ! И двете са абсрудни като предположения дори, но и това доживяхме - азиатци да изобретяват, а американска иновативна фирма да плаща патенти за това ! Аз лично не знам нещо смислено и сериозно да е изобретено от азиатец - всичко като иновации идва от Европа и Америка ! А и мислех, че от епъл са патентовали всичко на света ! Странна работа ...

> Аз лично не знам нещо смислено и сериозно да е изобретено от азиатец Колега, ето малко азиатски изобретения в ретроспективен план: скоростните влакове, печатането, хартията, компаса, банкнотите, барута, вилицата, акупунктурата...

Ти май не разбираш от сарказъм.

Интересно, не знаех че Йоханес Гутенберг е азиатец :)