Официален край на Windows 7

Microsoft разпространи съобщение, в което се твърди, че е по-добре да се купи изцяло нова машина, отколкото да се ъпдейтва към Windows 10

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На 14 януари НЕ приключва животът на операционната система на Microsoft Windows 7. На тази дата просто официално се слага край на поддръжката ѝ. Windows 7 продължава!!! Майната ти, Бил!!!

Ако питаш микромекуните още утре ще въведат еднодневен лиценз, за великата си система и той ще е като паркиране в "зелена зона", само за определен максимален брой последователни часове, естествено на цената на годишно ползване. От тук нататък, нито ще си запазят пазарният дял, нито ще станат любими на клиентите си като "Епъл".

Я пак?!? Windows 7 Еnterprise ще продължава да има Extended Security Support още ТРИ години. Само че има две условия - първото - да е закупен за официално за фирма (няма значение малка или голяма). Второ - поддръжката ще е платена - 25USD за 2020-та, 50USD - за 2021 и още 100USD - за 2022г. Това - за един компютър във фирмата. Много фирми, които има софтуер, който работи безпроблемно под Win7 ще предпочетат именно този вариант, вместо да влагат пари в ново желязо, Win10 и версия на софтуера си, която гарантирано работи под win10. ...и, моля, без глупости от рода - "Ами да минат на Linux!". Или поне, докато не намерите Linux версии на Mechanical Desktop, Patran и SmartPlant, например.

Картелът умее да убеждава. Пример, подлярските пируети с драйверите на USB 3.0. Хард и софт си помагат в продажбите както никой друг бранш.

"Microsoft разпространи съобщение, в което се твърди, че е по-добре да се купи изцяло нова машина, отколкото да се ъпдейтва към Windows 10" === И с новата машина директно ви продават лиценз за Windows 10. Или (както пише в статията) си купувате Surface с Windows 10. Т.е. каквото и да става, Microsoft ще ви извият ръчичките да си купите новата им операционна система.

По принцип съм съгласен с теб, освен с последната част на коментара ти. Явно 100% от потребителите на компютри се занимават с дизайн на машинни части и инсталации, всички на тоя свят имат нужда от Mechanical Desktop, Patran и SmartPlant. Никой на тоя свят не се занимава с нищо друго, всички са инженери и точка! Друго мнение не може да има. Дори и секретарката моделира машинни части, че дори и цели нефтени рафинерии, когато не е заета да вдига телефона.

Браво, само две версии остават до края ... 8 и 10...

Секретарката не. На нея по принцип каквото и да й сложиш, все ще й върши работа (по принцип) и все ще си има проблеми да работи с него (на практика). Но когато целият инженерен отдел няма избор освен да е под Win, то всеки не-мазохистично настроен администратор ще предпочете да остави и останалите компютри под тази операционна система.

Всъщност се спира поддръжката от Майкрософт. Windows 7 ще си работи прекрасно и след 14, дори и след 15.

Първо, никой насила не те кара да купуваш Windows. За неспециализирана работа има Linuxmint, Debian, SuSe, fedora ще ти свършат същата работа в комплект с OpenOffice или LibreOffice. Второ, ако си специалист, който задължително работи с пакети под Windows - архитект, машинен или строителен инженер, софтуерен инженер или видеооператор, занимаващ се с рендване и обработка на изображения, 150-200 долара за купен Windows 10 са ти най-малкия разход. Една добра работна станция за видеообработка започва от 4 000 лв. за най-евтината с Ryzen9 или Intel i9, като само процесорът е над 1000 лв., още толкова за видеокартата. Да не говорим за сериозна работа по проектиране например на корабен корпус, където само наемът на специализираният софтуер за една работна станция за 1 месец е над 25 000 евро.

Абе и аз така мислим ;)

Тия пък! Служебният ми комп е със 7-ца, ама на домашния още си карам с XP-то и нямам проблеми :)))

@Мхм Да, това имам предвид. Когато целият инженерен отдел ползва софтуерни решения, работещи под Windows, нямаш избор. Но няма само инженери, на повечето хора офис пакет и мейл клиент са напълно достатъчни.

Za sled 16ti ne garantirame obache.

Bil veche ne e CEO i ne uchastvuva v upravlenieto. dostatuchno go surbia gazo.

Ееей, най после ще ни оставят на мира.

Ще работи ама на виртуалки. Нали знаш, че М$ са в комбина на писачите на драйвери. Като ти кажат,че има драйвер само за 10 (те и 8.1 ще го спрат скоро) и де ще ходиш?

Отделно доста промишлени контролери и периферия нямат драйвери за 10. И кво да си купя windows 10 и да чакам мързеливите шваби да си размърдат задниците за да си напишат нови драйвери за 10. И машини за седемцифрени суми да събират паяжина.

Ще им плащам по 400 лева за Win 10 на нова машина. Мизерници. По-евтино ще ми излезе да си купя Mac втора ръка и Office 365...

Я у село сам с ХР - то от 90та година и не е мраднало.

Критичните ъпдейти, за запушващи дупки в сигурността, няма да ги спрат. Спират само шпионските.

В къщи XP-то си работи, макар и за него преди 10 години да редиха мантри.Сега е същата работа - давайте пари бадева, щото видиш ли.........

само XP и делфи 7 !! който иска шарении да си качва последните бози !!

Бах мааму операционна система от 2001 я имаш на компютъра си от 90-та... Таз ракия не ти понася добре....

между другото майкрософт вече не дават толкова зор за windowsa като бизнес сегмент и мислят още да го намаляват . в дългосрочен план мислят да го махат и всичко да е някви облаци , облачни изчисления а домашния комютър да е само един терминал с интернет

Така ще е.На компа можеш да скриеш всичко, като резнеш външните връзки, но в облака нищо.

То едно време баба ти и без компютър е карала ама айде...

Значи сега чакаме криптовируси за седмицата, за да принудят хората да минат на десятка ..