От НАСА се страхуват да не "заседнат" на Луната

Целта трябва да е Марс, смята директорът на Космическия център Джон Кенеди

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На хамерите, Земята вече им е тясна, та вече точат лиги по Марс, сякаш по подразбиране, това е легитимна територия на САЩ! Няма край тяхната алчност и наглост...

Всеки разбра че американците яко са излъгали за кацамето на луната

Този с това изказване застреля цялата Хамериканска програма в краката. Какво означава да не затънем. Нали сте ходили вече бе "едерасти", или май пак лъжем западната общесвеност, в частност и троловете от бугаристан.

Първи ще стъпят на Луната китайците,ама наистина,не като 1969г.американците във вестник Стършел ли са писали че ще стъпят на Марс?!

Няма страшно.Ще разгънат декорите на Холивуд,пред които заснеха първото краварско "кацане" на луната и няма да заседнат.Този път освен знаме, "забито" на Луната , могат да снимат и кравите си как пасат около знамето краварско.

Пак си се олигавил в пяна от яд като ти напомниха за мисиите до луната на НАСА. Това путьопоклонницте сте толкова умствено изостанали, че дори не загряхте за какво "засядане" става дума. Човекът казва, че не иска програмата им да заседне в още мисии до луната, каквито са имали и видимо пак ще имат; иска да продължат нататък, към Марс.

Америка винаги е гълтала руския космически прах. Първия полет в космоса, първия човек в космоса, първа жена космонавт, първо излизане в открития космос, първо автоматично кацване на Луната, първа лунна проба, първо лунно превозно средство - луноход, първо кацане на Марс и Венера, първа космическа станция Мир, на която идват и американци, основен принос в построяването на международната космическа станция, 10 години единствен транспорт до станцията, американците нямат ракети до 2020г. След като руснаците се отказват от пилотиран полет до Луната, американците достигат луната без доказателства и с много съмнения. След това те разбраха предимството на руските станции на орбита и се включиха в международния проект, куриран от Русия. Напоследък разни аматъорски компании в Сащ организират платени полети в ниските орбити, които нямат никакъв принос в космическите изследвания.

Да бе да. Врякало ненаврякало се ей.

к'во бе, дълбок задник, истината боли, а?!

Самия ти използваш минало време.

Това е реалноста, американците правят ракети за Луната и Марс, руснаците правят ракети да избиват хора.

Американците бутат шилата за тази война от 9 години.

И къде се преместват изродите в Калининград? Очакват ответ с конвенционални бомби ли? Или се товарят на кораб за Руслямска държава докато дойде ядреният отговор. А може би се местя в Полша или Естония. Руслямските тъпаци дори и в идиотските лъжи се дънят от малоумие

Равносметка САЩ - 25 полета Русия 7 полета - 4 от които под 3 тона товар Няма какво да се говори повече

Китай - 13 пуска Европейски съюз - 1 Индия - 2 Иран - 1 Нова Зеландия -2 Не е ли малко рано за равносметка ? И за какво всъщност мислите, че е състезанието ? Как си вадите заключението за "изключителността" на Сащ и, може би, "непълноценността" на Русия ? А руснаците, какво мислят ?

Ей Потуранков. Нещо се натовари май? Къде съм правил равносметки. Я сега прочето пак какво съм написал. Явно ти ги направи и не ти допаднаха на самия тебе :))))

На кого му пука какво мислят руснаците. Дори на тебе не. Ти се интересуваш само от еврея Шаломов и Рогоносин. Фак е че не са планираши нищо за този месец дори. За другия 2 май.

Цял свят вижда какво правят - нападат и опустошават и избиват хора в съседни държави! Не им е до Луната и Марс.

"Не искаме да засядаме на Луната", добави той, допълвайки, че САЩ "трябва максимално бързо да научи необходимото, за да можем да продължи към Марс". ха-ха-ха....то трябва първо да стигнеш там преди да "заседнат"

Ходиха там 6 пъти още преди50 години.

Ходили са на "онъз ми работа"

Ей, това "четене с разбиране" е бахти непокоримия връх за българина...

Има един много забавен сериал "For all mankind", в него разглеждат алтернативна история и развитието на НАСА, но ако руснаците бяха пратили първи човек на Луната. Сега предстои третия сезон на 10ти юни и в него до колкото рекламират ще става въпрос кой ще е пръв на Марс.

Ключовото в сериала е че американците не затъват във Виетнам, с което продължават финансирането на НАСА, а СССР не затъва в Афганистан, с което успяват да се състезават с американците. И не се разпадат. Интересно е сериалчето.

Добър сериал. по Apple TV. Доста добре направен, алтернативен разказ, затова как руснаците първи стъпват на луната, и после всичко е както обикновено - стига се до въоръжен конфликт там м/у тях. Аз се надявам на трети сезон.

Първо да кацнат на Луната, пък после да мислят за Марс. Ако могат де.

Я, разкажи и за хитрите руснаци с молива и за тъпите американци с писалката за стотици милиони. :))))

Мога да ти разкажа за руската космическа тоалетна и американските чували с памперси. Те една тоалетна не могат да конструират краварите, какво остана за ракета и лунен модул.

тоя мит е много странен. съкратено историята е всъщност в началото и руснаци и американци ползват моливи в космоса. ония години всичко свързано с космоса е на мода. собственика на Fisher идва при НАСА и им предлага да им разработи писалка която да работи в 0лева гравитация. Казва си цената - 2 милиона, НАСА - не мерси. Шефа решава майната му за рекламата ще я направим за наша сметка тая писалка. Правят я. Рекламират я като космическа. НАСА взима и тества писалката 2 години, минава тестове и в последствие космонавтите и почват да я ползват. Руснаците между другото не остават на моливчета и също я купуват. Самата тя още е в продажба https://spacepen.eu/en/original-astronaut-space-pen/ 100 евро бройката, 3 пълнителя 20 евро и всеки може да драска из космоса

много забавни теми подхвърляте та тоалетните ... действително Джемини и Аполо мисиите нямат тоалетна. Космонавтите са пикали грубо казано в бутилка която се излива през шлюз, а акали в найлоново пакетче. Реални тоалетни СССР въвежда със Союз 1967, а САЩ със Skylab 1973. Та преди 67та и СССР са се справяли точно по същия начин като САЩ по въпроса.

Технологично е сложно и доста скъпо, по не е невъзможно. Идеята е друга. Какво ще ги правим тия хора на Марс, които задължително ще са с някаквъв карцином.

Фарш за удобрение на горния почвен слой. Все отнякъде трябва да се започне, ако искаме да населим тази скала.

На български се казва "тор". "Удобрение" е на руски, мурзилко.

Те американците 6 пъти кацнали на Луната (официално, ако щете вярвайте). Сега обаче максимално бързо щяли да учат, проблемът вероятно е че са си загубили записките от онези 6 пътувания? Тефтерчето не могат го намери и туйто!

Да, то защото да кацнеш за няколко часа и да пребиваваш с месеци е едно и също... Умен си, като путинофил.

Един приятел забрави как се еве.....

И аз не знам как се еВе, Ти знаиш ли?

Ти май си от плоскоземците, хайде скрий се и не се излагай.

Те от доста време устойчиво са заседнали на Земята !

Целта трябва да е Марс, смята директорът на Космическия център Джон Кенеди - кой ще е новият Стенли Кубрик ?!?

да, сега с компютърни програми ще е някак по-лесно

Странни объркани приказки. Май не само китайците, май и руснаците ще изпреварят американците във "Втората лунна гонка".

Те няма да стигнат пък ще ги минат

нито пари имат за това, нито акъл, затова като лисици се оказва че нямали и желание.

Пич, пак не си си пил хаповете!

П. Р. СЛАВЕЙКОВ

Тъй, тъй... всички американци направо на Марс и не се връщайте повече :)))

Айде пак вряк-вряк, американците му виновни. Марсианците и те са ти виновни, дааа. Отде ви изравят бе.

Майка ти ти ражда

тъй тъй , давай напрво към Марс, че Луната май ще я пропуснем, беше само на кино.Холивудско.Нещастници пълни!

А едно време как не заседнаха?

Като не си вземаш лекарствата поне се напъни да разбереш какво са казали глупако.

Ходили 15 пъти пък се "страхували"? Или са ходили само в студиото в Холивуд? ха-ха... Нещастници жалки. ха-ха...

Какви глупости говориш пред портрета на Путин бе?