Орлин Георгиев: Без авиация – няма нация!

Авиационният специалист създаде Асоциация за история и бъдеще на българската авиация, чиято цел е не само да изгради паметници на капитан Димитър Списаревски и генерал Стоян Стоянов, но и да подкрепя новите хоризонти на родната авиация

Обратно в новината

Коментари - Орлин Георгиев: Без авиация – няма нация! | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоа, па, и той... Обратното е също вярно, бе - без нация, няма авиация и това е дереджето не само у нас, ами и в целия западен свят. Националните държави приключиха и вървим към неофеодализъм, даже някои вече навлизат в него.

България за жалост няма капацитета и финансите да има реално ефективна авиация. Доста по-добре е да се наблегне на силно ПВО ракетни войски и дронове.

Зат0овя л американците ни взеха парите а не дадоха самолети.

Orlin Vasilev ni beshe li spisovatel. Pishishi knishki za detza. A Orlin GOranov e istraden pivetz no pee cav stil Bel Canto. Bariton. No i za Tenor mozhe da mini.

Mili4ku Ann4e, ti sopstvino prava si.

Аз пея баритон.....а ти свириш ли ?

Tes 2te dumi4ki Aviatzia +Natzia ni sa balgarski nosa 4ozhditzi.

Аман от лобисти!Всеки свободен лев трябва да отива за повишаване на образованието и в инфраструктура,за да имат причина големи западни корпорации да инвестират тук,а от там респективно и техните държави ще има защитават инвестициите от посегателства,но нашите политици се интересуват само от кражби и далавери!

Какво е неофеодализъм?

А ти от какво се интересуваш?

Без нация няма авиация.

Ха ха ха.. Ф16 авиация ли бре цървули. Мишена за всяко ПВО. А НЯМАМЕ болници, апаратура, хеликоптери... Продажно племе.

Нов феодализъм. Както е тръгнало, повечето хора ще работят за да оцелеят.

Да поясня за неразбралите - казвам, че Западът върви натам, щото Изтокът не е мърдал от него. Онзи Кольо Две, дето му викат Царь Освободитель, щото уж ги бил освободил от крепостничеството, реално нищо кой знае какво не е направил, щото те докато се усетят, че са ужким свободни и айде пак, само че този път вече терминологията не е била крепостни, а пролетарии и трудещи се - ха, ха, ха. Китайците пък - хептен.

да сера по форумите.

А ти изучената в Берлин пишеш на чист български.

Аз съм 24г момче. Интересувам се от мода, балет, поезия, класическа музика, обичам да пътувам и да се срещам с нови хора.

освен че е безумно скъпа за придобиване и поддъжка пилотируемата авиация е към края на живота си. Дроновете са бъдещето на военната авиация.

Нямаме пари за авиация, ракети са ни нужни и ПВО.

Путьо майчин, благодарение на тоалетни недоразумения като тебе , сме на това дередже.Троли още безродна гнидо.

Хубу го е казал човекът. А сега погледнете онзи сайт за самолети в реално време и вижте какво лети над Украйна от 2014. Ами нищо. А сега си спомнете дали имаме медицински хеликоптери и да почнем да гадаем дали скоро ще ни има.

а без армия се ражда анархия...

Не е Колю, Сашето е дет му викат 2, другарю, дълбокоумен комунистически цървул.

много правилно

Идеята За паметниците е добра , ама идеята за 'родната авиация' и то военна е с много въпроси , защото една нация първо трябва да живее нормален начин на живот , а след това да мисли за аероплани . При положение, че половината от нацията все още си прави кисело зеле в къщи , а отгоре на всичко виждаме как бивш военен летец се е вживял в ролята на командир на нацията , идеята за авиация е доста компроментирана. Защото ако я няма нацията за кого е авицията?

По-полека с изявленията......!!!!! Станали сме нация, не защото сме имали авиация...!?!? Но и няма да се разпаднем като нация, поради това, че имаме слаба авиация...!!!!!

По-полека с изявленията......!!!!! Станали сме нация, не защото сме имали авиация...!?!? Но и няма да се разпаднем като нация, поради това, че имаме слаба авиация...!!!!!

Прав сте,! Народ без авиация не е нация и затова в целия свят купуват и се превъоръжават с тях, но ние винаги вървим обратно на света. В НС има една кака, която е срещу купуване на бойни самолети, защото мрази президента , а той е летец За нея кобилата която язди е по необходима от самолетите, защото такъв и е капацитета.

За да има човек нормален живот, първо трябва сигурност.

Гърците имат 70 модерни бойни самолета, ама имат силна икономика. Ние сме с 6 пъти по малко БВП и нямаме нищо. А понеже сме глупаци, изпуснах ме да заменим старите С300 за пейтриът. Сега гърците дават всичките си С300 за една батарея пейтриът.

Тиквата и шкембе Воевода ни направиха без Авиация ! Сега сме на земята !

Силна армия Силна държава !

Бихте ли обяснили на техническия консултант на Нешенъл Джеографик, че в контекста на констукцията на самолета думата "design" се превежда "конструкция", респ. производното "конструктор", а не "дизайн" и "дизайнер". Иначе идеята е достойна за похвала и подкрепа. Като няма настояще, а бъдещето е неясно ( самолети ще има, но няма да има българи, които да летят е дават бойни дежурства с тях, защото нямаме пилоти за 16 Ф-16 с по 500 часа нальот на реактивни самолети, които да бъдат обучени), то поне да не забравяме миналото си. Или поне онази част, свързана с отбраната на София през 1943 - 1944 год. А да припомняме онази история с Доброславци, Графа, Чешнегирово, Узунджово, Безмер, Равнец, Балчик, Толбухин, Долна, Каменец, Щръклево, е политнекоректно, нали така?

А стига с тая Гърция!

Струва ми се че генералите от ВВС са повече от летящите бойни самолети, а асоциациите са повече от генералите. Що ли?

имахме авиация... Вече и това си замина, като много други неща... Скоро, (според стандартите на Историята) всички ще си заминем...

Само за сведение, С-300 са по-добри от предлаганите системи Пеитриът. Направи справка и тогава драскай глупости !!! Аман от платни писачи като тебе!!!

Никога сме нямали 300 изстребителя. Имали сме общо толкова бойни самолета. Но след 1975а почваме качествено и количествено да изоставаме от Гърция и Турция. Вече е късно да опитваме да ги стигнем като купуваме скъпи играчки - времената се менят, идва безпилотната авиация. Пичовете от Дронакс правят чудеса там за цивилния сектор. Ако им бяха отпуснали парите само за един ф16 преди години, вече щяхме да имаме наши байрактари. Десетки, летящи... С производство у нас.

Да, те така се заменят - отиваш в дилършипа и казваш "връщам старата, дайте две нови, плащането после!" Откъде ви изравят бе? :D

Без химия - няма физика!

Орлин Гаргов пò му мяза!!!

Да го кажеш това наморяците от Москва за подводницата говоря ! Като им кажеш на тях да кажеш и на операторите на с300 и с400 за хврукналите летища на 1000 километра в русия че и в Крим

Ех байо, само авиация без армия не може.........

знаещ, колко да съм знаещ, по-скоро съм чувал нещичко, но нищо не разбрал или нещо такова.

Идвай бързо при мене, ние обичаме предателите, така ви оновахме 200години, така ще ви и онаковат 200 г. и хамериканците! БРАВО С!

Без нация не ти трябва АВИАЦИЯ

1994г България имаше 27 ескадрили....2022 България има 8 самолета..... Велики политици! А това е само част от унищожаването на България

Само в интерес на истината, без заяждане. Според "История на българската военна авиация" на проф. Димитър Недялков, стр.410, през 1965 год. сме имали 54 изтребители-прехващачи и 306 изтребители-бомбардировачи.