Опенхаймер е лицето на атомната бомба, но изобретателите са други

Проследете историята по създаването на унищожителното оръжие и се замислете върху развитието на изкуствения интелект и клуба на страните с боен AI

Обратно в новината

Коментари - Опенхаймер е лицето на атомната бомба, но изобретателите са други | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По прост филм от този не бях гледал! Абсолютна нула. Още по-смотан дори и от Джункер! Никакъв сценарий, никаква отличаваща се актьорска игра, никакви ефекти, нищо не се случи цели 3 часа. Бомбата я показаха един, два пъти без да споменат каквито и да е било детайли покрай нея. Три часа не млъкнаха, само приказки, само интриги и то девойките бяха цели 2! Супер голяма тъпня!

А бе, таа "атомна" бомба на Гого била ядрено оружие, даге! Куту как да е "атомна" тогива, а!? Па и разни дебилици тука подврекват "атомна" та "атомна". Некуй си е лъскал бастончето у час по физика....

Да и двете бомби хвърлени над япония носят победата на руснаците защото японския император заповядва на почти 1милионната японска армия нами раща се в манджурия да се предаде на руснаците.Те естествено си го приписват към победите и цялата ВСВ въпреки фактите

Ами достатъчно е да прочетем делото РОЗЕНБЪРГ които предадоха на руснаците ядрената технология за да разберем как се разпространи и в други страни предимно комунистически

Ами то за това, самият Айнщайн в един момент възкликва ужасен: "Господи, какво направих!" А после следва и предсказанието му "Не знам, каква ще е Третата световна война, но Четвъртата ще се води с камъни и колове." А иначе, всички знаем един исторически факт - САЩ са ЕДИНСТВЕНАТА държава в света, бомбардирала друга държава с атомни бомби...

Малко пресолена манджа. Total killed: 129,000–226,000 Не че са малко, но 400 000? Същевременно прогнозните загуби при блокада и бомабрдировки -3 000 000 японци - военни и най-вече цивилни. При десант - 2 000 000 японци и 1 000 000 американци, естествено военни. Дори няма да споменавам ефектът от сплашването на Сталин, чийто план, въпреки ялтенските споразумения, включва разделянето на Япония на две по подобие на двете Кореи. Япония дължи цялоста си на "Малкото момче" и "Дебелака".

Ами по-добре чуждата майка да плаче отколкото твоята и каквото си посял това ще жънеш.

Аман от британските лакърдии как все са първи - глупости и долни лъжи! Ото Хан, Фриц Щрасман, Лизе Майтнер и Ото Фриш - и инсталацията за тежка вода в Пенемюнде.

последен отчаян опит на краварите да напомнят на света колко са били велики навремето...

Не бих гледала филма , нито книгата ще прочета . Тези т.нар.учени са били наясно какво създават и защо . Затова не в ада са , а отвъд него .... По-добре е да не създаваш нещо такова , отколкото да прекрачваш границата ! А относно това дали краварите били прави да пускат бомби над Япония или Сърбия - Естествено , че не - всичко против живота е неправилно и неестествено !

вървя си по улицата, ти си насреща, вадя пистолет, ще те гръмна, що?, няма значение, от другата страна на улицата, трети човек, има пистолет, може да ме гръмне преди аз да те гръмна, дали да го направи?, замисля се за секунда, спомня си думите ти "всичко против живота е неправилно и неестествено", решението е очевидно, не може да посегне на чужд живот, продължава си по пътя, 5 сек по-късно ти си труп на паважа, полицай чува изстрела зад ъгъла, идва да види какво става, вижда твоя труп аз пред него с още димящ пистолет, вади своя пистолет, аз насочвам моя към него, пита се дали да го гръмна?, спомня си думите ти "всичко против живота е неправилно и неестествено", решението е очевидно, не може да посегне на чужд живот, сваля пистолета, аз се отдалечавам с насочен към полицая пистолет ... . светът не е чернобял! всеки който използва абсолютизми от типа на "всичко против живота е неправилно и неестествено" просто е скаран с реалността. тя е че както е казал фон Крауцевиц "войната е продължение на политиката с други средства". Агресията е естественото продължение на това, което би нарекъл цивилизован спор, в който страните не достигат до компромисно решение. Единственият начин да се противопоставиш на чуждата агресия е с агресия от своя страна. . Като те ударя, ако обърнеш другата буза като добър християнин ... просто ще те ударя и по нея и ще взема своето от спора, който имаме. Ти си вземи моралната победа, нека Св.Петър си запише какъв примерен християни си, аз ще ти взема портфела и телефона примерно. . Армия, полиция ... това са все държавни органи за агресия било то ответна или не. На ниво индивиди обществата ни са решили да овластят полиция, да ограничава агресията между нас, но на ниво държави няма закони има само армии. Това което армията вземе чрез агресия, не се връща с приказки, връща се с още агресия от друга армия. Относно Япония историята е недвусмислена и всякакъв спор от твоя страна е напълно абсурден. Ако вземеш горния разказ там аз съм Япония, ти си Китай, Малайзия ... човека от другата страна на улицата са европейските държави победителки от ВСВ, а полицая е САЩ и Русия. Трябваше ли САЩ и Русия да си затворят очите? Кой точно истнрумент да ползват ... Ще ти кажа една друга истина. Ако Япония имаше атомна бомба, нямаше да се поколебае да я ползва срещу когото и да е. За Сърбия съм съгласен, че въпроса не е така недвусмислен.

Пускането на атомни бомби над цивилно население си е брутално чудовищно престъпление , и единствено досега САЩ са си позволили това. Сега малко хора четат история и не са наясно с главната причина за това ,а тя е била САЩ да принудят Япония да капитулира пред тях, а не пред руснаците. На конференцията в Ялта 4-11 Фев. 1945, Сталин се съгласява да навлезе в Япония най-късно до 3 месеца след капитулацията на Германия, което става на 5ти Май. На 6ти Август САЩ бомбят Хирошима, но японците не капитулират. Тогава пускат по-мощната бомба над Нагасаки. Ако японците не бяха капитулирали, САЩ можеха да карат така до пълното им заличаване, само и само да не пуснат руснаците в задния им двор - Япония.

Колкото и да им се искаше САЩ към онзи момент нямаха неизчерпаемо количество атомни бомби. Към онзи момент тези бомби са ювелирна, върхова машинка ръчна изработка в която участва цял град учени. В общи линии става въпрос за максимум още 2-3 бомби до края на същата година.

само да добавя Хирошима и Нагасаки не са случайно избрани невинни градчета само с пацифисти, които берат цветенца за икебана по цял ден

_stankow

Клише след клише, понякога по две в изречение. Примитивна терминология. Пикатни "факти", труизми и неразбиране на същността.

Брилянтни, по-брилянтни и най-брилянтните....

Бре! Голям си специалист бе! Я ни разкажи правдивата истина, че да паднем на коляно и да те славословим!

Сте най тъпите копелета на сеета

Айде, моля - цървулите сте недостижими в тази класация!

Да се обвинява САЩ, че навремето са използвали двете атомни бомби срещу Япония е все едно сега някой да обвини Украйна, ако използва атомна бомба срещу Русия, след като я произведе!

Въобще не е същото! От гледна точка на международното право атомното оръжие употребено в Япония е просто нов тип оръжие което не е под забрана за употреба от международната общност. Например химическите оръжия от ПСВ са забранени и въпреки, че всички разполагат с тях и Германия, и САЩ, и СССР ... никой не ги използва във ВСВ. Украйна е подписала спогодба за неразработване на атомно оръжие, това значи че единствения начин да заима атомно оръжие, без това да се превърне в международен политически скандал е някой да и го даде. Дори някой да и го даде, света включително всичките и съюзници няма да оправдаят употребата му на руска територия, а употреба на собствена територия, която смята да си отвоюва звучи малоумно.

САЩ кжга ще се извинят за зверствата с атомните бомби ? Изроди

А ти кога ще решиш да се извиниш че си се родил

На Френски е бомбе атомикюе.Тоест Атомна бомба а не ядрена.Атомна бомба е Правилното а НЕ ядрена

Точно обратното. Електрончетата не участват в тая рал'та

Дир.ру е би трябвало да пишат, че атомната бомба е измислена "успоредно и независмо" от някой руснак. :) Навремето така учехме в училище за радиото, за телефона, за какво ли не. :) Защо не са го написали ли? Ами може би защото трябва да бъде внушено, че такива страшни оръжия могат да бъдат измислени само на Запад, а Русия "в правото си на законна самозащите" се вижда принудена да се въоръжи с атомна бомба.

Ходи се гръмни ве малоумна ватс

Ха ха, Опенхаймер - евреин комунист в депресия. :))))))

Пак ще ти напиша, че си дебил. Ядрена, а не атомна бомба. Nuclear weapons, nuclear energy, nuclear reaction и т.н. Всичко това е "ядрено". И си има причина, която е физична, а не филологична.

Стига писа едни и същи глупости. Ядрена е енергията. Бомбата е атомна, водородна, ураниева, плутониева и каквато им хрумне да я направят.

Гого не е единствения дебил. И ти си в неговия отбор.

да видя ядрен конфликт, знам че няма да го преживея, но поне ще го видя, такова нещо се случва един единствен път не само в човешкия живот, но и в битието на цивилизацията, нито живелите преди мен нито неродените след мен могат да станат очевидци, дано всички съвременници имаме щастието да присъстваме на началото на нов етап на развитието на вселената, вселена без цивилизация

Ми скочи в някоя доменна пещ....ще усетиш какво е.

Да се обвинява Сащ че е използвал атома срещу япония р като да се обвинява някой че се защитава от нападателя.Руснаците ги е много яд че украинците се защитават проста сган източна алкохолизирана

ги избомбят с атома

Трябва да сме благодрни на немско-еврейските учени, както за атомната бомба, така и за ХолоХоаста

E тия дето плюеха по Русия !!! Нещо Да Кажът ??? Краварите Северна Корея Не Смеят да нападнат теа за Русия се загрижили !!!

Да нападат Северна Корея¿ Това, което им причини дебелият им сатрап, никакви бомби ме могат.

и защо им е да я нападат бе , русоробски дебил ? Куба от 70 год. дето е до г*за им не я нападнаха или пък Венецуела , дето е много богата на въглеводородни залежи - нали точно такива държави напад според вас ? Що не са анексирали Венецуела - и тя им е фактически съсед. Толкова сте тъпи , руските орки и русоробите , дето плашите наляво и надясно с ракети който не харесвал руската кочина. Ами САЩ са недолюбвани в много държави - да са тръгнали да ги плашат със атом ? Колко му е да издрънчат Иран ? Всъщност към момента май само чакат аятоласите да думнат някой кораб и ще ядат Томахавки до откат :))) И то заслужено.......ей ги , тия нямат ЯО , що не ги нападнаха САЩ още през 79-та ? Ми щото им е през оная работа разни психопати като Кимчо,Мадуро или аятоласите к'во крякат срещу тях. Като почнат като Кадафи да правят золуми (терористични актове) тогава им набиват канчето (Триполи 1986 год.)

Бомбата е изобтрена от северо-макЕдонци. Без съмнение! А Опенхайемер (като бугарашки агент по немска линия) е откраднал труда им и им е изтрил имената от протоколите.

И това е начинът как да напишеш повърня че УСА не са виновни за херошима и Нагасаки....

Натиснете от посолството аюериканофилки....

Интересен филм но исторически неточен. Но това го знаехме и в началото. Сега събирам сили за великата холивудска продукция Барби ;-)

Ама просто ви бърка яко в руските ви гъзове. Кое не е точно...дай обяснение поне...дай някакви факти.

'начи, като видя коментар относно Русия под статия която няма НИЩО ОБЩО с Русия, разбирам че авторът на коментара е бил прелъстен и изоставен от някой руснак и сега само руснаците му се превиждат!

Да бе да бе...аре моля те. Все едно не прочетох около 60 коментара тука където точно вие платените русофили ревете. Аре обясни кое не е точното

Looper.com ???? Евалата..това си е баш демократски сайт. Как така вие русофилите вярвате и мразите демократите едновременно?

Сори. Нямам време ти търся линк към СиЕнЕн. Просто приеми че е неточен. Това не е документален филм. Ако толкоз те вълнува, има и други сайтове...потърси в гугъл и си избери някой дето ти харесва. Би трябвало сам да се сетиш!

Някъде толкоз точен колкото и Гладиатора. Но, това е холивудска продукция и целта е да забавлява а не да те учи на история.

Които нарекоха Sound of Freedom конспирация...също като снн и роулинг стоунс. Значи вярвате на такъв сайт и канал в ютуб....но сте русофили???? Е това няма логика...

Това е филм където се говори за "проекта Манхатън" и бащата на атомната бомба...ама вие пак Русия в главата.. Ето това е доказателство,че вие рудофилите сте просто платени

Русия е направила много повече ядрени тестове и е разрушила много повече земя от Сащ

Нещо Хирошима и Нагасаки? Или тва е било демократично убиване? Като това в Сирия, Ирак, Либия и Сърбия.

А защо японците не са капитулирали по рано.

Русия трябва да срине Украйна с няколко, щото укрите не са капитулирали. Къде ви намират тия от НПО тата е загадка.

Хаха глупак.Япония нападна първа Сащ и загуби а руските лъйна освен че нападнаха първи не могат и едно село да превземат да ти еба майката русофилски боклук шибан урод

Аз няма да го гледам филма.

В Япония? Мегахит ли е този ултра, гига пропагандистки филмец? А? Краварите още си мислят, че не ги мрази повече от половината свят.

И пак умник, който коментира филми, дето не е гледал...

Правило номер 1 за това как да не изглеждаме дебили: не говорим по теми, с които не сме запознати. Ако беше гледал филма, щеше да си наясно, че в него директно се критикува ЦРУ.

Наистина образователната ни система е съсипана. Не можеш да направиш разлика между кон и кокошка, и си тръгнал да даваш мнение. Има хиляди доказателства за пряката връзка на Холивуд с ЦРУ. Като се почне с чиста пропаганда за военната и мощ и се свръши с директното влияние върху кулутурата и ценностната система на хората. Така наречената мека сила. Ма мекият ти мозък явно друга не познава.:)

Американците били ползвали бомбата а ми за какво са я направили нали за да я ползват.Ако имам патлак и някой мр заплашва естествено че ще го залича с него.Единствената грршка на Сащ е че не Удрят Москва и Петерсбург преди руснаците да се сдобият с бомба а защо това не става е пълна мистерия.

Петерсбург....ти българин ли си

Е къв да съм бе гном.

Защото не са питали педерасти като теб ! Анадънму?!

Тероризма и Ковид също са еврейско дело. Тероризма беше за петрола на Северна Африка, Ковида за фарма гигантите им а войната до нас за оръжейната им индустрия. Евреите държат още банките, фед резерв, злато и отдаване под наем, погребални агенции и всичко още дето има лесни пари.

Нагломасонците и специално ФАЩ са в дъното на злото, заплашващо цялото човечество. Алчни, развратни копеленца, без скрупули и човешки дух.

Викаш преди с кореком милиционери и доносници беше супер.

ТРЯБВА ДОСТА ДА СИ ЛУД ЗА ДА ВЪЗХВАЛЯВАШ ТОВА "ИЗОБРЕТЕНИЕ ЗА СМЪРТ". НЕ МОГА ДА СИ ОБЯСНЯ КАК МОЖЕШ ДА ХВЪРЛИШ ДВЕ ТАКИВА БОМБИ ВЪРХУ НЕВИННИ ГРАДОВЕ С ДЕЦА, СТАРЦИ И НЕ ПОДОЗИРАЩИ НИЩО ХОРА???!!!!. ЗА МЕН ТРЯБВА ДА СИ ПЪЛЕН ИЗРОД, САТАНА И СВЕТОВЕН ЗЛОДЕЙ. ТЕЗИ ТАКА НАРЕЧЕНИ "УЧЕНИ" ХОРА ЛИ СА ИЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ НАЙ-ВИСОКО НИВО. ЩЕ ГИ ВЪЗХВАЛЯВАТ, ТЕЗИ ИЗРОДИ, НОБЕЛОВИ НАГРАДИ ЩЕ ИМ ДАВАТ, ДО ТАМ ЛИ СТИГНА ЧОВЕЧЕСТВОТО!!!!. ОСОБЕНО С ОНЯ "ГЕНИЙ"АЙНЩАИН, ЧИФУТА ОПЕНХАЙМЕР. ВРЪХ НА ЛИЦЕМЕРИЕ, ЖЕСТОКОСТ, ИЗРОДЩИНА, "ДЕМОКРАТИ"!!!!!.

Малко за ВСВ. Евреите от Bausch & lomb познати у нас с очилата Рей Бан са били основният доставчик на оптика за военната индустрия на Хитлее до последно преди разгрома му от Русия. Та толкоз за изреблението на евреите. Декларирани от тях над 6 000 000, като толкоз просто в Еврооа не е имало.

'Now I Am Become Death, the Destroyer of Worlds. ...

E Как сега да вярваме че СВО На Русия ще Загуби ???

В статията има доста полезна информация, но е поднесена хаотично и без система. А относно термина "баща на атомната бомба" ясно е, че това не е по силите на един човек, но като научен ръководител на екипа Опенхаймер получава това "почетно" звание. По същата логика Курчатов е "баща на съветската бомба", а Корольов и Фон Браун са "бащи" на ракетните програми на СССР и САЩ. И едно допълнение, хубаво е да се спомене и името на брилянтния учен Вернер Хайзенберг, неосъществения "баща на нацистката ядрена бомба".

А ти знаеш ли че цялата руска програма е крадена от Сащ както ту144 от Конкорд

и майка ти е крадена с жигула от копанарски катун

А другият факт е, че Руснаците измислят Водородната бомба, тоест нещо не са откраднали, а измислили и опорката ви, че са тъпи умря.

Нр имам предвид един немски боклук Клаус.

Е, да, Клаус Фукс... Но неговата роля не е решаваща. Макар че дава своя принос...

Германия, Италия капитулирали, войната свършила... И БУМ Бум при това във въздуха над 2 града с жени, деца, старци без НИКАКВИ военни и стратегически обекти. Защо във въздуха ли... Защото тогава е най поразитлният ефект върхи хората. Да горят живи, да умират в адски мъки и после 3 поколения да се раждат изроди. Що за ИЗРОД трябва да си за да причиниш това на който и да било. Изрод при това американски евреин.

Ти нагъл азиатец виждал ли си без да се замислям бих го причинил

Японците са си заслужили бомбите на 100%! Прочети какви изроди са били япанските войници в окупираните територии в Източна Азия и ще проумееш! Целокупният японски народ ги е подкрепял и е презирал китайци, корейци, виетнамци...

А бе, всичко разбрахме: кой кого е*Ал, кой е евреин, кой е евангелист кой е педал и т. н. ! Само не разбрахме какво общо има България със Северния Атлантик ?! Малоумни педали!

Досега не съм срещал физик на който да му е ясна ядрената физика правила за разпад Фаянс Соди и тн.Една ядрена реакция не могат да изрязят дай им само да решават влак между две гари и асансьор пада в шахта.Пълни некадърници тва в БъГъ де другаде може.

Може да се поразходиш до 8 километър. Там има една сграда ИЯИЯЕ. Както на всякъде в БГ и там има много шлака, но влез в една лаборатория или присъствай на някой научен семинар и след това ела пак тук да ръсиш глупости.

как Израел успя да разработи атомна бомба без ресурси?!

Крадоха от Франция

Как без ресурси? Цяла Европа и САЩ им дават десетки милиарди всяка година от все до днес Първи получиха и Ф35 преди другите държави участнички в проекта

това исках да чуя!И какви са изводите?

"Малцина от тях обаче имат цялостна представа за дизайна й." Дизайнът на една бомба е от изключителна важност, а Опенхаймер е водещ между дизайнерите на атомни бомби! Вижте в речника какво означава на английски думата "дизайн", тъпаци полуинтелигентни!

"...на които докладва как се движи проектА." Малий, тоя пълен член хич не го признавате. До тия с минусите: Вие дори до "полу-"не стигате, направо сте си тъпи!

Алодире ти си типичен представител на разред комплексар от семейство нещастници. Когато нямаш аргументи а много те сърби да се изкажеш ,се хващаш за правописа. ДГД

3 статии за деня за атомната бомба, а Барби води. Още малко и ще си поръчаме по една ядрена бонба от любопитство. Къде са трите статии за Барби и приятелки?

Опенхаймер е Стив Джобс на атомната бомба

Кирил Петков е изобретил ала бала бомбата, Асен е тествал ефекта върху Божанков.

И се целиват. Ашкулсун Опен ашкулсун Хаймер, ние от ДПС продължаваме опитите върху Кирил Петков, да забременее.

На времето, когато все още имаше нормално образование тази история в по-кратка и стегната форма се изучаваше в средното у-ще. Като акцентът беше в/ху физиката на ядрените реакции на делене и синтез. Имаше даже и принципна схема и описане на "малчугана" и как работи. Не в детайли, но за средно у-ще човек доста добре разбираше как това нещо работи. Затова не разбирам овчия възторг и патос в статията. Все пак това е технология на близо 100 години. Но все пак по добре отколкото тъпоумните "барби".

И аз се зачудих защо ги пишат тези неща сега... Не е случайно в никакъв случай!

Стоенят избухна с глупостите отново. Уики ли чете досега? Естествено, че създаването на ядрено оръжие не се свързва с един "изобретател". Добро утро! Филмът е художествено произведение. И българското движение за национална независимост не се дължи на един единствен човек, но всички говорят за Васил Левски, нали така? Стоенят е гоуем жоунауист.

Не, по приходи и реклама едноличен лидер за сега е филмът Барби. Дирници, миля ви се, не разнасяйте фейкове.

Ти какво очакваш, това е американска чалга

Много добър филм.