Океан под повърхността на луната Европа е източникът на въглероден диоксид

Това превръща спътника на Юпитер в идеален кандидат за извънземен живот в Слънчевата система

Обратно в новината

Коментари - Океан под повърхността на луната Европа е източникът на въглероден диоксид | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С телескоп са анализирали това ! Еми друг " учен" измислен утре ще каже , че там се провежда прайд

Какви са тези нелегални производства на въглероден двуокис и то на Европа! Веднага европейската комисия да се стегне и да ѝ наложи зелен данък!

Що не изучих за астроном, за да пиша глупости на търкалета....на воля. (и без знания си ги пиша...), но друго си е звезден агроном

???

Човекът казва, че това което казват астрономите може да е вярно. Може и да не е. А заплатата си върви.

Всеки с малко повече интелект от амеба може да намери достатъчно информация за методите които са използвани. От там използвайки логика, може да бъде обяснено, но повтарям, на човек с интелект.

Решил си да "учиш" за таксиджия. И това трябва да прави някой.

Това издишан от живи същества СО2 ли е или не е ясно? Иначе, СО2 из Вселената има бол.

От 70-те години на миналия век Европата я изследваха сума ти и сонди... а сега ни скачат с номера че сондите дето са били на място не са си свршили работата, ама едни учени дето са гледали от далеко през телескоп са успели да я свършат тая работа;)

Че има CO2 се знае отдавна, просто JWST го е намерил в регион, където няма как да е доставен с метеорити. А това че си мислиш, че някой гледа "на очо" през телескопа и "вижда" CO2, ми напомня, че колкото по-скоро изчезне тая народ, толкова по-добре за човечеството.

Вие тъпопитеците сте опасна работа. Не стига, че прост, ами нарича идиоти хора, които са учили години и боравят с най-развитите технологии. Някакъв тъпопитек не може да си обясни с празната глава поднасяната му информация и значи го лъжели или тия били по-тъпи и от него, дето не е правил нищо по-сложно от това да си върже обувките.

О, боже.... как си позволих да се усъмна че и под тази статия ще се намерят идиоти които ще ми обяснят че това което съм учил по физика в 8-ми клас, и то в средата на 70-те години на миналия век, от днес ще се смята за откритието на този век, нищо че това което се цитира като откритие в статията беше проверено от Галилей, ама не оня от средновековието а от сондата която изследва Европа и беше "приземена" на нея точно там където Уеб се е взира-)

Това за живота в космоса ми прилича на борбата за демокрация е страна богата на природни ресурси. ВСИЧКО Е ЗА СУРОВИНИ!

Отде ви изравят бе.

и Възраждане. Това са дебилите които не плащат данъци на България и боготворят Русия и скапаната им мизерна страна

Ала бала. Земята е плоска. Стига писахте лъжи

Американците да се товарят на някоя ракета и да отиват да си живеят живота..........барем света рахатяса без тях!

Ще трябва да съжителстваш с американците още време. От четирите големи луни на Юпитер единствено Калисто става за нещо поради сравнително безобидните нива на радиация. На Ганимед, Европа и Йо човек би преживял доста гадна смърт.

Пръскат се трилиони долари за изследване на мъртви планети с надежда да се открие ново място за живеене. Вместо тези пари и тези за военни разходи да се използват за запазване и подобряване на климата на Земята!!!!!!! Но явно човешкото същество предпочита да се самоунищожи, както много други същества са изчезнали вече.

Никой не търси ново място за живот, нито пък такова съществува и можем да го достигнем. А на Земята нищо ѝ няма, всичко е пропаганда. Сам виждаш как трилиони се наливат за оръжия и войни.

Впрочем има не малко руски документални филми за промяната на климата....предполагам и те са също пропаганда а?

Че той Путин си е отявлен глобалист. Просто сега намаля населението на страна съвместно с още едно джудже.

А те мислят за бъдещето. Това е разликата.

Никакви трилиони не се пръскат. Бюджетът на НАСА е около 25 милиара долара, китайският е половината от това, а на ЕКА е половината от китайския.

Сега и за там ли ще плащаме въглеродни квоти?

Живот в Слънчевата система не е кой знае каква новина, защото нашата планета може да е "заразила" други, а според някои хипотези може друга планета е "заразила" нашата.

"Заключението е, че *въглеродният диоксид" идва от вътрешен източник, вероятно вътрешен океан на Европа, обясни за АФП Саманта Тръмбо, планетарен изкледовател в университета Корнел" Чакай малко......нали ние сме виновни за това на земята?!

Пак хвана НАСА в крачка. Тия са големи идиоти. Чудя се ти що не работиш за тях.

Аз пък се удя що си толкоз проЗД. Човекът го е казал със сарказъм, а в статията дори не се говори за НАСА.