Коментари - Под повърхността на Плутон вероятно има океан | IT.dir.bg
назад

Под повърхността на Плутон вероятно има океан

Учени от университета Браун в САЩ са убедени, че под повърхността на Плутон има океан.

Обратно в новината

Коментари - Под повърхността на Плутон вероятно има океан | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Със сигурност Стоян Гогов се е къпал в него!

не се тревожете хора ХОМОСАПИЕНС е цар на затоплянето..кьде с изгорели газове кьде с ядрени бомби ще го затоплим това чудо...

Аз като изявн веган, уфолог и фантаст след катп прочетох точо три изречения и аз така заключих. Плутон просто се защитава от околния космос с коричка от лед. Коричките са всеизвестни и приложими на много места - при рана, в носа, по крайници, пита, мусака... - все гранични зони. А отдолу/вътре олеле-мале.

Firi

Всъщност за един космически кораб или колония не е важно да има вода на дадена планета или астероид. Кислорода и водата в една колония или кораб се рециклират. Със сравнително малък разход на енергия. Много по-важни са примерно метановите морета. Каца кораба изтощен и без гориво, зарежда директно течния метан и си фъъъърка после съвсем безгрижно до следващата бензиностанция:)

За горенето на метана не трябваше ли кислород?

Написало ти е пишлемето, че ще се "рециклира" кислорода, трябва да се улавят продуктите на реакцията и с някакъв "бъдещ" суперкатализатор да се връщат обратно до метан и кислород, да речем с енергия от космическите лъчи. Или най-добре водород да се гори.

Пич, ти верно си в 3 клас, май. Първо, как да не е нужна водата?! Благодарение на водата съществува животът на Земята. Където има вода, там има живот. Това си е НДУ за всяко потенциално колонизиране. Енергия знаем, как да извличаме - от атома, от слънцето, ... Второ, какво значение има, в какво агрегатно състояние се намира водата? Трето, учените се надяват да открият течен океан от вода под дебелата ледена кора. И нека горе си е кучешки студ. В недрата на планетата може да съществува въглеродна форма на живот. Четвърто, какво всъщност е това "кучешки студ"? И какво толкова принипно лошо има в него? Най-кучешкият, 0 по К, е там, където са орбиталните станции около Земята (на сянка). Нали не очакваш отведнъж да намерим планета, недалеч от Земята, с удобни условия като при нас, Квото има, тва е. Нека изследват учените.

Абе как ще е 0 по Келвин объркал си се нещо. То такава температура не е измерена никъде нито на земята изкуствено създадена нито в дълбокият космос. Явно не знаеш че това е абсолютната 0?

Firi

Вижте, понякога се изумявам от простотията на някои "учени". То без съмнение тук опираме и до подбора на още по-неквалифицирания така наречен редактор превел статията.Аз доколкото гледах какво е открил нови хоризонти и наред с въодушевлението на екипа и брътвежите имаше и 10 секунди снимки. Значи там е кучи студ. Ма не като нашия кучи, там е невероятен кучи кучи кучи студ. Даже и да има вода за да е това нещо нашата позната вода то трябва да е течно. Демек от 0 до 100 градуса. А там при тоя кучи кучи кучи студ то е под формата на кучи кучи кучи лед.Там и нашия въздух който тука дишаме е лед. толко е кучи кучи кучи студа.

Пич, аре спри да се правиш на интересен, разводняваш форума! От 10 коментара дали имаш 1 на място. Едно и също въртиш...

Налягането също води до температура. Ако има и течно ядро, както има и земята спокойно може да има достатъчна температура за вода по плътен "парников" лед.

Налягането не произвежда температура, само промяната в него. Ако е газ, pV=nR*T . Бе не сте ли ходили на училище? Ти си по-лекият случай де, тоя Firi е за 3-ти клас някъде.

Голяма наука творят тези мними учени. Трябва да са наследници на професионални врачове или шамани. Гадателството им е в кръвта. Върху едни хипотези градят други хипотези. И после върху тях трето поколение хипотези и волни спекулации, и така е построена пясъчната кула на модерният вавилонски шаманизъм. И когато дойде пороят ще отнесе всичко...

Никой не те спира да вярваш в каквото си искаш. Не забравяй само, че по света е имало и има стотици различни религии и вярвания, така че чисто математически, шансът да си "уцелил" истината клони към 0.

Логиката ти е меко казано несъстоятелна понеже според нея никой не може да открие истината. Аз обаче не се впечатлявам от емоционалните ти изяви и не се интересувам от религии, а от истината и истинската вяра в Бога на любовта и истината. Вярата не е религия и няма нужда от посредници. Ти какво ще кажеш за океаните на Плутон? Има ли ги, няма ли ги? Или ту ги има, ту ги няма?

Firi

Да бе океан от течна вода при температура близка до абсолютната нула т.е. близо -270 градуса. На тия се течаща вода им се привижда ма то за това си има едно тесно поясче на определено растояние от звездата. В него от сички планети попадат само Венера, Земята и МАРС.На Венера нема вода поради удар на метеорит който я завърта наобратно и тя се върти ужасяващо бавно т.е. ем е по-близо до слънцето ем то има време да изпари сичката вода. На Марс явно размера му е бил недостатъчен да задържи атмосферата, от там кучия студ. Евентуално течна вода може да има на някои сателити на гоклемите планети заради приливната вълна и триенето.

Първите две думи от заглавието не ги ли виждаш нещо??

проучване във вътрешността на Земята (под земната кора) има от 1.5 до 11 пъти повече вода от тази в океаните!!! Има предположения за огромни подземни океани, което не изглежда невъзможно, даже под кората в мантията, където водата е йонизирана при над 1000 градуса целзии и високо налагане. Въобще уж знаем какво има на милиарди светлинни години оттук, а въпросът за произхода на земната вода е все още спорен, дали е дошла отвътре или отвън.

Firi

Водата е едно от най-простите химични съединения. Едната му компонента- водорода е най-разпространения химичен елемент въобще във вселената, а другата- кислорода също съвсем не е малко. Това, че ние самите сме 95% вода съвсем не значи да обожедтвяваме тва вещество и да си мислим, че където има вода и живота е в изобилие.